Jelentkezz be Regisztrálj

Bukósisakok
Írta 2011. július 05. - 14:33

Gondolkozom valami sufni tuning rovarháló beépítéssel némi szúnyogháló és ragasztó felhasználásával. Csinált már esetleg valamelyikõtök hasonlót? Ha igen, szívesen olvasnám a tapasztalatotokat! Vagy teljesen hülyeség az ötlet?
Nem volt még rovarhálós sisakom. Hogy néz ki a gyári megoldás?
Írta 2011. július 05. - 12:20

Tavaly nyáron vett egyet fater... párszor próbáltam elkunyerálni!
Kényelmes, jól tart, nagyon jól szellõzik, és szerintem olyan igazi MTB-os kinézete is van!
![]()
csak összehasonlításképpen, én egy Cratoni Twister-t használok, szike+reszelõ tuninggal...:cool2: (amennyire ésszerû volt, megkönnyítettem a légbeömlést és távozást... ennek b'Twin-nek nincs ilyen igénye... jó kis bukó!
Ja és igen, inMold-osnak tûnik kézbe véve!
Na megvettem végülis és hétvégén már "tettem bele" ~60km-t!
Elsõ sisakom, szóval sok referenciám nincs, de elégedett vagyok vele. Kényelmes, csak ott izzad benne a fejem ahol rámszorít (körben) egyébként jól szellõzik. Abszolút minõségi kivitelezés.
Az áruházban egyébként már "Rockrider 5" néven fut, de uaz mint ami a linken van!
A páromnak is vettünk sisakot a Decathlonban, neki a BELL Crossfire volt a legkényelmesebb (na meg ez a szín megy a bicójához

Nem tudom miféle tévedés nyertesei lettünk, de a blokkon is jó tétel szerepel ("Crossfire sisak"), szóval nem a vonalkódok bolondultak meg... Ennyiért alkalmi vétel volt az biztos

Írta 2011. július 03. - 18:48

úgy értem az in-moldot fordították félre. én nem tudok egybeöntött sisakról ami ma létezne a piacon.
vagy egybesütik a rétegeket, vagy mint a dirtös bilibukóknál egyszerûen csak össze vannak illesztve és a külsõ héj pereme tartja meg a belsõ habot.
Köszi. :')
Írta 2011. július 03. - 18:05

Napellenzõt miért vetted le? Nem jó?
Nekem az fontos lenne...
országútira levettem, ott nem jó, nagyon emelni kellett miatta a fejem, megfájdult a nyakam

Írta 2011. június 30. - 20:15

Decathlon b'Twin Sport 5 sisak
Errõl a sisakról van vkinek hosszabb távú tapasztalata?
Kényelmesebbnek találtam mint a Bell Crossfire-t, Venture-t, de még a Giro Encinalnál is jobb volt.
Minõségben sem tûnt rosszabbnak fentieknél...
Tavaly nyáron vett egyet fater... párszor próbáltam elkunyerálni!

csak összehasonlításképpen, én egy Cratoni Twister-t használok, szike+reszelõ tuninggal...

Ja és igen, inMold-osnak tûnik kézbe véve!

Írta 2011. június 30. - 20:04

vagy egybesütik a rétegeket, vagy mint a dirtös bilibukóknál egyszerûen csak össze vannak illesztve és a külsõ héj pereme tartja meg a belsõ habot.
Írta 2011. június 30. - 19:59

mert nincs egybeöntve, csak in-mold technológiával egybesütve a két réteg.
Szóval az in-mold technológiával készült bukósisak jobb,mint egy egybeöntött?És ezt honnan lehet tudni?Külsõre is látszik,vagy csak akkor lehet tudni,ha rá is van írva?

Írta 2011. június 29. - 09:38

Írta 2011. június 29. - 08:22

Miért?
Levehetõ szemellenzõ, hát ha az is van rajta azt tekerés elõtt ajánlatos eltávolítani!

Írta 2011. június 29. - 07:50

Decathlon b'Twin Sport 5 sisak
Kényelmesebbnek találtam mint a Bell Crossfire-t, Venture-t, de még a Giro Encinalnál is jobb volt.
nekem van. egy éve használom, totál kényelmes, nagyon szeretem. a napellenzõt levettem. egyetlen hátránya talán a rovarháló hiánya, de ezt megoldom fejkendõvel. nem mintha azon nem szúrna át egy bepöccent darázs

Írta 2011. június 29. - 06:43

Miivel nem tudtam hogy eladó csak azt láttam amit leírtam mondtam Gyurinak ezen nincs mit nézegetni kuka hisz sérült ekkor jött a megvilágosodás hogy ez egy Svéd termék, és hol van a minõségbiztosítás?
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2011. június 29. - 00:19

Írta 2011. június 28. - 23:50

,, Ütéscsillapítás : Egy darabból öntve: tartósabb. Levehetõ szemellenzõ"
Ez jó!
Miért?

Írta 2011. június 28. - 23:38

Ha kényelmesnek érzed, vedd meg nyugodtan. Ez a legfontosabb, hogy ne nyomjon. És hordjad mindig, még 30 fok melegben is ! Ma is láttam sok bringást buksi nélkül. :-((Decathlon b'Twin Sport 5 sisak
Írta 2011. június 28. - 22:25

,, Ütéscsillapítás : Egy darabból öntve: tartósabb. Levehetõ szemellenzõ"Decathlon b'Twin Sport 5 sisak
Ez jó!

Írta 2011. június 28. - 21:34

Írta 2011. május 13. - 23:27

Írta 2011. május 13. - 23:12

fel tudna valaki világosítani, hogy mi a nagy különbség az országútis és a montis bukósisakok közt?
Üdv.
Írta 2011. május 11. - 15:21

Ez nem olyan biztos !Jó, nem mondom, a merida, a giro, meg a specialized szebb volt, sanszosan kényelmesebb is, de 10-12ezer forintért voltak.
Mi az Intersport-ban vettünk egy bukót a nõvéremnek, a saját márkás bukóját az áruháznak. Poénból amíg ott vártam, felpróbáltam egy férfi modellt. Hát, hihetetlen kényelmes volt. Nekem eddig csak nagy márkás buksijaim voltak, most egy Uvex van de ezt nem éreztem rosszabbnak.
Írta 2011. május 09. - 17:18

RAUH-Welt
B E G R I F F