Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Sebességmérõk

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
1986 replies to this topic

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,688 posts
Bemész 1 boltba (a BringaButik-ban tutti van) és kérsz 1 Cateye konzolt. A zacskó hátulján fel van sorolva több tucat régi és új típusú óra neve, amihez jó a konzol.
Marci

Batkamano

Batkamano

vendég

• fórumtag
  • 22 posts
hát asszem 2001 körül vettem az órát, és nagyon meg vagyok elégedve vele:)
Sajna ahogy nézem tényleg vennem kell egy újat, de szar ügy mert akkor ez itt marad parlagon.
De hát éjjen a fogyasztói társadalom

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

Sziasztok van egy régi Cateye Tomo Xc (cc-st200)-s órám, teljesen hibátlan, minden flottul mûködi, csak a konzolja eltört, és most sehol nem találok hozzá:(

Nem tudja valaki honnan tudok szerezni egyet, mert új órát nem akarok venni csak ezért. Meg benne van a gyüjtögetett kilómétereim is:):)

Köszi

Üdv.

-Mennyire régi?

-Szerintem már csak max az apróhírdetésben,ha valaki ad el ilyen órát mindenestül.

-Ha meg mégis veszel egy új órát abba elvileg belehet írni hogy honnan kezdje a km számlálást.
(legalábbis az enyémbe be lehet írni)
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

Batkamano

Batkamano

vendég

• fórumtag
  • 22 posts
Sziasztok van egy régi Cateye Tomo Xc (cc-st200)-s órám, teljesen hibátlan, minden flottul mûködi, csak a konzolja eltört, és most sehol nem találok hozzá:(

Nem tudja valaki honnan tudok szerezni egyet, mert új órát nem akarok venni csak ezért. Meg benne van a gyüjtögetett kilómétereim is:):)

Köszi

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 posts
Cateye CC-TR200 DW

Szerintetek ez milyen óra?
Tudnák most használtan venni egyet.
Megér nemérimeg tapasztalat meg ilyenek érdekelnének.

Ui.:
VDO órákról tud már valaki valamit? 2010-esekrõl. FONTOSSSS!!!! :bell:

klampfer

klampfer

vendég

• fórumtag
  • 12 posts

vagy csak rosszul olvastad a táblázatot. a mérés a leg pontosabb módszer még mindíg.

Azért annyira nem bonyolult.... :D

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
vagy csak rosszul olvastad a táblázatot. a mérés a leg pontosabb módszer még mindíg.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

klampfer

klampfer

vendég

• fórumtag
  • 12 posts

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata a CICLOSPORT CM 4.1 Wireless kilométerórával?ez a legolcsóbb vezeték nélküli amit találtam....vagy ilyen árban (kb 4rugó) nem túl megbízható egy vezeték nélküli óra?
Köszi

Hello!

Én ugyan csak 3-4 hete használom, de nagyon bejött! Semmi gáz nincs vele, sõt. Baromira bevált!! vedd meg nyugodtan!

A véleményem részletesen itt (szuser név alatt):

http://www.testbike....t2.php?pid=3687

Az elemekkel 3-4 hét után sincs tapasztalat, eddig birják ;)

Viszont a kerék beállitához a táblázatban nálam teljesen fals adatok szerepeltek.... vagy 14cm különbség volt!!!

zsolesz777

zsolesz777

vendég

• fórumtag
  • 137 posts
Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata a CICLOSPORT CM 4.1 Wireless kilométerórával?ez a legolcsóbb vezeték nélküli amit találtam....vagy ilyen árban (kb 4rugó) nem túl megbízható egy vezeték nélküli óra?
Köszi

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts
Ma reggel egy nagyon vicces feature-re lettem figyelmes a Ciclosport CM4.4A HR sebességmérõmmel. A sebességet tökéletesen mutatta (ahogy szokta), a pulzusmérõ mellövem jelét viszont egyáltalán nem vette, hiába igazgattam azt magamon.
Aztán gondoltam egy merészet, és kikapcsoltam a tegnap vásárolt és elõször használt CatEye Uno lámpámat, és láss csodát, azonnal mûködésbe lépett a pulzusmérés! Lámpa visszakapcsol, pulzusmérés azonnal megszûnt. Lámpa ismét le, pulzusmérés vissza. :)

Mindezt csak azért írom le, mert ez is egy lehetséges hibaforrás lehet, amikor nem veszi a jelet rendesen az óra, szóval érdemes erre is figyelni. Az okot szerintem sokan sejtitek is, a LED-es fényforrások (amennyire tudom) elég magas frekvencián üzemelnek és zavar(hat)ják az egyéb eszközök jeleit.

bringa

bringa

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts

Nekem is eljátszotta ezt a Polár CS 100 egy év után, szervizben megcsinálták azóta okésan mûködik, szóval szerviz.

