Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bukósisakok

- - - - -

• Please log in to reply
2350 replies to this topic

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

Mennyit tudnál rákölteni? A nagyobb márkák sisakjai már a belépõ modellektõl kezdve is megbízhatóak, de szellõzésben elég gyengék. A sisaknál ami fontos, hogy kényelmes legyen és jól szellõzzön.

héten körbejárak néhány boltot, aztán megnézem a legjobban szellõzõ, legkényelmesebb darabot, már ami az én fejemre jó. motoros bukósisakból XL-est hordok. Remélem lesz valami jó. Max 10ezer forintot tudok most rászánni.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
azért a kényelem sem utolsó szempont.

Pl nekem a Cratoni Zethos k...va kényelmetlen volt, csak pontokban fogta a fejem és ott nyomott, de pl. a Speci körben fog egyenletesen és nem nyom sehol....

szóval ergonómia sem utolsó :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Alapvetõen mindegy milyen sisak csak legyen, amelyikben benne van a CE jelzés az teljesíti a szabványban elõírtakat és gyakorlatilag csak ilyet kapsz. Néz szét a bringaboltokban és azt vedd meg amelyik tetszik és amit a pénztárcád megenged. Ha nagyon sarkítva nézem a dolgokat minél többe kerül egy sisak annál jobb a szellõzése és a dizájnja.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Üdv
Sisakot kell vennem, de sajnos nem tudok túl sokat áldozni rá. Nem versenyhasználat inkább csak túrázás, de ma kicsit besokalltam a hegyen haverom mögött és átrepültem a kormány fölött, és úgy döntöttem hogy ide nem jövök mégegyszer sisak nélkül. Szóval mit tudtok ajánlani ami jó, de lehetõleg olcsó is.

elõre is köszi a tanácsokat

Mennyit tudnál rákölteni? A nagyobb márkák sisakjai már a belépõ modellektõl kezdve is megbízhatóak, de szellõzésben elég gyengék. A sisaknál ami fontos, hogy kényelmes legyen és jól szellõzzön.

A sebesség mindent megold.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts
Üdv
Sisakot kell vennem, de sajnos nem tudok túl sokat áldozni rá. Nem versenyhasználat inkább csak túrázás, de ma kicsit besokalltam a hegyen haverom mögött és átrepültem a kormány fölött, és úgy döntöttem hogy ide nem jövök mégegyszer sisak nélkül. Szóval mit tudtok ajánlani ami jó, de lehetõleg olcsó is.

elõre is köszi a tanácsokat

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
sajnos ezekben is öregszik az eps hab, és adott esetben már nem nyújtja a maximális ütés elnyelést - és akkor baj van.
10 év alatt megszolgálta az árát már szerintem, én is a cserét javaslom.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts
Ha 10 éves és sokat mentél vele akkor már érdemes kicserélni.
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

csaba675

csaba675

újonc

• fórumtag
  • 2 posts

szerintem nem. vizsgáld meg, hogy a belsõ hab nem repedt, nyomódott-e össze. ha csúnyán odavered magad akkor érdemes cserélni, de az már úgyis meglátszik a bukón is.
3-5 évente érdemes cserélni.

A bukó ép és merev, sértetlennek látszik. Nem repedt, nem nyöszörög, tök szilárd és stabil. Ugyanakkor kb 10 kb. éve vettem - Cratoni Tremor Tribal

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
szerintem nem. vizsgáld meg, hogy a belsõ hab nem repedt, nyomódott-e össze. ha csúnyán odavered magad akkor érdemes cserélni, de az már úgyis meglátszik a bukón is.
3-5 évente érdemes cserélni.

csaba675

csaba675

újonc

• fórumtag
  • 2 posts

Esés-repedés-törés után a sisakot kukázzuk ez alapszabály mert nem dísztökfödõ, hanem védõfelszerelés!!!!!!

Bukfenceztem egyet laza talajon, a bukóm is leért. Akkor kuka mindenképp?
Amúgy az anyag maga meddig bírja, van élettartama? Vagy 10 éves bukó ugyanúgy véd?
Köszi

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts
Sziasztok!

Használ valaki BBB Eagle vagy Cerratorre sisakot? Vélemények?

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts

egy mail a neuzernak esetleg ?

Neuzer kerkpr ::: Elrhetsgek

Na írtam nekik, meg írtam egy nemzetközi elérhetõségre is ugyanis nem egyedi a problémám. Egy külföldi fórumon külön topikot találtam ezzel kapcsolatban.
Ott azt írta a muki, hogy 2 levélváltás után küldtek neki egy készletet csak sok idõbe telt.....
Elég láma dolog ez egy nagy gyártótól. Filléres dolog, de a bukó használatát a hiánya lehetetlenné teszi.

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts
kár, hogy csak egy méret van nagy lesz egyelõre

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

szép, és legalább drága (számomra)

nekem is az. viszont eddig úgy néz ki ebben van megoldva ami gondom minen sisaknál hogy nem nyomja a "hajam összefogását" . meg a többi megoldása is elég "okosnak" látszik.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts

nem találom, linkelni tudnád?

Hofer - Angebote ab Montag, 11.04.2011

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts
szép, és legalább drága (számomra)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts
nekem meg ilyen kell.

Lazer Oasiz MTB "LOPES EDITION" 2011 | Buy Online | ChainReactionCycles.com
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Nekem elvileg ma jön a Speci Vice...kíváncsi leszek...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

Üdv!
Valaki tud valami boltot ahol esetleg lehet kapni Uvex Boss sisakba való szivacsot?
Ma voltam kint tekerni és az elsõ szivacs teljesen megadta magát. Olyan lapos hogy ha rendesen meghúzom hátul a bukót akkor elöl mintát vág a fejembe.
Hosszú guglizás után semelyik nagy bolt oldalán nem leltem.
Köszi elõre is!

egy mail a neuzernak esetleg ?

Neuzer kerkpr ::: Elrhetsgek

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts
nem találom, linkelni tudnád?