Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bukósisakok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2351 hozzászólás a témában

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.353 hozzászólás
Én nem értem, akkor minek lenne a fórum ha nem arra hogy megkérdezzük egymástól kinek mi a tapasztalata?
Száraz technikai paramétereket tartalmazó oldal van a neten. Azt meglehet ott nézni. Itt az eszmecsere megy.
Azt megértem ha egy adott kérdésre az a válasz hogy nézd vissza a fórumban vagy keress rá itt a fórumban, mivel elhangzott többször egy adott kérdés és nem szeretnék újra és újra megválaszolni.
Szerintem.

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás
OK, kösz a tapasztalatokat, ezekre voltam kiváncsi.
Don't try this at home!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
4 inmold CC sisak van nálunk itthon, (Bell, Met, Uvex, Polisport, és volt régen egy Girom is) 1 dirt, és 1 fullface.
Õszintén szólva k.-ra alig van különbség a CC sisakok szellõzése között. Ehhez képest sokkal többet számít, ha levágatod a hajadat.
Állíthatósága a legtöbbnek ugyanaz. A körbe futó pánt kerületét tudod állítani. A rögzítésben különböznek. Eddig még csak az Uvexnél láttam azt az okosságot, hogy a pánt magasságát is lehetett pár fokozatban állítani.
A stabilitás meg fejfüggõ. Ha jól felfekszik a fejedre, a pánt a legszélesebb pont alá kerül a fejeden, akkor stabil lesz. Ezért tök mindegy, ki mit írna neked, mivel az az õ fejére vonatkozna. Max. annak lehet jelentõsége, ha az állító rendszer idõvel kikopik, és magától kiold. A Mettel volt ilyen problémám, és az Uvexhez is óvatosan kell nyúlnom, mert évek alatt a fogak elkoptak, de még rendben van a dolog. Viszont te a Girot és a Specit kérdezted. Girom volt, a Roclock-kal sosem volt bajom.
Igazából amit mindenki szajkózik, az a szakmai tanács, ennél többet senki sem fog tudni segíteni...

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás
OK, továbbra is nyilván nem a kényelemre gondolok elsõsorban, mivel az szubjektív, hanem pl a következõ mérhetõ, HASZNÁLATBÓL EREDÕ objektív tapasztalatokra, tulajdonságokra, ami megkülönbözteti a szr sisakokat a jobbaktól:

- szellõzés
- állíthatóság,
- stabilitás (mennyire mozog a beállítást követõen)

Nem könyvelek semmit semminek (persze azért arra kiváncsi lennék, hogy miért gondolja, hogy rosszul választtott), egyszerûen kiváncsi lennék a tapasztalatokra...nem tudom ezt érthetõbben megfogalmazni, mint hogy kiváncsi lennék a tapasztalatokra...;)

gondolom errõl kellene szólnia egy szakmai fórumnak nem? ...hogy mindenki leírja a tapasztalatait a dolgokról segítve ezzel a többieket az esetleges döntésekben... ez hihetetlen, hogy minek kell ezeket a köröket lefutni... bocsi, de inkább továbbra is a tapasztalatokra lennék kiváncsi...nem baj? ;)
Don't try this at home!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

mit kell ezen tovább ragozni és magyarázni, hogy kiváncsi lennék a "tapasztalatokra"... valóban milyen furcsa kérdés ez egy fórumban...

Nyereg, cipõ, sisak: ezek mind olyan dolgok, ami teljesen egyén függõ, hogy jó-e vagy sem. Ez olyan, mintha mondjuk még sosem ettél volna sem rántott húst, sem sültcsirkét és megkérdeznéd egy fórumon, hogy melyik a jobb.
Ha valakinek teszem azt Specialized van és nem szereti, mert õ is rosszul választott és leírja, hogy szar, akkor elkönyveled, hogy tényleg az?

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás
mit kell ezen tovább ragozni és magyarázni, hogy kiváncsi lennék a "tapasztalatokra"... valóban milyen furcsa kérdés ez egy fórumban...
Don't try this at home!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
De azt próbálta már több ember is elmagyarázni neked, hogy hiába írja le valaki, hogy milyen fasza, ha a te fejedre nem passzol, akkor nem lesz jó.

