Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bukósisakok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2350 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

A nagy kérdés: Specialized Tactic vagy Giro Hex?

szerintem ballagj el egy boltba, próbáld meg mind2-t és amelyik ez alapján jobb kényelmesebb etc......pl én is szeretnék tacticot de nem kompatibilis a fejem a speci sisakokkal, innentól meg reszeltek neki.

ha meg ez megtörtént és így sem tudsz dönteni akkor amelyik jobban tetszik...

ha még így sem akkor meg menj ki az utcára és ha az elsõ szmbejövõ jó csaj szõke akkor speci, ha barna akkor giro :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás
A nagy kérdés: Specialized Tactic vagy Giro Hex?
Don't try this at home!

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

fentebb írtad:
nem fed egy adott részen rendesen..s bár a képen nem látszik, de a hátulja sem tûnik izmosnak...
nem lehet hogy közben ez a Cratoninak is feltûnt, és gondolták gyorsan megszabadulnak tõle? még mielõtt valaki esik egyet és nekiáll pereskedni?(csak azért írom, mert manapság amcsik már bármiért képesek pert indítani)

A hátulja teljesen rendben van.Oldalt valóban nem takar úgy,ahogy egyéb sisakjaim,de megnéztem képeken márkás sisakok sem mindegyik takar annyira.Az elég valószínûtlen,hogy ez miatt eladta volna a raktárkészletét a Cratoni.Szerintem egyszerûen azért olcsó,mert sokat megvettek belõle,plusz még a nevet sem kell megfizetni,meg a kereskedelmi láncolatok magasabb költségeit sem.Na meg ez nem szaküzlet,tehát az eladói szakértelmet ha akarnánk se tudnánk az Aldinál megfizetni(Rob most nagyot bólint:))Meg csak egy méretben elérhetõ.Tehát aki válogatni akar,és tanácsot kérni az eladótól,valamint ez a méret épp nem jó neki,vagy elég sznob ahhoz,hogy ne noname sityakban hasítson,az úgysem ezt fogja megvenni.

A Lidl-ben kapható most egy körfûrész.Egy kissé nagyobb nevû gyártó totál ugyan ezt a gépet adta egy kicsit drágábban,csak más festéssel és matricával stb.És ez nem egyedi eset a gépek,de gondolom,más jellegû termékek terén sem.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Sisaknak meg kell felelni valami biztonsági szabványnak, szóval elvileg rosszat nem lehet venni hivatalos helyrõl (biztonság szempontjából).

Aldis bringás cuccokkal eddig amúgy én kifejezetten meg vagyok elégedve (Lycra gyártmányú anyagból készül a ruházatuk), ellentétben mondjuk a campagnolo kabátommal, amiben nagyot csalódtam.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

Aldiban kapható egy egész pofás sisak.A Cratoni C Daily-vel azonos kialakítású.Megtapogatva is elég meggyõzõ.Igényesen van elkészítve.Egyedül az nem tetszett benne,hogy a fül felett elég nagy részét nem takarja a fejnek,nekem kb 5 cm-t hagyott szabadon.ALDI - Aj

Élõben jobban néz ki,mint a képen.

fentebb írtad:
nem fed egy adott részen rendesen..s bár a képen nem látszik, de a hátulja sem tûnik izmosnak...
nem lehet hogy közben ez a Cratoninak is feltûnt, és gondolták gyorsan megszabadulnak tõle? még mielõtt valaki esik egyet és nekiáll pereskedni?(csak azért írom, mert manapság amcsik már bármiért képesek pert indítani)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Fene tudja.Szerintem a Cratoni gyártotta ezt is.Így elsõre stabilabbnak néz ki,mint a pár éves Bell sisakom.Az ára sok mindentõl lehet ilyen alacsony.Pl.hasonló okok miatt,amiért a gazdák a csatornába öntik a tejet.:)

De egyébként meg kell nézni,így képen csak annyi jön le az embernek,hogy olcsó és Aldi,akkor biztos ócska.

A 3 év jótállás nem tudom pontosan mit takarhat.Ha ez a garanciát jelenti,akkor nagy baj nem lehet.Persze össze kéne hozzá törni egyet,hogy lássuk,mit bír.De ezt egy sisakkal sem szoktuk megtenni.:)

Egyébként szerinted,mi lehet szar egy ilyen sisakban?

nyilván attol hogy ugy néz ki, még nem ugyanaz a sisak
de az fix, hogy ha sokat rendelsz, olcsó a sisak.
de nem azt akartam mondani, hogy szar, hanem hogy hova fejlõdik a technológia, már 3500-ért is van inmold sisak (régen 10 alatt nem volt)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás
valamelyik bringexpos sok fotos cikkben volt valamelyik cégnek, az idei cuccaiban inmold bilibukója. vki nem emléxik melyik cég melyik modell ?

köszi
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Szerintem sem kizárt hogy ugyanaz (minõségben is) mint a cratoni. Sokszor láttam már olyat, hogy nagynevû gyártók termékeit más felirattal ötöd áron vagy még olcsóbban meg lehetett kapni. Valószínû, hogy kb ennyi a tényleges elõállítási ára, csak amíg ideér a sok kereskedõn keresztül sokszor drágább lesz.

