Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Titán bringák, vázak, alkatrészek, egyebek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1746 hozzászólás a témában

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

A fent említett eladó cyclocross váz így néz ki, ha össze van szerelve:

Feltöltött kép

Ez a váz azért érdekes mert t.fékes és a nemrég hozott szabály szerint cyclocross-ban nem lehet használni.

Ebben az is nagyon érdekes, hogy nekema cannondale topicban törölte a hsz-met a mod mert két c'dale hirdetést mertem linkelni. Itt viszont láthatóan megengedett ez a dolog. :chin:
Amúgy jopofa bringa, kár hogy nekem valszeg nagy lenne.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás

Azt a nemjóját! Shankee nagy titán rajongó! Mik lehetnek még ott, ha ilyet ad el?

Tényleg az! Övé az a nagy Ti Dean váz is az apróban.
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius

tocsa

tocsa

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás

Kösz lor!

Amúgy szoktak vasat is hõkezelni...
Pl. stucnimra rá van írva Heat treatment vagy mi és cro-mo (nem mai csirke)
Meg ha már Konánál tartunk, hõkezelték az összes jobb vázukat pl. Hot és társaik, hogy egy kis idõutazás is legyen...

Moratizo: érdekes, amit a titán örökkévalóságáról írtál. Szerintem ez nem feltétlen anyagfüggõ: én nem szívesen cserélném le a gyak. low end cro-mo gépemet, mivel tökéletesen testreszabott, vagyis: jelenlegi igényeimnek és lehetõségeimnek megfelel. Ha változik a helyzet - igény és/vagy lehetõség - azonnal beépítem az alkatrészt a képbe. Persze egy viszonylagos összhang mindig marad...
Nem vágyom teleszkópra vagy bármilyen carbon alkatrészre. Csak a természetre!

Persze lehet azért gondolom így, mert nem volt még titán vázam. Jelenlegi álláspontom szerint a csúcs talán egy Yasec váz lenne titán villával (a titán nyeregcsövem persze maradna:))

Minden anyagnak megvan a maga elõnye és hátránya. Ha van egy jó CroMo vázad, ami harmónikus, kielégít téged, akkor semmiképpen se vegyél mást, hanem élvezd! (Maximum a rozsdásodás szabhat gátat, de remélhetõleg ez sem jelentkezik.)
Nem lehet kijelenteni, hogy egy titán váz/bringa jobb, mint egy másik bringa. Mert nincs két egyforma bringa, és biztosan vannak a különbözõségek miatt hátrányai is. Ha úgy érzed, hogy megtaláltad a lokális optimumot (mert persze mindig van jobb, legalábbis úgy érzi az ember), akkor ne válts!
Nekem már volt több acél, CroMo, Alu és több titán bringám is.
--
tocsa

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
Találtam egy nem ismert Morati terméket :

Ti pegs (Monkey Bikes)
Feltöltött kép

A fent említett eladó cyclocross váz így néz ki, ha össze van szerelve:

Feltöltött kép

Ez a váz azért érdekes mert t.fékes és a nemrég hozott szabály szerint cyclocross-ban nem lehet használni.

retizotyo:

Én azért hajlok arra,hogy anyagfüggõ és cr-mo vázakat is a Ti mellé sorolnám tartóságban (csak ne egye a rozsda ) a többivel teljesen egyetértek.

tocsa

tocsa

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás

Azért kis hazánkban akad még egy két Morati váz!
Ráadásul zsír új !

http://piacter.bikem...t=82636&cat=all

Azt a nemjóját! Shankee nagy titán rajongó! Mik lehetnek még ott, ha ilyet ad el?
--
tocsa

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Kösz lor!

Amúgy szoktak vasat is hõkezelni...
Pl. stucnimra rá van írva Heat treatment vagy mi és cro-mo (nem mai csirke)
Meg ha már Konánál tartunk, hõkezelték az összes jobb vázukat pl. Hot és társaik, hogy egy kis idõutazás is legyen...

Moratizo: érdekes, amit a titán örökkévalóságáról írtál. Szerintem ez nem feltétlen anyagfüggõ: én nem szívesen cserélném le a gyak. low end cro-mo gépemet, mivel tökéletesen testreszabott, vagyis: jelenlegi igényeimnek és lehetõségeimnek megfelel. Ha változik a helyzet - igény és/vagy lehetõség - azonnal beépítem az alkatrészt a képbe. Persze egy viszonylagos összhang mindig marad...
Nem vágyom teleszkópra vagy bármilyen carbon alkatrészre. Csak a természetre!

Persze lehet azért gondolom így, mert nem volt még titán vázam. Jelenlegi álláspontom szerint a csúcs talán egy Yasec váz lenne titán villával (a titán nyeregcsövem persze maradna:))

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
tulajdonkepp azt hokezelnek amit akarnak.

ha egy acel vmit hokezelni akarnak akkor felhevitik lehutik
a hevites sebesseges es veghomerseklete a lehutes sebessege es veghomerseklete sok mindent megszab az anyag kesobbi tulajdonsagai kozul.

