Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sebességmérõk

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
1986 hozzászólás a témában

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

[....] Nem éppen itt kéne kérdeznem, de nem akarok új topicot nyitni e miatt. Vezeték nélküli km órát akarok rendelni külföldrõl. Semmi extra csak egy alap funkciókat mutató kütyü. Azt szeretném megkérdezni, hogy használ e valaki közületek wireless kerékpár computert? Ha igen akkor milyen a tapasztalat? Mennyire megbízható a vezeték nélküli technológia? Mennyire zabálja az elemet?

1. De, itt kéne kérdezned - de elébb visszaolvasnod, szembeötlik egy vonatkozó tipp pl. kettõvel elõtted. Ha egy évnyit visszaolvasol, kb. mindent tudsz.
2. Igen, sokan.
3. Vegyes, jobb márkák jelen modelljei általában megbízhatóak.
4. A technológia újabban (kb. 2009-tõl) jobb, mint az elõzõ nemzedék, jobb a kódolás és a stabilitás.
5. Egy évre kb. elég, néha többre, esetleg kevesebbre, de jelzik, ha kevés a szufla.
A kedvencek eléggé szórnak, az igazi profik fõleg Polart használnak, nekem a Sigma jött be, mások átkozták. Cateye, Trelock, Mavic stb., van széles választék.
Amúgy, ha csak alapfunkciókra van szükséged, miért nem veszel vezetékest? Szvsz jobban járnál, olcsóbb, energiatakarékosabb sõt egy kissé megbízhatóbb is.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.368 hozzászólás

Sziasztok!
Nem éppen itt kéne kérdeznem, de nem akarok új topicot nyitni e miatt. Vezeték nélküli km órát akarok rendelni külföldrõl. Semmi extra csak egy alap funkciókat mutató kütyü. Azt szeretném megkérdezni, hogy használ e valaki közületek wireless kerékpár computert? Ha igen akkor milyen a tapasztalat? Mennyire megbízható a vezeték nélküli technológia? Mennyire zabálja az elemet?

Elõre is köszönöm a válaszokat.

sztem a legtöbben vezeték nélkülit használunk. ha sima alap cucc,és nem mér pl pulzust,akkor nem jönnek zavarba az olcsóbb verziók sem. mondjuk találkoztam 1el ami tényleg félre mért,de az ilyen 1-2000 forintos tesco-s volt. az elemet évente 1x legalább érdemes cserélni. duracell elemekkel tovább is elmennek.

yager01

yager01

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás
Sziasztok!
Nem éppen itt kéne kérdeznem, de nem akarok új topicot nyitni e miatt. Vezeték nélküli km órát akarok rendelni külföldrõl. Semmi extra csak egy alap funkciókat mutató kütyü. Azt szeretném megkérdezni, hogy használ e valaki közületek wireless kerékpár computert? Ha igen akkor milyen a tapasztalat? Mennyire megbízható a vezeték nélküli technológia? Mennyire zabálja az elemet?

Elõre is köszönöm a válaszokat.

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Vagy vegyél Sigma BC2209 MHR-t.

Atombike

Atombike

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás
kösz! és mennyit kéne várnom rá?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

VDO MC 1.0+ -t szeretnék venni, azt olvastam hogy analóg a jelátvitele, ez mennyire megbízható? mobiltelefon bezavarhat vagy valami más?

bármi zavarja

kerüld el. vegyél drótóst vagy várd meg a 2,0-át
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Atombike

Atombike

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás
VDO MC 1.0+ -t szeretnék venni, azt olvastam hogy analóg a jelátvitele, ez mennyire megbízható? mobiltelefon bezavarhat vagy valami más?

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

jó hogy írod, mert én is most tervezek madzagos 1609-et venni a városi rombolóra, a csapásszámmérõt abba a foglalatba kell dugni, amit eleve adnak hozzá? [...]

Igen, sõt a régi 1606-osé is jó hozzá (ui. ilyet találtam). A foglalat felsõ részébõl kiáll két fémpöcök, ezekre kell rányomni a pedál felõl jövõ kettõs vezeték csatlakozóit, jó mélyen.

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Nekem is volt már ilyen.
Menet közben vedd le az órát a dokkolóról és tedd vissza. Nekem ennyivel megoldódott.
Persze a érintekzõket még indulás elõtt tisztítsd meg.

A másik probléma, a mágnes és az érzékelõ távolsága.

A harmadik dolog, hogy lehet kicsit el kellen mozdítanod a szezorod valamelyik irányban.

Sigma ROX 9.0 órám van.
Utóbbi idõben jelentkezett az a probléma hogy nem mér a cadance szenzor.
Próbálkoztam elemcserével, már mindenben kicseréltem az elemet, de nem hozott megoldást.
A jelenség a következõ:
Indulás után pár percig mutatja a pedálfordulatot aztán meg 0 -t ir már csak.
Ha ekkor leveszem az órát a tartóról és visszateszem, akkor megint mér egy darabig.

Esetleg van valakinek ötlete hogy mi lehet a megoldás ?
Arra gondolok ha szenzor lenne rossz akkor az óra visszacsatolása után nem mérne újra.....

