Jelentkezz be Regisztrálj

Sebességmérõk
Posted 2013. May 20. - 19:05

Tavaly még mûködött, idén mikor vitte a bringát szervizbe, üres volt a kijelzõ. Elemcsere, a helyzet változatlan.
Valami rémlik, hogy a korábbi elemcserénél is eljátszotta ugyanezt és kis híján kukáztuk, de valahogy sikerült feléleszteni.
Ennek legalább két-három éve, semmi közelebbi emlékem. Leírás persze sehol, amit a neten találtam, abban ilyesmirõl nem írnak.
Lehet, hogy jól emlékszem és tényleg van valami trükkje az elemcserének? Vagy rosszak az emlékeim és nyugodtan kihajíthatom az órát?
Utóbbi esetben: tudnátok ajánlani valami hasonló tudású és minõségû (jobb lehet, rosszabb ne legyen) mérõt, ami vezetékes és 10000Ft alatt kapható?
Posted 2013. April 03. - 11:41

Pontosabban ez így lenne a helyes: az analóg jelátvitelû órák valóban pontatlanabbak és érzékenyebben mindenféle elektronikus szmogra, zavarásokra, interferenciákra. A digitális kódolásúaknál (drágább kategória, GHz-es tartományban mûködõk) ez kifejezetten nem tapasztalható.
Van tizen pár ezres, digitálisan kódolt is, csak keresgélni kell.

Posted 2013. April 03. - 10:00

Posted 2013. April 03. - 08:35

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2013. April 03. - 07:10

Pontosabban ez így lenne a helyes: az analóg jelátvitelû órák valóban pontatlanabbak és érzékenyebben mindenféle elektronikus szmogra, zavarásokra, interferenciákra. A digitális kódolásúaknál (drágább kategória, GHz-es tartományban mûködõk) ez kifejezetten nem tapasztalható.A drótossal soha nem lesz bajod. A drótnélküli órákkal sokkal több gond szokott lenni, inkább kerüld õket.
Ridley Noah Fast
Posted 2013. April 03. - 07:05

Én le szoktam mérni. Szeleptõl szelepig legurítom, a távolságot meg lemérem, egy nagyon kicsivel kevesebbet írok be, mert ugye amikor ráülsz a gépre a tömegedtõl egy kicsit lapul a guma.Hogy érdemes beállítani egy km óra kerék méretét? Manuálisan? Pld. 2155 vagy kerékméret szerint? Pld. 700x20c.
Manuál esetén hogy kell számolni? Talán ez lenne a pontosabb?
Ha kerékméretet adok meg, akkor 26x2.00, 700x20c és 26x2.125 amit be tudok állítani. Legalább is ez áll hozzám a legközelebb. Én pedig 26x2.10-es külsõket használok. 700x20c lennék én?
Amúgy egy VDO MC 2.0 WR-rõl van szó.

Ridley Noah Fast
Posted 2013. April 03. - 00:46

Pedig kezdek igencsak belefolyni a km óra témába. Jó lenne pedálfordulat mérõ, vagy magasságmérés is. De ezek borsós árukat tekintve már nem is érzem olyan létfontosságúnak.
Viszont a szívritmusmérõ igencsak izgatja a fantáziám. Ha minden igaz, a Polar termékei a legpontosabbak. Ez igaz? Már nem tudom melyik évben írtak itt errõl, azóta akár változhatott, vagy kiegyenlítõdhetett a piac. Néztem a CS100-as típusút (20e lenne). De már gondoltam arra is, hogy egy vezetékes óra (pl Sigma Sport BC 16.12, aminek háttérvilágítása is van - 21 EUR) és hozzá egy Polar FT1 karóra (36 EUR). Viszont ez már két eszköz és szinte ugyanannyiba kerülne (18e Ft), mint a CS100. Viszont évek óta nem hordok órát és tartok attól, hogy zavarna, kényelmetlen lenne. Fõleg bringázás közben. Ráadásul könnyebb a stucnin lévõ kijelzõre rápillantani, mint levenni a kezem a kormányról, azt befelé fordítani és ránézni a karórára.
Kissé tanácstalan vagyok, hogy melyik irányba mozduljak és 1-2 napon belül rendelnék.
Sokszor meg lett említve a Sigma Sport BC-2209 MHR és a VDO MC 2.0 WL is.
Én egy Polar FT60-at használok egy pár hónapja, de még csak görgõn használtam és keveset, betegség miatt. Nem mondom hogy annyival jobb mint a Beurer amit elõtte használtam: annál másfél év után kezdett hibásan mérni, elemcsere sem oldotta meg, végén kontakthibás/lenullázás miatt használhatatlan, garancia semmi haszna, 2 éve után 25,000 ft kidobva, beleértve grafikai trendek figyelése.
Az FT60 viszont egy tucatni használat után kezd kihagyni és/vay 230-s pulzust mutatni 130 helyett, pedig vadi új és még nem úsztam vele, nem használtam kint,stb. Elemcsere egy tucat alkalom után?.. Órásnál?..
A rögzítés elég egyszerû: nem csuklón hanem egy puha mûanyag, csukló méretû pánton, ami pont körbefog egy kormányt és így az óra sebességmérõ módján az orrod elõtt van.
Viszont ajánlanám hogy vegyél PC-kapcsolatút: igaz hogy 2x annyiba kerül, pludz még 12,000 a PC Flow-link (Polar), de hamar eljön az idõ hogy nézegetnéd a pulzusod fejlõdését és akkor már késõ ha nincs PC-link funkció az órán..
Posted 2013. April 03. - 00:38

