Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Sebességmérõk

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
1986 replies to this topic

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 posts

Egyébként milyen órát ajánlotok a 20 EUR-os árkategóriában?
Sigma BC 16.12 / Cateye Enduro CC-ED400 / Cateye Velo 9 CC-VL820 ?

Közben látom alig drágább a wireless (+4 és 7 EUR-val): egy BC-1009 STS és BC 12.12 STS személyében. Rájöttem, hogy "ugyanaz", csak egyik elõdje (2009) a másiknak (2012). A BC 16.12 wired-el szemben le kell mondanom a háttérvilágításról, de elsõ órával csak túlélem. Ahogy jön a tavasz, egyre késõbb sötétedik. :) Miért érdemesebb az újabbat venni (1009 STS vs 12.12 STS)? Olvastam a topicban, hogy van akinek bezavart mellette egy LED lámpa. Nekem egy Sigma Lightster van érkezõben. Okozhat ez valamelyiknél problémát?

Cateye órák drágábbak (csúnyábbak, funkcióban szegényebbek) és ha minden igaz, stucnira csak kiegészítõ konzollal lehet rögzíteni (+pénz), míg a Sigmáknál ez alapból adott.

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 posts
Strava-t senki nem használ?

Mod: ezt konkrétan Uluwatu 2013-02-18, 01:15 bejegyzésére reagáltam.

Egyébként milyen órát ajánlotok a 20 EUR-os árkategóriában?
Sigma BC 16.12 / Cateye Enduro CC-ED400 / Cateye Velo 9 CC-VL820 ?

Uluwatu

Uluwatu

vendég

• fórumtag
  • 191 posts
  • LocationBudapest
Egyébként idõközben vettem egy leértékelt o-synce navi2move computert, ami csak 60 euró volt a bike24.de oldalon, de a kezdetleges lelkesedésem ideiglenesen lekonyult: van benne egy fantasztikus, google térképen tervezhetõ progi, melyben minden út pontot át lehet nevezni, így pontosan tudom hogy épp mennyi mászás lesz és meddig, mert azt írok be amit akarok. Viszont a baj hogy alig van egy hete, de már nem mûködik a Google térkép, mert a progi nem kompatibilis.. Azt válaszolta a gyártó hogy a google -al tárgyalnak, ez egy kis idõ. Szerintem a licensz volt a gond, mert a google sokat kér érte, a gyártó pedig lehet hogy nem hosszabbítja meg, ezért adta kevesebb mint fél áron a terméket: 150 euró helyett 60 euró..
Amúgy ez lenne a perfekt navi: olcsó, könnyû, gps, elõre tervezhetõ útvonal, utólag letölthetõ útvonal, távirányító.

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 posts
Nekem ez jött be....
https://play.google....ydHlwYWxwcm8iXQ..
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 posts

- Nekem a Sportstracker vált be legjobban, de a (gyenge) mobilomon az sem hibátlan: van hogy ha bejövõ hívás van, megszakítja a GPS jelet. Volt olyan is hogy a mentés nem mûködik és minden adat elvész. Vizuálisan nekem ez tetszik a legjobban, utólagos elemzésre. Sajnos a személyes adataimat valahogy képtelen menteni, van hogy megteszi, van hogy nem (súly, magasság, stb.)

Honlapon írd be a beállításaid alatt, úgy ott marad. Ezt használom én is, tetszik, h ha elmegyünk túrázni, és csinálok képet a telóval, akkor feltölti a túra mellé a helyes koordinátákra. Ilyenkor jó visszanézni, el is határoztam az asszonnyal, h most sokkal többet fogunk fotózni. :)

oroberto

oroberto

vendég

• fórumtag
  • 108 posts
locus.pro

Nagyon jó program ha valaki még nem ismeri:

https://play.google....locus.pro&hl=hu

GPS kültéri navigációs alkalmazás túrázáshoz, geocaching, sport tevékenységehez, sokféle kerékpáros és gyalogos térkép off-line használatra is.
Hatékony rendszer, geocaching, intelligens GPS hosszú akkumulátor-élettartammal és még sok más.
➤ Online térképek
- OpenStreetMap - OSM, Freemap, SHOCart, SmartMaps, MapQuest, Navigasi, Turaterkep, NzTopoMaps, Osmapa.pl, ChartBundle
- Teljes WMS térképek support
Let's roll!

