Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Sebességmérõk

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
1986 hozzászólás a témában

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

Jól néz ki. Tavasszal lehet veszek egy GPS-t. :)

....tavasszal keress és eladok neked egy Garmin Edge 800-at. ;)

Ridley Noah Fast 

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Köszönöm, tudom. Mivel azt adtam meg.

Az átálitás lehetőségét ugyis csak akkor látod ha már feltöltöttél valamit, és van barometrikus és gps adat is, és te vagy a feltöltő :)

Ezért másoltam be a figyelmeztettést.

Tessék itt van egy feltöltött esemény.

http://connect.garmi...ivity/379023868

Jól néz ki. Tavasszal lehet veszek egy GPS-t. :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

az a baj hogy itthon leginkább a tuhu térkép van gps, az meg alapból durván pontatlan, jó gps-el is. az okostelók meg csak játszásra jók ilyen alkalmazásra . de próbáltam hogy "centire" ugyanazt az etapot mentem, véletlen sem ugyanannyit mért a gps. szal nálam logolásra is mágnes meg barométrikus.

en mindig ugyanannyit merek :) mivel nezted? a garmin szoftverevel nem tunik pontatlanabbnak, mint a garmin hwel. igy a loggolas es a feldolgozas is elvileg ua.

http://connect.garmi...ivity/301123260

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Pl a térképen 10m szintek vannak ergo ha nem igazán térsz el tőle akkor vízszintesen mérsz a barometrikus mérő már a 2-3 méteres szintkülönbségeket is vidáman méri. Van hozzá kerékfordulat mérő de nem igazán használom a montin átlagban 2-4% eltérés van a Gps-hez képest nálam ez belefér.

Inkább azt sérelmezen mikor egy versenyen ki van rakva " a célig 5km majd 3km múlva, a célig 4 km:)

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

az a baj hogy itthon leginkább a tuhu térkép van gps, az meg alapból durván pontatlan, jó gps-el is. az okostelók meg csak játszásra jók ilyen alkalmazásra . de próbáltam hogy "centire" ugyanazt az etapot mentem, véletlen sem ugyanannyit mért a gps. szal nálam logolásra is mágnes meg barométrikus.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Az átálitás lehetőségét ugyis csak akkor látod ha már feltöltöttél valamit, és van barometrikus és gps adat is, és te vagy a feltöltő :)

megneztem - ez olyan elteres, hogy vagy a barometer, vagy a gps (terkep) pontossaga erosen megkerdojelezheto. van esetleg magnesed is hozza a sebesseg/tavolsagmeresre? ott nincs elteres?

amit en a sigmaval merek, es a gps (nexus 4 + garmin) kiir - ott sose tapasztaltam ilyen szintu elterest. amugy amikor haverekkal mentunk, mindkettonek egyforma garminja volt (705), es mindketto mast mutatott. de ez egyedi eset, mas osszehasonlitasi alapom nincs.

arn módosította - 2013. november 15. - 22:08

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Tévedsz, már próbáltam párszor.

Még a Garmin is  a https://connect.garmin.com/signin en alapból a barometrikus mérést ajánja és figyelmeztett:

• Mik azok a magassági javítások?
    A magassági javítások kereszthivatkozást alkotnak a GPS által megadott vízszintes helyzet (szélesség/hosszúság) és a professzionális mérésekből kapott magassági adatok között. A magassági adatok javítása után a tevékenység nyomvonalpontjai már nem a GPS-készülék által megadott magasságot, hanem a webszolgáltatásban szereplő magasságot mutatják.
    A Garmin Connect szelektíven alkalmaz módosításokat, hogy valósághűbben adhassa vissza a magassági élményeket. A barometrikus magasságmérővel nem rendelkező készülékekkel rögzített tevékenységek alapértelmezés szerint a magassági javításokkal együtt érhetők el. Ugyanakkor a barometrikus magasságmérővel rendelkező készülékekkel rögzített tevékenységek általában pontos magassági adatokat tartalmaznak, ezért a magassági javítások alapértelmezés szerint ki vannak kapcsolva. A MotionBased Gravity szolgáltatást ismerő felhasználók számára ez ugyanaz a szolgáltatás.

