Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kelly's Bakonyerdõ Maraton | Bakonybél

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
884 hozzászólás a témában

#101
mephisoft

mephisoft

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 453 hozzászólás

Próbálnám letölteni a a pálya GPS track-et, de erre:

 

http://www.pannonmar.../palya_2015.gdb

 

kattintva ezt:

 

Not Found

The requested URL /pannonmaraton/xcm/palya/palya_2015.gdb was not found on this server.

 

kapom.

 

Van akinek sikerült? (A középtáv érdekel.)



#102
Tondach

Tondach

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 586 hozzászólás

Középtávos nevezést vennék!



#103
Uluwatu

Uluwatu

    vendég

  • fórumtag
  • 191 hozzászólás
  • LocationBudapest
Kedves Bírónő!
Nyilván nem személyes támadásnak volt szánva amit írtam, de ha evvel megsértettelek, elnézést kérek! Van ami okoskodásnak tűnik, pedig pusztán reakció arra amikor valaki elmagyarázza a tuti anyagiakat..
Diszlexiáról szó sincs, csupán olyan elannal védted a szervezési költségeket, hogy abból indultam ki hogy egy csapat tagjaként képviseled a témát, a szervezői csapatét.

 
A fejlődés pedig szerintem nem mindig dekadens hanyatlás vagy rohanó világbeli stressz: a versenyzők miatt történik a verseny, nem fordítva. Ha az a pár száz versenyző jobban érzi magát, úgy gondolom felülírja a szervezői érdekeket.
 
(Ja, ezt a szervezőknek írtam, akinek inge, az vegye fel)

#104
clio

clio

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 1.281 hozzászólás

Nézd , lehet hogy igazad van és irreális volt a gondolatmenetem. Esetleg ellenszenves reakció egy általam hasonlóan ellenszenvesnek vélt hozzáállás miatt. 

Szervusztok!

 

A félreértések elkerülése végett:

1: hogy itt írtam, az maga a csoda már eleve. Elfogadom, hogy vártok gyors/azonnali reakciókat, viszont kérlek méltányoljátok, hogy az MTB sport, még versenybíróként is egy hobby!

Lassan, lassan haladunk a felé, hogy egyáltalán anyagilag meg legyünk becsülve valamennyire. Úgy látom a felé talán még lassabban, hogy emberileg is... Az nagyon nem kötelességünk, de nem is dolgunk, hogy magyarázzuk a "döntéseink". A szabályzat egyértelmű! 

Az, hogy én itt megszólaltam EXTRA! 

Nem, nem sértődtem meg - nem szokásom :)

 

2: Lehet, hogy könnyű azt mondani a bíróra, hogy miért nem volt szíve... igen tudtuk, hogyha megtesszük azt, ami a kötelességünk, amiért fizetnek minket, akkor többen fognak ránk csúnyán nézni, mint szépen. Igen, bevállaltuk! Nem volt könnyű. A versenyzővel is beszéltem, személyesen jeleztem neki miután célba ért, hogy legyen tisztában mi a tette következménye és legyen szíves legközelebb ne hozzon ilyen helyzetbe bírót (tudom, hogy 150 000 Ft-nyi nyereményt legalább bukott!). Viszont nem mi bírók döntöttünk, hanem a versenyző! Úgy döntött, hogy nem jelenik meg a rajtnál mégis befutott a célba...

Nem dolgunk aktívan keresni! (még akkor sem, ha tudtuk, hogy eljött aznap, hiszen kérdeztük a többi versenyzőt, hogy mit tudnak róla) A versenyző dolga megjelenni a startnál, avagy jelezni, ha problémája van: a rajtot ugyanis tudtuk volna tolni, ha szól/üzen, hogy várjuk meg...ott tudtunk volna mérlegelni. Dolgunk lejegyezni, hogy a rajtban nem volt ott valaki! Dolgunk - amennyire csak lehet - elfogulatlannak/pártatlannak lenni! 