Uluwatu

Uluwatu

vendég

• fórumtag
  • 191 posts
  • LocationBudapest

hellosztok!
Valaki nem tud egy jó androidos szoftvert amivel tudnám rögzíteni az adatokat? Ez alatt magasság, idõtartam, távolság. Meg egyebeket tartalmazna, mert amit én találtam az szinte semmi.
Jó lenne ha vki tudna mondani mert jó az eddigi VDO mérõm de telóra akadna egy jó progi az még jobb lenne.

Én kipróbáltam az utóbi évben szinte mindent a piacon, vegyes tapasztalattal, de alapvetõen a mobilodtól függ. Általános tippek:
1. Minden okostelefon másképp futtatja a progikat, ezért nincs egyértelmû nyertes, de vannak gyengébbek amik kevés mobilon mûködnek.
2. Érdemes mindegyiket kipróbálni. Ha alapból nem mûködik, addig buherálni amíg megy (GPS állítások, újabb verzió, stb.). MAjd sokat tesztelni, megnézni hogy melyik marad stabil. UTána többet NEM frissíteni, mert könnyen rossz az upgrade.
3. Fõ turpisságok: GPS jel megtalálás, megtartás. Mobilhívás közben. Más programok bezaarása. Sok adat mentése.
4. Nézd meg elõször hogy mit akarsz a progrival: ha versenyre készülsz és szintet akarsz mérni, elõre betáplált navigáció nem adódik, utólagos elemzésre jók csak. Vagy haználd a Google navigációt, de ott meg szintet nem tudsz mérni (mennyit kell még mászni, stb.)
5. Gondold meg kétszer mielõtt mobilt szerelsz kormányra/stucnira ha versenyen/terepen használod: nem arra tervezték, sem rázkódásra, sem visszatükrözõdés szempontjából, ráadásul a rögzítés meg a súly is gond lehet. Jó alternatíva a karpánt,átlátszó elõlappal.

App-onként:
- Nekem a Sportstracker vált be legjobban, de a (gyenge) mobilomon az sem hibátlan: van hogy ha bejövõ hívás van, megszakítja a GPS jelet. Volt olyan is hogy a mentés nem mûködik és minden adat elvész. Vizuálisan nekem ez tetszik a legjobban, utólagos elemzésre. Sajnos a személyes adataimat valahogy képtelen menteni, van hogy megteszi, van hogy nem (súly, magasság, stb.)
- Az Endomondonál (és a Pro verziónál még inkább) sok a jelhiba és a panasz is, nekem nem jött be, ráadásul õk ruhák eladása miatt indították be és a ruhákkal meg átverik az embert (nem lehet rendelni ami kedvezõ, ami meg rendelhetõ arra sok a panasz). Az app ágazat le van sz**va általuk.
- A MapmyRide hasonlóan mûködik mint a Sportstracker, egy párszor viszont cserben hagyott és minden adat elveszett. Bosszantó.
- A Google MyTracks mûködik nekem a legjobban,sajnos kevés a funkcionalitása és idõnként elvéti, pld. volt már hogy 800 km/h sebességgel kerékpároztam vagy megtettem 1100 km-t egy órán belül :)
- Van egy pár sísport tracker amivel érdemes kisérletezni bringához ha a magasság is fontos neked: AlpineReplay csinált egy párat pld Sugarloaf Replay.

Igazából én olyan computert keresek ami mutatja hogy még mikor van mennyi emelkedõ, de nevetséges módon mintha nem létezne. Vagy nevetséges összegekért. A legtöbb bringacomputer csak lefele tölt, feltölteni nem nagyon lehet komplex úõt(szakasz)okat, magassággal.

Ha tud valaki ilyet 200 EUR alatt kérem szóljon! Kreatív megoldások is érdekelnek, pld a bike24-en leértékelt o-synce kütyü ami GPS iránytûs és be lehet táplálni útvonalat. Csak sajnos nem lehet a pontok nevét módositani (pld "2km+200szint" vagy "5km-100szint", stb.)

