Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sebességmérõk

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
1986 hozzászólás a témában

viktor130

viktor130

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Sziasztok. Véleményeteket kérném a VDO MC 2.0 WL-el kapcsolatban. Maratonokra használnám, ezelõtt egy sima sebességmérõm volt ami az a alap dolgokat tudta, de elromlott.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

Viszont benne van ez a virtuális ellenfél téma, ami elég igéretesnek tûnik, ugyanazon az útvonalon az elõzõ kör adatai ellen lehet versenyezni. AZ hogy nincs hozzá semmi, úgy értettem, hogy kerékre jeladó meg mágnes meg ilyesmi nics hozzá ugye? Pulzusmérés nem szükséges, az van már egy alap Timex képében ami a mi szintünkön jó.

Jól értetted "a nincs hozzá semmi"-t, de nincs virtuális edzõpartner sem a 200-asban! Viszont leakciózták. :-)
Itt tudsz tájékozódni:
Edge 200 | Navi-Gate Kft.

Ridley Noah Fast 

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

BVR nekem volt Cateye órám, nem volt rossz, egyszer sem vesztette el a jelet. Viszont én elvesztettem magát az órát, mert olyan csapnivaló volt a rögzítése, hogy letörött a kioldópöcökból egy darab, onnantól kezdve csak lötyögött a tartóban és az egyik huplin kirázódott én meg nem vettem észre. Pedig nem feszegettem nem téptem húztam, kb 5ször tettem be vettem le, alig egy hónapos volt az óra. Azóta semmi Cateye.

jaja, ha a cateye kitalálna erre valamit, akkor szerintem sokkal többen vennék ezeket, mert amúgy kifejezetten jó kis cuccok (nekem a lámpám kioldó pöcke tört el)

a sigmák rögzítése viszont marha jó, én napi szinten veszem le és rakom vissza az órát, akár többször is évek óta, és még jól tart, eltörni meg nem tud rajta semmi

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
BVR nekem volt Cateye órám, nem volt rossz, egyszer sem vesztette el a jelet. Viszont én elvesztettem magát az órát, mert olyan csapnivaló volt a rögzítése, hogy letörött a kioldópöcökból egy darab, onnantól kezdve csak lötyögött a tartóban és az egyik huplin kirázódott én meg nem vettem észre. Pedig nem feszegettem nem téptem húztam, kb 5ször tettem be vettem le, alig egy hónapos volt az óra. Azóta semmi Cateye.

bvr

bvr

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Sziasztok!
Országutira szeretnék sebességmérõt, kormányszárra szerelhetõt, és ha lehet vezeték nélkülit. Pedálfordulat/pulzus mérésére nincs szükségem.
Namost ahogy visszaolvastam, nekem az jött le (de lehet hogy rosszul!) hogy ebben az esetben nem feltétlenül lényeges a digitális átvitel.
Pl. a Cateye Strada Wireless-re gondoltam, ezt láttam akciósan is (ez analóg) Vagy amit fentebb írtam az hülyeség és hiába csak kerékfordulatot mér, az analóg maitt akkor is hajlamos elveszíteni/összezavarni a jelet? (mittomén mobiltelefon vagy magasfeszültség, stb) Van a megbízhatóságáról tapasztalat?
Cateyeban a következõ lépcsõ a Strada Double Wireless, amiben van pedálfordulat is, és ez már digitális átvitellel van, és persze akciósan is másfélszer annyiba kerül.

Illetve ha javasoltok kedvezõ árú, csak alapfunkciókat tudó viszont megbízható vezetéknélkülit, azt is szívesen megnézném.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
ezt tudja az uj rox is pl.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Viszont benne van ez a virtuális ellenfél téma, ami elég igéretesnek tûnik, ugyanazon az útvonalon az elõzõ kör adatai ellen lehet versenyezni. AZ hogy nincs hozzá semmi, úgy értettem, hogy kerékre jeladó meg mágnes meg ilyesmi nics hozzá ugye? Pulzusmérés nem szükséges, az van már egy alap Timex képében ami a mi szintünkön jó.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
arszintek: sigma 2209, sigma rox, polar cs500, garmin edge 500

Gurbylaczy

Gurbylaczy

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Helló!

Ha az Edge 200 elég borsos, stb... akkor tudnátok ajánlani valamit?
Köszi!
www.laczy.hu

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

Garmin Edge 200at használ valaki? Vélemények róla? Ha jól gondolom ez tényleg olyan, hogy nincs hozzá jeladókészlet meg semmi hülyeség amit a kerékre kell tenni, csak bekapcsolom, "talál egy mûholdat és már mehetek is"?

Egy alap készüléke a Garmin-nak. Valóan GPS alapon dolgozik. Sajnos semmi egyéb kiegészítõje nincs. Csapásszámot, kerékfordulatot és szívritmust sem tud mérni. Ehhez képest elég borsos az ára.

Ridley Noah Fast 

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Én azt csináltam vele, hogy levettem az órát és a jeladóhoz közel téve próbáltam a kontaktot létrehozni, így általában nagyon hamar sikerült, óra visszarak a kormányra és mentem is. Általában az szokott lenni velük a bibi, hogy nagyon könnyen elveszti a jelet illetve nem találja meg. A küllõmágnest minél közelebb kell tenni a felnihez, így a jeladó is fentre kerül, rövidül a távolság az óra és a jeladó között.

Garmin Edge 200at használ valaki? Vélemények róla? Ha jól gondolom ez tényleg olyan, hogy nincs hozzá jeladókészlet meg semmi hülyeség amit a kerékre kell tenni, csak bekapcsolom, "talál egy mûholdat és már mehetek is"?