Amit írok nem magyarázkodásnak írom, mert nincs okom magyarázkodni. A versenyző meg nem tette a dolgát: nem jelent meg a rajtnál :/ 

 

3: Hogy ezt miért merte megtenni egy profi élversenyző, akinek a kisujjában kell lennie a versenyszabályzatnak, akár az UCI-snak is? Pontosan azért "merte" megtenni, mert "nem gondolta, hogy kizárják". Mert eddig egy bíró sem vette ehhez a "bátorságot". Igen, ez egy kemény helyzet. Leginkább attól kemény, hogy rendet kell tenni egy olyan helyen, ahol eddig túl sok volt az elnézés, szemethúnyás... Az ilyen rendtétel fájdalmas mindkét félnek :/ Semmi problémám adott versenyzővel. Ez nem személyes. Nem csalt a versenyző, hanem hozott egy döntést, aminek a szabályok szerint ez a következménye.

 

4: Mert van, amiben tudunk mérlegelni és van, amiben nem. Amikor valaki nincs ott a rajtnál az nem viheti el a fődíjat - ebben én nem óhajtok elnéző lenni...

Vagy mondjam, azt, hogy nem zárom ki, de hátrasorolom úgy, hogy még dobogón maradjon? Mi van, ha a 4. megóvja? Amúgy jogosan... Ha meg nem dobogós, akkor ugyanott van, mint a DNS-el - legalábbis a díjak szempontjából. Jó, pontokat legalább kap....Csak éppen a fentiek bármelyike a "szemethúnyás" folytatása - ami miatt ott tart kishazánkban a sport ahol. Bezzeg, ha egy futball bíró elnéző, akkor az egyből csalás ;) 

 

Köszönöm a figyelmet, részemről a téma lezárva, és mindenkinek, aki MMTBSZSZ által szervezett hivatalos versenyen indul ajánlom az adott évi MTB szabályzat alapos áttanulmányozását és betartását. 

 

Derűs napokat és sportszerű versenyzést kívánok! :)

 

u.i.: utólag belegondolva le kellett volna vetetnem azt a mezt, aminek az ujján ott volt a trikolor! A hétvégi EplényXCO-n szóltam, is a csapatvezetőnek, hogy legyenek tisztában azzal, hogy abban a mezben nem indulhatnak versenyen és legközelebb ne ilyet gyártassanak. 

 

A legkeményebb, mikor egy egész versenyt utólag töröltetni kell, mert értékelhetetlen az eredmény a szervezők hibájából...  nem kívánom senkinek, hogy megtudja milyen meghozni egy ilyen döntést! 


Vigyázat! Nagyfeszültség! :D
evvagyokén

ParadicsomHáz & TermeszetesTanya
TÉGY!


#105
clio

clio

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 1.281 hozzászólás

Remelem vetted a konstruktiv kritikat ebben ;).

Azt hiszem mas (jelentosen osszetettebb) projekteket vezetek ennel, ....

 

Ez a raforditas pedig csak a sajat dontesed.

 

Persze ez csak egy javaslat, rajtad all hogy megprobalod e :). En csak 4500-at buktam ezen (bar kisporoltam 15000-t szallas/benzinen es ki tudja mennyit alakatreszen..), de neked tobb veszitenivalod van a temaban.

 

....de ugy gondolom hogy evvel mar eleve egy jo nagy lepessel egyes konkurrensek elott jarsz, akik csak kivarjak hogy mi lesz, nincs tervuk es improvizalnak, az adott kovetkezmenyekkel. Elottem szolok irtak hogy az ido most sem stabil, sosem lesz, sot..: ugy gondolom hogy a jo tervben mindig van B-terv, mert a nelkul nem terv hanem egy amoba ami megy maga utjan. 

 

Szoval csak annyit szeretnek mondani evvel hogy a valtozas nalunk kezdodik. .....Hidd el nekem, sok eve ezt latom ;).

 

 Aki azt hiszi hogy eleg amit beletesz, teved: javitani mindig lehet es orommel lehet csinalni, csak nyitottnak kell ra lenni.

 

 

En bizom benne hogy a Bakonyerdo Maraton eseteben egy nyertes sorozat elebe nezunk, mert fantasztikus ott versenyezni.

 

 

 

Ha meg nem, valaki mas majd megcsinalja jobban, mert jobban mindig lehet valamit csinalni.

 

:)

versenybírói oldal on

 

Erre csak azért reagálok, hogy ne maradjunk félreértésben: Nem vagyok a Bakonyerdő Maraton versenyszervezője - a főbíró voltam. 

Miből gondoltad, hogy szervező vagyok? (majdnem költői a válasz, mert nem tudom mikor jutok újra ide megnézni a választ)

 

versenybírói oldal off

 

Emberi oldal ON

 

Szóval totálisan fölös engem "okosítani" versenyszervezéssel kapcsolatban (kacsintós)

Ajánlom viszont figyelmesen olvasni ;) Merthogy nem is írtam, hogy szervező vagyok, sőt figyelmes, értő olvasással eléggé egyértelművé válhatott a korábbi posztjaimból, hogy nem vagyok az - különösen abból, ahol jeleztem, hogy a verseny versenybírója voltam (mosoly) 

 

Viszont szerencsére szerinted mindent lehet jobban és még jobban csinálni - Nyilván az olvasást is ;) 

Az íráshoz: mivel következetesen úgy írtad, hogy "evvel" (vagyis valószínűleg nem elgépelés) ezért jelezném, hogy az én megkopott és gyér helyesírási tudásom szerint a szót amire gondolhattál úgy írják, hogy eZZel. Persze annyi minden változik, olykor még a helyesírás szabályai is. 

 

De no para, mert ahogy mással megértő vagyok, ha nem tökéletes, úgy veled is ;)

 

Emberi oldal OFF

 

Filozófus oldal On

 

Amiket kiemeltem, abban valahogy nem igazán értek egyet.

A döntés valóban az egyéné egy szintig.

Tudod, én úgy döntöttem. hogy egy lassuló világban élek, vagy inkább úgy mondom, hogy nagy erőkkel próbálom lassítani mai rohanó, maximalista, menedszerorientált, tökéletességre és állandó fejlődésre törekvő "civilizációnkat". A fenntartható stagnálásban hiszek - mert fenntartható fejlődés semmiben sincs. Semmit nem lehet egyre jobban csinálni a végtelenségig... Van egy falszálló ágy, egy plató és a hanyatlás - ilyen az élet maga (kacsint)

 

Slowdown! :) 

 

Filozófus oldal OFF?

 

A Bakony maraton talán éppen az, ami akar lenni - nem biztos, hogy akar Szilvás szintű verseny lenne: de erről a szervezők tudnak mondani érdemit én csak a megérzéseim :)

Egy hely, egy verseny, ahol "fantasztikus bringázni" :)


  • kpz kedveli ezt

Vigyázat! Nagyfeszültség! :D
evvagyokén

ParadicsomHáz & TermeszetesTanya
TÉGY!


#106
habda1

habda1

    vendég

  • fórumtag
  • 227 hozzászólás

 

Nem az a lényeg hogy a szervező rá tudjon bökni a kisbetűre, hanem hogy attól függetlenül hogy előre lehet e tudni vagy nem, rossz szájízt hagyhat abban aki mást őt meg nem illető tollal lát akarva akaratlanul díszelegni.
 

Nem, mert minden szín más teljesítményt jelez, főleg ilyen körülmények között ez nem mindenkinek mindegy.

 

Öh, lehet hogy csak én vagyok de ez elég szerencsétlenül van kifejezve  :unsure: A kulaccsal egyetértek hogy mellékes, de ha már van és jelez valamit akkor ne kavarjuk fölöslegesen.

 

 
Gyors javulást!

