Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bukósisakok

- - - - -

• Please log in to reply
2350 replies to this topic

lp1978

lp1978

vendég

• fórumtag
  • 22 posts
Van egy új Bell Crossfire sisakom, amivel az egyetlen problémám, hogy nincs benne rovarháló. Az elõzõ Bell sisakomon sem volt, de amennyivel jobb a Crossfire szellõzése, annyival több muslinca is utat talál magának a beáramló levegõvel együtt, ami pedig már elég zavaró mennyiség.
Gondolkozom valami sufni tuning rovarháló beépítéssel némi szúnyogháló és ragasztó felhasználásával. Csinált már esetleg valamelyikõtök hasonlót? Ha igen, szívesen olvasnám a tapasztalatotokat! Vagy teljesen hülyeség az ötlet?
Nem volt még rovarhálós sisakom. Hogy néz ki a gyári megoldás?

laspring

laspring

vendég

• fórumtag
  • 90 posts

Tavaly nyáron vett egyet fater... párszor próbáltam elkunyerálni! :D Kényelmes, jól tart, nagyon jól szellõzik, és szerintem olyan igazi MTB-os kinézete is van! ;)
csak összehasonlításképpen, én egy Cratoni Twister-t használok, szike+reszelõ tuninggal... :D :cool2: (amennyire ésszerû volt, megkönnyítettem a légbeömlést és távozást... ennek b'Twin-nek nincs ilyen igénye... jó kis bukó!
Ja és igen, inMold-osnak tûnik kézbe véve! :)

Na megvettem végülis és hétvégén már "tettem bele" ~60km-t!
Elsõ sisakom, szóval sok referenciám nincs, de elégedett vagyok vele. Kényelmes, csak ott izzad benne a fejem ahol rámszorít (körben) egyébként jól szellõzik. Abszolút minõségi kivitelezés.
Az áruházban egyébként már "Rockrider 5" néven fut, de uaz mint ami a linken van!

A páromnak is vettünk sisakot a Decathlonban, neki a BELL Crossfire volt a legkényelmesebb (na meg ez a szín megy a bicójához :D ). A polcra is ez a 8690Ft-os ár volt kiírva, így igazán kellemes meglepetésként ért minket a kasszánál a látvány, hogy csak 4490Ft-ot mutatott a pénztárgép!! Nem reklamáltunk! :)
Nem tudom miféle tévedés nyertesei lettünk, de a blokkon is jó tétel szerepel ("Crossfire sisak"), szóval nem a vonalkódok bolondultak meg... Ennyiért alkalmi vétel volt az biztos :)

Bati95

Bati95

vendég

• fórumtag
  • 84 posts

úgy értem az in-moldot fordították félre. én nem tudok egybeöntött sisakról ami ma létezne a piacon.
vagy egybesütik a rétegeket, vagy mint a dirtös bilibukóknál egyszerûen csak össze vannak illesztve és a külsõ héj pereme tartja meg a belsõ habot.

Köszi. :')

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Napellenzõt miért vetted le? Nem jó?
Nekem az fontos lenne...

országútira levettem, ott nem jó, nagyon emelni kellett miatta a fejem, megfájdult a nyakam :) de már csak montira használom.

Barador

Barador

vendég

• fórumtag
  • 170 posts

Decathlon b'Twin Sport 5 sisak

Errõl a sisakról van vkinek hosszabb távú tapasztalata?
Kényelmesebbnek találtam mint a Bell Crossfire-t, Venture-t, de még a Giro Encinalnál is jobb volt.
Minõségben sem tûnt rosszabbnak fentieknél...

