Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bukósisakok

- - - - -

 • Lépj be és szólj hozzá
2316 hozzászólás a témában

#2301
Paraferee

Paraferee

  bentlakó

 • fórumtag
 • 7.001 hozzászólás
Hali,

Nos, mint azt már a régi fórumban említettem a DRÁGA ARANYOS EGYETLEN SZERELMEMNEK köszönhetõen lett egy GIRO EXODUS sisakom...

Akkor most jöjjön néhány észrevételezés:
1) nem tom hogy van ez, de úgy láccik a roclock akadozása népbetegség a GIROnál, mert az enyémnek is akadozott a jobb oldalija... persze aztán hamar bejárattam egy kiserõsebb unszolásra... ;D
2) valami állati jó ki van találva a gumis fejrögzítõ, és a roclock....
3) a szellõzése össze se hasonlítható a régi tökhéjaméval... (Prowell F-18)
4) a szivacsozása is isteni... bááár nagyobb melegben egy kiadós tekerés közben picit kevésnek bizonyultak a nedvszívóképességeik....

No ennyit most...
Csõváz és hátszél!
joghurt Óvja fejetek! Paraferee voltam...


#2302
vendég__*

vendég__*
 • vendég
Hahó!
 Bár nem nekem szólt a kérdés, de hátha tudok cseppet segíteni: mivel 2 hete törtem össze magamat elég rondán (bukóm eltört), úgy döntöttem legyen fullface bukó. Végigjártam az összes boltot és íme a tapasztalat:
15K-tól kezdõdnek és határ a csillagos ég. A "menõ" bukók 30-40K között vannak. Jómagam egy Prorider bukót vettem 17K-ért, amirõl azt halottam, hogy ár/minõség arányban elég jó. Magán vélemény: elnézve masszív, pontosan megmunkált, alapos. Viselve: kényelmes, jól véd, ki lehet rajta látni gond nélkül. Negatívum: sild kicsit belóg a "képbe" és kazán meleg.


#2303
vendég__*

vendég__*
 • vendég
ON

kempelen:

Figgyú!!!

most fontolgatom, hogy áttérek DS-re. A gépet csak fejben raktam össze (de ott nagyon). Valszeg szükségem lesz egy fullface (ezt sem tudtam, hogy így hívják) bukóra. Tudnál egy tól-ig árat vésni?
Gondolom ott is vannak olyanok amit nem érdemes megvenni, pedig olcsó. Tehát egy olyan árat amire (mint teszter...) azt mondanád, hogy oké.


Elõre is köszke!

OFF
LiquidBugger
8)


#2304
kempelen

kempelen

  kvázigazda

 • admin
 • 189 hozzászólás
A BikkMakkban májusban megjelent bukóteszt során, (melynél tonka módon nem volt odaírva a szerzõ: Brain,) volt alkalmam felpróbálgatni az összes kezünk közé akadt bukó, tekintettel arra, hogy valakinek fényképezni is kellett. Egy dolgot megállapítottam: nekem a legkényelmesebb bukók a Bell-ek voltak, ami nem reklám, csak ténymegállapítás.

Pici elfogultság biztos van benne, mivel én '97-óta egy Memphist nyúzok. A választásának talán legfõbb oka az volt (hiúság), hogy ez a fajta volt akkor az egyetlen melyben létezett egyszínû, grafitszürkés fekete. Mivel ruházatban az egyszínû, sötét, nem feltûnõ cuccokat szeretem, a másik szimpatikus darab Cascóék Viper MX-e volt, ami ugyancsak állat jó darab, szívem új bukó vásárlásánál felé is elhúzna.

Egyébként - nézegetve a bukók címkéit - szabványok szempontjából nagyrészt mindegyik tudja, amit tudni kell. Tehát védelem szempontjából egetrengetõ különbségek nincsenek; lényegesek biztos vannak, ezért a választás egyik fontos szempontja lehet a forma, a kényelem és a külsõ, na meg természetesen a szellõzõk száma. (Töréstesztet nem tudtunk csinálni, vajon mér? A választ biztos mindenki tudja)

Ha állatabb módon tekeregsz a védelem ereje, az hogy az állad+orcád se legyen csupasz és a törésbiztosság is lényegi kérdéssé válik, el is jutunk vele a fullface kategóriáig, amely egy következõ BM szám témája lesz.