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
jó hogy írod, mert én is most tervezek madzagos 1609-et venni a városi rombolóra, a csapásszámmérõt abba a foglalatba kell dugni, amit eleve adnak hozzá?
mondjuk nekem ez nem szükség..de egy pc-dokkolót veszek majd hozzá
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás
Sigma Sport BC 1200, drótos (42x42 mm^2, 18 mm vastag, 25 g, kijelzõ 28x24 mm^2)
A mindennapi biciklim(eim)en Sigma Sport BC 1200-ast használtam idõtlen idõk (kb 6 év) óta, teljes megelégedésemre. Mígnem a kijelzõje el nem kezdett fokozatosan halványulni. Rejtélyes módon az elemcsere sem segített, de ha pár napig elem nélkül tartottam, az igen, a régi elemmel is rendesen mutatott eleinte - de lassan (1-2 nap alatt) ismét elhalványult az alig láthatóságig. Három új elemmel (CR 2032, mért fesz. 3,2 V) is kísérleteztem, kb. két héten át, de csak a mért feszültség csökkent 2,9 V-ra, így elkönyveltem, hogy vége. Azért írom ide, hogy vajon ismerõs-e ez a viselkedés, van-e rá gyógyír, mi okozhatja. Nedvességre gyanakodtam, de egy hónapja száraz szobalevegõn van. Megoldásom új mérõ:
Sigma Sport BC 1609, drótos (49*44 mm^2, 18 mm vastag, 28 g, kijelzõ 30x30 mm^2), szintén drótos, külön veendõ csapásszámmérõvel együtt kb. 33,__+7,__=41,__ egy Decathlonból.
Pár napja használom, teljes megelégedéssel. Mûködése és funkciói megtalálhatók a SIGMA SPORT oldalán, demo is van, az ember maga próbálhatja.
A Sigma Data Center sw mûködik vele (mentések, beállítások is), de ezt még nem próbáltam, mert más a csatlakozó, mint a Rox 9-hez (azt használom nagyobb menetekre, hegyre), ez lötyögne amabban, hmm, kell még egy bigyó. Azért vettem drótost (van dróttalan STS 1609 is), mert ebbe csak egy elem kell és nem kell bajlódni az állítgatással sem. Egyetlen hátránya számomra, hogy nagyobb, mint az 1200-as, így zsebórának kissé ormótlanabb. Beállítása egyszerûbb, mint az 1200-asé, hõmérsékletet is mutat stb. .

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Lehet, hogy kontakt hiba. Tisztogasd meg alaposan az érintkezõket.

pepe33

pepe33

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Sigma ROX 9.0 órám van.
Utóbbi idõben jelentkezett az a probléma hogy nem mér a cadance szenzor.
Próbálkoztam elemcserével, már mindenben kicseréltem az elemet, de nem hozott megoldást.
A jelenség a következõ:
Indulás után pár percig mutatja a pedálfordulatot aztán meg 0 -t ir már csak.
Ha ekkor leveszem az órát a tartóról és visszateszem, akkor megint mér egy darabig.

Esetleg van valakinek ötlete hogy mi lehet a megoldás ?
Arra gondolok ha szenzor lenne rossz akkor az óra visszacsatolása után nem mérne újra.....

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Egyébként a Cateye-nak is van hasonló szenzorral rendelkezõ órája, mint a fenti Garmin, ez a V2c. Nagyon jónak tûnik, de ez is nagyon drága.

Feltöltött kép

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Annyi az országúti benne, hogy lapos és "áramvonalas" az alakja, amivel jól meg lehet szédíteni az outisokat. Azt tudom, hogy van olyan mtb-re szabott Cateye, aminek vastagabb a zsinórja, nem tudom, ez nálad szempont-e.

Ha bírja a vizet, sarat, akkor jó az. A vastagabb kábel is jó lenne, de nem létszükséglet. Köszönöm a tanácsadást!

zeezoltano: Köszönöm, de az már nagyon meghaladja a költségvetést.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Köszönöm, ezt nem tudtam. A Strada bírná a montis felhasználást? Pl. a sarazást. Mivel elvileg országútra készült...

Annyi az országúti benne, hogy lapos és "áramvonalas" az alakja, amivel jól meg lehet szédíteni az outisokat. Azt tudom, hogy van olyan mtb-re szabott Cateye, aminek vastagabb a zsinórja, nem tudom, ez nálad szempont-e.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

3 év komolyabb bringázás után ideje lenne vennem egy normális km-órát. Volt két Kellysem, de mindkettõ pár hetet bírt csak, azokat ne számoljuk. Szóval olyan sebességmérõ kellene, amely tud pedálfordulatszámot mérni és lehetõleg a hátsó kerék fordulatszámából számolja ki a sebességet és egyéb adatokat. Ilyen volt a Cateye Astrale 8, de sajnos már annál is áttértek az elsõ kerék fordulatszámának a mérésére. Szóval tudnátok ajánlani ilyen km-órát? Köszönöm a segítséget.

Garmin edge 500 a pedálfordulatot és a sebességet egy szenzoron ( ami 2in1)keresztül méri, amit bal oldali láncvillára raksz
Feltöltött kép
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

A vezetékes, pedálfordulatmérõs óráknál a hátsó keréknél van a szenzor. Így fejbõl a Cateye Strada Cadence és a Ciclosport cm 2.2 jut eszembe.

Köszönöm, ezt nem tudtam. A Strada bírná a montis felhasználást? Pl. a sarazást. Mivel elvileg országútra készült...

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

3 év komolyabb bringázás után ideje lenne vennem egy normális km-órát. Volt két Kellysem, de mindkettõ pár hetet bírt csak, azokat ne számoljuk. Szóval olyan sebességmérõ kellene, amely tud pedálfordulatszámot mérni és lehetõleg a hátsó kerék fordulatszámából számolja ki a sebességet és egyéb adatokat. Ilyen volt a Cateye Astrale 8, de sajnos már annál is áttértek az elsõ kerék fordulatszámának a mérésére. Szóval tudnátok ajánlani ilyen km-órát? Köszönöm a segítséget.

A vezetékes, pedálfordulatmérõs óráknál a hátsó keréknél van a szenzor. Így fejbõl a Cateye Strada Cadence és a Ciclosport cm 2.2 jut eszembe.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás