Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Sebességmérõk

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
1986 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts
azért a jó is legyen occsó is meg még pulzust is, ......válassz 2-t a követelményekbõl :)

Z2 pl. de nem olcsó és még a pedálf csak opció

x1dw de ott is csak opció a pedálford, és az már pulzust nem tud
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Km-órát keresek magamnak az országútimra. Jó lenne, ha digitális vezetéknélküli lenne, tudna sebességet, pedálfordulatot (a fordulat orientált edzésekhez) és akkor már a pulzusomat is mérje (ne legyen két óra a kormányon). Számítógépre tölthetõség nem kell, úgysem használnám semmire (maximum ha van kedve valakinek nézegetni a versenyek szintgörbéit és a pulzusomat akkor megszponzorálhat ezzel a funkcióval :) ). Ja és persze olcsó legyen. :)
(Akár csinálhatnám úgyis, mint az elõttem író kolléga, hogy nem kell pedálfordulatmérõ, hanem télen a sebességszenzort használnám erre, nyáron meg úgyis csak a sebesség kell).

A sebesség mindent megold.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts
Tegnap este megcsináltam a pedálfordulatszám mérõm egy régebbi cateye velo8 órával. Csak 3 karaktert enged a kerék kerületre, így 166-ot adtam meg neki. Egyenlõre teljesen jól mûködik , a tizedes karaktert is használva (95-ös fordulat 9,5 a kijelzõn de ez nem zavaró). Élesben még nem próbáltam ki.
Annyi még, hogy a szenzort a láncvillára tettem a bal hajtókarhoz és a karra pedig felszigszalagoztam egy kicsi mágnest (kerék jeladóból kibuheráltat). A gyári szenzor vezetékhossz viszont rövid (nyilván, mert nem erre találták ki) úgyhogy ezt toldani kellett.
Most számol pillanatnyi fordulatot, átlagfordulatot - ebbe nem méri bele a gurulásokat! , mutatja az átlagtól való eltérést nyíllal, mér idõt... tiszta profi!

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 posts
[QUOTE=MJani01;1139156 Az pedig 1666,7cm.[/QUOTE]

De qrva nagy kerék az :) Van olyan óra egyáltalán ami tud kezelni ekkora (2,6 méter sugarú) kereket?

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 posts
A szûk keresztmetszet ott lehet, hogy ekkora kerületet elképzelhetõ, hogy nem lehet betáplálni. Az én Cateye-omba csak 3 számjegyû értéket lehetett beírni. Mondjuk max beírsz 166-ot.

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 posts

Ha jól tévedek a sebességmérõ beállításánál átmérõ adandó meg nem pedig kerület! Ezen még kellene filózni!

Kerület

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Átmérõssel még nem találkoztam, mondjuk fõleg cateye és noname kínai óráim voltak eddig.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Sebességmérõje válogatja.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Fani

Fani

vendég

• fórumtag
  • 35 posts
Ha jól tévedek a sebességmérõ beállításánál átmérõ adandó meg nem pedig kerület! Ezen még kellene filózni!

:no:"Csak semmi cicó. Nálam van a slukker!"

Woody Allen

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Hogy jól számoltál-e attól függ milyen kerékátmérõvel és mekkora áttétellel kalkuláltál. 65,5 cm-es monti külsõ kerékátmérõ esetén 1 másodpercenkénti 1 kerékfordulatnál (60 ford. percenként) 2,0567 m/sec=7,404km/óra sebességet mutat az óra. A hajtókarra szerelés miatt pedig az áttétel módosítja vagyis pl. 44/14-es esetén a szorzó 3,1429 lesz azaz az óra 60/perces pedálfordulatnál 23,27 km/óra sebességet jelezne. Az átmérõ korrekció így 60/23,27=2,5785 lenne vagyis a 655 mm helyett 655x2,5785=1689 mm-t kellene beírni. Más kerékátmérõ és más állandó áttétel esetén változnak a sarokszámok is. (1ford/sec-hoz tartozó sebesség, az áttétel szorzó és így az átmérõ korrekcióhoz használandó szorzószám is)
Arról, hogy beírható-e az órába a megnövelt átmérõ értéke fogalmam sincs. Próba szerencse vagy avatottabb szakértõk válaszát kéd ki!

Ezeknek mind nincs köze ahhoz, hogy éppen mekkora fordulatot hajt. Azt szeretné, hogy 1km/h-t mutasson az óra, ha percenként egyet teker, tehát az 1km-t (1000métert) le kell osztani 60nal, hogy megkapja, mekkora az egy fordulathoz tartozó kerület. Az pedig 1666,7cm.

Fani

Fani

vendég

• fórumtag
  • 35 posts
Hogy jól számoltál-e attól függ milyen kerékátmérõvel és mekkora áttétellel kalkuláltál. 65,5 cm-es monti külsõ kerékátmérõ esetén 1 másodpercenkénti 1 kerékfordulatnál (60 ford. percenként) 2,0567 m/sec=7,404km/óra sebességet mutat az óra. A hajtókarra szerelés miatt pedig az áttétel módosítja vagyis pl. 44/14-es esetén a szorzó 3,1429 lesz azaz az óra 60/perces pedálfordulatnál 23,27 km/óra sebességet jelezne. Az átmérõ korrekció így 60/23,27=2,5785 lenne vagyis a 655 mm helyett 655x2,5785=1689 mm-t kellene beírni. Más kerékátmérõ és más állandó áttétel esetén változnak a sarokszámok is. (1ford/sec-hoz tartozó sebesség, az áttétel szorzó és így az átmérõ korrekcióhoz használandó szorzószám is)
Arról, hogy beírható-e az órába a megnövelt átmérõ értéke fogalmam sincs. Próba szerencse vagy avatottabb szakértõk válaszát kéd ki!

:no:"Csak semmi cicó. Nálam van a slukker!"

Woody Allen

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts
Sziasztok, használt itt valaki már közületek sima km órát fordulatszám mérésre?
Konkrétan egy régi cateye órámat akarom próba jelleggel pedálfordulat mérésre használni.
Az óra km/óra-ban mér én pedig az aktuális pedálfordulatot szeretném látni a kijelzõn fordulat/perc mértékegységben. A szenzort persze hátra tenném a láncvillára, mágnest a hajtókarra.
Kilogikáztam, hogy a kerékátmérõnél mit kellene beállítanom cm-ben virtuális kerék kerületnek, hogy a tényleges fordulatot kapjam ford/perc-ben.
igazából egy megerõsítés kellene, hogy ez mûködik-e így (jól számoltam-e) illetve be lehet-e adni ekkora számot oda.
(nekem 1666 cm jött ki kerék kerületnek)

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 posts

Nekem is.
De azt nem kardküllõnek hívjuk? :)

De úgy ám, de ha má' így kérdezte ;)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Nekem a Cateye mágnes mûködik lapos küllõn ;)

Nekem is.
De azt nem kardküllõnek hívjuk? :)

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 posts

Sziasztok!
Most készülök vásárolni egy Cateye Adventure órát. Lapos küllõim vannak, s érdekelne, hogy a küllõ-mágnes felrakására milyen megoldást tudtok javasolni. (lapos küllõkhöz lehet kapni külön mágnest??)

Nekem a Cateye mágnes mûködik lapos küllõn ;)

Supernova1982

Supernova1982

vendég

• fórumtag
  • 61 posts
  • Location8448,Ajka-Bakonygyepes,Tóbereki.u.3.
Szerintem óvatosan körömreszelõvel-kisreszelõvel is ki lehet tágítaní a küllõ befogadására szolgáló részét-a mûanyag részében!Vagy dörzsszárral is ki lehet oszlopos fúrógépen!

Nagy János

dhcodoki

dhcodoki

vendég

• fórumtag
  • 51 posts
Sziasztok!
Most készülök vásárolni egy Cateye Adventure órát. Lapos küllõim vannak, s érdekelne, hogy a küllõ-mágnes felrakására milyen megoldást tudtok javasolni. (lapos küllõkhöz lehet kapni külön mágnest??)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Konkrétan csak a típusát nem látom azaz szvsz gagyi a harmadikon és 500ft veszi tajwanról ennyiért azonban az Aldiban is kaphatsz az Ebayen meg százszámra ontják az ilyen noname órákat.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

[...] errõl mi a véleményetek?
Vezeték nélküli sebességmérõ! VÍZÁLLÓ

Magamnak nem vennék ilyet, családomnak sem javasolnám, ellenségeim nagyrészének sem, helyette pl. egy alap vezetékes Sigma 509-est 15-20€ körül. Amit mutatsz, lutri; ha mûködik, jól jártál, ha nem, kidobtál az ablakon annyi pénzt, nincs rá garancia - míg egy bolti (on-line bolt is) mérõre van.

yager01

yager01

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
Kedves gren_tamas és donciccio
Köszönöm a válaszokat !!

Ha konkretizáljuk a dolgokat akkor errõl mi a véleményetek?

http://www.vatera.hu...1496565452.html