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás

test bike-n nézz körül sztem

Köszi, már pár éjszakám ráment a guglizásra, már megvolt az is. ;)
Csak kiváncsi lettem volna így "élõszóban" is... :)
Don't try this at home!

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.317 hozzászólás
test bike-n nézz körül sztem

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás
Azt hittem, hogy ezek a bukók (Spec Tactic, Giro Hex) népszerûbbek, és lesz valaki, akinek élõ tapasztalatai vannak velük... kiváncsi lettem volna...
Don't try this at home!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

ez miatt is hordok nyáron a sisak alatt kendõt

na me a ruhös bogarak miatt :)

amúgy kendõ nélkül én már el sem indulok sehova, úgy megszoktam

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás

nyáron hegyre fel mennyire folyik a szemedbe az ízzadság.... :) pl a régi Cratonim emiatt lett jegelve, mert az nagyon gáz volt ebbõl a szempontból.. :(

ez miatt is hordok nyáron a sisak alatt kendõt
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás

Pécsett az Imperatorban. Elég kevés lehetett belõle, mert a Csaszi (tulaj) csak fehéret tudott hozni L-esbõl, holott én kifejezetten feketét szerettem volna, de most már nem bánom. Azóta lehet, hogy érkezett a forgalmazóhoz újabb szállítmány.

Ha nem vagyok indiszkrét mennyiért sikerült megvenned?

Köszi,
b.
Don't try this at home!

hemp

hemp

vendég

• fórumtag
  • 193 hozzászólás
Pécsett az Imperatorban. Elég kevés lehetett belõle, mert a Csaszi (tulaj) csak fehéret tudott hozni L-esbõl, holott én kifejezetten feketét szerettem volna, de most már nem bánom. Azóta lehet, hogy érkezett a forgalmazóhoz újabb szállítmány.
stumpjumpa

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás

Nemrég vettem egy Speci Vice-ot. Szerintem nincs olyan fej, amire nem lehet rápasszítani, ha a méret egyébként stimmel. Kényelmes, jól mutat, és a védelme is biztos rendben van, egyedül a napellenzõt érzem sérülékenynek. És több, mint 10 rugóval olcsóbb volt ITTHON, mint külföldön. Hál' istennek, hogy az ismerõs nem tudott hozni Hollandiából a méretemben.

oppáá :) hol vetted? Az az én kedvencem is, csak nem láttam még sehol "élõben" ... ?
Don't try this at home!

hemp

hemp

vendég

• fórumtag
  • 193 hozzászólás
Nemrég vettem egy Speci Vice-ot. Szerintem nincs olyan fej, amire nem lehet rápasszítani, ha a méret egyébként stimmel. Kényelmes, jól mutat, és a védelme is biztos rendben van, egyedül a napellenzõt érzem sérülékenynek. És több, mint 10 rugóval olcsóbb volt ITTHON, mint külföldön. Hál' istennek, hogy az ismerõs nem tudott hozni Hollandiából a méretemben.
stumpjumpa

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás

Ha véletlen átugrottad volna Tigger hozzászólását;
tök mindegy, hogy más fején hogy áll, fel kell próbálnod õket, ha tudni szeretnéd, melyik jó neked. Ha mindkettõ, akkor dönts a kinézet és/vagy az ár alapján.

Köszi, de nyilván nem a "hogy áll" ra vagy a kényelemre lennék kiváncsi, mert az tök szubjektív... hanem pl szellõzés, ilyesmire...nyáron hegyre fel mennyire folyik a szemedbe az ízzadság.... :) pl a régi Cratonim emiatt lett jegelve, mert az nagyon gáz volt ebbõl a szempontból.. :(
Don't try this at home!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Ha véletlen átugrottad volna Tigger hozzászólását;
tök mindegy, hogy más fején hogy áll, fel kell próbálnod õket, ha tudni szeretnéd, melyik jó neked. Ha mindkettõ, akkor dönts a kinézet és/vagy az ár alapján.

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás
viccet félretéve van valakinek élõ tapasztalate mindkét bukóról? (fontos a tarkó megfelelõ védelme, emiatt esett ezekre a választás)
Don't try this at home!

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás
vagy megveszem mindkét csajt és nem is kell bukó.... :)
Don't try this at home!