Jelentkezz be Regisztrálj

Sebességmérõk
Írta 2011. március 13. - 09:11

Írta 2011. március 13. - 09:03

Írta 2011. március 13. - 08:50

A távolság az adó és a vevõ között nem haladja meg a megadott 70 centit (kb 40cm).
Írta 2011. március 13. - 08:39

Írta 2011. március 13. - 00:33

Írta 2011. március 12. - 22:52

Sziasztok!
Vettem egy nagyon keveset használt (46 km-t) Sigma BC 1106-os computert.
Feszereltem a papírján megadott infók alapján.Mûködik,de gyakran elveszíti a jelet.
Van,hogy menet közben kikapcsol.Az elemek jók,az adóban most cseréltem a vevõn meg látszik...
Nem tudom,hogy rossz és cseréli kell-e (ez fájna,mert 2 órát ment edig összesen) vagy van rá valami megoldás.
Ha valaki járt már így vagy van valami ötlete,kérem ossza meg velem.
Elõre is köszi!
Üdv nektek
A kikapcsol alatt mit értesz, teljesen elszáll a kijelzõ, vagy csak 0-t mutat a számláló?
Írta 2011. március 12. - 20:26

Az kemény... Tuti nem volt bekapcsolva a magasság korrekció a garmin connectben?
Egyébként ezt használtam a kezdõmagasság lekérdezéséhez: Google Maps Find Altitude
Ez alapján a táv felénél és egyben legmagasabb pontjánál csupán 2m volt az eltérés, azt a +26m-t lefelé szedte össze valahogy a garminom... Mondjuk 30 és 50km/h között csapattam visszafelé, és a táv fele egy elég mély völgyben megy (Miskolc-Ómassa), nem tudom ez mennyire befolyásolhatta a barometrikus magasságmérést...
Ma voltam egy hosszabat tekerni 135vagy 6 km ben volt 3 méter eltérés
Írta 2011. március 12. - 19:47

Vettem egy nagyon keveset használt (46 km-t) Sigma BC 1106-os computert.
Feszereltem a papírján megadott infók alapján.Mûködik,de gyakran elveszíti a jelet.
Van,hogy menet közben kikapcsol.Az elemek jók,az adóban most cseréltem a vevõn meg látszik...
Nem tudom,hogy rossz és cseréli kell-e (ez fájna,mert 2 órát ment edig összesen) vagy van rá valami megoldás.
Ha valaki járt már így vagy van valami ötlete,kérem ossza meg velem.
Elõre is köszi!
Üdv nektek
Írta 2011. március 12. - 09:51

Az kemény... Tuti nem volt bekapcsolva a magasság korrekció a garmin connectben?
Egyébként ezt használtam a kezdõmagasság lekérdezéséhez: Google Maps Find Altitude
Ez alapján a táv felénél és egyben legmagasabb pontjánál csupán 2m volt az eltérés, azt a +26m-t lefelé szedte össze valahogy a garminom... Mondjuk 30 és 50km/h között csapattam visszafelé, és a táv fele egy elég mély völgyben megy (Miskolc-Ómassa), nem tudom ez mennyire befolyásolhatta a barometrikus magasságmérést...
Passz nem de a map sourcben ha pontokat jelölsz ki sürüben haoz visznyit ha jólt dudom akkor a garmin anak a magasági adatához stb és akkorkevesebb esélyed van a hibázásra.
Ha jól halotam de nem egy istenbizony
Írta 2011. március 11. - 20:07

Ez fura nekem 170 km után 1 méter eltérés volt a magaságban és még én hidtem hogy nagyot hibázot a garminom:(
Írta 2011. március 11. - 19:32

nekem az õsöreg cateye ilyen 50-60 kilcsi meg 1300-1500 szint után 4-5 m méter eltérést szokott produkálni. kivéve ha valami egész extrém hõmérséklet vagy idõjárásváltozás van közben.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2011. március 11. - 19:19

Ma beállítottam a kezdõmagasságot és 40km-en 28m eltérés lett.
ImageShack® - Online Photo and Video Hosting
Egyébként írják a Garmin oldalán, hogy a hõmérsékletváltozás is negatívan befolyásolhatja a pontosságot, azaz ha pl. szobahõmérsékletrõl kiviszem 5 fokra és azonnal elindulok akkor veszítek a pontosságból.
Még ki fogom próbálni, hogy a fenti útvonalon beállítok még 1-2 magassági pontot, kíváncsi vagyok hogyan fog változni az eredmény...
Ez fura nekem 170 km után 1 méter eltérés volt a magaságban és még én hidtem hogy nagyot hibázot a garminom:(
Írta 2011. március 11. - 19:01

