Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sebességmérõk

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
1986 hozzászólás a témában

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.323 hozzászólás
Nekem volt Cateye Velo 8-asom. Rendszeresen ugyanazon a távon edzettem, és elõfordult, hogy 50 km-en összejött 10 km differencia! Azért szerintem ez gáz!!!
Vettem egy Cateye Vectra vezeték nélkülit és azzal semmi hasonló nem esett meg. És szerintem a sebességet is sokkal pontosabban méri.
Ja amúgy a Vectra-val is jól megszívtam, mert a Biker katalógusából néztem ki, és a táblázatban be volt ixelve, hogy na ez a darab mindent tud (utóbb kiderült felcserélték a Micro adataival) aztán amikor hazavittem furcsálltam, hogy miért nem mutat átlagsebességet meg ilyen apróságokat. :(
Hát ez van!
Legyél te is szerencse csomag! :icon_bigg

velõ

velõ

vendég

• fórumtag
  • 90 hozzászólás
nemrég vettem egy cateye micro vez.nélküli seb.mérõt ( http://biker.hu/data/pic/MICRO.jpg.jpg ), eddig nagyon bevált...fasza, hogy nem kell amiatt aggódni, hogy esetleg elszakad, és a háttérvilágítás meg a kettõs idõmérõ marha jó dolog...ja és nem utolsó sorban gyönyörûszép...remélem sokáig együtt leszünk erõben, egészségben...
"you're born with a brain, then you can fucking use it instead of letting others use it for you..."
január 22 - Theogonia

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Kosina_Szilárd!
Nekem ilyen van (Enduro 8) és igazán remek sebességmérõ. Még vízállónak is mondható! Csak pozitív róla, de a többi Cateye is igen jó választás...
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
NAgyon köszönöm a tippeket és a gyors válaszokat, állati rendesek vagytok! :)

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.368 hozzászólás

HA jól veszem ki a szvadból, akkor Te Cateye Enduro 8-cal meg vagy elégedve?

Az összes Cateye órával meg vannak elégedve az emberek. Szóval ezen a márkán belül szinte mindegy, hogy mit veszel.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
a velom nem mai darab, lassan 3 éve megvan, de akkor még nem adtak hozzá....

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Az Enduro vezetéke alapból kétszer olyan vastagnak tûnik, mint a simák.
A többihez nem tudom, hogy miket adnak, de ehhez eleve van egy spirál szerû cucc, amivel össze lehet tekerni a fékbóvdennel, így egyszerûbb, mint rátekerni a fékbóvdenre.. A velo-hoz nincs ilyen?

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
nekem egy cateye velo 8 van, meg vagyok vele elégedve, és a polar s120al karöltve kitûnõ páros, mindent mér, ami nekem kell. a vezetékét eddig egyszer szakítottam el, egy esésnél (az más kérdés, hogy akkor 8 napon tul gyogyulo sérülést szenvedtem a térdemen)....cateye-okat ajánlom, a vezetéket meg körbe kell tekerni 2 réteg fekete ragasztószalaggal, az elsõ fékbowdenre rátekerni, fékhídnál kábelkötegelõ, lábon letekerni, és meg van erõsíve...

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

HA jól veszem ki a szvadból, akkor Te Cateye Enduro 8-cal meg vagy elégedve? Aszem beruházom egybe! Köszönöm Raycoon a gyors segítségedet! :)

Igen az van és meg vagyok elégedve vele. Amik meg hiányoznak belõle (világítás, kadencia, magasságmérés), azok annyira nem is fontosak most nekem.. Talán, majd ha tovább akarok lépni és pénzem is lesz valami komoly darabra..
Jja és szívesen, remélem, nem bánod meg.. :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

HA jól veszem ki a szvadból, akkor Te Cateye Enduro 8-cal meg vagy elégedve? Aszem beruházom egybe! Köszönöm Raycoon a gyors segítségedet! :)

jó darab nekem is volt....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Mindegyikhez jár a vezeték (bele van öntve a konzolba és az érzékelõbe), de az Enduro8-nak vastagabb, strapabíróbbnak tûnõ vezetéke van.. Cserélni elvileg nem lehet, de végülis ez is csak egy vezeték, házilag biztos megoldható..

Más kérdés, hogy mennyit számít a megerõsítés, mert nincs róla tapasztalatom..

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
Az erõsített vezetéket adják a szerkentyûhöz, vagy külön kell megrendelni hozzá, ill. a vásárlás sután lehet ezt cserélni???

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Mindnek meg van az elõnye.. A vezetékes folyamatosan mér, ha a mágnest érzékeli, a vezeték nélkülinek bezavarhat bármi, ami az adott frekit zavarja, pl nagyfesz is. A vezetékest el lehet szakítani egy nagy esésnél, a másikat természetesen nem..

Én egy vezetékes Cateye Enduro van, ami erõsített kábellel van. Eddig semmi gondom nem volt vele.. A világítás mondjuk néha hiányzik..

Érdekes lehet még a csapásszám számláló is, vagy túrák esetén a magasság mérés is..

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
Sziasztok!
Az elsõ sebességmérõmet szeretném megvenni! Milyen legyen vezetékes, vagy vezeték nélküli?? Ti melyiket ajánlanátok??
Elõre is köszönöm a válaszaitokat!
Kosina Szilárd

shamat

shamat

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
1000 köszönet, akkor így fogom bekalibrálni az órát.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
vagy fogsz egy madzagot, vagy egy 1,5-2cm széles vászonszalagot, bringát a hátára fordítod, a madzagot végig "fekteted" a gumi kerületén, akkor már csak a madzagot kell lemérned....1-2 cm meg annyit nem számít, az kb fél százalék.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

zaqrack

zaqrack

vendég

• fórumtag
  • 226 hozzászólás
úgy lesz a legpontosabb és legegyszerûbb ha leméred.

keresel egy 3m hosszú sík szakaszt, a bicajt az elejére tolod, a szelep nézzen a talaj felé pont, húzz oda egy darab botot.
Told elõre a bicajt amíg a szelep megint a földhöz legközelebbi ponton lesz. Oda is húzz egy botot.

Mérd le a kettõ közötti távolságot centiméterben, és azt az értéket kell megadni az órának.
ennyi.

shamat

shamat

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Hali Biketigger,
Köszi, megpróbálom a 205-öt. Csá

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Hellókák!
Tudna valaki segíteni abban, hogy milyen értékre kell beállítani a sebességmérõt egy 26"-os 1,95-ös külsõvel rendelkezõ kereékhez. Nekem van egy régebbi, talán már több éves Cateye talán Mity órám. A beállítási lehetõségek 130 és 229 értékek között lehetnek 1-es lépcsõben.
Mondja meg valaki, hogy hányasra állítsam a fent említett kerékmérethez. Sajna nincsen leírásom, amely ezt megadná.
Köszi és üdv.

vagy mérd le...az a legjobb ,vagy olyan 205 körül van az 1,95ös