Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Sebességmérõk

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
1986 replies to this topic

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
a szintmeres azert jol jonne neha :)

ezek a legnyomas alapu meresek mennyire megbizhatoak? kalibralni kell oket mindig indulaskor? vagy hogy mukodik?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

ha tuzo napon van, akkor nyilvan azt a homersekletet fogja mutatni. a homersekletet - amit mashol latsz - azt arnyekban merik, es nem napon.

nekem alapvetoen eleg a par funkcio, amit a cateye enduroban hasznalok (megtett tav, ido, atlag, sebesseg). de, melyikek a legolcsobb orak (normalisabb brandekbol), amiben van
1. homero
2. magassagmero es homero :)

meg ez a ket funkcio piszkalja a fantaziam. vannak ezek drotosban?

megjelent!
sony ericsson liveview review - Google keresés

Az a szar AforTech az sokkal többet mutatott. Gondolom felmelegedett a burkolata és azt mutatta. Nekem Casio G-Shock karórában van még hõmérõ, az viszonylag jól mutat, bár azt is kalibrálni kell néha.

Igazság szerint nekem elég az összes, meg napi táv és a pontos idõ a sebességen kívül. Érdekességnek esetleg még eg napi maximum sebesség.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,274 posts

ha tuzo napon van, akkor nyilvan azt a homersekletet fogja mutatni. a homersekletet - amit mashol latsz - azt arnyekban merik, es nem napon.

nekem alapvetoen eleg a par funkcio, amit a cateye enduroban hasznalok (megtett tav, ido, atlag, sebesseg). de, melyikek a legolcsobb orak (normalisabb brandekbol), amiben van
1. homero

megjelent!
sony ericsson liveview review - Google keresés

vdo mc1.0 ha van még

bár nem olcsó az sem

http://boneshaker.hu...9/vdo_mc10.html

ilyenem (is) van

kiváló darab
csak nekem még a nem erõs madzaggal volt, úghogy most pihizik
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

1. homero

megjelent!
http://www.google.hu...liveview review

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,274 posts

tûzõ napon is?

tûzõ napon én nem mûködök jól :)

amúgy a vdo meg a sigma igen

cateye-t meg nem szoktam mnet közben nézegetni, mert eléggé el van ásva a hõmérõ a menûben, de ahol meg szoktam állni menézni, nem mutat semmi extrémet
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

cateye, vdo, mind2 ben teljesen jól mûxik a hõmérõ

tûzõ napon is?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,274 posts
cateye, vdo, mind2 ben teljesen jól mûxik a hõmérõ

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Nagyon meghoztad a kedvem ;)
Milyen márkára matricázzák még ezt? ezek után ezt is jó lenne tudni és jó messze elkerülni...

Nekem amúgy a hõmérõ tetszett meg rajta, van valami hõmérõs alternatíva ilyesmi árban?

Sparban és Hervisben AforTech vagy valami hasonló néven. Monjuk ennek a márkának van egy olcsóbb, egyszerûbb és rondább, kb. 1500 Ft-os modellje, ami nem túl szép, de az jól bírta a kiképzést, ezzel ellentétben.

Én ezután a csiribiri vacak után (amúgy tényleg jól nézett ki) vettem egy alap sigmát, ami keveset tud, de azt legalább kifogástalanul és nem is hiányzik a sok felesleges adat,, és rendesen meg van oldva rajta a két kerékpér közötti váltás is, merthogy automatikusan érzékeli, hogy melyik foglalatban van.

Amúgy véleményem szerint elég nehéz egy ilyen szerkezetbe pontos hõmérõt szerkeszteni, én még egyszer nem próbálkoznék ilyesmivel.

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts

kettõt is tudok adni neked, csak más névre van matricázva (a másik a haveromé, de biztos neked adja)

röviden: használhatatlan szemét
hosszabban (és mindekttõ cuccnál ez volt):

- hõmérõ semmiot nem ér, ha süti a nap kb. 60 fokot mutat
- 40 km/h felett 0 sebességet mutat rendszeresen
- ha bekapcsolod a háttérvilágtást akkor funkciót is váltasz egyben
- a két kerékpár közötti váltás bonyolult és érthetetlen, ennek az a vége, hogy egy bringán mérve is hülyeségeket fog mérni
- nagyon könnyû resetelni és kb. 6 hónap után már bármelyik gombot megnyomtad rajta, azonnal resetelte magát

Nagyon meghoztad a kedvem ;)
Milyen márkára matricázzák még ezt? ezek után ezt is jó lenne tudni és jó messze elkerülni...

