Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sebességmérõk

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
1986 hozzászólás a témában

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 hozzászólás
Sziasztok olvastam a fórumot de sok dolgot nem találtam az alábbi szerkezetrõl.
Kinéztem magamnak egy VDO X1DW órát. Esetleg valakinek van ilyen? Mik a tapasztalatok mennyire zavarják be más dolgok pl?
Valamint esetleg ebben az árkategóriában ki mint venne?
Vezetékest több boltos nem ajánlott mert hátha pl elakadok erõdben vele. Nem tudom ezzel kapcsolatban mik a tapasztalatok.
Segítségeteket köszi

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 435 hozzászólás
Tanulmányozom, köszi!!

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Találtam egy Cateye táblázatot, néhány típusnak hátsó szenzora van, illetve digitális jelet használ egyéni azonosítóval, így egy hozzá közeli másik computer nem zavarja be. Így az elõzõ kérdésedhez hozzátéve, ezekszerint a CC-MC100W analóg és egy hozzá közeli érzékelõ jelét is tudja venni (kérdés mennyire számít a 70cm és irányított az antenna).

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 435 hozzászólás
Az már ûrtechnológia :-)) Ilyen hobbikerékpárosnak mint én még a cateye mc100 is sok. Talán jobb is, ha nem tudom mennyit bringáztam, mert akkor mondhatok bármit.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Van valakinek olyan irányú tapasztalata (vezeték nélküli mérõvel), hogy a hátsó kerékre rakott érzékelõvel melyik sebességmérõ megy stabilan? Vagy ez a perverz gondolat csak bennem fogalmazódott meg?

Pl a Garmin edge 500 ott eleve a hátsó kerékre van tervezve a sebesség mérõ mivel egybe van építve pedálfordulat mérõvel:)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Álló helyzetben is meg tudod nézni ha a másik bicaj kerekét megforgatja valaki. Ha ráülsz, még az árnyékolást is ki lehet próbálni.

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 435 hozzászólás
Ez sem rossz ötlet, de azt hiszem a kisebb ellenállás felé megyek: a gyerek óráját az én kormányomhoz teszem és megkérem a srácot, hogy jöjjön mögöttem a hátsó tengellyel egy vonalban, közel. Ha a jel így is átjön, akkor mûködik. Ha nem, akkor erõt veszek magamon és a teleszkópra rögzítem a vevõt hagyományos módon.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Egyrészt nem szeretem a kábeleket (van elég bowden így is a bringán, ezt még sajnos nem sikerült wireless megoldani). Másrészt van egy igen szép elsõ teleszkópom, aminek letisztult formavilágát nem akarom az érzékelõvel elrontani, csak ha nagyon nincs más mód.

Próbáld ki de ha pl. elfordítod a kormányt, a testeddel teljesen árnyékolod a jelet, nem tartom valószínûnek, hogy mûködne. Két ötletem van. A vezetékesnél, ki lehetne cserélni a vezetéket vékonyabbra, színben passzolóra. Ha megy hátulra fékcsöved, ahhoz rögzítve, vagy amellett el lehet úgy vezetni, hogy kevésbé látszódjon. A másik, ha szétszedhetõ az érzékelõ, akkor abból lehetne csinálni két darabot. Úgy értem, hogy egy rövid kábel kötné össze a kettõt, vagy a detektornak csinálsz egy külön tokot vagy a jeladónak, attól függ milyen a belsõ felépítése a cuccnak, hogy bontható meg. A jeladót olyan helyre lehetne tenni, ahonnan biztosan átmegy a jel. Én maximum a kábelcserét csinálnám meg magamnak. Persze, így a garancia elveszik.

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 435 hozzászólás
Egyrészt nem szeretem a kábeleket (van elég bowden így is a bringán, ezt még sajnos nem sikerült wireless megoldani). Másrészt van egy igen szép elsõ teleszkópom, aminek letisztult formavilágát nem akarom az érzékelõvel elrontani, csak ha nagyon nincs más mód.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Szerintem egyszerûbb ha kipróbálod, jelöld be a pozícióját a villán, hogy könnyen vissza tudd tenni. Elöl miért nem jó? A vezetékes stabilan mûködne ha mindenképp hátulra szeretnéd csak a kábelelvezetést kell megoldani (tudom, hogy nem ez volt a kérdésed).