elvben, ha eleg pontos a terkep es a gps, akkor a nyomvonal alapjan mindig ugyanazt fogja mutatni. ez a barometerre nem igaz minden esetben. de felhasznalasi terulet fuggo - ha meredek helyen intervallozol, vagy hegyet maszol, ahol a gps szerint csak rovid tavot teszel meg, ugy elhiszem, hogy pontosabb a barometer. de ha pl mesz normalisabb sebesseggel 100kmt a folyamatosan valtozo idojarasi korulmenyek kozott (ami a hegyekben nem ritka), az utolagos kalkulaciora szavazok.

kb olyan differencia, mint a speedometer es a gps kozott... a speedometer ha jol van kalibralva, akkor pontosabb, de ha nem, akkor felrevisz. itt az idojaras valtozasa kavarhat be. ha pontosodnak a gpsek, es a terkepek, akkor ez lesz a tuti modszer. hogy jelenleg mennyire pontos a garmin, az mas kerdes.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

zeezoltano módosította - 2013. november 15. - 21:33

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Az URL a bejelentkező oldalra mutat. :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

a barometeres csak magassagelterest fog merni a legnyomas valtozasbol - ezert kell megadni neki az inicializalo erteket. mar ha nincs benne gps is, mert az magassagertek es terkep alapjan korrigalni tud. a tisztan gpses meres az kb loturot nem er az aktualis magassag kiirasanal, viszont feltoltesnel atszamolja a pontositott netes terkep alapjan, es ugy pontosabb lesz, akarmelyik modszernel.

tehat aktualis meresnel barometeres, loggolasnal gpses modszer a jobb.

nekem sigma 2209 van - egy rossz szavam nem lehet ra. ugyanolyan megbizhatoan mukodik harom eve, mint a korabbi drotos cateye oraim. igy a varosi bringara is drotos sigmat vettem (1612)

Tévedsz, már próbáltam párszor.

Még a Garmin is  a https://connect.garmin.com/signin en alapból a barometrikus mérést ajánja és figyelmeztett:

• Mik azok a magassági javítások?
    A magassági javítások kereszthivatkozást alkotnak a GPS által megadott vízszintes helyzet (szélesség/hosszúság) és a professzionális mérésekből kapott magassági adatok között. A magassági adatok javítása után a tevékenység nyomvonalpontjai már nem a GPS-készülék által megadott magasságot, hanem a webszolgáltatásban szereplő magasságot mutatják.
    A Garmin Connect szelektíven alkalmaz módosításokat, hogy valósághűbben adhassa vissza a magassági élményeket. A barometrikus magasságmérővel nem rendelkező készülékekkel rögzített tevékenységek alapértelmezés szerint a magassági javításokkal együtt érhetők el. Ugyanakkor a barometrikus magasságmérővel rendelkező készülékekkel rögzített tevékenységek általában pontos magassági adatokat tartalmaznak, ezért a magassági javítások alapértelmezés szerint ki vannak kapcsolva. A MotionBased Gravity szolgáltatást ismerő felhasználók számára ez ugyanaz a szolgáltatás.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

a barometeres csak magassagelterest fog merni a legnyomas valtozasbol - ezert kell megadni neki az inicializalo erteket. mar ha nincs benne gps is, mert az magassagertek es terkep alapjan korrigalni tud. a tisztan gpses meres az kb loturot nem er az aktualis magassag kiirasanal, viszont feltoltesnel atszamolja a pontositott netes terkep alapjan, es ugy pontosabb lesz, akarmelyik modszernel.

tehat aktualis meresnel barometeres, loggolasnal gpses modszer a jobb.

nekem sigma 2209 van - egy rossz szavam nem lehet ra. ugyanolyan megbizhatoan mukodik harom eve, mint a korabbi drotos cateye oraim. igy a varosi bringara is drotos sigmat vettem (1612)

xclajos

xclajos

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás

Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata a barométeres magasságmérős órákról? Szeretnék vásárolni egyet, de nem tudom, hogy ami olcsó, azt megbizhatatlanabb mint a drágábbak? Konkrétan erről lenne szó: http://www.bikestore...ducts_id/200220. Egyáltalán jól mérik a magasságot? Azt mondták, hogy minden reggel indulás előtt újra kell kalibrálni. Ez igaz?