400 korul mar valoszinuleg csak ilyen ugynevezett megeresztes-t csinalnak
ez egyfajta fezultsegcsokkento hokezeles.

ooo
tiszta elemek olvadas es forraspontja nem mond semmit az otvozetekrol.
amugy sem szeretnem ha a kesz vazam megfolyna eleg csak ha izzik szep vorosen! 8-)

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
karakoram:

Szépek és jók ezek a titán vázak, az is biztos, hogy egy ideig nem kell más után kutatnia az embernek. Hozzáteszem, nem gondolom, hogy az alu Cannondale vázamnak + villámnak bármi gondja lenne 5-6 éves korában (most 3 éves, az asszonykáé meg 7). De azért kb. 5 év után, szerintem jól fog esni venni egy másikat, csak úgy cserélni. Persze maradok a márkánál. Új színek és formák, minthogy nem mindig ugyan olyan cipõt vesz az ember. Persze ezt pont én mondom a Panama Jack cipõimmel….Megszállott bringások volnánk, szerintem vonz minket a technikai újdonság. Cserélgetünk mindent körbe-körbe.
Nem tudom, hogy érthetõ voltam e?[/QUOTE]

Teljesen érthetõ te egy jó alu bringa tulajdonos álláspontját képviseled. Én csak azt mondom, hogy a váz marad és a technikai újdonságok alkatrészekben jelentkeznek.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.558 hozzászólás
[quote name='Moratizo'][quote name='Kisherceg']Egyszer majd lesz egy ilyenem:

Ha elhatároztad jó úton jársz a megvalósítás felé,és ha meglesz nem kell azon filóznod két év múlva milyen legyen a következõ (alu,carbon,stb) vázad.[/QUOTE]

Szépek és jók ezek a titán vázak, az is biztos, hogy egy ideig nem kell más után kutatnia az embernek. Hozzáteszem, nem gondolom, hogy az alu Cannondale vázamnak + villámnak bármi gondja lenne 5-6 éves korában (most 3 éves, az asszonykáé meg 7). De azért kb. 5 év után, szerintem jól fog esni venni egy másikat, csak úgy cserélni. Persze maradok a márkánál. Új színek és formák, minthogy nem mindig ugyan olyan cipõt vesz az ember. Persze ezt pont én mondom a Panama Jack cipõimmel….Megszállott bringások volnánk, szerintem vonz minket a technikai újdonság. Cserélgetünk mindent körbe-körbe.
Nem tudom, hogy érthetõ voltam e?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

Ha elhatároztad jó úton jársz a megvalósítás felé,és ha meglesz nem kell azon filóznod két év múlva milyen legyen a következõ (alu,carbon,stb) vázad.

Köszi. :) Vonzanak ezek a letisztult formák, az anyag és a kidolgozás minõsége. Meg a HT érzés... ;)

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
[quote name='Kisherceg']Egyszer majd lesz egy ilyenem:

Ha elhatároztad jó úton jársz a megvalósítás felé,és ha meglesz nem kell azon filóznod két év múlva milyen legyen a következõ (alu,carbon,stb) vázad.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

OFF:
lor, akkor elvileg az acélvázat 400 fokon hõkezelik heggesztés után?
Vagy tök másról van szó?

Az acél vázakat szokták hõkezelni? :chin:
Én úgy tudtam, hogy csak a 60xx sorozatú aluvázakat szokták. Ezt jelenti a T6 jelölés, nem?

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás

b@sszameg azert amikor mar a hohatas miatt folyik meg az anayag az nem egyszeru.
attol, hogy vmi technokrata szoveg nem szabad elhinni!

acelok kb 700 fok korul kezdenek izzani
igazabol olyan adattal soha nem foglalkoztam aminel mar lagyul a titan
de az acelokat kb 400 fok korul szoktak megereszteni /feszultsegmentesiteni/

feltunne a bicon a 400 fok?
remelem!

OFF:
lor, akkor elvileg az acélvázat 400 fokon hõkezelik heggesztés után?
Vagy tök másról van szó?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás
Egyszer majd lesz egy ilyenem:

Feltöltött kép

Vagy egy ilyenem:
Feltöltött kép

Ez is komoly:
http://www.titusti.c.../cust_form.html

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
Úgy tudom 900°C
tévedtem :http://kgk.pmmf.hu/r...das_forras.html

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
b@sszameg azert amikor mar a hohatas miatt folyik meg az anayag az nem egyszeru.
attol, hogy vmi technokrata szoveg nem szabad elhinni!

acelok kb 700 fok korul kezdenek izzani
igazabol olyan adattal soha nem foglalkoztam aminel mar lagyul a titan
de az acelokat kb 400 fok korul szoktak megereszteni /feszultsegmentesiteni/

feltunne a bicon a 400 fok?
remelem!

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
Azért kis hazánkban akad még egy két Morati váz!
Ráadásul zsír új !

http://piacter.bikem...t=82636&cat=all

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Most jutott eszembe, ami az ox ob-n történt, Melts állítólag azért adta fel a versenyt, mert az elsõ váltójában lévõ titán csavar a nagy meleg hatására megnyúlt és elfordult a váltó.

Szerintem ez már kimerítené a természetfeletti jelenség fogalmát... :)

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Remélem, a következõ versenye jobban sikerül. Szurkolok neki.:)
Mellesleg fél füllel hallottam a "forró drótos" infót a Zemplén marcin, mert éppen mellettünk beszélgettek telefonon az esélyesek eredményeirõl.

mopsz

mopsz

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás
Üdv.

Örülök a jó pletykáknak, ami a Mukit (Melts) illeti, igaz én nem voltam a versenyen de mint városbeli edzõ partnere, haverja (együtt pimpeljük a gépeket) tõle tudom (kedden is együtt voltunk hideg-hegyen)hogy nem a titán alkatrészekkel volt a gond mert Õ az elsõváltóban is alu csavart használ mint mi , viszont a lánctányér csavarok amik szintén aluk nyíródtak el.
A nem kicsi terheléstõl.
Ui. a titán váz is az övé volt ami most eltört , így megpróbáljuk gyárilag orvosolni a problémát.