hellosztok!
Valaki nem tud egy jó androidos szoftvert amivel tudnám rögzíteni az adatokat? Ez alatt magasság, idõtartam, távolság. Meg egyebeket tartalmazna, mert amit én találtam az szinte semmi.
Jó lenne ha vki tudna mondani mert jó az eddigi VDO mérõm de telóra akadna egy jó progi az még jobb lenne.
Én kipróbáltam az utóbi évben szinte mindent a piacon, vegyes tapasztalattal, de alapvetõen a mobilodtól függ. Általános tippek:
1. Minden okostelefon másképp futtatja a progikat, ezért nincs egyértelmû nyertes, de vannak gyengébbek amik kevés mobilon mûködnek.
2. Érdemes mindegyiket kipróbálni. Ha alapból nem mûködik, addig buherálni amíg megy (GPS állítások, újabb verzió, stb.). MAjd sokat tesztelni, megnézni hogy melyik marad stabil. UTána többet NEM frissíteni, mert könnyen rossz az upgrade.
3. Fõ turpisságok: GPS jel megtalálás, megtartás. Mobilhívás közben. Más programok bezaarása. Sok adat mentése.
4. Nézd meg elõször hogy mit akarsz a progrival: ha versenyre készülsz és szintet akarsz mérni, elõre betáplált navigáció nem adódik, utólagos elemzésre jók csak. Vagy haználd a Google navigációt, de ott meg szintet nem tudsz mérni (mennyit kell még mászni, stb.)
5. Gondold meg kétszer mielõtt mobilt szerelsz kormányra/stucnira ha versenyen/terepen használod: nem arra tervezték, sem rázkódásra, sem visszatükrözõdés szempontjából, ráadásul a rögzítés meg a súly is gond lehet. Jó alternatíva a karpánt,átlátszó elõlappal.
App-onként:
- Nekem a Sportstracker vált be legjobban, de a (gyenge) mobilomon az sem hibátlan: van hogy ha bejövõ hívás van, megszakítja a GPS jelet. Volt olyan is hogy a mentés nem mûködik és minden adat elvész. Vizuálisan nekem ez tetszik a legjobban, utólagos elemzésre. Sajnos a személyes adataimat valahogy képtelen menteni, van hogy megteszi, van hogy nem (súly, magasság, stb.)
- Az Endomondonál (és a Pro verziónál még inkább) sok a jelhiba és a panasz is, nekem nem jött be, ráadásul õk ruhák eladása miatt indították be és a ruhákkal meg átverik az embert (nem lehet rendelni ami kedvezõ, ami meg rendelhetõ arra sok a panasz). Az app ágazat le van sz**va általuk.
- A MapmyRide hasonlóan mûködik mint a Sportstracker, egy párszor viszont cserben hagyott és minden adat elveszett. Bosszantó.
- A Google MyTracks mûködik nekem a legjobban,sajnos kevés a funkcionalitása és idõnként elvéti, pld. volt már hogy 800 km/h sebességgel kerékpároztam vagy megtettem 1100 km-t egy órán belül

- Van egy pár sísport tracker amivel érdemes kisérletezni bringához ha a magasság is fontos neked: AlpineReplay csinált egy párat pld Sugarloaf Replay.
Igazából én olyan computert keresek ami mutatja hogy még mikor van mennyi emelkedõ, de nevetséges módon mintha nem létezne. Vagy nevetséges összegekért. A legtöbb bringacomputer csak lefele tölt, feltölteni nem nagyon lehet komplex úõt(szakasz)okat, magassággal.
Ha tud valaki ilyet 200 EUR alatt kérem szóljon! Kreatív megoldások is érdekelnek, pld a bike24-en leértékelt o-synce kütyü ami GPS iránytûs és be lehet táplálni útvonalat. Csak sajnos nem lehet a pontok nevét módositani (pld "2km+200szint" vagy "5km-100szint", stb.)