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 posts

Segítséget kérnék.
Vezeték nélküli sebességmérõm (Atech BC13 HRM) irreális sebességadatokat mutat.
Már mindent kipróbáltam (elemcserék, légköri zavarok kiszûrése stb.),
de egyre rosszabb a helyzet.
Maga a mûszer megfelelõen mûködik, hogyha nem forog a kerék, csak menet közben mutat hihetetlen értékeket.
Azt kérdezném, hogy mi lehet a gond? (szerintem hamarosan tönkre fog menni)

Nekem volt egy órám, ami a saját mellpántjára gerjedt, ha közelebb kerültek egymáshoz. Sõt amikor a hrm pánt rajtam volt, álló helyben is tempót mutatott.
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Késõbb is gond volt egyes modelleknél.

akkor irom ugy, hogy a 2209al nem volt, pedig minden alkalommal a gyorbe bemeno vezetekek alatt tekerek el. vasut mellett sem, etc.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

max addig volt ez gond, amig nem dekodolt jelet hasznaltak. a sigmam meg sose hulyult meg az elmult ket evben.

Késõbb is gond volt egyes modelleknél.

A sebesség mindent megold.

Wikh

Wikh

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Nem az elektromos vezetékek okozzák a gondot, mert azt már kipróbáltam.
Gyakorlatilag az egész tekerés alatt ostobaságokat mutat.
Kicseréltem a computer és a jeladó elemét is, de semmi sem változott.
A computerrel többször elsétáltam már a vezetékek alatt, akkor semmi baja sem volt.
Csak tekeréskor bolondul meg.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
max addig volt ez gond, amig nem dekodolt jelet hasznaltak. a sigmam meg sose hulyult meg az elmult ket evben.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,688 posts
Figyeld meg, nem-e akkor mér hülyeségeket, amikor elektromos vezeték alatt mész el. Ez sajnos sûrûn elõfordul vezeték nélküli óráknál, még nagy márkáknál is. (Polar, Sigma)
Marci

Wikh

Wikh

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Segítséget kérnék.
Vezeték nélküli sebességmérõm (Atech BC13 HRM) irreális sebességadatokat mutat.
Már mindent kipróbáltam (elemcserék, légköri zavarok kiszûrése stb.),
de egyre rosszabb a helyzet.
Maga a mûszer megfelelõen mûködik, hogyha nem forog a kerék, csak menet közben mutat hihetetlen értékeket.
Azt kérdezném, hogy mi lehet a gond? (szerintem hamarosan tönkre fog menni)

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 posts
Vettem egy b'Twin Count8-as vezetéknélküli órát és eddig bejött, ami jó dolog benne hogy be lehet írni amit eddig mentem távolságot, és nem csak a kormányra lehet felrögzíteni hanem a stucnira is!

sgtyork

sgtyork

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Helló!

Most veszek biciklit milyen órát ajánlotok 5-10eFt kategóriában.

Köszi
Focus Black Forest 29r 2.0

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts
én meg vettem egyet a madzagos változatából, pedálfordulatmérõnek . 600 ft volt, annyit asszem megért.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 435 posts
Információként jelzem, hogy vettem és kipróbáltam az übergagyi LIDL-ös most akciós vezetéknélküli mérõt és meglepõen jól mûködik (a 2500 Ft-os árához viszonyítva pláne). Ha valaki a bumfodi formáját meg tudja szokni, egész kelemes meglepetésben lesz része. És tud egy extrát, amit eddig nem láttam: mér hõmérsékletet is. Végül nekem csak amiatt nem vált be, mert 60 cm távolságról már nem volt stabil, olyannak válhat be aki max. 50 cm-re rakja a mérõt a jeladótól.

További információ, hogy aki hasonlóan hozzám az érzékelési távolsággal küzd (feleségem trekkingjének stucnija elég messze van a jeladótól) annak a Cateye Micro Wireless-t melegen ajánlom, szuperül kommunikál 80 cm-rõl is akár.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Nem pontosan értem.
Mit húzassak a dokkoló egységhez?
Hogyan tegyem ezt?

Az órát és a dokkoló egységet, húzasd össze, valószínûleg ki van már kopva azért nincs kontakt.

mobiltel75

mobiltel75

újonc

• fórumtag
  • 6 posts

Vékony kötegelõvel húzasd oda a dokkoló egységhez valószínûleg ott a kontakt hiba, régi Cateye az országútimon így mûködik hibátlanul.

Nem pontosan értem.
Mit húzassak a dokkoló egységhez?
Hogyan tegyem ezt?