Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Sebességmérõk

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
1986 replies to this topic

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

Jól néz ki. Tavasszal lehet veszek egy GPS-t. :)

....tavasszal keress és eladok neked egy Garmin Edge 800-at. ;)

Ridley Noah Fast 

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Köszönöm, tudom. Mivel azt adtam meg.

Az átálitás lehetőségét ugyis csak akkor látod ha már feltöltöttél valamit, és van barometrikus és gps adat is, és te vagy a feltöltő :)

Ezért másoltam be a figyelmeztettést.

Tessék itt van egy feltöltött esemény.

http://connect.garmi...ivity/379023868

Jól néz ki. Tavasszal lehet veszek egy GPS-t. :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

az a baj hogy itthon leginkább a tuhu térkép van gps, az meg alapból durván pontatlan, jó gps-el is. az okostelók meg csak játszásra jók ilyen alkalmazásra . de próbáltam hogy "centire" ugyanazt az etapot mentem, véletlen sem ugyanannyit mért a gps. szal nálam logolásra is mágnes meg barométrikus.

en mindig ugyanannyit merek :) mivel nezted? a garmin szoftverevel nem tunik pontatlanabbnak, mint a garmin hwel. igy a loggolas es a feldolgozas is elvileg ua.

http://connect.garmi...ivity/301123260

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Pl a térképen 10m szintek vannak ergo ha nem igazán térsz el tőle akkor vízszintesen mérsz a barometrikus mérő már a 2-3 méteres szintkülönbségeket is vidáman méri. Van hozzá kerékfordulat mérő de nem igazán használom a montin átlagban 2-4% eltérés van a Gps-hez képest nálam ez belefér.

Inkább azt sérelmezen mikor egy versenyen ki van rakva " a célig 5km majd 3km múlva, a célig 4 km:)

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

az a baj hogy itthon leginkább a tuhu térkép van gps, az meg alapból durván pontatlan, jó gps-el is. az okostelók meg csak játszásra jók ilyen alkalmazásra . de próbáltam hogy "centire" ugyanazt az etapot mentem, véletlen sem ugyanannyit mért a gps. szal nálam logolásra is mágnes meg barométrikus.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Az átálitás lehetőségét ugyis csak akkor látod ha már feltöltöttél valamit, és van barometrikus és gps adat is, és te vagy a feltöltő :)

megneztem - ez olyan elteres, hogy vagy a barometer, vagy a gps (terkep) pontossaga erosen megkerdojelezheto. van esetleg magnesed is hozza a sebesseg/tavolsagmeresre? ott nincs elteres?

amit en a sigmaval merek, es a gps (nexus 4 + garmin) kiir - ott sose tapasztaltam ilyen szintu elterest. amugy amikor haverekkal mentunk, mindkettonek egyforma garminja volt (705), es mindketto mast mutatott. de ez egyedi eset, mas osszehasonlitasi alapom nincs.

Edited by arn, 2013. November 15. - 22:08.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Tévedsz, már próbáltam párszor.

Még a Garmin is  a https://connect.garmin.com/signin en alapból a barometrikus mérést ajánja és figyelmeztett:

• Mik azok a magassági javítások?
    A magassági javítások kereszthivatkozást alkotnak a GPS által megadott vízszintes helyzet (szélesség/hosszúság) és a professzionális mérésekből kapott magassági adatok között. A magassági adatok javítása után a tevékenység nyomvonalpontjai már nem a GPS-készülék által megadott magasságot, hanem a webszolgáltatásban szereplő magasságot mutatják.
    A Garmin Connect szelektíven alkalmaz módosításokat, hogy valósághűbben adhassa vissza a magassági élményeket. A barometrikus magasságmérővel nem rendelkező készülékekkel rögzített tevékenységek alapértelmezés szerint a magassági javításokkal együtt érhetők el. Ugyanakkor a barometrikus magasságmérővel rendelkező készülékekkel rögzített tevékenységek általában pontos magassági adatokat tartalmaznak, ezért a magassági javítások alapértelmezés szerint ki vannak kapcsolva. A MotionBased Gravity szolgáltatást ismerő felhasználók számára ez ugyanaz a szolgáltatás.

