Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sebességmérõk

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
1986 hozzászólás a témában

Supernova1982

Supernova1982

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
  • Location8448,Ajka-Bakonygyepes,Tóbereki.u.3.
A Testbike jó oldal,csak van egypár balfasz véleményezõ sajnos!

Nagy János

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

Korábban én is csináltam ilyen pedálfordulat mérõt csak nem láttam semmit belõle a rövid vezeték miatt (cateye velo5-t raktam, így fel), aztán leszedtem, és nem is foglalkoztam vele azóta. Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan lehet a vezetékét meghosszabítani, megbontom a dokkolónál a vezetéket és ott toldom meg, vagy mindegy, hogy hol?

Ott told meg ahol a legkisebb a vezeték igénybevétele. Nem ártana a toldást zsugorcsövezni, a szigetelés miatt.

Ridley Noah Fast 

Atombike

Atombike

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás
Nézegettem a Sigma BC2209-es computerét, tetszetõs, jó ár/érték arány, azonban testbike-on egy vélemény van róla, miszerint a magasságmérés nehezen kezelhetõ EZÉRT pontatlan (az összefüggés nem világos számomra). Néhány hozzászólással lentebb többen is ajánljátok és külföldi oldalakon is csak jót olvastam róla. Mennyire lehet komolyan venni a testbike-os véleményt? (esetleg ez is segglyuk szerû? / mindenkinek van de senkit sem érdekel/)

MBence

MBence

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás

A gyári szenzor vezetékhossz viszont rövid (nyilván, mert nem erre találták ki) úgyhogy ezt toldani kellett.

Korábban én is csináltam ilyen pedálfordulat mérõt csak nem láttam semmit belõle a rövid vezeték miatt (cateye velo5-t raktam, így fel), aztán leszedtem, és nem is foglalkoztam vele azóta. Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan lehet a vezetékét meghosszabítani, megbontom a dokkolónál a vezetéket és ott toldom meg, vagy mindegy, hogy hol?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

ezt en is szamoltam korabban - a gpsekhez kepest gyakran nagyobb az elteres. gyanitom abbol fakad, hogy melyik mikor indul el ill kapcsol ki.

gps pontatlanabb mint bármely nagy gzártó legalapabb órája .
ha méterre ugyanazokat a köröket nyomod, nem fog 2x azonost mérni.

s még mindig a spárgás módszer vált be nálam leginkább
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Csak egy rövid számítás:
50000 fordulat a fenti NN külsõvel (2,13 m kerület): 106,5 km. +/- 10 mm-es mérési hibából adódó különbség +/- 0,5 km.
Most õszintén, ekkora távolságon zavar bárkit is ennyi különbség?

ezt en is szamoltam korabban - a gpsekhez kepest gyakran nagyobb az elteres. gyanitom abbol fakad, hogy melyik mikor indul el ill kapcsol ki.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás

ki tud mmre pontosan lemerni barmit, ha rajta ul a bringan

A gumira és a padlóra filccel húzol egy vonalat (még mielõtt ráülsz). Ráülsz és egyenes vonalban gurulsz egy kerékfordulatnyit és úgy állsz meg, hogy a jelölés ismét lefele nézzen. Lelépsz a bicóról és a padlóra átjelölöd a gumiról a jelölést...
Ezt a távot pedig leméred.

Persze ezt lehet így is csinálni :D :
http://www.kepmegosz...84-cau7c9i7.jpg

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Csak egy rövid számítás:
50000 fordulat a fenti NN külsõvel (2,13 m kerület): 106,5 km. +/- 10 mm-es mérési hibából adódó különbség +/- 0,5 km.
Most õszintén, ekkora távolságon zavar bárkit is ennyi különbség?

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
559 a felni atmeroje, 57 a gumi tomloreszenek elmeleti szelessege mmben. a gyakorlatban nincs ennyi. jol irjak a tobbiek, le kell merni a keruletet, mert az 559 az fix, de az osszes tobbit egy csomo dolog befolyasolja, amit nehezkes pontosan lemerni: gumi magassaga + butykok - guminyomasbol es a sulyodbol adodo benyomodas. bar azt sem tudom, hogy ki tud mmre pontosan lemerni barmit, ha rajta ul a bringan - ehhez ket ember kell, meg tobb kiserlet.

en az adott guminyomason szoktam egy colstokk mellett vegigtolni a kereket, es az ertekbol levonok 4mmt (ez epp a polar modszere). parszor lemerem, es a tobbszor kapott erteket hasznalom.

egy magassagmerovel szvsz egzaktabb erteket kapnal, de nincs nagyon keznel ilyen :) egyszer azert kivancsi lennek ra.

illetve azt is megcsinalhatod, hogy loggolsz tobb kort gpsel, leirod mindegyikhez, hogy mit mert az ora. kb ossze lehet vetni, hogy mennyi az elteres a ketto kozott, es az alapjan korrigalod az ora adatait. tobb otletem nincs.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.368 hozzászólás
57mm vastag a gumi. 559mm a felnin a gumi felfekvõ felülete.

dhcodoki

dhcodoki

vendég

• fórumtag
  • 51 hozzászólás

ja csak nem lesz pontos amit mér az óra

a legbiztosabb ha megméred (pl spárga a gumi futófelületére, és azt leméred)
amúgz meg pl a 2,25-ös sváble nobby nic 2130 mm

Na ez az.. köszi, pont ilyen gumim van.. :)

Szóval mit is jelöl az az 57-559-es adat??