 

Ne haragudj , ez már egy kicsit szőrszál hasogatás. Az általam említett apróbetűsbe amúgy akár az is mehet , hogy kulacs akkor bukó. Nehogy már az fájjon valakinek , hogy más nem a távjához illő kulaccsal vág fel. Ez még eszembe se jutott , hogy zavarjon , sőt föl sem tűnne. Ez alapján ítéljek meg egy sporttársat? Főleg a teljesítményét? Azt mondtam már , hogy szerintem a táv mindegy , aki gyors hosszún , az gyors lenne röviden is? Mert így van. Még egyszer : értem mit akarsz mondani , csak szerintem lényegtelen eleme a versenynek. Csak hogy értsd Te is , hogy én mit akarok mondani:

A szerencsétlennek vélt megfogalmazásom utáni mondatban azért írtam ,hogy életre szóló élmény is lehet egy verseny. Az hogy versenyezni megyek , nem élményt gyűjteni , arra gondoltam , hogy eszembe sem jutna megállni fényképezni , bármilyen szürrealisztikus a táj , vagy a köd. Egy túrán igen , de egy versenyen... Nekem a versenyen a felkészülésemből adódó max. teljesítmény leadása a cél , meg minél előrébb végezni , a lehető legjobb idővel. Ezért fontosabb nekem , hogy ne adventure jellege legyen , hanem tényleg verseny. Ha adventure verseny van (amin nem hiszem hogy szívesen indulnék , bár ki tudja mit hoz a holnap) , az más , ott vihetnek akár mellig érő vízbe , vagy függőleges sziklafalhoz , amit meg kell mászni , stb.

Remélem már tiszta , hogy nem feltétlenül vitázni szeretnék (bár egy szinten az egészséges) , csak ütköztetni a nézeteinket.

Meg legalább "beszélgetek" olyasvalakivel is , aki nagyobb jelentőséget tulajdonít egy ajándéktárgynak , mint én. Ezt ne vedd sértésnek , arról szól , amit fentebb is írtam. Eszembe sem jut , hogy akár sértő lehet , hogy van Bakony Maratonos kulacsom , pedig el sem indultam. Ettől is csak fejlődök. :) 

Köszönöm jókívánságodat , maradok tisztelettel.

(ú b..meg ez nagyon múltszázadeleji volt. :D )



#107
Tekergek

Tekergek

    🚲

  • fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Ami a bringát illeti. Ma szétszedtem a kerekeket és a középcsapágyat is. Érdemes volt. Hiába xt, de a gázlók megtették a magukat. Javaslom a többi résztvevőnek is hogy pillantson rá a csapágyak állapotára addig, míg orvosolható a beázás.

 
Aláírom, nekem is esedékes lett, három száraz tekerés után még mindig szorult a középcsapágy (XT) :)
 

Ahhoz nem kell szervezes hogy susson a nap, ahhoz viszont igen hogy tudja a keszulo versenyzo hogy megeri e neki leamortizalni a a bringajat,
[..] a mely az mely vagy epp sekely

 
Konkrét javaslat a kommunikáció javítására: előző este Cuha patak maximum mélység mérése centiméterben. Az előző két évben egy vagy két tenyérnyi csordogált, idén ha szerencsétlenül álltál meg benne akkor majdhogynem elvitt, de csapágymosás mindenképp volt, amikor átmentem rajta ezerrel is.
 

Nem reagáltam amúgy arra , amit írtál a kulacsokkal kapcsolatban , mert az nem teljesen tiszta. Illetve nagyjából értem , hogy mit akartál mondani vele , de ezt szerintem egy "apróbetűssel" ki lehet küszöbölni , mármint az esetleges balhékat.


Nem az a lényeg hogy a szervező rá tudjon bökni a kisbetűre, hanem hogy attól függetlenül hogy előre lehet e tudni vagy nem, rossz szájízt hagyhat abban aki mást őt meg nem illető tollal lát akarva akaratlanul díszelegni.
 

Meg amúgy nem mindegy milyen színű a kulacs , amit tulajdonképp ajándékba kapok?

 

 

Nem, mert minden szín más teljesítményt jelez, főleg ilyen körülmények között ez nem mindenkinek mindegy.

