Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bukósisakok

- - - - -

• Please log in to reply
2350 replies to this topic

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,690 posts

Igen, néztem én is a Giro-t, de kissé szkeptikus vagyok a nagyon kevés szellõzõnyílás miatt, no meg rovarháló sincs rajta. De jó lenne azt is kézbe fogni azért.

Figyelj már ! Hát ez tudományosan így van tervezve ! Ha nincs szellõzõnyílás nem kell rovarháló sem. És ezért jó az aerodinamikája is. Érted ? ;)
Bár mostanában jó lehet, hiszen kb. minden nap esik.
Marci

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

a youtube videot azert linkeltem, engem is az gondolkodtatott el. Es en mar sokkal kevesbe vagyok szkeptikus a szellozoeset illetoen.

Amugy ezek nem idofutam sisakok, legalabbis a giro biztosan nem, normalis orszaguti kerekparozashoz van ajanlva. Csak sokkal aerodinamikusabb mint egy hagyomanyos fejvedo. En azert nem vennem fel mert ehhez azert illene egyfajta tempot produkalni amit en nem tudok. Es a fullextras cuccban csigatempoval erolkodo amatornel nincs sok szanalmasabb latvany :)

én városba simán felvenném :D de csak a plexi miatt

mondjuk a múltkor egy city bikon láttam a linkelt casco-val egy 70 év körüli fatert a rómain, kicsit hülyén nézett ki benne a plexi miatt, de gondolom ez inkább látvány megszokás kérdése

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
a youtube videot azert linkeltem, engem is az gondolkodtatott el. Es en mar sokkal kevesbe vagyok szkeptikus a szellozoeset illetoen.

Amugy ezek nem idofutam sisakok, legalabbis a giro biztosan nem, normalis orszaguti kerekparozashoz van ajanlva. Csak sokkal aerodinamikusabb mint egy hagyomanyos fejvedo. En azert nem vennem fel mert ehhez azert illene egyfajta tempot produkalni amit en nem tudok. Es a fullextras cuccban csigatempoval erolkodo amatornel nincs sok szanalmasabb latvany :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Igen, néztem én is a Giro-t, de kissé szkeptikus vagyok a nagyon kevés szellõzõnyílás miatt, no meg rovarháló sincs rajta. De jó lenne azt is kézbe fogni azért.

240 vs. 220 Euro az ár, mármint a shield-es verzió ára, mert szemüveg nélkül valóban jóval olcsóbb, az igaz. A mágneses rögzítés viszont valóban baromi jó, bár sok jelentõsége nincs - szerintem - hiszen vagy a helyén van és jó, vagy feltolom és akkor úgy van. Bár tény, hogy ebbõl a szempontból egyértelmûen a Giro a nyerõ.

akkor jó a mágnes, mikor plexit kell cserélni

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts

Giro Air Attack kb ugyanezt tudja (a szemuveg resze kulon meger egy miset a magneses rogzitesevel) kicsit tobb mint fele annyiert mint a Casco.

240 vs. 220 Euro az ár, mármint a shield-es verzió ára, mert szemüveg nélkül valóban jóval olcsóbb, az igaz. A mágneses rögzítés viszont valóban baromi jó, bár sok jelentõsége nincs - szerintem - hiszen vagy a helyén van és jó, vagy feltolom és akkor úgy van. Bár tény, hogy ebbõl a szempontból egyértelmûen a Giro a nyerõ.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Giro Air Attack kb ugyanezt tudja (a szemuveg resze kulon meger egy miset a magneses rogzitesevel) kicsit tobb mint fele annyiert mint a Casco.

Giro Air Attack Shield Helmet | Evans Cycles

Giro: The Air Attack Helmet - YouTube

mondjuk ez a plexi dolog elterjedhetne minden sisakon (nem csak idõfutam bukókon) legalább opcionálisan, szerintem nagyon sok szemüveges embernek áldás lenne

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Giro Air Attack Shield Helmet | Evans Cycles

Giro: The Air Attack Helmet - YouTube
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts
Tegnap Szegeden felpróbáltam a Casco SPEEDAiro SPEEDairo 360° View országúti (/idõfutam) sisakját. Nem igazán hiszem, hogy itthon túl nagy tábora lenne, de nekem nagyon tetszett. Eleve szimpatikus a kialakítása, a sok rovarháló - az idén már 2x csípett meg vmi, a sisak alatt, ezen felül számos bogár is bekerült, de azok legalább nem bántottak :) - tetszik az elején a shield, ami cserélhetõ - egyet lehet hozzá választani a 3 lehetõségbõl, aztán ha kell a többit külön pénzért megvenni - ami alá elfér a normális szemüveg is, ha valakinek erre lenne szüksége. Abszolút profin testre szabható, rengeteg beállítási lehetõséggel. Baromi jó ötletnek tûnik, hogy nem a sisakba ragasztott szivacs csíkok érintkeznek a fejtetõvel, hanem egy háló, ezáltal vélhetõen sokkal jobb a szellõzése, mint sok másiknak. Jó lett volna tekerés közben is kipróbálni, de erre sajna sem idõ, sem lehetõség nem volt. (Na majd ha megveszem egyszer! :) )