A sebesség mindent megold.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

3500-ért nagyon meleg az inmold fejvédõ :)

Fene tudja.Szerintem a Cratoni gyártotta ezt is.Így elsõre stabilabbnak néz ki,mint a pár éves Bell sisakom.Az ára sok mindentõl lehet ilyen alacsony.Pl.hasonló okok miatt,amiért a gazdák a csatornába öntik a tejet.:)

De egyébként meg kell nézni,így képen csak annyi jön le az embernek,hogy olcsó és Aldi,akkor biztos ócska.

A 3 év jótállás nem tudom pontosan mit takarhat.Ha ez a garanciát jelenti,akkor nagy baj nem lehet.Persze össze kéne hozzá törni egyet,hogy lássuk,mit bír.De ezt egy sisakkal sem szoktuk megtenni.:)

Egyébként szerinted,mi lehet szar egy ilyen sisakban?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
3500-ért nagyon meleg az inmold fejvédõ :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
már csak az a kérdés hosszútávon mennyire lehet kényelmes?
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
Aldiban kapható egy egész pofás sisak.A Cratoni C Daily-vel azonos kialakítású.Megtapogatva is elég meggyõzõ.Igényesen van elkészítve.Egyedül az nem tetszett benne,hogy a fül felett elég nagy részét nem takarja a fejnek,nekem kb 5 cm-t hagyott szabadon.ALDI - Aj

Élõben jobban néz ki,mint a képen.

dpe8

dpe8

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
hi!

Egy kérdés. Nem tudjátok, hogy a 661 full comp 2010-es bukó belsõ szivacsa kivehetõ-e? nem igazán szeretném kitépni belõle :)

meszarosgabor

meszarosgabor

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
hello!

tud esetleg valaki infóval szolgálni, hogy a bike+ race sisakja milyen? ki a beszállítója?

köszi,
Gábor

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Ridebike Récsei - ha jók az emlékeim és Berguson biztos, illetve a linken szereplõ cégek közül az Uvex logósoknál.
Neuzer ker

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
hol lehet bpen próbálni uvex sisakokat nagyobb választékban?

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Mit irnak a neten:
Expiration dates and product safety recalls prevent injuries
http://www.taipeitim...6/12/2003259029

Bringas sisak biztonsagi intezet :D
Helmets: Bicycle Helmet Safety Institute: Bike Helmets

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Attól függ, hogy milyen mûanyag az alapja, mivel egyes mûanyagok az erõs napfény hatására öregszenek, "anyagukban gyengülnek," és nem nyújtják azt a védelmet, mint eredeti állapotukban. Régebben például a polikarbonát alapú, golyóálló szélvédõket évente javasolt volt cserélni a fenti probléma okán.

Azt ne kérdezd meg, hogy milyen mûanyagokból készülnek a sisakok, mert erre szerintem csak a gyártók tudnának érdemleges választ adni.;)

nyissz

nyissz

vendég

• fórumtag
  • 187 hozzászólás
Mennyire megalapozott az a vélemény, miszerint 2-3 évente cserélni kell a bukósisakot? Ennyire és ilyen hamar elöregszik az anyaga? Van valami látható jele, hogy csereérett a sisak?
Ha ezt nézem, sisakvásárláskor az is fontos szempont, hogy mikor gyártották....

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

En is adnek 1 pontot az uvexre. Tobb modelljuk is jobban vedi a fej hatso reszet, ugyanakkor nagyon konnyuek, szellosek es szinten jo a zarszerkezetuk pl IAS.
Bár biztos engem is jól átejtett a cég ezzel a hangzatos makrolon alapanyaggal, de tényleg jónak tûnik. Bayer fejlesztés szal csak tudhat valamit.
Polycarbonate - Wikipedia, the free encyclopedia

szimpatikus nekem is az uvex! futnék mégegy kört..
Web
Web
http://neuzer.hu/hu-...ryID=211#prod_3
(magnum)
http://neuzer.hu/hu-...ryID=211#prod_2
(xp)

részemrõl eddig az utóbbi áll nyerésre. egyéb vélemény esetleg..?