Jelentkezz be Regisztrálj

Sebességmérõk
Posted 2011. September 18. - 10:32

Ilyen tapasztalatok alapján egyértelmû hogy igen.
Posted 2011. September 18. - 10:17

gps viszont tud vicceseket.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2011. September 18. - 07:51

2 hónapnyi folyamatos tájékozódás és különbözõ túra-gps és okostelefon összehasonlítása után be kellet látnom, hogy semmi sem pontos
Mi egyik bicajhoz androidos telefonon SportsTrackert és a bicajon VDO MC1.0+ -t használunk, utóbbival barometrikus szintmérõvel. Másikhoz én Polar RS800cx multi-t GPS-vevõvel, és az órában van plusz hõmérséklet- és barometrikus magasságmérõ. A VDO már 2+ éve hû társ, a Polar 1.5+ éve és a kettõ által mért mászásadatok maximum eltérése még nem volt több 10 méternél. A legutóbbi két túránkon például méterre azonos értéket hozott ki a kettõ. Az RX800cx érdekes történet egyébként. Az óra kijelzõjén gyakran volt már akár 60-80 méter eltérés is a VDO-hoz képest egy 1000-1500m mászással abszolvált túrán, de aztán az adatokat a ProTrainer szoftverbe áttöltve az még elvégez valamilyen számomra ismeretlen korrekciót a szintmérés adatain és az eddig szinte mindig méterre (!) egyezett a VDO által mért adatokkal.
A csak GPS térképek alapján dolgozó kütyük pedig, ahogy alább írták többen már, nem pontosak. Például, az órám által rögzített GPS-logot (amihez ugye külön mért szintet az óra barometrikus adatok alapján) feltöltve a bikemap.net-re általában 10-15% eltérés mindig van a mászásban. 1000m-es túrára kb. 850-900m mászást hoz ki, valószínûleg a tárolt szintháló pontatlanságai miatt. (Ha jól emlékezem - lassan 11-12 éves - régi tanulmányaimra, a GPS technológiai korlátaiból adódóan pontos GPS-es magasságmérést egyébként csak fix földi referenciaponttal korrigáva lehet végezni. Na most, ilyen kütyüt, ami tud ilyet, nem lehet hétköznapi felhasználásra kapni.)
Ha valaki azt kérdezné, de akkor a Polar és a VDO pontos-e, na arra nem tudom a választ, csak annyit, hogy eléggé ugyanazt mérik. :-)
Posted 2011. September 18. - 06:29

polar majd' 10%-al többet mér mint egy suuntoSzintmérést ki hogyan oldja meg túrákon?
2 hónapnyi folyamatos tájékozódás és különbözõ túra-gps és okostelefon összehasonlítása után be kellet látnom, hogy semmi sem pontos. Nem néhány méterrõl van szó, elõfordult hogy 2x többet mértem a valóságnál.
Egy régebbi túra gps még a mostani okos telefonoknál is pontatlanabb volt.
A km-t jól méri mindegyik, de a magasságmérésen elvérzett az összes most kapható kütyü.
Kinek mi a tapasztalat ezen a téren?
mondjuk azt nem tudom, hogy melyik áll közelebb a valósághoz
Posted 2011. September 17. - 22:48

2 hónapnyi folyamatos tájékozódás és különbözõ túra-gps és okostelefon összehasonlítása után be kellet látnom, hogy semmi sem pontos. Nem néhány méterrõl van szó, elõfordult hogy 2x többet mértem a valóságnál.
Egy régebbi túra gps még a mostani okos telefonoknál is pontatlanabb volt.
A km-t jól méri mindegyik, de a magasságmérésen elvérzett az összes most kapható kütyü.
Kinek mi a tapasztalat ezen a téren?
Posted 2011. September 16. - 20:53