Köszi, megpróbálom ezt a verziót, mert azóta sem lett jobb.

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 posts
VDO 2010-es órákról lehet már tudni valami infót?
Kugliba keresve szinte semmit se találni mé az óráról se.
Egy boltot felhivtam és mondták hgoy nemsokára érkezik az e
expo után az órák. Csak a kiváncsiság hajt.

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 posts

el kell menni aboltba, és meg kell nézni pontosan mit is adnak, és hogy mit tud. persze csak akkor ha nem a holdon laksz, és nem kell órákat utazni a boltig.

Sajnos kell :S
Ezért is bátorkodtam megkérdezni itt.
De ha minden szakad akkor telefonálok vmelyik voltba ahol van is.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
el kell menni aboltba, és meg kell nézni pontosan mit is adnak, és hogy mit tud. persze csak akkor ha nem a holdon laksz, és nem kell órákat utazni a boltig.

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 posts

A pulzus méröknél már egyszer feltetted válaszolok itt is Cyclosport Hac4pro, Hac5 bár ezek mérnek pulzust is.+ számitogépre is fel tudod tölteni az adatokat.

Tudom hogy feltettem.
De az nemegészen ez a topic, így azért tettem fel itt is a kérdést ott
pedig helyesbítettem. Hát az kicsit nagyondrága kategória nekem.
Amit ajánlotok.

VDO X seria amit itt az oldalon ill az apróban is hirdetvevan (reklámcsík)
az milyen? Ehhez van egyben hozzá pedálcsapásmérõ, ill van-e háttérvilágítása.
Mert ahány oldal annyi infó.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
A pulzus méröknél már egyszer feltetted válaszolok itt is Cyclosport Hac4pro, Hac5 bár ezek mérnek pulzust is.+ számitogépre is fel tudod tölteni az adatokat.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 posts
Itt lesz a jó helye a kérdésemnek.

Tudtok mondani olyan órát ami tudja a pedálfordulatot és van háttérvilágítása
az éjszakai száguldozás méréséhez? Ill a pedálcsapásszám jeladód ne kelljen
megvenni hozzá még 10e forintért.

VDO X seriaval szemezek csak sejtem abban nincs világítás és külön
kell hozzá venni a pedálmérõ egységet.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Sziasztok!

Visszaolvasgattam, kerestem (lehet, hogy felületesen?), de nem találtam választ a nyûgömre: pár tekerés óta az óra seb. mérõ része önállósította magát (a pulzusmérõ jól jelez); nem mér, néha tekerés közben is le akarja magát állítani, lejtõzéskor nem azt a sebességet méri amit "illene", majd pár sec. múlva leérve a dombról kjelzi az elõzõ gurulás vélt sebességét stb. Tegnap pl. egy ~25 km-es tekerésre jól kiírt vmi 150 km-es távot. Megnéztem a leírását, állítottam a jeladó és az óra távolságon (max. 50 cm-t ír), de így sem lett jobb. Átlagos élettertama a jeladónak a leírás szerint 2 év, az órám most lesz egy éves, nem tdom mi lehet a kínja. Valakinek tapasztalat?

Nekem is eljátszotta ezt a Polár CS 100 egy év után, szervizben megcsinálták azóta okésan mûködik, szóval szerviz.

madmike

madmike

vendég

• fórumtag
  • 53 posts
Sziasztok!
Volt egy bringám. Nemrégiben lába kélt. Megmaradt pár alkatrészem róla, többek közt a km órám.
Egy PRO PACE-WR 18-ról van szó. Pedálfordulatmérés és sok más finomság. Mivel egy 20e ft-os computerröl beszélünk nem szeretném kidobni. Lehet e venni csak külön dokkolót, jeladót vagy felejtsem el ezt az órát?
Elõre is köszi.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
a mérés nem csal. én mérem, bár az elõzõ gumimnál a táblázatból olvastam ki, annyira nem volt feltûnõ a különbség. (igazából egy túrán ha más ívben veszed a kanyarokat akkor is összejön száz vagy mégtöbb méter)