Akik hobbi szinten bringáznak (ahogy jómagam is), védelem szempontjából az égésföld különbség a bukóban-bukónélkül határvonalnál van. 7-8 évi túratekergéseink során, többször mentett fejet többféle bukó, így ami biztos: a legjobb bukó az ami tekerés közben mindig rajtad van; pontosan rögzített; nem szívta szanaszét a nap a kocsi kalaptartóján, vagy az ablak elõtt; és nem sérült korábbi esésekben (a sérülés nem mindig látható!!!!!!!!!!)

Ami még lényeges szempont lehet a választásnál: garancia.
Ha megvetted a legjobb bukót (na ilyen nincs), és megmentette az életedet két héttel a vásárlás után, biztos hálás vagy neki, csak továbbhasználni nem tudod. Épp ezért a MET kitalálta azt a verziót, hogy 3 év teljeskörû garanciát ad a bukókra, melyeken a gyártási hibát értik, sõt van 3 év baleseti garancia, melynek keretében kedvezményes áron kicserélik bukódat, ha kerékpáros balesetben sérült. Részletekért kattinthatsz az oldalon a scottos-metes-hauseres banneren; a hauser oldalán, termékek/MET menüpont alatt van a részletes info. Mondhatjátok, hogy Avex reklámember vagyok, de mindig szimpatikus dolognak tartottam, ha egy cég mer felelõsséget vállalni a cuccaiért (különösen szeretem az élettartam garanciás cuccokat). Egyébként a színválasztékuk nem tetszik.

A korlátozó szempont úgygondolom majdmindenkinél a zs, a zseton, a lé, a lóvé, a della, a zsozsó meg a suska. Adni nem tudok, de az biztos, hogy ha szerencséd van és ésszel mész, a bukó hosszútávú befektetés lehet.
Na annál kellemetlenebb érzést, minthogy nem érzed jól magad a bukódban mert: rühelled, azt érzed, hogy úgy nézel ki benne, mint aki teljesenhülye; kényelmetlen, dögre izzadsz bele, lejön a sildje stb. és mindezt mondjuk 5 róka ócccsóságért 4-5 évig, (mert ha már megvan, akkor úgyse veszel másikat, azt amit szeretnél; használt bukót eladni, kb. mint lovat a fórumban; összetörni meg az istennek se akar, pedig már várnád...) keveset lehet mondani.

Ezért ha veszel, járd körbe a kínálatot, segítséget adhat a BikkMakk, (de ne higgy el neki mindent pikkpakk) menj be olyan boltba, ahol nagyjából teljes a kínálat, szemezgess velük, próbáld fel õket, szellõzés ellenõrzéséhez keress ventillátort :-)), szedd össze a zs-t és vedd meg azt, amit a szíved diktál.


#2305
White_Rabbit

White_Rabbit

  vendég

 • fórumtag
 • 11 hozzászólás
Helló "bájkerek"!
Lehet, hogy az igénytelenség netovábbja, de én idén vettem elsõ bukómat, ami a Prowell márkanevet viseli (7000HUF). Tudom nem a legjobb (talán a leggyengébb márka), de az elmúlt évben takartam többször is (az óvatos stílusomnak, no meg a mátrai lankáinak köszönhetõen), de a fejem mindíg kimaradt a sérült testrészek sorából, ezért döntöttem a Prowell mellett (no meg azé me ócsó oszt "yo")! De ha tehetitek minnél komolyabbat vegyen aki komolyan is gondolja a tekerést.
"AZ ÖSSZETÖRT FEJET NEHEZEBB PÓTOLNI MINT A SÉRÜLT BUKÓT." (White Rabbit 4. axiómája).
Ui.: A hétvégén kibírt a bukó egy csattanást és a fejem is egybe maradt. Ez volt a reklám!!!#2306
mucke

mucke

  újonc

 • fórumtag
 • 6 hozzászólás
Én Cratoni Twistert használok (csak 13500HUF volt) a tesóm Cratoni Champet (kb. 10,000 Ft) mindkettõvel meg vagyunk elégedve, de szerintem is jók a Girok is. Szóval szerintem neked valami 10,000 Ft-os kellene, annál olcsóbbat ne vegyél.