Egyébként idõközben vettem egy leértékelt o-synce navi2move computert, ami csak 60 euró volt a bike24.de oldalon, de a kezdetleges lelkesedésem ideiglenesen lekonyult: van benne egy fantasztikus, google térképen tervezhetõ progi, melyben minden út pontot át lehet nevezni, így pontosan tudom hogy épp mennyi mászás lesz és meddig, mert azt írok be amit akarok. Viszont a baj hogy alig van egy hete, de már nem mûködik a Google térkép, mert a progi nem kompatibilis.. Azt válaszolta a gyártó hogy a google -al tárgyalnak, ez egy kis idõ. Szerintem a licensz volt a gond, mert a google sokat kér érte, a gyártó pedig lehet hogy nem hosszabbítja meg, ezért adta kevesebb mint fél áron a terméket: 150 euró helyett 60 euró..
Amúgy ez lenne a perfekt navi: olcsó, könnyû, gps, elõre tervezhetõ útvonal, utólag letölthetõ útvonal, távirányító.
Friss: az O-Synce megoldotta a Google-al, ismét mûködik a térkép,remek egy megoldás

Sajnos a probléma viszont örökös: mindig üzletet kell kötniük a Google-el hogy frissüljön a beépített google map. Ha már kimennek ezek a gyártásból, el lehet felejteni az útvonalrögzítést..
Posted 2013. April 03. - 00:31

A drótossal soha nem lesz bajod. A drótnélküli órákkal sokkal több gond szokott lenni, inkább kerüld õket.
Hát, nekem már volt a drótossal is bajom: ha eltéped a zsinórt (beakad egy ágba, sártisztitásnál megrántod, stb.) akkor annyi. És sajnos elég könnyû elszakítani ezeket..
Posted 2013. April 03. - 00:29

Manuál esetén hogy kell számolni? Talán ez lenne a pontosabb?
Ha kerékméretet adok meg, akkor 26x2.00, 700x20c és 26x2.125 amit be tudok állítani. Legalább is ez áll hozzám a legközelebb. Én pedig 26x2.10-es külsõket használok. 700x20c lennék én?
Amúgy egy VDO MC 2.0 WR-rõl van szó.
Posted 2013. April 02. - 15:05

Ha jól látom mégsem megvásárolható!
Anyjukat! Akkor még utánanézek máshol is.
De utálom az ilyet!
Posted 2013. April 02. - 11:33

Pedál fordulat mérésnek inkább aszfalton van jelentõsége.
A világítása elég nudli, de elvagyok nélküle.
Amúgy jó kis óra.
Az utóbbi (SIGMA BC 1609 STS) amit linkeltél jobban tetszik mint a SIGMA SPORT.
Ezekben a 7 nyelv micsoda? Magyar van, vagy ne is álmodozzak?
Találtam is most viszonylag olcsón:
Sigma BC 1609 STS | MALL.HU
A pedálfordulat mérés mire jó?
Posted 2013. April 02. - 11:16

De utálom az ilyet!
Posted 2013. April 02. - 10:55

Ezekben a 7 nyelv micsoda? Magyar van, vagy ne is álmodozzak?
Találtam is most viszonylag olcsón:
Sigma BC 1609 STS | MALL.HU
A pedálfordulat mérés mire jó?
Posted 2013. March 29. - 10:23

Nekem volt világítós Cateye órám - de kb. soha sem használtam. Szerintem ez nem olyan fontos dolog.
Ez pl. tud mindent, még világít is: SIGMA SPORT
Pont ezt akartam beírni, de megelõztél. Nekem is ott volt a listámon ez az óra. Sok mindent tud, világít és ezekhez mérten olcsó (persze pont nem itthon... HU: 17e / DE: 12e).
Posted 2013. March 29. - 08:45

Posted 2013. March 29. - 00:40

Ez pl. tud mindent, még világít is: SIGMA SPORT
Meg ez is: http://www.bringabut...er-cadence.html
de ez mintha ugyan az lenne olcsóbban, pedálcsapásmérõ nélkül, csak itt nem írja, a háttérfényt: http://www.bringabut...s-computer.html
Posted 2013. March 28. - 14:12

cateye velo wireless plus (cc-vt210W)
a világitást nem tudom.
Ez nem fog világítani. Még a 3x ennyibe kerülõ Adventure sem. Cateye-nál ezt úgy látom nem tartják olyan fontosnak.
Posted 2013. March 28. - 14:07

a világitást nem tudom.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való