Kösz lor!
Amúgy szoktak vasat is hõkezelni...
Pl. stucnimra rá van írva Heat treatment vagy mi és cro-mo (nem mai csirke)
Meg ha már Konánál tartunk, hõkezelték az összes jobb vázukat pl. Hot és társaik, hogy egy kis idõutazás is legyen...
Moratizo: érdekes, amit a titán örökkévalóságáról írtál. Szerintem ez nem feltétlen anyagfüggõ: én nem szívesen cserélném le a gyak. low end cro-mo gépemet, mivel tökéletesen testreszabott, vagyis: jelenlegi igényeimnek és lehetõségeimnek megfelel. Ha változik a helyzet - igény és/vagy lehetõség - azonnal beépítem az alkatrészt a képbe. Persze egy viszonylagos összhang mindig marad...
Nem vágyom teleszkópra vagy bármilyen carbon alkatrészre. Csak a természetre!
Persze lehet azért gondolom így, mert nem volt még titán vázam. Jelenlegi álláspontom szerint a csúcs talán egy Yasec váz lenne titán villával (a titán nyeregcsövem persze maradna:))
Minden anyagnak megvan a maga elõnye és hátránya. Ha van egy jó CroMo vázad, ami harmónikus, kielégít téged, akkor semmiképpen se vegyél mást, hanem élvezd! (Maximum a rozsdásodás szabhat gátat, de remélhetõleg ez sem jelentkezik.)
Nem lehet kijelenteni, hogy egy titán váz/bringa jobb, mint egy másik bringa. Mert nincs két egyforma bringa, és biztosan vannak a különbözõségek miatt hátrányai is. Ha úgy érzed, hogy megtaláltad a lokális optimumot (mert persze mindig van jobb, legalábbis úgy érzi az ember), akkor ne válts!
Nekem már volt több acél, CroMo, Alu és több titán bringám is.