#2307
Kislust

Kislust

  fórumfüggõ

 • fórumtag
 • 3.507 hozzászólás
Köszönöm!
::)

#2308
Paraferee

Paraferee

  bentlakó

 • fórumtag
 • 7.001 hozzászólás
Szeva,

no ilyen feltételek mellett nagy a lehetõséged...
elõször is, a Magam részérõl Giro mániás vagyok, úgy hogy az alsóbb kategóriájú kollekciójukból a GILA-t, vagy a tavalyi TORRERO-t ajánlnám...
A GILA-ért, ha jól tudom 17 000 zsetont kell ott hagynod, míg ha be tudsz szerezni egy TORRERO-t, akkor azért ugyanabban a pénznemben 15 körüli...
A kettõ csak abban különbözik egymástól, hogy a GILA kettõvel több szellõzõnyílást kapott... ja... és színben... :)

A másik ajánlatom a CASCO VIPER sisakja, elég igényes, és az ára is megfizethetõ... (17körüli szintén...) a design-ja pedig egyedi...

No, most ennyi jutott eszembe azok közül, amiket ajánlanék...
Csõváz és Hátszél!


#2309
Kislust

Kislust

  fórumfüggõ

 • fórumtag
 • 3.507 hozzászólás
válasz:
1.,két hete járok kétkerekûn>>nem száguldozom(még)
2.,90% város
3.,10% Normafa+környéke(marha lassan :))

Az ár abból a szempontból nem érdekel, hogyha már veszek, akkor inkább összegyûjtöm a pénzem, de egy jót akarok, ami tényleg megvéd, ha valami hülyeséget csinálok a hegyrõl lefelé+jól bírja a betont.

Köszi,
Kislust

#2310
Paraferee

Paraferee

  bentlakó

 • fórumtag
 • 7.001 hozzászólás
kérdés:
milyen stílushoz, mennyiért...

Csõváz és hátszél!
Yoghurt legyen veled... Paraferee voltam... ;D

#2311
Kislust

Kislust

  fórumfüggõ

 • fórumtag
 • 3.507 hozzászólás
Helló!

Milyen bukót érdemes venni?!(márka, hely, stb)
Kislust

#2312
Paraferee

Paraferee

  bentlakó

 • fórumtag
 • 7.001 hozzászólás
Haaaliiihóóó!
kiiirááály aaazzzz úúúj flaaaash!
;D

mégha nincs is rajta bukó... ;)

Csõváz és hátszél!
http://www.nexus.hu/bikezone/html/paraferee_2.swf


;D ;D ;D
reklám
a FLASHem LiquidBugger kollegaÚR készítette Nékem...
reklám vége
;D ;D ;D

#2313
vendég__*

vendég__*
 • vendég
Imhol vagyok!

Már csak az a kérdés, hogy mit lehetne tenni eme szent ügy érdekében?

Én sajnos nem tudok tul sokat tenni érte....maximum bukóban megyek mindenhova...

UFF!

;D

Paraferee:   Milyen az új flash?

#2314
Blazsev

Blazsev

  vendég

 • fórumtag
 • 29 hozzászólás
Micsoda Flash HAAAVEEEEEER ;D

#2315
Paraferee

Paraferee

  bentlakó

 • fórumtag
 • 7.001 hozzászólás

;D
ez van...
bukó nélkül csupasznak kellene éreznie magát egy magára valamit is adó kerékpárosnak...
de ez nem így van...
sajnos...

Csõváz és hátszél!


#2316
vendég__*

vendég__*
 • vendég
Szasztok!!!

Imhol vagyok!

Nekem nincs egy tuti bukóm. Most nem is tom a nevét. De amíg a mezei bicós arra a kérdésre, hogy

"mé' nincs rajtad bukó, ember?"

csak megvonja a vállát és azt feleli:
"minek? Még egyszer sem estem. Ha meg autóval találkozom, akkor meg úgyis mindegy...",

szóval addig lehetnek szuper bukók, ha nem veszik meg. Illetve csak azok akik már legalább egyszer estek egy fergetegeset...olyat, hogy simán pályázhattak volna az OSCAR díjra.....

Gyerekek! Nem a 40Km/h a megoldás. Hanem a bukó (részben).
VAgy az mint a Németeknél: kiskölyök bicózni akar? Akkor szerezzen jogsit rá....
hmmm.....megfontolandó.

EZ ATLÁN NEM EBBE A TOPICBA ILLIK DE AZÉRT KÖZE VAN HOZZÁ!

UFF!
LiquidBugger
8)

#2317
Bikemag

Bikemag

  házigazda

 • globális moderátor
 • 420 hozzászólás
Régi fórum hozzászólásai