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 435 hozzászólás
Igen, a fiamnak is ilyen cucca van. Abban bízok, valaki használja ilyen módon a sajátját - mert a távolság alapján eléggé a határon van. A vége úgyis az lesz, hogy leszedem a gyerek gépérõl és kipróbálom. Majd beszámolok róla és akkor már ezt is fogjuk tudni. Azért továbbra is kíváncsi vagyok...

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Van valakinek olyan irányú tapasztalata (vezeték nélküli mérõvel), hogy a hátsó kerékre rakott érzékelõvel melyik sebességmérõ megy stabilan? Vagy ez a perverz gondolat csak bennem fogalmazódott meg?

A Cateyemnél 70cm a maximális távolság, ahonnan a manual szerint tud érzékelni. A hátsó villa távolabb van + ha van közötte valami (a saját testeddel is kitakarod), az még le is árnyékolja. Ki kell próbálni, akkor kiderül.

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 435 hozzászólás

Bati95

Bati95

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Akkor jó,köszi.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Nekem is csak azért kellett mert sokat megyek este és nyomom a háttérvilágítást állandóan. 1.5 év / 200 Ft-os elem részemrõl ok. Csak szólhatott volna mielõtt lemerül.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
az orak nagy reszet nem lehet, es nem is kell. a regi cateyeben nekem 9 ev utan sem kellett elemet cserelni. az ujabban 4 eve megy. a sigmaban, amihez harom erzekelo tartozik, tuti nem fog ennyi ideig :)

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
A Cateyet sosem kapcsolom ki, nem is tudom, hogy lehet-e, de felesleges. Egy pár nap után sleep módba teszi magát, bár akkor sem fogyaszt sokkal kevesebbet szerintem. Így is bírta az elem majdnem két évig.

Bati95

Bati95

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás

Majd megírod a tapasztalatokat. :)

Megjött ma a kicsike.:D Eddig csak kevés tapasztalatom van vele(4 km) mivel,csak kipróbálásra volt idõm.De az már most látszik,h egyszerûen meg lehet vele csinálni azt,amit az ember akar.(4 gomb van rajta) Egy bicós boltban láttam egymás mellett egy kartonon pár cyclosportot és ott fel is tûnt,h ilyen kicsik?És szerencsére ez nem olyan kicsi.De (persze)nem is nagy.Pont jó.És ahogy rajta van a bicón,látszik,h minõségi.
(Én a bikestore24-tõl vettem,ami az osztrák cég magyarországi leányvállalata,tehát amiket õk árulnak azok az osztrák piacra készültek:jó/jobb minõségûek,mint amiket errefelé árulnak.Szóval ha valaki egy "sima" boltban veszi meg,remélem annak is jól összeszerelt cuccot kap.Én reménykedek abban,h ezek csak pletykafélék,de sajnos a tapasztalatok nem ezt mutatják...:()

Egy dolog van,amire nem jöttem rá,h hogyan kell kikapcsolni?Ha valakinek van Sigma-ja,az segítene,h õ az övét hogyan is kapcsolja ki,vagy csak hagyni kell magának?(ezzel a módszerrel nekem addig jutott el,h csak a nevét és az idõt mutatja)

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Igen egyedi kódolás van csak az a digitális jelátvitelre vonatkozik és nem az analógra.

Én is analógnak gondoltam. Azért tudja bezavarni egy mobiltelefon vagy egy nagyfeszültségû berendezés, stb. A frekvencia egy tartományon belül mozog a gyártásnál és összehangolják az adót a vevõvel vagy az is teljesen azonos? Tehát egyik menne a másik jeladójával?

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 435 hozzászólás
Hiába no, tanult embernek nincs párja... Az elektronika nem az én mûfajom.