Egyébként írják a Garmin oldalán, hogy a hõmérsékletváltozás is negatívan befolyásolhatja a pontosságot, azaz ha pl. szobahõmérsékletrõl kiviszem 5 fokra és azonnal elindulok akkor veszítek a pontosságból.
Még ki fogom próbálni, hogy a fenti útvonalon beállítok még 1-2 magassági pontot, kíváncsi vagyok hogyan fog változni az eredmény...
Írta 2011. március 11. - 09:59

a menetkozbeni gpspontossag jelszinttol fuggoen siman lehet 5-30m elteresu, igy sokat nem er. algoritmussal lehet ugyan valamennyire szurni, ha hulyesegeket mutat, de ha sokaig mutatja, akkor nincs az az algoritmus, amelyik abbol megmondja, hogy melyik volt a helyes.
a garmin abban jobb, hogy ha adott koordinatahoz ersz, akkor az aktualis magassagszintet korrigalja a megadott adatokkal. nem kell kalibralni sem, mint az elso esetben. ez a legjobb modszer, de ha nincsenek megadott adatok, akkor nem er tobbet, mint a gps nelkuli barometeres ora.
ezek a menet kozbeni meresek - a legpontosabb szvsz az, amit a googlemap alapjan a garminconnect utolagosan kalkulal.
Írta 2011. március 11. - 08:30

Laikusként azt gondoltam, hogy mégha rossz kezdõmagasság is van beállítva, egy kör megtétele után ha ugyanoda érkezek vissza akkor ugyanazt a rossz kezdõmagasságot kapom és nem lesz eltérés. De igazad van, holnap beállítom a valós kezdõmagasságot és beszámolok az eredményrõl!
ha egy kis segitség kéne a beálitásához menü gomb helyszin mentése és ot fogod megtalálni alul a magaságot.Én ma reggel álitotam 180 m re de korigált egyböl 211m re
Itt peobáld meg a kibát kiküszöbölni;)
Írta 2011. március 10. - 21:20

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2011. március 10. - 21:08

Hex77 olvasd már el a használati utasítást! talán ha beállitanád a magasság pontot akkor te is boldogabb lennél. 30m szintkülönbség melegfront alatt teljesen normális olvas kicsit utána hogy mûködik a barométer, a szintmérés és erre milyen hatással van a hideg vagy melegfront.
Laikusként azt gondoltam, hogy mégha rossz kezdõmagasság is van beállítva, egy kör megtétele után ha ugyanoda érkezek vissza akkor ugyanazt a rossz kezdõmagasságot kapom és nem lesz eltérés. De igazad van, holnap beállítom a valós kezdõmagasságot és beszámolok az eredményrõl!
Írta 2011. március 10. - 20:57

Hex77 olvasd már el a használati utasítást! talán ha beállitanád a magasság pontot akkor te is boldogabb lennél. 30m szintkülönbség melegfront alatt teljesen normális olvas kicsit utána hogy mûködik a barométer, a szintmérés és erre milyen hatással van a hideg vagy melegfront.
De ha jól tudom ilyenkor a GPS korigálja a dolgot vagy nem?
nekem általában 0-2méter pontoságal megy jó néha 3-5 de akkor már nagyot hibázik:D
Írta 2011. március 10. - 20:52

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2011. március 10. - 20:50

Garmin Edge 500-ast használok, és valami gebasz van a magasságméréssel. Elvileg barometrikus magasságmérõ van benne ami a legpontosabb, mégis ha megyek egy kört hatalmas a különbség, íme:
Ugyanoda érkeztem mint ahonnan indultam...
Szerintetek ez mitõl lehet? (Persze létezik gps-koordináta alapú korrekció egy külsõ adatbázis alapján, de ha azt használom, akkor semmi értelme a barometrikus magasságmérésnek a készüléken...)
Nekem Edge 705 van néha szegénykém sincs képben multkor pl -450 méteren tekertem és buvár felszerelés nélkül:D
Viccet féretéve Menü,beálitások,mértékegységek,magasság és annak metrikusnak kell leni elvileg ez lehet a hibba vagy ha nem töltöd fel gépre az edzést nem nulázz le a gps akkor zavarodik még meg néha a magaságmérése
föltöltötem gépre az adatokat helyreált a 152-156m közti magaság