 

 

Én versenyezni megyek , nem különleges élményt kapni

 

 

Öh, lehet hogy csak én vagyok de ez elég szerencsétlenül van kifejezve  :unsure: A kulaccsal egyetértek hogy mellékes, de ha már van és jelez valamit akkor ne kavarjuk fölöslegesen.

 

 

Viszont igazad lett az önigazolással kapcsolatban , hétfőtől 38-39 fokos lázzal abszolválom a mindennapokat , úgyhogy lappangott bennem valami és jól megmagyaráztam. Ezért nem éreztem azt a bizonyos madarat :(. Sebaj , a Szilvásra rendbe jövök és tolok egy rehabot.

 
Gyors javulást!

 

 

Nemzeti csík! Már nem azért mondom de a mi közösségi (MTBO-s) mezünkön, ami egyben a Tájbringa válogatott meze is van nyílván a karján nemzeti színű karfogó, ezt a mezt vagy 70-80-an hordjuk, és monti maratonokon is! Sőt még címer is van rajta! Még soha senki nem szólt ezért, sőt sok esetben tájbringások ebben a mezben állnak a dobogóra monti maraton után is már akinek nincs éppen montis egyesülete! Ezzel mi a helyzet?!? Bár nem mintha nagyon befolyásolná azt a pár embert aki ezekben a mezekben versenyzik!

 

 

Elvileg nem szabadna benne indulni pontadó versenyen (UCI/OB stb.), de licenszes eliten kívül nem hinném hogy kizárnának érte, mint itt se történt - de a szabályok lehetővé teszik. De azért nem illik akkor se, szvsz bárhol, akár saját edzőkörön, mert ezzel a tisztelet hiányát mutatod. Azt nem tudom hogy tájbringa téren ez hogy működik, de a mez tervezőjének illene tisztában lennie a konvenciókkal, ha már csak azért is mert a két műfaj nagyon közel van egymáshoz. A mez hordójának is, nem outizok de akkor is elfog a visszatetszés amikor egy piros pöttyös mezzel találkozom (ez talán lehet szubjektív, kb. mint egy Ferrari rajongó címeres piros inggel, de az rögtön egyértelmű hogy nem Forma 1 csapatszerelő/Schumacher). Címer vagy zászló önmagában nem lehet gond, csak a műfajtól függő elhelyezésű csíkokról van szó. Nekem is van magyar zászló a csapatmezemen, de messze nem összetéveszthető méretben/elhelyezésben.



#108
habda1

habda1

    vendég

  • fórumtag
  • 227 hozzászólás

Én tisztelem, becsülöm az élversenyzőket, de az hogy keressék a versenyzőt, szerintem nem a rendezők és bírók feladata. Bár Vica írta is hogy keresték...
Én is arra golndolnék valószínű ilyen helyzetben, hogy egyszerűen nem jött el.
Az meg hogy futam közben üzengessünk neki, nem olyan egyszerű, és más problémákat vet fel. Ha pl. Jakab félreérti a rajtszámot, vagy pl. a H3 helyett a K3-nak szól be hogy kizárták, az elég kellemetlen szituációt szülhet! 

Nézd , lehet hogy igazad van és irreális volt a gondolatmenetem. Esetleg ellenszenves reakció egy általam hasonlóan ellenszenvesnek vélt hozzáállás miatt. De mint mondani szokták : "a foglalkozás elérte a célját". Legalább beszélünk róla és ki tudja , talán mindkét oldalon van még fejlődési potenciál.



#109
montimi

montimi

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 1.086 hozzászólás

Én tisztelem, becsülöm az élversenyzőket, de az hogy keressék a versenyzőt, szerintem nem a rendezők és bírók feladata. Bár Vica írta is hogy keresték...
Én is arra golndolnék valószínű ilyen helyzetben, hogy egyszerűen nem jött el.
Az meg hogy futam közben üzengessünk neki, nem olyan egyszerű, és más problémákat vet fel. Ha pl. Jakab félreérti a rajtszámot, vagy pl. a H3 helyett a K3-nak szól be hogy kizárták, az elég kellemetlen szituációt szülhet! 

