Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bukósisakok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2350 hozzászólás a témában

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás
OK, kösz a tapasztalatokat, ezekre voltam kiváncsi.
Don't try this at home!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
4 inmold CC sisak van nálunk itthon, (Bell, Met, Uvex, Polisport, és volt régen egy Girom is) 1 dirt, és 1 fullface.
Õszintén szólva k.-ra alig van különbség a CC sisakok szellõzése között. Ehhez képest sokkal többet számít, ha levágatod a hajadat.
Állíthatósága a legtöbbnek ugyanaz. A körbe futó pánt kerületét tudod állítani. A rögzítésben különböznek. Eddig még csak az Uvexnél láttam azt az okosságot, hogy a pánt magasságát is lehetett pár fokozatban állítani.
A stabilitás meg fejfüggõ. Ha jól felfekszik a fejedre, a pánt a legszélesebb pont alá kerül a fejeden, akkor stabil lesz. Ezért tök mindegy, ki mit írna neked, mivel az az õ fejére vonatkozna. Max. annak lehet jelentõsége, ha az állító rendszer idõvel kikopik, és magától kiold. A Mettel volt ilyen problémám, és az Uvexhez is óvatosan kell nyúlnom, mert évek alatt a fogak elkoptak, de még rendben van a dolog. Viszont te a Girot és a Specit kérdezted. Girom volt, a Roclock-kal sosem volt bajom.
Igazából amit mindenki szajkózik, az a szakmai tanács, ennél többet senki sem fog tudni segíteni...

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás
OK, továbbra is nyilván nem a kényelemre gondolok elsõsorban, mivel az szubjektív, hanem pl a következõ mérhetõ, HASZNÁLATBÓL EREDÕ objektív tapasztalatokra, tulajdonságokra, ami megkülönbözteti a szr sisakokat a jobbaktól:

- szellõzés
- állíthatóság,
- stabilitás (mennyire mozog a beállítást követõen)

Nem könyvelek semmit semminek (persze azért arra kiváncsi lennék, hogy miért gondolja, hogy rosszul választtott), egyszerûen kiváncsi lennék a tapasztalatokra...nem tudom ezt érthetõbben megfogalmazni, mint hogy kiváncsi lennék a tapasztalatokra...;)

gondolom errõl kellene szólnia egy szakmai fórumnak nem? ...hogy mindenki leírja a tapasztalatait a dolgokról segítve ezzel a többieket az esetleges döntésekben... ez hihetetlen, hogy minek kell ezeket a köröket lefutni... bocsi, de inkább továbbra is a tapasztalatokra lennék kiváncsi...nem baj? ;)
Don't try this at home!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

mit kell ezen tovább ragozni és magyarázni, hogy kiváncsi lennék a "tapasztalatokra"... valóban milyen furcsa kérdés ez egy fórumban...

Nyereg, cipõ, sisak: ezek mind olyan dolgok, ami teljesen egyén függõ, hogy jó-e vagy sem. Ez olyan, mintha mondjuk még sosem ettél volna sem rántott húst, sem sültcsirkét és megkérdeznéd egy fórumon, hogy melyik a jobb.
Ha valakinek teszem azt Specialized van és nem szereti, mert õ is rosszul választott és leírja, hogy szar, akkor elkönyveled, hogy tényleg az?

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás
mit kell ezen tovább ragozni és magyarázni, hogy kiváncsi lennék a "tapasztalatokra"... valóban milyen furcsa kérdés ez egy fórumban...
Don't try this at home!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
De azt próbálta már több ember is elmagyarázni neked, hogy hiába írja le valaki, hogy milyen fasza, ha a te fejedre nem passzol, akkor nem lesz jó.

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás

test bike-n nézz körül sztem

Köszi, már pár éjszakám ráment a guglizásra, már megvolt az is. ;)
Csak kiváncsi lettem volna így "élõszóban" is... :)
Don't try this at home!

