Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sebességmérõk

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
1986 hozzászólás a témában

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
VDO A8+ vezetéknélküli órával van valakinek tapasztalata? ezt néztem most ki, 2 szett jeladó+tartóval van elég jó árban, és akkor jó lenne mindkét bringára...

az analóg jelátvitelt mennyire zavarja a különféle interferencia? egy Polar óra lenne mellette használva, de pl. mobiltelefon, magasfeszültség, ilyenek...

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

Én most néztem ki ezt a cateye enduro 8 sebességmérõt 5000 ért csak a véleményed kérdezném róla hogy mennyire fojamatos a jelátvitel , illetve a csomagban benne van minden ( mágnes vezeték ) elöre is köszi.

Üdv.

Mivel tudtommal az Enduro 8 eleve vezetékes jelátvitelü tehát ezzel nem lehet gondod és a Cateye-hoz híven a többi alkatrész is benne lessz a csomagban.

Elsõkõrben én is az Enduro 8-at akartam venni csak közben kaptam TREK Incite 9i-drótnélküliset és inkább az mellet döntöttem.
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás

Cateye Enduro 8 órán az automata start/stop-ot hol tudom bekapcsolni?
valahogy elállítottam és nem találom a dobozkáját miben a használati van :(

Én most néztem ki ezt a cateye enduro 8 sebességmérõt 5000 ért csak a véleményed kérdezném róla hogy mennyire fojamatos a jelátvitel , illetve a csomagban benne van minden ( mágnes vezeték ) elöre is köszi.

Faq

Faq

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
ah kösznömszépen, nagyon faszákat találtam ebayen pl. de mo.n egy boltot sem aki árulna ilyet!Esetleg valakinek van iylen vagy tudtok mondani boltot ahol lehetne venni?

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
Nem vagyok benne teljesen biztos, de sztem knog, vmi hasonló:
http://www.knog.com....x?categoryId=11

http://www.deviantmtb.hu/node/394

Faq

Faq

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Ezen a fixin milyen márkájú és típusú óra van?
http://fixedgeargall.../Snakescake.htm

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Nekem Mity 8-am van, elvileg ugyanaz. A "set" gombot kell megnyomni, de nem mindegy, hogy éppen milyen állásban van az óra. Egyébént a cateye honlapján le lehet tölteni a manualt.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

teufel

teufel

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Sziasztok,

nem tudjátok, hogy van-e lehetôség arra, hogy a sebességmérôhöz tartozó kis mûanyag alkatrészekbôl utánrendeljek? Sajnos a kutyánk megrágta a cateye micro bölcsôjét, ami a kijelzôt tartja, viszont minden egyéb tökéletes állapotban, nekem meg nincs szívem kidobni...
Van valakinek tippje, hogy hol érdemes ennek utánakérdezni?

köszi

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Sziasztok, tudnátok 1-2 érvet mondani a VDO A8+, illetve a Cyclosport 4.2 (vagy 4.1) mellett, illetve ellen? Rendelnék valamit butikból az asszonkának, alap STP nagyon gáz. Mindhárom vezeték nélküli, olcsóbb Cyclo gomb nélküli (itt pl. nemtom hogy lehet kerékméretet megadni), asszem mindhárom analóg jelátvitellel mûködik. Háttérvilágítás: no.

Köszi,
X

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 hozzászólás

Ha esetleg valaki azon filozik, hogy vegyen-e Ciclosport CM akármit, akkor azt javaslom, hogy NE! :no: Valami katasztrofális a küllõmágnes. Még a legutolsó kínai vacak is minõségibb cuccot állít elõ a futószalagon. Én nem tudom, ezt milyen anyagból csinálták, de egyszerûen szétforgácsolódik, amikor próbálom belecsavarni az anyát. Az egész meg csak akkor illeszkedik, ha nincs a mágnes és a csavar közt a küllõ... (szabvány küllõre próbáltam felrakni) röhej az egész... :rocketman
Tavaly a vezeték nélküli VDO-val szívtam (azóta is utálom), most meg ez... :mybad: Tudom, vegyek CatEye-t. Nos, azom is van, de még mindig keresem az igazit... :D

