Jelentkezz be Regisztrálj
Bukósisakok
Írta 2011. május 08. - 18:33
A logikádat sem értem, miért védene sokkal jobban az a bukó, ami rászorul a fejedre.
De lehet kapni kb. 80 féle bukót, az egyik csak passzentos lesz a fejedre.
Írta 2011. május 08. - 18:04
Nem, a méretnek semmi köze nincs a biztonsághoz. A kisebb méretû is ugyanazt tudja mint a nagyobb tesója, csak ha kisebb a fejed akkor nem biztos hogy jó lesz rád.
Úgy értettem, hogy ha direkt olyan sisakot veszek ami illeszkedik a fejemre akkor az egy esetleges borulásnál jobban véd, mint az amit egy pánttal szûkítek. mert ott a pánt és maga a sisakhéj között van egy hézag, ami szerintem nem túl jó dolog.
Írta 2011. május 08. - 17:48
A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.
Írta 2011. május 08. - 17:43
Írta 2011. május 08. - 08:52
Mennyit tudnál rákölteni? A nagyobb márkák sisakjai már a belépõ modellektõl kezdve is megbízhatóak, de szellõzésben elég gyengék. A sisaknál ami fontos, hogy kényelmes legyen és jól szellõzzön.
héten körbejárak néhány boltot, aztán megnézem a legjobban szellõzõ, legkényelmesebb darabot, már ami az én fejemre jó. motoros bukósisakból XL-est hordok. Remélem lesz valami jó. Max 10ezer forintot tudok most rászánni.
Írta 2011. május 08. - 00:28
Pl nekem a Cratoni Zethos k...va kényelmetlen volt, csak pontokban fogta a fejem és ott nyomott, de pl. a Speci körben fog egyenletesen és nem nyom sehol....
szóval ergonómia sem utolsó
Írta 2011. május 07. - 21:00
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2011. május 07. - 20:55
Üdv
Sisakot kell vennem, de sajnos nem tudok túl sokat áldozni rá. Nem versenyhasználat inkább csak túrázás, de ma kicsit besokalltam a hegyen haverom mögött és átrepültem a kormány fölött, és úgy döntöttem hogy ide nem jövök mégegyszer sisak nélkül. Szóval mit tudtok ajánlani ami jó, de lehetõleg olcsó is.
elõre is köszi a tanácsokat
Mennyit tudnál rákölteni? A nagyobb márkák sisakjai már a belépõ modellektõl kezdve is megbízhatóak, de szellõzésben elég gyengék. A sisaknál ami fontos, hogy kényelmes legyen és jól szellõzzön.
A sebesség mindent megold.
Írta 2011. május 07. - 20:42
Sisakot kell vennem, de sajnos nem tudok túl sokat áldozni rá. Nem versenyhasználat inkább csak túrázás, de ma kicsit besokalltam a hegyen haverom mögött és átrepültem a kormány fölött, és úgy döntöttem hogy ide nem jövök mégegyszer sisak nélkül. Szóval mit tudtok ajánlani ami jó, de lehetõleg olcsó is.
elõre is köszi a tanácsokat
Írta 2011. április 26. - 19:23
10 év alatt megszolgálta az árát már szerintem, én is a cserét javaslom.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2011. április 26. - 08:33
Írta 2011. április 25. - 23:07
szerintem nem. vizsgáld meg, hogy a belsõ hab nem repedt, nyomódott-e össze. ha csúnyán odavered magad akkor érdemes cserélni, de az már úgyis meglátszik a bukón is.
3-5 évente érdemes cserélni.
A bukó ép és merev, sértetlennek látszik. Nem repedt, nem nyöszörög, tök szilárd és stabil. Ugyanakkor kb 10 kb. éve vettem - Cratoni Tremor Tribal
Írta 2011. április 25. - 23:02
3-5 évente érdemes cserélni.
Írta 2011. április 25. - 22:56
Esés-repedés-törés után a sisakot kukázzuk ez alapszabály mert nem dísztökfödõ, hanem védõfelszerelés!!!!!!
Bukfenceztem egyet laza talajon, a bukóm is leért. Akkor kuka mindenképp?
Amúgy az anyag maga meddig bírja, van élettartama? Vagy 10 éves bukó ugyanúgy véd?
Köszi
Írta 2011. április 09. - 14:23
Írta 2011. április 06. - 13:34
Na írtam nekik, meg írtam egy nemzetközi elérhetõségre is ugyanis nem egyedi a problémám. Egy külföldi fórumon külön topikot találtam ezzel kapcsolatban.egy mail a neuzernak esetleg ?
Neuzer kerkpr ::: Elrhetsgek
Ott azt írta a muki, hogy 2 levélváltás után küldtek neki egy készletet csak sok idõbe telt.....
Elég láma dolog ez egy nagy gyártótól. Filléres dolog, de a bukó használatát a hiánya lehetetlenné teszi.
Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.
Írta 2011. április 06. - 11:50
Írta 2011. április 06. - 11:50
szép, és legalább drága (számomra)
nekem is az. viszont eddig úgy néz ki ebben van megoldva ami gondom minen sisaknál hogy nem nyomja a "hajam összefogását" . meg a többi megoldása is elég "okosnak" látszik.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2011. április 06. - 11:49
Írta 2011. április 06. - 11:46

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére