Jól néz ki. Tavasszal lehet veszek egy GPS-t.
....tavasszal keress és eladok neked egy Garmin Edge 800-at.
....tavasszal keress és eladok neked egy Garmin Edge 800-at.
Ridley Noah Fast
Köszönöm, tudom. Mivel azt adtam meg.
Az átálitás lehetőségét ugyis csak akkor látod ha már feltöltöttél valamit, és van barometrikus és gps adat is, és te vagy a feltöltő
Ezért másoltam be a figyelmeztettést.
Tessék itt van egy feltöltött esemény.
az a baj hogy itthon leginkább a tuhu térkép van gps, az meg alapból durván pontatlan, jó gps-el is. az okostelók meg csak játszásra jók ilyen alkalmazásra . de próbáltam hogy "centire" ugyanazt az etapot mentem, véletlen sem ugyanannyit mért a gps. szal nálam logolásra is mágnes meg barométrikus.
en mindig ugyanannyit merek mivel nezted? a garmin szoftverevel nem tunik pontatlanabbnak, mint a garmin hwel. igy a loggolas es a feldolgozas is elvileg ua.
http://connect.garmi...ivity/301123260
Pl a térképen 10m szintek vannak ergo ha nem igazán térsz el tőle akkor vízszintesen mérsz a barometrikus mérő már a 2-3 méteres szintkülönbségeket is vidáman méri. Van hozzá kerékfordulat mérő de nem igazán használom a montin átlagban 2-4% eltérés van a Gps-hez képest nálam ez belefér.
Inkább azt sérelmezen mikor egy versenyen ki van rakva " a célig 5km majd 3km múlva, a célig 4 km:)
az a baj hogy itthon leginkább a tuhu térkép van gps, az meg alapból durván pontatlan, jó gps-el is. az okostelók meg csak játszásra jók ilyen alkalmazásra . de próbáltam hogy "centire" ugyanazt az etapot mentem, véletlen sem ugyanannyit mért a gps. szal nálam logolásra is mágnes meg barométrikus.
Az átálitás lehetőségét ugyis csak akkor látod ha már feltöltöttél valamit, és van barometrikus és gps adat is, és te vagy a feltöltő
megneztem - ez olyan elteres, hogy vagy a barometer, vagy a gps (terkep) pontossaga erosen megkerdojelezheto. van esetleg magnesed is hozza a sebesseg/tavolsagmeresre? ott nincs elteres?
amit en a sigmaval merek, es a gps (nexus 4 + garmin) kiir - ott sose tapasztaltam ilyen szintu elterest. amugy amikor haverekkal mentunk, mindkettonek egyforma garminja volt (705), es mindketto mast mutatott. de ez egyedi eset, mas osszehasonlitasi alapom nincs.
Edited by arn, 2013. November 15. - 22:08.
Tévedsz, már próbáltam párszor.
Még a Garmin is a https://connect.garmin.com/signin en alapból a barometrikus mérést ajánja és figyelmeztett:
Mik azok a magassági javítások?A magassági javítások kereszthivatkozást alkotnak a GPS által megadott vízszintes helyzet (szélesség/hosszúság) és a professzionális mérésekből kapott magassági adatok között. A magassági adatok javítása után a tevékenység nyomvonalpontjai már nem a GPS-készülék által megadott magasságot, hanem a webszolgáltatásban szereplő magasságot mutatják.A Garmin Connect szelektíven alkalmaz módosításokat, hogy valósághűbben adhassa vissza a magassági élményeket. A barometrikus magasságmérővel nem rendelkező készülékekkel rögzített tevékenységek alapértelmezés szerint a magassági javításokkal együtt érhetők el. Ugyanakkor a barometrikus magasságmérővel rendelkező készülékekkel rögzített tevékenységek általában pontos magassági adatokat tartalmaznak, ezért a magassági javítások alapértelmezés szerint ki vannak kapcsolva. A MotionBased Gravity szolgáltatást ismerő felhasználók számára ez ugyanaz a szolgáltatás.
elvben, ha eleg pontos a terkep es a gps, akkor a nyomvonal alapjan mindig ugyanazt fogja mutatni. ez a barometerre nem igaz minden esetben. de felhasznalasi terulet fuggo - ha meredek helyen intervallozol, vagy hegyet maszol, ahol a gps szerint csak rovid tavot teszel meg, ugy elhiszem, hogy pontosabb a barometer. de ha pl mesz normalisabb sebesseggel 100kmt a folyamatosan valtozo idojarasi korulmenyek kozott (ami a hegyekben nem ritka), az utolagos kalkulaciora szavazok.
kb olyan differencia, mint a speedometer es a gps kozott... a speedometer ha jol van kalibralva, akkor pontosabb, de ha nem, akkor felrevisz. itt az idojaras valtozasa kavarhat be. ha pontosodnak a gpsek, es a terkepek, akkor ez lesz a tuti modszer. hogy jelenleg mennyire pontos a garmin, az mas kerdes.
http://connect.garmi...ivity/379023868
Edited by zeezoltano, 2013. November 15. - 21:33.
a barometeres csak magassagelterest fog merni a legnyomas valtozasbol - ezert kell megadni neki az inicializalo erteket. mar ha nincs benne gps is, mert az magassagertek es terkep alapjan korrigalni tud. a tisztan gpses meres az kb loturot nem er az aktualis magassag kiirasanal, viszont feltoltesnel atszamolja a pontositott netes terkep alapjan, es ugy pontosabb lesz, akarmelyik modszernel.
tehat aktualis meresnel barometeres, loggolasnal gpses modszer a jobb.
nekem sigma 2209 van - egy rossz szavam nem lehet ra. ugyanolyan megbizhatoan mukodik harom eve, mint a korabbi drotos cateye oraim. igy a varosi bringara is drotos sigmat vettem (1612)
Tévedsz, már próbáltam párszor.