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Help!

Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. Vásároltam egy CS600X Polar órát. Be szeretném állítani a kerék méretét. Az óra kapásból 2000mm dob ki. Ez az érték 1000-4000ig változtatható.
Az én gumi méretem: 26*2,25; 57-559. Eleve nem tudom, hogy az utóbbi számadat mit jelent?? Az órába gondoltam az alábbi kerületi adatot adom meg: 26inch=660,4mm
660,4mm*3,14=2073,65mm
Tehát az eredmény: 2073mm
Jól gondolom??

ja csak nem lesz pontos amit mér az óra

a legbiztosabb ha megméred (pl spárga a gumi futófelületére, és azt leméred)
amúgz meg pl a 2,25-ös sváble nobby nic 2130 mm
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Cukrot neki!!! ;)

A legpontosabb adatot úgy kapod, ha ráülsz és leméred az elsõ kerék körbefordulásának hosszát.
(levegõnyomás, gumi tipusa is befolyásoló lehet)

dhcodoki

dhcodoki

vendég

• fórumtag
  • 51 hozzászólás
Help!

Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. Vásároltam egy CS600X Polar órát. Be szeretném állítani a kerék méretét. Az óra kapásból 2000mm dob ki. Ez az érték 1000-4000ig változtatható.
Az én gumi méretem: 26*2,25; 57-559. Eleve nem tudom, hogy az utóbbi számadat mit jelent?? Az órába gondoltam az alábbi kerületi adatot adom meg: 26inch=660,4mm
660,4mm*3,14=2073,65mm
Tehát az eredmény: 2073mm
Jól gondolom??

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Errõl mi a véleményetek?

Véleményem nincs csak a biker honlapjáról idézett utólsó sorról
"
Az ATOM SL 5.0 digitális vezeték nélküli, magasságmérõs kerékpárkomputer egy új modell a Blackburntõl.
Szuper könnyû, és vékony
Funkciók:
- Barométer alapú magasságmérés 0,1m-es pontossággal":D:D
Ezt aki kitalálta igazi paraszt vakítás:(
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger
Errõl mi a véleményetek?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Annyit szvsz senkinek sem, de 28e körül?
Sigma BC 2209 MHR wireless Tacho - BIKE-COMPONENTS.DE

Van egy olyan rossz szokásom, hogy szeretem megvenni itthon az itthon is kapható termékeket, de nincs kizárva, hogy ez lesz a választottam innen.

A sebesség mindent megold.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

[sigma 2209] 40e-t nekem nem ér meg.

Annyit szvsz senkinek sem, de 28e körül?
Sigma BC 2209 MHR wireless Tacho - BIKE-COMPONENTS.DE

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

azért a jó is legyen occsó is meg még pulzust is, ......válassz 2-t a követelményekbõl :)

Z2 pl. de nem olcsó és még a pedálf csak opció

x1dw de ott is csak opció a pedálford, és az már pulzust nem tud

Z2 a kiválasztottak között van (talán kicsit olcsóbban is meg tudnám venni). A velomann v1.23-at néztem még.

sigma 2209 :) bar van benne magassagmeres is. de szerintem ez a legegyszerubb ora, ami hw szinten "mindent" tud.

40e-t nekem nem ér meg.

A sebesség mindent megold.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Km-órát keresek magamnak az országútimra. Jó lenne, ha digitális vezetéknélküli lenne, tudna sebességet, pedálfordulatot (a fordulat orientált edzésekhez) és akkor már a pulzusomat is mérje (ne legyen két óra a kormányon). Számítógépre tölthetõség nem kell, úgysem használnám semmire (maximum ha van kedve valakinek nézegetni a versenyek szintgörbéit és a pulzusomat akkor megszponzorálhat ezzel a funkcióval :) ). Ja és persze olcsó legyen. :)
(Akár csinálhatnám úgyis, mint az elõttem író kolléga, hogy nem kell pedálfordulatmérõ, hanem télen a sebességszenzort használnám erre, nyáron meg úgyis csak a sebesség kell).

sigma 2209 :) bar van benne magassagmeres is. de szerintem ez a legegyszerubb ora, ami hw szinten "mindent" tud.