Havernak pont ilyen órája van, szerintem megveheted. Annyi, hogy a napi szintet valahogy furcsán számolja. Haver is (Polar), én is kb. ugyan annyit mérünk, ez a Sigma jóval eltér. De ez nem olyan nagy gond - szerintem.

Már kb. 7-8 éve magasságmérős óráim vannak, régi is volt (Cateye), újabb fajta is van.(Ciclomaster) Azért kell újrakalibrálni, mert a légnyomás mindig változik. Az óra nem tudja, mi az igazság, mihez képest mérjen. A kalibrálás annyi, hogy indulás előtt mikor lenullázod az órát, akkor visszaugrik a lakásod magasságszintjére. (ezt a szintet 1x kell beállítani) Innentől ehhez képest fogja mutatni a magasságváltozást. Szerintem elég pontosak, nyilván ha jön egy front akkor eltér néhány métert de ez viszonylag ritkán van.

xclajos módosította - 2013. november 15. - 03:09

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Van valakinek tapasztalata a barométeres magasságmérős órákról? Szeretnék vásárolni egyet, de nem tudom, hogy ami olcsó, azt megbizhatatlanabb mint a drágábbak?

Eddig VDO-t és Blackburn-t használtam, a VDO drága volt, a Blackburn relativ olcsó, de mindkettő ugyanazt tudja magasságmérés szempontjából (a VDO jobb volt, de más szempontból - többet tudott stb.)

Egyáltalán jól mérik a magasságot? Azt mondták, hogy mimden reggel indulás előtt újra kell kalibrálni.

Az újrakalibrálás kell mert a mérés a légnyomástól függ, ami mindennap, sőt napközben akár pár óránként is változhat. Estefelé pl. a levegő lehülésekor. Megnézed hogy milyen magasságról indulsz és induláskor lenullázod, esetleg útközben mégegyszer (pl. naplemente után egy/két órával).

A GPS ilyen szempontból jobb mert elvileg csak olyan 10 métert tér el, de a barometrikus meg azért jobb mert precízebb a kissebb változásoknál, tehát miközben biciklizel. Azt a pár méteres dombot a GPS rendesen elmérheti, a barometrikus jóval érzékenyebb (csak kalibrálni kell ha rohamosan változik az idő).

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

A barometrikus magasság mérők a legpontossabbak.

Sigmával elég sok rossz tapasztalatom volt és másoknak is az ismeretségi körömben, én személy szerint azt nem vennék.

quicktor

quicktor

újonc

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata a barométeres magasságmérős órákról? Szeretnék vásárolni egyet, de nem tudom, hogy ami olcsó, azt megbizhatatlanabb mint a drágábbak? Konkrétan erről lenne szó: http://www.bikestore...ducts_id/200220. Egyáltalán jól mérik a magasságot? Azt mondták, hogy mimden reggel indulás előtt újra kell kalibrálni. Ez igaz?

feeder67

feeder67

vendég

• fórumtag
  • 120 hozzászólás

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy érdemes-e beruházni ilyen órára http://apro.bikemag....ce-l189766.html ?

Esetleg ilyenre http://zerge.info/POLAR_CS500-CAD ? Minden véleményt szívesen fogadok!

Stefan85

Stefan85

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás

..vedd ki az elemet az órából és a tartóban lévõ két érintkezõt (ami az elem behelyezésekor csatlakozik az elem két pólusához) egy fém csipesszel legalább 30 másodpercig zárd rövidre.

A mûvelet során az összes adat nullázódik? Még az össz km is, mert az elem cserekor nem törlõdik.
Mert akkor nem jó pedig úgy csináltam ahogy mondtad.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
esetleg egy email Bikefun oder Sigma..?

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Sziasztok!

Olyan sebességmérõt keresek, ami egy kijelzõn mutatja: aktuális sebesség, aznap megtett távolság és idõ.

alap sigma sigma bc 506, automatán váltogatja az adatokat

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

A resetelés alatt mit értesz?

..vedd ki az elemet az órából és a tartóban lévõ két érintkezõt (ami az elem behelyezésekor csatlakozik az elem két pólusához) egy fém csipesszel legalább 30 másodpercig zárd rövidre.

Ridley Noah Fast