Még a Garmin is a https://connect.garmin.com/signin en alapból a barometrikus mérést ajánja és figyelmeztett:
a barometeres csak magassagelterest fog merni a legnyomas valtozasbol - ezert kell megadni neki az inicializalo erteket. mar ha nincs benne gps is, mert az magassagertek es terkep alapjan korrigalni tud. a tisztan gpses meres az kb loturot nem er az aktualis magassag kiirasanal, viszont feltoltesnel atszamolja a pontositott netes terkep alapjan, es ugy pontosabb lesz, akarmelyik modszernel.
tehat aktualis meresnel barometeres, loggolasnal gpses modszer a jobb.
nekem sigma 2209 van - egy rossz szavam nem lehet ra. ugyanolyan megbizhatoan mukodik harom eve, mint a korabbi drotos cateye oraim. igy a varosi bringara is drotos sigmat vettem (1612)
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata a barométeres magasságmérős órákról? Szeretnék vásárolni egyet, de nem tudom, hogy ami olcsó, azt megbizhatatlanabb mint a drágábbak? Konkrétan erről lenne szó: http://www.bikestore...ducts_id/200220. Egyáltalán jól mérik a magasságot? Azt mondták, hogy minden reggel indulás előtt újra kell kalibrálni. Ez igaz?
Havernak pont ilyen órája van, szerintem megveheted. Annyi, hogy a napi szintet valahogy furcsán számolja. Haver is (Polar), én is kb. ugyan annyit mérünk, ez a Sigma jóval eltér. De ez nem olyan nagy gond - szerintem.
Már kb. 7-8 éve magasságmérős óráim vannak, régi is volt (Cateye), újabb fajta is van.(Ciclomaster) Azért kell újrakalibrálni, mert a légnyomás mindig változik. Az óra nem tudja, mi az igazság, mihez képest mérjen. A kalibrálás annyi, hogy indulás előtt mikor lenullázod az órát, akkor visszaugrik a lakásod magasságszintjére. (ezt a szintet 1x kell beállítani) Innentől ehhez képest fogja mutatni a magasságváltozást. Szerintem elég pontosak, nyilván ha jön egy front akkor eltér néhány métert de ez viszonylag ritkán van.
Edited by xclajos, 2013. November 15. - 03:09.
Van valakinek tapasztalata a barométeres magasságmérős órákról? Szeretnék vásárolni egyet, de nem tudom, hogy ami olcsó, azt megbizhatatlanabb mint a drágábbak?
Eddig VDO-t és Blackburn-t használtam, a VDO drága volt, a Blackburn relativ olcsó, de mindkettő ugyanazt tudja magasságmérés szempontjából (a VDO jobb volt, de más szempontból - többet tudott stb.)
Egyáltalán jól mérik a magasságot? Azt mondták, hogy mimden reggel indulás előtt újra kell kalibrálni.
Az újrakalibrálás kell mert a mérés a légnyomástól függ, ami mindennap, sőt napközben akár pár óránként is változhat. Estefelé pl. a levegő lehülésekor. Megnézed hogy milyen magasságról indulsz és induláskor lenullázod, esetleg útközben mégegyszer (pl. naplemente után egy/két órával).
A GPS ilyen szempontból jobb mert elvileg csak olyan 10 métert tér el, de a barometrikus meg azért jobb mert precízebb a kissebb változásoknál, tehát miközben biciklizel. Azt a pár méteres dombot a GPS rendesen elmérheti, a barometrikus jóval érzékenyebb (csak kalibrálni kell ha rohamosan változik az idő).
A barometrikus magasság mérők a legpontossabbak.
Sigmával elég sok rossz tapasztalatom volt és másoknak is az ismeretségi körömben, én személy szerint azt nem vennék.
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy érdemes-e beruházni ilyen órára http://apro.bikemag....ce-l189766.html ?
Esetleg ilyenre http://zerge.info/POLAR_CS500-CAD ? Minden véleményt szívesen fogadok!
..vedd ki az elemet az órából és a tartóban lévõ két érintkezõt (ami az elem behelyezésekor csatlakozik az elem két pólusához) egy fém csipesszel legalább 30 másodpercig zárd rövidre.
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Sziasztok!
Olyan sebességmérõt keresek, ami egy kijelzõn mutatja: aktuális sebesség, aznap megtett távolság és idõ.
..vedd ki az elemet az órából és a tartóban lévõ két érintkezõt (ami az elem behelyezésekor csatlakozik az elem két pólusához) egy fém csipesszel legalább 30 másodpercig zárd rövidre.A resetelés alatt mit értesz?
Ridley Noah Fast