Nem üzengetésről van szó !! Gondolom értelmes emberek vannak a pontokon és nem akarja félre érteni hogy H111 vagy bármi amit sms-ben is el lehet küldeni a pontra. Nagyon nem kell magyarázni, csak annyit , hogy várhatóan az első 3 hely egyikén teker . Mert ez így is elég kellemetlen szitu. Ilyenkor nem működik a teló? Gondolom van mindenkinek :). Pontokon levőkről beszélek most mielőtt félreérti valaki.  Még ha azt is hozzáteszik , hogy az első pár helyen fog menni x színű és feliratú mezben nem hinném , hogy óriási probléma lenne bárkinek ilyen esetben szólni. Persze ugye kérdés, hogy valójában tudta-e valaki a szervezők közül , hogy mégis elindult. Ezt ugye nem tudhatom. De nem egy ismeretlen arcról van szó. Úgyhogy bízni kell Jakabban. :)  :)



#110
_Alex_

_Alex_

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

Én tisztelem, becsülöm az élversenyzőket, de az hogy keressék a versenyzőt, szerintem nem a rendezők és bírók feladata. Bár Vica írta is hogy keresték...
Én is arra golndolnék valószínű ilyen helyzetben, hogy egyszerűen nem jött el.
Az meg hogy futam közben üzengessünk neki, nem olyan egyszerű, és más problémákat vet fel. Ha pl. Jakab félreérti a rajtszámot, vagy pl. a H3 helyett a K3-nak szól be hogy kizárták, az elég kellemetlen szituációt szülhet! 


Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_


#111
habda1

habda1

    vendég

  • fórumtag
  • 227 hozzászólás

Olvasd már el hogy az érintett mit is írt a versenyről!!! Ott van a Bikemagon! Pontosan tudta hogy ki van zárva de jó edzésnek tartotta így végig ment!
 

Most nem azért , hogy beléd kössek , de az is ott van a Bikemagon , amit beírt. ;)  Az igaz , hogy a formáját pozitívan értékelte , de..

B.Marci 2014. május 18. at 16:15 Válasz

Két kiegészítés a félreértések elkerülések végett:

1.Ha komolyan felmerült volna bennem, (vagy bárkiben) hogy kizárhatnak, akkor egy métert nem versenyeztem volna ilyen körülménye közt.

2. Nem az én véleményem, hanem Cleppe sajátja volt, hogy gyorsabban is tudott volna menni, “ha ismeri a pályát”.

 

 

CB rádió? Mobil? Van egypár itató zóna , egy kérdést megért volna , hogy "Hé Jakab , látod a Marcit XY rajtszámmal? Mer akkó szójjá má neki , hogy ki van zárva , ezér és azé.

Volt rá pár órájuk , nem csak jól elleni kéne a rajtterületen , amíg folyik a verseny úgy gondolom.

Legalábbis állítólag keresték , mindent megtettek , stb. Persze sejtem , hogy erre is csak sértődés lesz a válasz , itthon már ezt megszokhattuk. Már ha lesz egyáltalán. Amúgy kezdek ahhoz is már hozzászokni , ahogy általában gondolnak velünk , ránk a szervezők , bírók , már ami a hozzáállást illeti. Engem spec nem érint a konkrét eset , meg amúgy sem érdekel túlzottan , csak pont annyira , hogy nem tudtam elmenni mellette szó nélkül. Meg hát Uluwatu egy-két megállapítása is kb. tükrözi a véleményem egy részét. Sajnos tényleg sokat kellene még tanulnunk (valószínű nekünk indulóknak is azért) , az az elmúlt 40 év tényleg maradandó károkat okozott a fejekben , hogy még huszonvalahány év sem elég teljesen... 

 

 

 

 

 

 


habda1 módosította - 2014. május 22. - 06:20


#112
Sengakov

Sengakov

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 476 hozzászólás

Olvasd már el hogy az érintett mit is írt a versenyről!!! Ott van a Bikemagon! Pontosan tudta hogy ki van zárva de jó edzésnek tartotta így végig ment!
Mellékesen megjegyzem versenyközben ha nincs még egy csipes időmérő kapu, akkor ugyan nehéz megállapítani ki is volt ott a rajtnál és ki nem!