elvben, ha eleg pontos a terkep es a gps, akkor a nyomvonal alapjan mindig ugyanazt fogja mutatni. ez a barometerre nem igaz minden esetben. de felhasznalasi terulet fuggo - ha meredek helyen intervallozol, vagy hegyet maszol, ahol a gps szerint csak rovid tavot teszel meg, ugy elhiszem, hogy pontosabb a barometer. de ha pl mesz normalisabb sebesseggel 100kmt a folyamatosan valtozo idojarasi korulmenyek kozott (ami a hegyekben nem ritka), az utolagos kalkulaciora szavazok.

kb olyan differencia, mint a speedometer es a gps kozott... a speedometer ha jol van kalibralva, akkor pontosabb, de ha nem, akkor felrevisz. itt az idojaras valtozasa kavarhat be. ha pontosodnak a gpsek, es a terkepek, akkor ez lesz a tuti modszer. hogy jelenleg mennyire pontos a garmin, az mas kerdes.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Edited by zeezoltano, 2013. November 15. - 21:33.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Az URL a bejelentkező oldalra mutat. :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

a barometeres csak magassagelterest fog merni a legnyomas valtozasbol - ezert kell megadni neki az inicializalo erteket. mar ha nincs benne gps is, mert az magassagertek es terkep alapjan korrigalni tud. a tisztan gpses meres az kb loturot nem er az aktualis magassag kiirasanal, viszont feltoltesnel atszamolja a pontositott netes terkep alapjan, es ugy pontosabb lesz, akarmelyik modszernel.

tehat aktualis meresnel barometeres, loggolasnal gpses modszer a jobb.

nekem sigma 2209 van - egy rossz szavam nem lehet ra. ugyanolyan megbizhatoan mukodik harom eve, mint a korabbi drotos cateye oraim. igy a varosi bringara is drotos sigmat vettem (1612)

Tévedsz, már próbáltam párszor.

Még a Garmin is  a https://connect.garmin.com/signin en alapból a barometrikus mérést ajánja és figyelmeztett:

• Mik azok a magassági javítások?
    A magassági javítások kereszthivatkozást alkotnak a GPS által megadott vízszintes helyzet (szélesség/hosszúság) és a professzionális mérésekből kapott magassági adatok között. A magassági adatok javítása után a tevékenység nyomvonalpontjai már nem a GPS-készülék által megadott magasságot, hanem a webszolgáltatásban szereplő magasságot mutatják.
    A Garmin Connect szelektíven alkalmaz módosításokat, hogy valósághűbben adhassa vissza a magassági élményeket. A barometrikus magasságmérővel nem rendelkező készülékekkel rögzített tevékenységek alapértelmezés szerint a magassági javításokkal együtt érhetők el. Ugyanakkor a barometrikus magasságmérővel rendelkező készülékekkel rögzített tevékenységek általában pontos magassági adatokat tartalmaznak, ezért a magassági javítások alapértelmezés szerint ki vannak kapcsolva. A MotionBased Gravity szolgáltatást ismerő felhasználók számára ez ugyanaz a szolgáltatás.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

a barometeres csak magassagelterest fog merni a legnyomas valtozasbol - ezert kell megadni neki az inicializalo erteket. mar ha nincs benne gps is, mert az magassagertek es terkep alapjan korrigalni tud. a tisztan gpses meres az kb loturot nem er az aktualis magassag kiirasanal, viszont feltoltesnel atszamolja a pontositott netes terkep alapjan, es ugy pontosabb lesz, akarmelyik modszernel.

tehat aktualis meresnel barometeres, loggolasnal gpses modszer a jobb.

nekem sigma 2209 van - egy rossz szavam nem lehet ra. ugyanolyan megbizhatoan mukodik harom eve, mint a korabbi drotos cateye oraim. igy a varosi bringara is drotos sigmat vettem (1612)

xclajos

xclajos

vendég

• fórumtag
  • 158 posts

Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata a barométeres magasságmérős órákról? Szeretnék vásárolni egyet, de nem tudom, hogy ami olcsó, azt megbizhatatlanabb mint a drágábbak? Konkrétan erről lenne szó: http://www.bikestore...ducts_id/200220. Egyáltalán jól mérik a magasságot? Azt mondták, hogy minden reggel indulás előtt újra kell kalibrálni. Ez igaz?

