Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Sebességmérõk

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
1986 replies to this topic

Atombike

Atombike

vendég

• fórumtag
  • 129 posts
Kösz a válaszokat, igazából erre voltam kíváncsi, hogy érdemes-e beruházni barométeres magasságmérõbe ill. km órába.
Ilyen tapasztalatok alapján egyértelmû hogy igen.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts
méterre egyik sem pontos. nekem itthon belõve (104 méter itt nálunk) dobogókõn kb +- 5m lesz a 699 hez képest , -ha "extrém" idõjárás változás van közben akkor persze több-. de a 3 féle barométeres óra (cateye cc-at100, vdo mc1.0 , meg a sigma elfeljtettem anno csúcsmodell volt) , nagyságrendoleg ugyanazt mérte. de õszintén 1500-2000 m szintnél a mi szintünkön számít 10-20 m ? :)

gps viszont tud vicceseket.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,325 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

2 hónapnyi folyamatos tájékozódás és különbözõ túra-gps és okostelefon összehasonlítása után be kellet látnom, hogy semmi sem pontos

Mi egyik bicajhoz androidos telefonon SportsTrackert és a bicajon VDO MC1.0+ -t használunk, utóbbival barometrikus szintmérõvel. Másikhoz én Polar RS800cx multi-t GPS-vevõvel, és az órában van plusz hõmérséklet- és barometrikus magasságmérõ. A VDO már 2+ éve hû társ, a Polar 1.5+ éve és a kettõ által mért mászásadatok maximum eltérése még nem volt több 10 méternél. A legutóbbi két túránkon például méterre azonos értéket hozott ki a kettõ. Az RX800cx érdekes történet egyébként. Az óra kijelzõjén gyakran volt már akár 60-80 méter eltérés is a VDO-hoz képest egy 1000-1500m mászással abszolvált túrán, de aztán az adatokat a ProTrainer szoftverbe áttöltve az még elvégez valamilyen számomra ismeretlen korrekciót a szintmérés adatain és az eddig szinte mindig méterre (!) egyezett a VDO által mért adatokkal.
A csak GPS térképek alapján dolgozó kütyük pedig, ahogy alább írták többen már, nem pontosak. Például, az órám által rögzített GPS-logot (amihez ugye külön mért szintet az óra barometrikus adatok alapján) feltöltve a bikemap.net-re általában 10-15% eltérés mindig van a mászásban. 1000m-es túrára kb. 850-900m mászást hoz ki, valószínûleg a tárolt szintháló pontatlanságai miatt. (Ha jól emlékezem - lassan 11-12 éves - régi tanulmányaimra, a GPS technológiai korlátaiból adódóan pontos GPS-es magasságmérést egyébként csak fix földi referenciaponttal korrigáva lehet végezni. Na most, ilyen kütyüt, ami tud ilyet, nem lehet hétköznapi felhasználásra kapni.)
Ha valaki azt kérdezné, de akkor a Polar és a VDO pontos-e, na arra nem tudom a választ, csak annyit, hogy eléggé ugyanazt mérik. :-)

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts

Szintmérést ki hogyan oldja meg túrákon?
2 hónapnyi folyamatos tájékozódás és különbözõ túra-gps és okostelefon összehasonlítása után be kellet látnom, hogy semmi sem pontos. Nem néhány méterrõl van szó, elõfordult hogy 2x többet mértem a valóságnál.
Egy régebbi túra gps még a mostani okos telefonoknál is pontatlanabb volt.
A km-t jól méri mindegyik, de a magasságmérésen elvérzett az összes most kapható kütyü.

Kinek mi a tapasztalat ezen a téren?

polar majd' 10%-al többet mér mint egy suunto

mondjuk azt nem tudom, hogy melyik áll közelebb a valósághoz
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Barometrikus magasságmérõvel rendelkezõ kütyük, pl. újabb bringás Garminok, vagy Polar órák.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Atombike

Atombike

vendég

• fórumtag
  • 129 posts
Szintmérést ki hogyan oldja meg túrákon?
2 hónapnyi folyamatos tájékozódás és különbözõ túra-gps és okostelefon összehasonlítása után be kellet látnom, hogy semmi sem pontos. Nem néhány méterrõl van szó, elõfordult hogy 2x többet mértem a valóságnál.
Egy régebbi túra gps még a mostani okos telefonoknál is pontatlanabb volt.
A km-t jól méri mindegyik, de a magasságmérésen elvérzett az összes most kapható kütyü.

Kinek mi a tapasztalat ezen a téren?

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Ciclosport 4.4HR, kódolatlan vezetéknélküli:
Minden bezavarja. Pl.Wifi router / notebook közelében 199 km/h-t "mér". És a legújabb, most hogy itt az õsz és elkezdtem lámpázni, hát a ha bekapcsolom a Magicshine lámpámat akkor 0km/h-t produkál....
A pulzusmérõt sem mindig érzékeli, nekem is fagyott az elsõ példány. a magasságmérõ néha megbolondul, a múltkor minusz százvalahány métert mutatott.

A mai eszemmel csakis kódoltat vennék és soha többé ciclosportot.

Egy kicsit visszalapoztam,,de a magasfeszültségû vezeték problémán kivül nem találtam mást/lehet,nem voltam elég alapos/,de ha valaki leirná,milyen gondjaim lehetnek és egyáltalán milyen gyakori,ha nem kodolt a jeladó,nagyon megköszönném.Elsösorban a magasságmérö része érdekel.

