Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bukósisakok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2354 hozzászólás a témában

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.697 hozzászólás
Nem centinkénti méretezéssel gyártják a bukókat. 4-5 centis határon belül van a méretezésük és magadnak állítod be a kényelmes méretet a fejedre az állító pántokkal.
A logikádat sem értem, miért védene sokkal jobban az a bukó, ami rászorul a fejedre.
De lehet kapni kb. 80 féle bukót, az egyik csak passzentos lesz a fejedre.
Marci

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Nem, a méretnek semmi köze nincs a biztonsághoz. A kisebb méretû is ugyanazt tudja mint a nagyobb tesója, csak ha kisebb a fejed akkor nem biztos hogy jó lesz rád.

Úgy értettem, hogy ha direkt olyan sisakot veszek ami illeszkedik a fejemre akkor az egy esetleges borulásnál jobban véd, mint az amit egy pánttal szûkítek. mert ott a pánt és maga a sisakhéj között van egy hézag, ami szerintem nem túl jó dolog.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
Nem, a méretnek semmi köze nincs a biztonsághoz. A kisebb méretû is ugyanazt tudja mint a nagyobb tesója, csak ha kisebb a fejed akkor nem biztos hogy jó lesz rád.
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás
Vannak ezek az univerzális, méretre állítható sisakok. ezekben gondolom valami olyasmi pánt lehet, mint a hegesztõmaszkoknál, meg a munkavédelmi sisakoknál, hogy hátul egy tekerõvel lehet állítani. Ezek gondolom egyszerû megoldások, de az ami direkt 1 méret az biztonságosabb. jól sejtem?

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Mennyit tudnál rákölteni? A nagyobb márkák sisakjai már a belépõ modellektõl kezdve is megbízhatóak, de szellõzésben elég gyengék. A sisaknál ami fontos, hogy kényelmes legyen és jól szellõzzön.

héten körbejárak néhány boltot, aztán megnézem a legjobban szellõzõ, legkényelmesebb darabot, már ami az én fejemre jó. motoros bukósisakból XL-est hordok. Remélem lesz valami jó. Max 10ezer forintot tudok most rászánni.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
azért a kényelem sem utolsó szempont.

Pl nekem a Cratoni Zethos k...va kényelmetlen volt, csak pontokban fogta a fejem és ott nyomott, de pl. a Speci körben fog egyenletesen és nem nyom sehol....

szóval ergonómia sem utolsó :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Alapvetõen mindegy milyen sisak csak legyen, amelyikben benne van a CE jelzés az teljesíti a szabványban elõírtakat és gyakorlatilag csak ilyet kapsz. Néz szét a bringaboltokban és azt vedd meg amelyik tetszik és amit a pénztárcád megenged. Ha nagyon sarkítva nézem a dolgokat minél többe kerül egy sisak annál jobb a szellõzése és a dizájnja.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Üdv
Sisakot kell vennem, de sajnos nem tudok túl sokat áldozni rá. Nem versenyhasználat inkább csak túrázás, de ma kicsit besokalltam a hegyen haverom mögött és átrepültem a kormány fölött, és úgy döntöttem hogy ide nem jövök mégegyszer sisak nélkül. Szóval mit tudtok ajánlani ami jó, de lehetõleg olcsó is.

elõre is köszi a tanácsokat

Mennyit tudnál rákölteni? A nagyobb márkák sisakjai már a belépõ modellektõl kezdve is megbízhatóak, de szellõzésben elég gyengék. A sisaknál ami fontos, hogy kényelmes legyen és jól szellõzzön.

A sebesség mindent megold.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás
Üdv
Sisakot kell vennem, de sajnos nem tudok túl sokat áldozni rá. Nem versenyhasználat inkább csak túrázás, de ma kicsit besokalltam a hegyen haverom mögött és átrepültem a kormány fölött, és úgy döntöttem hogy ide nem jövök mégegyszer sisak nélkül. Szóval mit tudtok ajánlani ami jó, de lehetõleg olcsó is.

elõre is köszi a tanácsokat

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
sajnos ezekben is öregszik az eps hab, és adott esetben már nem nyújtja a maximális ütés elnyelést - és akkor baj van.
10 év alatt megszolgálta az árát már szerintem, én is a cserét javaslom.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
Ha 10 éves és sokat mentél vele akkor már érdemes kicserélni.

csaba675

csaba675

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

szerintem nem. vizsgáld meg, hogy a belsõ hab nem repedt, nyomódott-e össze. ha csúnyán odavered magad akkor érdemes cserélni, de az már úgyis meglátszik a bukón is.
3-5 évente érdemes cserélni.

A bukó ép és merev, sértetlennek látszik. Nem repedt, nem nyöszörög, tök szilárd és stabil. Ugyanakkor kb 10 kb. éve vettem - Cratoni Tremor Tribal

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
szerintem nem. vizsgáld meg, hogy a belsõ hab nem repedt, nyomódott-e össze. ha csúnyán odavered magad akkor érdemes cserélni, de az már úgyis meglátszik a bukón is.
3-5 évente érdemes cserélni.

csaba675

csaba675

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

Esés-repedés-törés után a sisakot kukázzuk ez alapszabály mert nem dísztökfödõ, hanem védõfelszerelés!!!!!!

Bukfenceztem egyet laza talajon, a bukóm is leért. Akkor kuka mindenképp?
Amúgy az anyag maga meddig bírja, van élettartama? Vagy 10 éves bukó ugyanúgy véd?
Köszi

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Sziasztok!

Használ valaki BBB Eagle vagy Cerratorre sisakot? Vélemények?

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

egy mail a neuzernak esetleg ?

Neuzer kerkpr ::: Elrhetsgek

Na írtam nekik, meg írtam egy nemzetközi elérhetõségre is ugyanis nem egyedi a problémám. Egy külföldi fórumon külön topikot találtam ezzel kapcsolatban.
Ott azt írta a muki, hogy 2 levélváltás után küldtek neki egy készletet csak sok idõbe telt.....
Elég láma dolog ez egy nagy gyártótól. Filléres dolog, de a bukó használatát a hiánya lehetetlenné teszi.

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
kár, hogy csak egy méret van nagy lesz egyelõre

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

szép, és legalább drága (számomra)

nekem is az. viszont eddig úgy néz ki ebben van megoldva ami gondom minen sisaknál hogy nem nyomja a "hajam összefogását" . meg a többi megoldása is elég "okosnak" látszik.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

nem találom, linkelni tudnád?

Hofer - Angebote ab Montag, 11.04.2011

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
szép, és legalább drága (számomra)