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

Kösz mindenkinek, ingyen volt, egy használt bringáról maradt rám, kicsit be van repedve a plexi a kijelzõ felett, egyébként újszerû a cucc, nem akartam eldobni, jó lenne az edzõgépre. Megpróbálom az elemcserét...

...mielõtt beteszed az új elemeket, várj vagy fél percet, majd fém csipesszel zárd rövidre egy pillanatra az elemfészekben lévõ két pólust, úgy az órában mint a jeladóban. Ettõl észhez kell térnie.

Ridley Noah Fast 

penczbike

penczbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 281 hozzászólás
Kösz mindenkinek, ingyen volt, egy használt bringáról maradt rám, kicsit be van repedve a plexi a kijelzõ felett, egyébként újszerû a cucc, nem akartam eldobni, jó lenne az edzõgépre. Megpróbálom az elemcserét...

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás
:(

Hali! Problémám akadt egy Sigma vezeték nélküli órával. 1106 DTS. Az a gond, hogy bár jók az elemek, nem találja meg az óra a jeladót, egyfolytában villog a 0.0 km/h, tehát keresi a jeladót, de akármit csináltam vele, nem akarja meglátni. Ötletek esetleg? Találtam gyári leírást hozzá, azt írja, kb 20 sec-t kell forgatni, vagy menni vele (de max 5 perc... vicces), és rááll az óra a jeladóra. Ha nem kap jelet, nem nyomogatom, pár perc múlva lemegy sleep módba, és akármelyik gomb lenyomására újrakezdi a keresést. Eddig jó is, csak nem talál semmit, még ha közvetlenül fölé teszem az órát, akkor sem.
A jeladón szépen "kattog",világít a teszt zöld lámpa, stb...

1. A régebbi Sigma DTS (amik ...6-ra végzõdnek) tényleg nem annyira jó, mint az újabb STS (nekem amúgy mûködött rendben a 2006, míg a konkurrencia :( el nem lopta).
2. Vedd ki újra és tedd be, velem ez elõfordult (hogy akkor megindult).
3. Ezzel kezdd :), ne higyj az elemnek, se a zöld tesztlámpának, hanem mérd meg voltmérõvel, s ha 3 V alatt van (pl. 2,99 :)), cseréld azonnal (újra, s ellenõrizd azt is). A jeladóét is ugyanúgy.
4. Ha a sebességmérõt nézed (gondolom), akkor a mágnes ne legyen túl messze, kb 1 cm-en belül, 0,5 még jobb, s persze szintben.
5. Mûködött-e valaha, hogyan, mikor, mit változtattál :).

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Sigma. Nekem ez ép elég, ezek miatt nem lesz több volt 2 is ugyan ezek a jelenségek okozták korai nyugdíjaztatásukat.

a vezetékesük elég jó, jól ki van találva a rögzítése, meg könnyen kezelhetõ

ok, ez nem segít, ha az antennásuk szar, és valakinek éppen olyan van

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Sigma. Nekem ez ép elég, ezek miatt nem lesz több volt 2 is ugyan ezek a jelenségek okozták korai nyugdíjaztatásukat.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

penczbike

penczbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 281 hozzászólás
Hali! Problémám akadt egy Sigma vezeték nélküli órával. 1106 DTS. Az a gond, hogy bár jók az elemek, nem találja meg az óra a jeladót, egyfolytában villog a 0.0 km/h, tehát keresi a jeladót, de akármit csináltam vele, nem akarja meglátni. Ötletek esetleg? Találtam gyári leírást hozzá, azt írja, kb 20 sec-t kell forgatni, vagy menni vele (de max 5 perc... vicces), és rááll az óra a jeladóra. Ha nem kap jelet, nem nyomogatom, pár perc múlva lemegy sleep módba, és akármelyik gomb lenyomására újrakezdi a keresést. Eddig jó is, csak nem talál semmit, még ha közvetlenül fölé teszem az órát, akkor sem.
A jeladón szépen "kattog",világít a teszt zöld lámpa, stb...

Gurbylaczy

Gurbylaczy

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Sziasztok!

Egy egyszerûbb GPS-es kerékpáros óra vásárlását tervezném, de valahogy nem nagyon találok infókat. Eddig a
i-gotU GT-800
Holux GM-245
Edge 200

Típusokkal szemeztem, de sehol nem találok leírást. Tudnátok véleményeket adni? Ami érdekelne: megbízhatóság, használhatóság, elemzõszoftver használhatósága, stb

Elõre is köszi!
Laczy
www.laczy.hu

inkubator

inkubator

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás
Köszönöm mindenkinek a hsz.-t. Km/h van beállítva.
Bandi a nagykeres kisegítõ... :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.273 hozzászólás

Akkor a BBB órákon nagyon el van cseszve valami, mert a táblázat szerinti értékek nem voltak jók, a földön mért adat se, csak ha feleztem a kerületet akkor adott pontos értéket. Az útmenti mûszerek meg csak jók, autó nem volt a környéken. A táblázat szerint olyan 2000-2050 lenne a 26*1.6 keréknek, de most 1000 van beírva és most jó + - 0.5 km/h. Inkább beviszem valami sokat látott szerelõhöz, mert a józan ész is azt diktálja amit Ti mondtok, de a gyakorlat mást mutat.:( Esetleg valakinek nincs hasonló órája?

útmenti táblák nem jók
az meg kizárt hogy 1000-el jó legyen
de mérd le két km kõ közti távon mit mér, ha 1000m +- 50m akkor jónak kell lennie a sebességnek is.

Xian erre gondoltam én is, de akkor sztem kevesebbet mutatna az óra mint a tábla. (még ha a táblák "sietnek " is valamennyit. más kérdés. lehet hogy bringást egyáltalán nem mérnek pontosan ezek a szarok, szal én ahoz nem viszonyítanék semmit)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való