Nemzeti csík! Már nem azért mondom de a mi közösségi (MTBO-s) mezünkön, ami egyben a Tájbringa válogatott meze is van nyílván a karján nemzeti színű karfogó, ezt a mezt vagy 70-80-an hordjuk, és monti maratonokon is! Sőt még címer is van rajta! Még soha senki nem szólt ezért, sőt sok esetben tájbringások ebben a mezben állnak a dobogóra monti maraton után is már akinek nincs éppen montis egyesülete! Ezzel mi a helyzet?!? Bár nem mintha nagyon befolyásolná azt a pár embert aki ezekben a mezekben versenyzik!



#113
_Alex_

_Alex_

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

Oksi, a DNS egy angol rövidítés. Mit is jelent? 

  • DNS – Did not start
  • DNF – Did not finish
  • DQ – Disqualified

    látom mindenki most olvas :)

_Alex_ módosította - 2014. május 21. - 23:26

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_


#114
gaboca1

gaboca1

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

dns - did not start - nem indult el

dnf - did not finish - nem ért célba

dsq - disqualified - kizárták.

Ja, kilogikáztam közben én is, de mintha ennek a feltüntetése nem volna olyan jellemző.



#115
mgy

mgy

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

dns - did not start - nem indult el

dnf - did not finish - nem ért célba

dsq - disqualified - kizárták.



#116
montimi

montimi

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 1.086 hozzászólás

Ezért kérdeztem, mert én is láttam már mindkét verziót. De utána néztem :)

Oksi, a DNS egy angol rövidítés. Mit is jelent? azt hogy nem jelent meg a startnál.Did Not Start. Pont így történt. Vagy később indult? Vagy oldalról állt be a rajt után ? Vagy nem ment át a rajtnál a csipogón és így nem lett rögzítve? Ti tudjátok, hogy pontosan mi is történt De akkor is nem lett volna helyénvaló szólni neki a legközelebbi ellenőrző pontnál? Talán még előírás is.Nem árt ha a  versenyző DNFvagy DNS akkor  ő is tud róla és nem csak a befutása után.Sőt.Esetleg a rajtszámát is le kéne venni mert ugye ezek szerint már nem hivatalosan tartózkodik a versenypályán.Lett szólva neki? Vitatkozni lehet az értelmezésén de GYAKORLATILAG azt jelenti, hogy ki lett zárva a versenyről.JOGOSAN és SZABÁLY SZERINT. De akkor sem tesz jól a versenynek az ilyen . Mert valójában mindenki tudja, hogy nem ment kevesebbet. Sőt ! Hátránnyal indult mert nem a spiccről rajtolt. Ezért lehetett nehéz döntés. A szabály az szabály bár mindenki érezte , hogy semmi előnye nem volt csak hátránya a rajtnál.Ezért nem azt írtam, hogy rossz döntés volt részedről mint versenybíró.Ezt tehetted.Bocs ha így ismeretlenül letegeztelek.ha úgy gondolod , hogy nem helyénvaló akkor szólj és átállok magázásra.


montimi módosította - 2014. május 21. - 22:13


#117
gaboca1

gaboca1

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Oksi, a DNS egy angol rövidítés. Mit is jelent? 

DNF= Nem ért célba.

A DNS az más műfaj! :)

 

Szerk: Most néztem rá az eredmény listára, tényleg egy csomó névnél DNS szerepel, ezt a rövidítést én sem ismerem, kíváncsi lettem...


gaboca1 módosította - 2014. május 21. - 22:01


#118
montimi

montimi

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 1.086 hozzászólás

Erre nagyon fontosnak érzem reagálni, mint a verseny főbírója!

 

NEM ZÁRTUNK KI az "első versenyzőt"! 

 

A versenyző nem jelent meg a rajtnál! Ezek után mégis célba ért.