Az ára sajna elég magas (74e) szóval már csak ezért sem lesz népszerû, bár ha úgy nézzük, hogy ezért a pénzért egy sisakot és egy szemüveget is kapunk, kicsit jobban hangzik a dolog.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Jó döntés, hogy erdõben is fogsz tekerni. Nagyon sok örömet ad !
Ha nem akarsz sokat költeni sisakra, ezt most reklámozzák, jó áron van és vasárnaptól lesz kapható. ALDI - Ajánlatok vasárnaptól, 2013.04.14. Próbáld föl, ha kényelmesnek érzed, vidd. Bár ha még nem volt sisakod, furcsa érzés lesz elsõre. Ne nyomjon sehol, csavard a fejed méretére, stb..
Konkrét típust nem tudunk ajánlani, minden sisak és minden fej más formájú, szabású. Neked kell megtalálni a jót.
Ha az Aldis nem jó, akkor mehetsz sportáruházakba (Hervis, Decathlon, Intersport,....), bringaboltokba.
Sok sikert !

az aldis sisak már csak azért is ajánlott, mert az konkrétan egy tizen ezer forint körül kapható Cratoni C Daily....

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,690 posts

..., de most szeretném kipróbálni az erdõk által kínált leheteõségeket is. =)
a bicóm már megvan hozzá, már csak egy védõfelszerelés kell, a tanácsotokat kérném, hogy sisakban szerintetek melyik a megfelelõ márka, típus?
nem szeretnék esni, de valószínûsítem, hogy fogok, nem is kicsit, s nem lenne hártány , ha a koponyám egyben megúszná =)
Segítségeteket elõre is Köszönöm!

Jó döntés, hogy erdõben is fogsz tekerni. Nagyon sok örömet ad !
Ha nem akarsz sokat költeni sisakra, ezt most reklámozzák, jó áron van és vasárnaptól lesz kapható. ALDI - Ajánlatok vasárnaptól, 2013.04.14. Próbáld föl, ha kényelmesnek érzed, vidd. Bár ha még nem volt sisakod, furcsa érzés lesz elsõre. Ne nyomjon sehol, csavard a fejed méretére, stb..
Konkrét típust nem tudunk ajánlani, minden sisak és minden fej más formájú, szabású. Neked kell megtalálni a jót.
Ha az Aldis nem jó, akkor mehetsz sportáruházakba (Hervis, Decathlon, Intersport,....), bringaboltokba.
Sok sikert !
Marci

Lill

Lill

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Sziasztok!
Igazándiból a segítségetekre lenne szükségem!
Régóta biciklizem hobbi szinten, de eddig jobbára csak bicikli utakon, beton úton, stb., de most szeretném kipróbálni az erdõk által kínált leheteõségeket is. =)
a bicóm már megvan hozzá, már csak egy védõfelszerelés kell, a tanácsotokat kérném, hogy sisakban szerintetek melyik a megfelelõ márka, típus?
nem szeretnék esni, de valószínûsítem, hogy fogok, nem is kicsit, s nem lenne hártány , ha a koponyám egyben megúszná =)
Segítségeteket elõre is Köszönöm!
Lill :o

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Jelenség különlegesség lennél benne! Feltöltött kép

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts
Szupi a kobak!! Gratula!! Outin vajon menõ lenne? :D

Ridley Noah Fast 

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Kaptam egy ilyet karira a feleségemtõl: Fox Transition Hard Shell Helmet - Fox Racing

Nagyon adja, kényelmes nagyon. :) Kíváncsi vagyok hosszú távon milyen lesz.

nagyon kúúúl :)

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Kaptam egy ilyet karira a feleségemtõl: Fox Transition Hard Shell Helmet - Fox Racing

Nagyon adja, kényelmes nagyon. :) Kíváncsi vagyok hosszú távon milyen lesz.

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts
Köszi a válaszokat! (A LAS Istrion igen tetszetõs...)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Sajnos az Uvex se tökéletes, mert csak az elsõ lyukak vannak "hálósítva," így a repülõ rovarok a többi helyen be tudnak, és be is fognak jönni. Idén ezt már többször is megtapasztaltam. Saját kedvencem a LAS Istrion sisakja, de a Rudy Project is gyárt olyan sisakot, ami teljesen hálós, valamint nagy a valószínûsége, hogy más gyártónál is lehet találni hasonlókat, ha valaki nagyon nekifekszik a keresésnek.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Rá kell húzni egy úszósapkát! Feltöltött kép

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

koga

koga

törzsvendég

• fórumtag
  • 584 posts

Tudtok ajánlani olyan országúti sisakot, amiben van rovarvédõ(?) háló? Már 3. alkalommal kerül vmi a sisak alá az idén, most ráadásul egy darázs volt, ami meg is csípett. Marhára unom ezt a dolgot és jó lenne kivédeni ha lehet.

uvex sisakok vannak haloval felszerelve
bar almom nekem is az lenne,hogy a jelenlegi sisakot halositani vhogy

tom_

tom_

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
én azon gondolkozom, hogyan lehetne "beleszerkeszteni" hálót, hogy a sisak ne szenvedjen kárt, ha van ötletetek, osszátok meg....