És a Cateye ccat200w?...ez kódolt? még ebben gondolkoznék,de fontos,hogy az emelkedési %-ot is tudja.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Kifejezetten országúti, kódólt.

CC-RD400DW | CATEYE

Ennyit nem szánnék rá.

A sebesség mindent megold.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Kifejezetten országúti, kódólt.

CC-RD400DW | CATEYE

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Túl közel van az óra a jeladóhoz és milliót kell tekergetni a vezetéket, ami állandóan zizeg (és még a légellenállást is növeli).

Én a fékkábelre szoktam tekerni, a villára már alig jut valami. fékkábelen meg is nagyon látszik.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Miért nem?

Nem kötekedek, tényleg kiváncsi vagyok :)

Túl közel van az óra a jeladóhoz és milliót kell tekergetni a vezetéket, ami állandóan zizeg (és még a légellenállást is növeli).

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
Miért nem?

Nem kötekedek, tényleg kiváncsi vagyok :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Vagy veszel egy drótosat és nem kell ilyen kérdésekkel foglalkoznod :)

Országútin nem praktikus.

Nekem a legmegbízhatóbban eddig a fiam kerékpárjára szerelt Cateye mc100 mûködik.

Az, ha jól tudom, analóg. Ha más is megy ilyen órával mellettem akkor azt bezavarja, nem?

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 435 posts

Drótnélküli km-órából mit érdemes venni, amit nem zavar be semmi (legalább a mellettem tekerõ órája nem)? Elég lenne nekem az a pár alapfunkció, csak mûködjön. A cateye-okat szeretem, abból mi lenne a jó nekem? A leírásokat ismerem, de gyakorlati tapasztalatom nincs velük.

Nekem a legmegbízhatóbban eddig a fiam kerékpárjára szerelt Cateye mc100 mûködik.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
Vagy veszel egy drótosat és nem kell ilyen kérdésekkel foglalkoznod :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Drótnélküli km-órából mit érdemes venni, amit nem zavar be semmi (legalább a mellettem tekerõ órája nem)? Elég lenne nekem az a pár alapfunkció, csak mûködjön. A cateye-okat szeretem, abból mi lenne a jó nekem? A leírásokat ismerem, de gyakorlati tapasztalatom nincs velük.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,688 posts

Tudtok javasolni valamilyen olcsó magasságmérõs bringás computert?

Ha még aktuális a kérdés, én ilyet vettem: http://cgi.ebay.de/F...R-/380174948299
Drótos, szóval nincs gond a jeladással és magasságmérõshöz képest olcsó.
Marci

HEX77

HEX77

vendég

• fórumtag
  • 136 posts

szia. most böngésztem egy hasonlót. és egyébként bevált az aldiban vásárolt cucc, mármint a 9k-ás óra?

Amire használni akartam arra jó volt. Tudtam vele pulzust és részidõt is mérni, valamint futásnál is meglepõen jól közelítette a megtett távolságot. Ami nem tetszett, hogy a mellkaspánt viszonylag gyorsan zabálta az elemet. Mondjuk már nem használom mert tavaly szeptemberben lecseréltem egy Garmin 500-asra... :)

kecso69

kecso69

újonc

• fórumtag
  • 1 posts

Köszi! Sajna az ára túllépi azt a keretet amit erre szántam.
Viszont tegnap az Aldi-ban elémugrott egy Crane Duathlon sportóra (9k huf) ami tudja ezt a funkciót is, ráadásul pulzusmérõs és futáshoz is lehet használni. Meg is vettem, remélem beválik!

szia. most böngésztem egy hasonlót. és egyébként bevált az aldiban vásárolt cucc, mármint a 9k-ás óra?

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts

Egy kicsit visszalapoztam,,de a magasfeszültségû vezeték problémán kivül nem találtam mást/lehet,nem voltam elég alapos/,de ha valaki leirná,milyen gondjaim lehetnek és egyáltalán milyen gyakori,ha nem kodolt a jeladó,nagyon megköszönném.Elsösorban a magasságmérö része érdekel.

És a Cateye ccat200w?...ez kódolt? még ebben gondolkoznék,de fontos,hogy az emelkedési %-ot is tudja.

Egyszer-kétszer már én is szidtam a CM 8.3A órámat, de valami csoda folytán az idén még nem volt vele gondom. A végén még meg is kedvelem. :) Nálam a vásárlás ill. üzembe helyezés után kb. 3 hónappal elkezdett lefagyni. Túra közben egyszerûen lefagyott a kijelzõ és semmiféle reset meg egyéb gombnyomogatásra nem reagált, csak az elem kivétele után indult újra, persze eközben minden addigi adatom veszendõbe ment. A lefagyásokat a gyorsan merülõ elemeknek róttam fel, így a kb. 3 hetente történõ elemcserével sikerült elkerülni a lefagyásokat. Mindig GP elemeket használok, vadonat újakat, és valami csoda folytán a mostani már pár hónapja bent van az órában, az óra meg nem akar lefagyni. Kíváncsiságból most nem is cserélek elemet a végkimerülésig, hogy lássam meddig bírja. Mér mindent rendesen,bár nálam nincs használva a pulzus és pedálfordulat , én is fõleg a magasságmérés miatt vettem. Szóval, eddig nagyon szidtam, most meg ki vagyok békülve vele.