Én Cm4.4-et vettem és hát a küllõmágnes tényleg gáz, szinte lehetetlen felrakni, akkor is lötyög.
Szerencsére volt itthon egy régebbi egyszerû sigma computer és annak a mágnesével is tökéletesen megy (megpróbáltam még egy harmadikkal is és azzal is jó)!
Amúgy meg teljesen jó kis szerkezet, szal szerezz be hozzá egy másik mágnest és jó lesz az!
Hegyibringás = Kerekes Jeti

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Akkor Te biztos nem tekersz annyit sínek mellett :) De lehet, hogy bennem van a feszültség :D

Túlságosan felvillanyoznak a történések.:hahaha:

Viccen kívül; éppen most állítgattam a szerkezetet, és bizony, ha közel volt a monitorhoz, megzavarta, és elkezdett mérni, mint ha haladnék vele.

epinefrin

epinefrin

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás

Kb. 2-3 éve használom a vezeték nélküli VDO MC1.0+ szerkezetet. Semmi komolyabb probléma vagy nyûg nem volt vele.
Ezzel most egálba is került a VDO.:)

Akkor Te biztos nem tekersz annyit sínek mellett :) De lehet, hogy bennem van a feszültség :D

"Embernek lenni nagy betegség. És gyógyíthatatlan is" (Rejtõ Jenõ)

- - -> LOVAK <- - -

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Ha esetleg valaki azon filozik, hogy vegyen-e Ciclosport CM akármit, akkor azt javaslom, hogy NE! :no: Valami katasztrofális a küllõmágnes. Még a legutolsó kínai vacak is minõségibb cuccot állít elõ a futószalagon. Én nem tudom, ezt milyen anyagból csinálták, de egyszerûen szétforgácsolódik, amikor próbálom belecsavarni az anyát. Az egész meg csak akkor illeszkedik, ha nincs a mágnes és a csavar közt a küllõ... (szabvány küllõre próbáltam felrakni) röhej az egész... :rocketman
Tavaly a vezeték nélküli VDO-val szívtam (azóta is utálom), most meg ez... :mybad: Tudom, vegyek CatEye-t. Nos, azom is van, de még mindig keresem az igazit... :D

és csak a sajátjával mûxik ?
mert ha csak a küllõmágnes a gáz, azt kb 600-ft-ért lehet venni teljesen jót

Kb. 2-3 éve használom a vezeték nélküli VDO MC1.0+ szerkezetet. Semmi komolyabb probléma vagy nyûg nem volt vele.

Ezzel most egálba is került a VDO.

de Te is tudod Drusza hogy a tied meg a mostaniak közt van némi különbség (amit én se tudtam tavaly bocs Epinefrin)

abból a szériából én is tudok vagy 3at ami teljesen jól mûködik, tavalyit meg 4 et ami totál használhatatlan.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Ezzel most egálba is került a VDO.:)

epinefrin

epinefrin

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás

"Embernek lenni nagy betegség. És gyógyíthatatlan is" (Rejtõ Jenõ)

- - -> LOVAK <- - -

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

A magasságmérõs sebességmérõk tudnak meredekséget is számolni?

VDO-k is tudnak (igaz a lejtést csak mutatják azt a végén nem átlagolják és nem jegyzik a max lejtést sem- legalábbis az mc széria, a Z-k lehet tudják)

sigma, (legalábbis a régi 2006-osig bezárolag, a roxok lehet tudják) és cateye nem tud
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Trek3900

Trek3900

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Kis érzékelõ nyíláson tudja a bekalibált kezdõ magasság után magasság esést vagy csökkenést érzékelni azaz magasságot mutatni. A lejtés és emelkedés ezekbõl már "extra" funkció.

Matekból elég hülye vagyok, de ha olyat veszek, ami magasságot tud, de lejtést nem, abból ki tudom számolni magamnak?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Matekból elég hülye vagyok, de ha olyat veszek, ami magasságot tud, de lejtést nem, abból ki tudom számolni magamnak?

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

A magasságmérõs sebességmérõk tudnak meredekséget is számolni?

Van, amelyik igen. Személy szerint én Ciclosport CM4.4A HR-t használok, ez mutatja az emelkedés %-ot, lejtés %-ot, valamint a teljes táv alatt mért átlagos emelkedés/lejtés %-ot egyaránt. (Bolttól függõen 19-23e Ft körül mozog az ára a pulzusszámmérõvel együtt.)
Gondolom a drágább Polarok is tudják ezt; de azokat nem ismerem és nem néztem még utána.