 

A versenyző legnagyobb bánatunkra ezt a versenyt már a rajtnál elvesztette, mivel nem volt ott - pedig kerestük, vártuk! 

A célban érkezésekor valójában már nem volt mérlegelési lehetőségünk bíróként.

Amiért mondhatni órákat tipródtunk, az emberi oldalunk volt (merthát a versenybíró is ember...), ezért mégiscsak kerestük, hogy lehet-e mérlegelési lehetőségünk. Nem volt. 

A szabályzat egyértelmű: aki a rajtnál nem jelenik meg az DNS besorolást kap a rajtprocedúra során. 

 

Ez egy hivatalos és nemzetközi verseny volt, hivatalos, mindenki által ismert szabályokkal - nem "csoki kupa". 

 

Ezen esetben a fődíj nem annak jár, aki a leggyorsabban teljesíti a távot, hanem annak, aki a hivatalos szabályokat betartva teljesíti leggyorsabban a távot... :/

 

A hivatalos, szövetség által delegált és fizetett bíró dolga pedig az, hogy elfogulatlanul felügyelje a verseny szabályszerű lefolyását. 

 

További szabályszerű versenyzést kívánok a sporttársaknak!

 

Zsoldos Éva 

Mtb versenybíró

Oksi, a DNS egy angol rövidítés. Mit is jelent? 



#119
montimi

montimi

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 1.086 hozzászólás

Csak a pénznyeremény 600 000 Ft volt..

időmérés... 

.mentők,

minimum 3 motoros a verseny napján is és előtte még jópárszor....

naptárba kerülési díj...

rajtkapu és kordonok bérlése és szállítása...

stb.-stb....

előnevezés 7000 * 350 + helyszínen 10 000 * 20   => 2 650 000 - nem hinném, hogy elég a versenyre. 

 

És ezek azok a számok csak, amit mindenki láthat és megnézhet... 

Szia

Bocsi nem kell felém magyarázkodnod :). Én ezért mondtam, hogy a rendezőnek az a jó ha minél több versenyző van mert sejtettem, hogy ez a verseny nem volt így rentábilis.Ott írtam, hogy TÖBB indulóval lehet rentábilissá tenni a versenyt ! Elég sok verseny rendezésében részt vettem már tudom, hogy rengeteg dologi kiadás van.Ne hogy megsértődjél már :) .



#120
habda1

habda1

    vendég

  • fórumtag
  • 227 hozzászólás

Nekem is föltünt hogy sok mezen van ilyen (és egyáltalán nem egyértelmű hogy nem a látszatra hajaznak), pedig illene tudniuk hogy ez mit jelent. Zavar, de pont azért mert messze vagyok bármiféle bajnoki címtől és tisztelet jár annak aki eléri.

Közben képben lettem , tényleg azt hittem , hogy csak a mez a tabu. 

Nem reagáltam amúgy arra , amit írtál a kulacsokkal kapcsolatban , mert az nem teljesen tiszta. Illetve nagyjából értem , hogy mit akartál mondani vele , de ezt szerintem egy "apróbetűssel" ki lehet küszöbölni , mármint az esetleges balhékat. Meg amúgy nem mindegy milyen színű a kulacs , amit tulajdonképp ajándékba kapok? Én versenyezni megyek , nem különleges élményt kapni , meg kulacsot , az úgymond "melléktermék". Abból persze a nagyon pozitív fajta , ami akár egy életre szóló is lehet. De az átnevezés díja akkor is érthetetlen nekem , hisz előnevezve vagyok , csippel , kulaccsal gondolnak rám , a gélt a Laciék állták , a kábelkötegelő ugyanúgy jár , stb. Mindegy , ez csak az én agymenésem.

Viszont igazad lett az önigazolással kapcsolatban , hétfőtől 38-39 fokos lázzal abszolválom a mindennapokat , úgyhogy lappangott bennem valami és jól megmagyaráztam. Ezért nem éreztem azt a bizonyos madarat :(. Sebaj , a Szilvásra rendbe jövök és tolok egy rehabot.