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.317 hozzászólás
test bike-n nézz körül sztem

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás
Azt hittem, hogy ezek a bukók (Spec Tactic, Giro Hex) népszerûbbek, és lesz valaki, akinek élõ tapasztalatai vannak velük... kiváncsi lettem volna...
Don't try this at home!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

ez miatt is hordok nyáron a sisak alatt kendõt

na me a ruhös bogarak miatt :)

amúgy kendõ nélkül én már el sem indulok sehova, úgy megszoktam

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás

nyáron hegyre fel mennyire folyik a szemedbe az ízzadság.... :) pl a régi Cratonim emiatt lett jegelve, mert az nagyon gáz volt ebbõl a szempontból.. :(

ez miatt is hordok nyáron a sisak alatt kendõt
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás

Pécsett az Imperatorban. Elég kevés lehetett belõle, mert a Csaszi (tulaj) csak fehéret tudott hozni L-esbõl, holott én kifejezetten feketét szerettem volna, de most már nem bánom. Azóta lehet, hogy érkezett a forgalmazóhoz újabb szállítmány.

Ha nem vagyok indiszkrét mennyiért sikerült megvenned?

Köszi,
b.
Don't try this at home!

hemp

hemp

vendég

• fórumtag
  • 193 hozzászólás
Pécsett az Imperatorban. Elég kevés lehetett belõle, mert a Csaszi (tulaj) csak fehéret tudott hozni L-esbõl, holott én kifejezetten feketét szerettem volna, de most már nem bánom. Azóta lehet, hogy érkezett a forgalmazóhoz újabb szállítmány.
stumpjumpa

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás

Nemrég vettem egy Speci Vice-ot. Szerintem nincs olyan fej, amire nem lehet rápasszítani, ha a méret egyébként stimmel. Kényelmes, jól mutat, és a védelme is biztos rendben van, egyedül a napellenzõt érzem sérülékenynek. És több, mint 10 rugóval olcsóbb volt ITTHON, mint külföldön. Hál' istennek, hogy az ismerõs nem tudott hozni Hollandiából a méretemben.

oppáá :) hol vetted? Az az én kedvencem is, csak nem láttam még sehol "élõben" ... ?
Don't try this at home!

hemp

hemp

vendég

• fórumtag
  • 193 hozzászólás
Nemrég vettem egy Speci Vice-ot. Szerintem nincs olyan fej, amire nem lehet rápasszítani, ha a méret egyébként stimmel. Kényelmes, jól mutat, és a védelme is biztos rendben van, egyedül a napellenzõt érzem sérülékenynek. És több, mint 10 rugóval olcsóbb volt ITTHON, mint külföldön. Hál' istennek, hogy az ismerõs nem tudott hozni Hollandiából a méretemben.
stumpjumpa

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás

Ha véletlen átugrottad volna Tigger hozzászólását;
tök mindegy, hogy más fején hogy áll, fel kell próbálnod õket, ha tudni szeretnéd, melyik jó neked. Ha mindkettõ, akkor dönts a kinézet és/vagy az ár alapján.

Köszi, de nyilván nem a "hogy áll" ra vagy a kényelemre lennék kiváncsi, mert az tök szubjektív... hanem pl szellõzés, ilyesmire...nyáron hegyre fel mennyire folyik a szemedbe az ízzadság.... :) pl a régi Cratonim emiatt lett jegelve, mert az nagyon gáz volt ebbõl a szempontból.. :(
Don't try this at home!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Ha véletlen átugrottad volna Tigger hozzászólását;
tök mindegy, hogy más fején hogy áll, fel kell próbálnod õket, ha tudni szeretnéd, melyik jó neked. Ha mindkettõ, akkor dönts a kinézet és/vagy az ár alapján.

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás
viccet félretéve van valakinek élõ tapasztalate mindkét bukóról? (fontos a tarkó megfelelõ védelme, emiatt esett ezekre a választás)
Don't try this at home!

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás
vagy megveszem mindkét csajt és nem is kell bukó.... :)
Don't try this at home!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

szerintem ballagj el egy boltba, próbáld meg mind2-t és amelyik ez alapján jobb kényelmesebb etc......pl én is szeretnék tacticot de nem kompatibilis a fejem a speci sisakokkal, innentól meg reszeltek neki.

ha meg ez megtörtént és így sem tudsz dönteni akkor amelyik jobban tetszik...

ha még így sem akkor meg menj ki az utcára és ha az elsõ szmbejövõ jó csaj szõke akkor speci, ha barna akkor giro :)

Vagy vigyél magaddal egy csajt és azt vedd meg, amelyik szerinte jobban áll neked. :)

A sebesség mindent megold.