Havernak pont ilyen órája van, szerintem megveheted. Annyi, hogy a napi szintet valahogy furcsán számolja. Haver is (Polar), én is kb. ugyan annyit mérünk, ez a Sigma jóval eltér. De ez nem olyan nagy gond - szerintem.

Már kb. 7-8 éve magasságmérős óráim vannak, régi is volt (Cateye), újabb fajta is van.(Ciclomaster) Azért kell újrakalibrálni, mert a légnyomás mindig változik. Az óra nem tudja, mi az igazság, mihez képest mérjen. A kalibrálás annyi, hogy indulás előtt mikor lenullázod az órát, akkor visszaugrik a lakásod magasságszintjére. (ezt a szintet 1x kell beállítani) Innentől ehhez képest fogja mutatni a magasságváltozást. Szerintem elég pontosak, nyilván ha jön egy front akkor eltér néhány métert de ez viszonylag ritkán van.

Edited by xclajos, 2013. November 15. - 03:09.

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1,257 posts

Van valakinek tapasztalata a barométeres magasságmérős órákról? Szeretnék vásárolni egyet, de nem tudom, hogy ami olcsó, azt megbizhatatlanabb mint a drágábbak?

Eddig VDO-t és Blackburn-t használtam, a VDO drága volt, a Blackburn relativ olcsó, de mindkettő ugyanazt tudja magasságmérés szempontjából (a VDO jobb volt, de más szempontból - többet tudott stb.)

Egyáltalán jól mérik a magasságot? Azt mondták, hogy mimden reggel indulás előtt újra kell kalibrálni.

Az újrakalibrálás kell mert a mérés a légnyomástól függ, ami mindennap, sőt napközben akár pár óránként is változhat. Estefelé pl. a levegő lehülésekor. Megnézed hogy milyen magasságról indulsz és induláskor lenullázod, esetleg útközben mégegyszer (pl. naplemente után egy/két órával).

A GPS ilyen szempontból jobb mert elvileg csak olyan 10 métert tér el, de a barometrikus meg azért jobb mert precízebb a kissebb változásoknál, tehát miközben biciklizel. Azt a pár méteres dombot a GPS rendesen elmérheti, a barometrikus jóval érzékenyebb (csak kalibrálni kell ha rohamosan változik az idő).

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

A barometrikus magasság mérők a legpontossabbak.

Sigmával elég sok rossz tapasztalatom volt és másoknak is az ismeretségi körömben, én személy szerint azt nem vennék.

quicktor

quicktor

újonc

• fórumtag
  • 12 posts
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata a barométeres magasságmérős órákról? Szeretnék vásárolni egyet, de nem tudom, hogy ami olcsó, azt megbizhatatlanabb mint a drágábbak? Konkrétan erről lenne szó: http://www.bikestore...ducts_id/200220. Egyáltalán jól mérik a magasságot? Azt mondták, hogy mimden reggel indulás előtt újra kell kalibrálni. Ez igaz?

feeder67

feeder67

vendég

• fórumtag
  • 120 posts

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy érdemes-e beruházni ilyen órára http://apro.bikemag....ce-l189766.html ?

Esetleg ilyenre http://zerge.info/POLAR_CS500-CAD ? Minden véleményt szívesen fogadok!

Stefan85

Stefan85

vendég

• fórumtag
  • 13 posts

..vedd ki az elemet az órából és a tartóban lévõ két érintkezõt (ami az elem behelyezésekor csatlakozik az elem két pólusához) egy fém csipesszel legalább 30 másodpercig zárd rövidre.

A mûvelet során az összes adat nullázódik? Még az össz km is, mert az elem cserekor nem törlõdik.
Mert akkor nem jó pedig úgy csináltam ahogy mondtad.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
esetleg egy email Bikefun oder Sigma..?

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Sziasztok!

Olyan sebességmérõt keresek, ami egy kijelzõn mutatja: aktuális sebesség, aznap megtett távolság és idõ.

alap sigma sigma bc 506, automatán váltogatja az adatokat

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

A resetelés alatt mit értesz?

..vedd ki az elemet az órából és a tartóban lévõ két érintkezõt (ami az elem behelyezésekor csatlakozik az elem két pólusához) egy fém csipesszel legalább 30 másodpercig zárd rövidre.

Ridley Noah Fast