Jelentkezz be Regisztrálj

Bukósisakok
Írta 2010. május 24. - 16:51

Írta 2010. május 24. - 15:34

Õszintén szólva k.-ra alig van különbség a CC sisakok szellõzése között. Ehhez képest sokkal többet számít, ha levágatod a hajadat.
Állíthatósága a legtöbbnek ugyanaz. A körbe futó pánt kerületét tudod állítani. A rögzítésben különböznek. Eddig még csak az Uvexnél láttam azt az okosságot, hogy a pánt magasságát is lehetett pár fokozatban állítani.
A stabilitás meg fejfüggõ. Ha jól felfekszik a fejedre, a pánt a legszélesebb pont alá kerül a fejeden, akkor stabil lesz. Ezért tök mindegy, ki mit írna neked, mivel az az õ fejére vonatkozna. Max. annak lehet jelentõsége, ha az állító rendszer idõvel kikopik, és magától kiold. A Mettel volt ilyen problémám, és az Uvexhez is óvatosan kell nyúlnom, mert évek alatt a fogak elkoptak, de még rendben van a dolog. Viszont te a Girot és a Specit kérdezted. Girom volt, a Roclock-kal sosem volt bajom.
Igazából amit mindenki szajkózik, az a szakmai tanács, ennél többet senki sem fog tudni segíteni...
Írta 2010. május 24. - 14:29

- szellõzés
- állíthatóság,
- stabilitás (mennyire mozog a beállítást követõen)
Nem könyvelek semmit semminek (persze azért arra kiváncsi lennék, hogy miért gondolja, hogy rosszul választtott), egyszerûen kiváncsi lennék a tapasztalatokra...nem tudom ezt érthetõbben megfogalmazni, mint hogy kiváncsi lennék a tapasztalatokra...

gondolom errõl kellene szólnia egy szakmai fórumnak nem? ...hogy mindenki leírja a tapasztalatait a dolgokról segítve ezzel a többieket az esetleges döntésekben... ez hihetetlen, hogy minek kell ezeket a köröket lefutni... bocsi, de inkább továbbra is a tapasztalatokra lennék kiváncsi...nem baj?

Írta 2010. május 24. - 14:19

mit kell ezen tovább ragozni és magyarázni, hogy kiváncsi lennék a "tapasztalatokra"... valóban milyen furcsa kérdés ez egy fórumban...
Nyereg, cipõ, sisak: ezek mind olyan dolgok, ami teljesen egyén függõ, hogy jó-e vagy sem. Ez olyan, mintha mondjuk még sosem ettél volna sem rántott húst, sem sültcsirkét és megkérdeznéd egy fórumon, hogy melyik a jobb.
Ha valakinek teszem azt Specialized van és nem szereti, mert õ is rosszul választott és leírja, hogy szar, akkor elkönyveled, hogy tényleg az?
Írta 2010. május 24. - 14:09

Írta 2010. május 24. - 14:01

Írta 2010. május 24. - 13:58

test bike-n nézz körül sztem
Köszi, már pár éjszakám ráment a guglizásra, már megvolt az is.

Csak kiváncsi lettem volna így "élõszóban" is...

Írta 2010. május 24. - 13:57

Írta 2010. május 24. - 13:47

Írta 2010. május 24. - 09:34

ez miatt is hordok nyáron a sisak alatt kendõt
na me a ruhös bogarak miatt

amúgy kendõ nélkül én már el sem indulok sehova, úgy megszoktam
Írta 2010. május 24. - 08:07

nyáron hegyre fel mennyire folyik a szemedbe az ízzadság....
pl a régi Cratonim emiatt lett jegelve, mert az nagyon gáz volt ebbõl a szempontból..
ez miatt is hordok nyáron a sisak alatt kendõt
A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.
Írta 2010. május 23. - 23:47

Pécsett az Imperatorban. Elég kevés lehetett belõle, mert a Csaszi (tulaj) csak fehéret tudott hozni L-esbõl, holott én kifejezetten feketét szerettem volna, de most már nem bánom. Azóta lehet, hogy érkezett a forgalmazóhoz újabb szállítmány.
Ha nem vagyok indiszkrét mennyiért sikerült megvenned?
Köszi,
b.
Írta 2010. május 23. - 23:42

Írta 2010. május 23. - 23:30

Nemrég vettem egy Speci Vice-ot. Szerintem nincs olyan fej, amire nem lehet rápasszítani, ha a méret egyébként stimmel. Kényelmes, jól mutat, és a védelme is biztos rendben van, egyedül a napellenzõt érzem sérülékenynek. És több, mint 10 rugóval olcsóbb volt ITTHON, mint külföldön. Hál' istennek, hogy az ismerõs nem tudott hozni Hollandiából a méretemben.
oppáá

Írta 2010. május 23. - 23:28

Írta 2010. május 23. - 23:17

Ha véletlen átugrottad volna Tigger hozzászólását;
tök mindegy, hogy más fején hogy áll, fel kell próbálnod õket, ha tudni szeretnéd, melyik jó neked. Ha mindkettõ, akkor dönts a kinézet és/vagy az ár alapján.
Köszi, de nyilván nem a "hogy áll" ra vagy a kényelemre lennék kiváncsi, mert az tök szubjektív... hanem pl szellõzés, ilyesmire...nyáron hegyre fel mennyire folyik a szemedbe az ízzadság....

Írta 2010. május 23. - 22:47

tök mindegy, hogy más fején hogy áll, fel kell próbálnod õket, ha tudni szeretnéd, melyik jó neked. Ha mindkettõ, akkor dönts a kinézet és/vagy az ár alapján.
Írta 2010. május 23. - 21:15

Írta 2010. május 23. - 20:57

Írta 2010. május 23. - 20:47

szerintem ballagj el egy boltba, próbáld meg mind2-t és amelyik ez alapján jobb kényelmesebb etc......pl én is szeretnék tacticot de nem kompatibilis a fejem a speci sisakokkal, innentól meg reszeltek neki.
ha meg ez megtörtént és így sem tudsz dönteni akkor amelyik jobban tetszik...
ha még így sem akkor meg menj ki az utcára és ha az elsõ szmbejövõ jó csaj szõke akkor speci, ha barna akkor giro
Vagy vigyél magaddal egy csajt és azt vedd meg, amelyik szerinte jobban áll neked.

A sebesség mindent megold.