Nekem amúgy a hõmérõ tetszett meg rajta, van valami hõmérõs alternatíva ilyesmi árban?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata Echowell computerekkel? Nekem a leírás és fotók alapján tetszik az EON 13W típus. Tetszik a hõmérõ és a háttérvilágítás, na meg, hogy lehet 2 bringa között pakolászni - bár szenzor külön nem láttam hozzá. Valakinek van tapasztalta ilyennel?
Köszi!

kettõt is tudok adni neked, csak más névre van matricázva (a másik a haveromé, de biztos neked adja)

röviden: használhatatlan szemét
hosszabban (és mindekttõ cuccnál ez volt):

- hõmérõ semmiot nem ér, ha süti a nap kb. 60 fokot mutat
- 40 km/h felett 0 sebességet mutat rendszeresen
- ha bekapcsolod a háttérvilágtást akkor funkciót is váltasz egyben
- a két kerékpár közötti váltás bonyolult és érthetetlen, ennek az a vége, hogy egy bringán mérve is hülyeségeket fog mérni
- nagyon könnyû resetelni és kb. 6 hónap után már bármelyik gombot megnyomtad rajta, azonnal resetelte magát

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata Echowell computerekkel? Nekem a leírás és fotók alapján tetszik az EON 13W típus. Tetszik a hõmérõ és a háttérvilágítás, na meg, hogy lehet 2 bringa között pakolászni - bár szenzor külön nem láttam hozzá. Valakinek van tapasztalta ilyennel?
Köszi!

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

[...]Van egy Sigma BC 2209 MHR órám, pedálfordulatmérõsös. Csak az a bibi vele, hogy nem mindig méri. [...] A szenzor természetesen a bal láncvillán van, az óra a kormány jobb oldalán. [...] Tapasztalt már ilyet valaki?

Nem pont az, de hátha: Egy Rox 9-el (sztem ugyanaz, kicsit többet tud) a ,,második biciklin" néha kihagyott, mint rájöttem, a mágnes nem a pedáljeladó fém- és mûanyagrésze határán söpört végig, hanem kisebb körön (azaz kevesebbet volt a jeladó elõtt). 4 mm-el helyesbítve rendbejött.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
nah ebben van a legtobb lehetoseg (marmint az alapotletben) :) ha szuletik rendes proggi androidra, akkor a garmin nemtom kinek adja majd el a cuccait.

Az újdonság már Angliában elõrendelhetõ, méghozzá elég baráti áron 49,99 GBP-ért, azaz napi árfolyamon 15785 HUF-ért. Ez az ár persze egy kivételes akció, ugyanis az ajánlott fogyasztói ár 69,99 GBP, azaz 22100 HUF. Reméljük nálunk is hasonló árakkal jelenik meg a kis kijelzõ, hiszen így még sikerre is számíthat.

http://www.youtube.com/watch?v=KN2qoA0FfHQ

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts
Normális dolog az, hogy a CM 8,3A órámban kb. 1,5 havonta kell cserélni az elemet? Pulzust és pedálfordulatot nem mérek. Ez az elsõ vezeték nélküli órám és az elõzõ Cateye Endurohoz képest irgalmatlanul gyorsan zabálja az elemet. Az ezeréves vezetékes Cateye-ban talán egyszer vagy max. kétszer cseréltem elemet az évek során, a mostaniban meg szinte havonta. Másoknak is ez a tapasztalata a CM vezeték nélküli órákkal?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Ha wireles akkor nem mivel nagyobb a teljesítménye ill. a 2Ghz jobban terjed rövid távon ill több adatot visz át ugyanannyi idõ alatt viszont ált a váz alú, a felni, a hajtó kar és gyakorlatilag minden fém annak pedig az a rossz tulajdonsága hogy árnyékol , de az is simán lehet hogy kifogtál egy szar példányt.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Ez jó hír. :)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 posts
Elemcsere nem segített. Áttettem a másik oldalra, ott tökéletes. Fura, sztem nem kéne, hogy árnyékoljon bármi is. Na mindegy...

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 posts
Vadi új. És elvileg jelzi, ha merül az elem. De kipróbálom.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Elemcsere?
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 posts
Nem akartam a kormányszárra tenni, sem a másik oldalra, mert nekem nem esik kézre, de megpróbálom.
Köszi!