Minden bezavarja. Pl.Wifi router / notebook közelében 199 km/h-t "mér". És a legújabb, most hogy itt az õsz és elkezdtem lámpázni, hát a ha bekapcsolom a Magicshine lámpámat akkor 0km/h-t produkál....
A pulzusmérõt sem mindig érzékeli, nekem is fagyott az elsõ példány. a magasságmérõ néha megbolondul, a múltkor minusz százvalahány métert mutatott.
A mai eszemmel csakis kódoltat vennék és soha többé ciclosportot.
Egy kicsit visszalapoztam,,de a magasfeszültségû vezeték problémán kivül nem találtam mást/lehet,nem voltam elég alapos/,de ha valaki leirná,milyen gondjaim lehetnek és egyáltalán milyen gyakori,ha nem kodolt a jeladó,nagyon megköszönném.Elsösorban a magasságmérö része érdekel.
És a Cateye ccat200w?...ez kódolt? még ebben gondolkoznék,de fontos,hogy az emelkedési %-ot is tudja.
Posted 2011. September 16. - 17:33

A sebesség mindent megold.
Posted 2011. September 16. - 14:53

Posted 2011. September 16. - 14:52

Túl közel van az óra a jeladóhoz és milliót kell tekergetni a vezetéket, ami állandóan zizeg (és még a légellenállást is növeli).
Én a fékkábelre szoktam tekerni, a villára már alig jut valami. fékkábelen meg is nagyon látszik.
Posted 2011. September 16. - 14:40

Miért nem?
Nem kötekedek, tényleg kiváncsi vagyok
Túl közel van az óra a jeladóhoz és milliót kell tekergetni a vezetéket, ami állandóan zizeg (és még a légellenállást is növeli).
Posted 2011. September 16. - 14:36

Posted 2011. September 16. - 14:30

Országútin nem praktikus.Vagy veszel egy drótosat és nem kell ilyen kérdésekkel foglalkoznod
Az, ha jól tudom, analóg. Ha más is megy ilyen órával mellettem akkor azt bezavarja, nem?Nekem a legmegbízhatóbban eddig a fiam kerékpárjára szerelt Cateye mc100 mûködik.
Posted 2011. September 16. - 14:04

Drótnélküli km-órából mit érdemes venni, amit nem zavar be semmi (legalább a mellettem tekerõ órája nem)? Elég lenne nekem az a pár alapfunkció, csak mûködjön. A cateye-okat szeretem, abból mi lenne a jó nekem? A leírásokat ismerem, de gyakorlati tapasztalatom nincs velük.
Nekem a legmegbízhatóbban eddig a fiam kerékpárjára szerelt Cateye mc100 mûködik.
Posted 2011. September 16. - 13:55

Posted 2011. September 16. - 13:47

Posted 2011. August 15. - 14:29

Ha még aktuális a kérdés, én ilyet vettem: http://cgi.ebay.de/F...R-/380174948299Tudtok javasolni valamilyen olcsó magasságmérõs bringás computert?
Drótos, szóval nincs gond a jeladással és magasságmérõshöz képest olcsó.
Posted 2011. August 15. - 14:17

szia. most böngésztem egy hasonlót. és egyébként bevált az aldiban vásárolt cucc, mármint a 9k-ás óra?
Amire használni akartam arra jó volt. Tudtam vele pulzust és részidõt is mérni, valamint futásnál is meglepõen jól közelítette a megtett távolságot. Ami nem tetszett, hogy a mellkaspánt viszonylag gyorsan zabálta az elemet. Mondjuk már nem használom mert tavaly szeptemberben lecseréltem egy Garmin 500-asra...

Posted 2011. August 15. - 12:21

Köszi! Sajna az ára túllépi azt a keretet amit erre szántam.
Viszont tegnap az Aldi-ban elémugrott egy Crane Duathlon sportóra (9k huf) ami tudja ezt a funkciót is, ráadásul pulzusmérõs és futáshoz is lehet használni. Meg is vettem, remélem beválik!
szia. most böngésztem egy hasonlót. és egyébként bevált az aldiban vásárolt cucc, mármint a 9k-ás óra?
Posted 2011. July 25. - 20:11

Egy kicsit visszalapoztam,,de a magasfeszültségû vezeték problémán kivül nem találtam mást/lehet,nem voltam elég alapos/,de ha valaki leirná,milyen gondjaim lehetnek és egyáltalán milyen gyakori,ha nem kodolt a jeladó,nagyon megköszönném.Elsösorban a magasságmérö része érdekel.
És a Cateye ccat200w?...ez kódolt? még ebben gondolkoznék,de fontos,hogy az emelkedési %-ot is tudja.
Egyszer-kétszer már én is szidtam a CM 8.3A órámat, de valami csoda folytán az idén még nem volt vele gondom. A végén még meg is kedvelem.