Tavaly nyáron vett egyet fater... párszor próbáltam elkunyerálni! :D Kényelmes, jól tart, nagyon jól szellõzik, és szerintem olyan igazi MTB-os kinézete is van! ;)
csak összehasonlításképpen, én egy Cratoni Twister-t használok, szike+reszelõ tuninggal... :D :cool2: (amennyire ésszerû volt, megkönnyítettem a légbeömlést és távozást... ennek b'Twin-nek nincs ilyen igénye... jó kis bukó!
Ja és igen, inMold-osnak tûnik kézbe véve! :)

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
úgy értem az in-moldot fordították félre. én nem tudok egybeöntött sisakról ami ma létezne a piacon.
vagy egybesütik a rétegeket, vagy mint a dirtös bilibukóknál egyszerûen csak össze vannak illesztve és a külsõ héj pereme tartja meg a belsõ habot.

Bati95

Bati95

vendég

• fórumtag
  • 84 posts

mert nincs egybeöntve, csak in-mold technológiával egybesütve a két réteg.

Szóval az in-mold technológiával készült bukósisak jobb,mint egy egybeöntött?És ezt honnan lehet tudni?Külsõre is látszik,vagy csak akkor lehet tudni,ha rá is van írva?:D

laspring

laspring

vendég

• fórumtag
  • 90 posts
Napellenzõt miért vetted le? Nem jó?
Nekem az fontos lenne...

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Miért? :)

Levehetõ szemellenzõ, hát ha az is van rajta azt tekerés elõtt ajánlatos eltávolítani!:)

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Kényelmesebbnek találtam mint a Bell Crossfire-t, Venture-t, de még a Giro Encinalnál is jobb volt.

nekem van. egy éve használom, totál kényelmes, nagyon szeretem. a napellenzõt levettem. egyetlen hátránya talán a rovarháló hiánya, de ezt megoldom fejkendõvel. nem mintha azon nem szúrna át egy bepöccent darázs :) töréstapasztalatom szerencsére még nincs.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Tegnap be hozott egy ügynök egy bukót tök jó lett volna mert az egész felülete fényvisszaverõ csak éppen a külsõ rétege szó szerint lebegett rajta ha megnyomtam egy ponton akkor akkor a külsõ réteg még 10 cm-rel arréb is megmozdult.
Miivel nem tudtam hogy eladó csak azt láttam amit leírtam mondtam Gyurinak ezen nincs mit nézegetni kuka hisz sérült ekkor jött a megvilágosodás hogy ez egy Svéd termék, és hol van a minõségbiztosítás?
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
mert nincs egybeöntve, csak in-mold technológiával egybesütve a két réteg.

laspring

laspring

vendég

• fórumtag
  • 90 posts

,, Ütéscsillapítás : Egy darabból öntve: tartósabb. Levehetõ szemellenzõ"

Ez jó!:D

Miért? :)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,690 posts

Ha kényelmesnek érzed, vedd meg nyugodtan. Ez a legfontosabb, hogy ne nyomjon. És hordjad mindig, még 30 fok melegben is ! Ma is láttam sok bringást buksi nélkül. :-((
Marci

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

,, Ütéscsillapítás : Egy darabból öntve: tartósabb. Levehetõ szemellenzõ"

Ez jó!:D

laspring

laspring

vendég

• fórumtag
  • 90 posts

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,690 posts
Montis bukókon általában van napellenzõ is. De amúgy nem sok különbség van.
Marci

drax

drax

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
sziasztok

fel tudna valaki világosítani, hogy mi a nagy különbség az országútis és a montis bukósisakok közt?

Üdv.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,690 posts

Jó, nem mondom, a merida, a giro, meg a specialized szebb volt, sanszosan kényelmesebb is, de 10-12ezer forintért voltak.

Ez nem olyan biztos !
Mi az Intersport-ban vettünk egy bukót a nõvéremnek, a saját márkás bukóját az áruháznak. Poénból amíg ott vártam, felpróbáltam egy férfi modellt. Hát, hihetetlen kényelmes volt. Nekem eddig csak nagy márkás buksijaim voltak, most egy Uvex van de ezt nem éreztem rosszabbnak.
Marci

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
teljesen jo lesz ez. lenyeg hogy kenyelmes legyen.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F