Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bukósisakok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2354 hozzászólás a témában

Titi

Titi

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Akkor megyek és megveszem (megvetetem) a feleségemmel. Lehet hogy igazad van mert megkérdeztem a kollegámat, telefonon hogy az õ fején hogy áll, és õ is azt mondta hogy eleinte nagyon hülyén érezte magát, de képeken mindegyik sorstárson így áll. Állítólag van keskenyített bukó is ami nem áll ki ennyire a fülem felett, de azok nem védenek annyira.
Hol találok biciklis fotókat a neten?

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Titi!
A Twister, ha jól emlékszem egész laposkás, és az UFO megjegyzés a kinézetedre emiatt van...
akadnak kevésbbé laposkás alakúak is, mint pölö szerintem a BELLek, és a GIROk(némelyike...)
Ha ez az elsõ bukód, akkor érdemes párszor azért még fel-felpróbálni a tojáshéjt, mert elsõre biztos szokatlan, és kissé "GoMBA" érzésed van tõle... ;)
Idõvel úgy megszokod, hogy szinte meztelennek érzed a fejed nélküle...

csõváz és hátszél...
Joghurt is készül gombából...de az nem a fejre...

Titi

Titi

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Hááát. Felpróbáltam egy bukót, sajna nem MET-et mert azt Miskolcon nem lehet beszerezni, ez egy CRATONI Twister volt. Elég idétlenül néz ki a fejemen. Mint egy gomba, vagy a feleségem szerint egy UFO. Nem tudom hogy megvegyem-e, a funkcióját biztos betölti de mindegyik ennyire fura fejen?

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Szasz!
No...megnéztem...

A katalógus szerint a CASCO SKILLER (CRATONI SKATER... minõ véletlen egybe csengés... :) ) két méretben van...
M: 53-57cm
L: 58-62cm..

Színben 3ról tudok:
matt kék, matt fekete, és matt smaragdzöld Xtreme sportZ felirattal...

Remélem segítettem...
Csõváz és hátszél...
Joghurt és Én

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Para: Én se mondtam, hogy a sok ész miatt van? Pedig igen! ;D

Nézd meg légysziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!

köfike

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
tamaskaa!

Nézd meg a CASCO sisakokat... a CASCOnak detto ugyan olyan sisakja is van, mint a CRATONI New York Skaterja... csak az emblémában és az árban különböznek!!

A méreti kérdésben nem tudok segíteni... van egy CASCO katalógusom, holnapra ha gondolod megnézhetem a méreteket...

Csõváz és hátszél...
Sajna Joghurtnak és Nekem is qrva nagy fejünk van(sok ész szorult bele... ;D ) úgy hogy résztvétünk... ;) Paraferee voltam

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
Üdv!

Azt szeretném kérdezni, hogy van-e valami különbség egy kerós(nem full face)és mondjuk egy koris vagy BMX-es bukó között? Arra már rájöttem, hogy máskép néznek ki ;D ;D ;D, de érdekelne, hogy mi a különbség oka.

kislust

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
halihahec!

tamáska kinézett magának szlalom felh.területre egy Cratoni New York Skater nevû koris buksit. Tök állat, meg a Cedric Gracia is olyen stílust kedvel...

Szóval a prob a fejméret. Tamáskának ugyanis elég nagy feje van ahhoz, hogy ne legyen jó rá se sapka se bukó... És ez a Cratoni nem a top árkategória köv. képp nincs belõle más méret. SUXX hol lehet tehát kapni 5-6 e körül koris style sisakot ami van L-esben is???

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Thx!

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Szasz Charon!

"bizonyos koponya szerkezet" alatt azt értettem, hogy nem egyforma a koponyánk formája...

vannak akiknek csúcsosabb a koponyája, és vannak akiknek gömbölydedebb...

ez van...
cs&h+tsai

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Paraferee:
Mit értesz a "bizonyos koponya szerkezethez" alatt?
Mondjuk egy csúcsfejnek (film...) nehéz lehet megfelelõt találni!  :)
De komolyan.

Titi

Titi

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Eltudná vki küldeni mondjuk emilen, azt a tesztet, talán áprilisi vagy májusi számban van benne. promedia@freemai.hu

Titi

Titi

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Eltudná vki küldeni mondjuk emilen, azt a tesztet, talán áprilisi vagy májusi számban van benne. promedia@freemai.hu

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Hali,

ha jól emléxem, a MET sisakok alacsony építésûek... vagyis bizonyos koponya szerkezethez bizonyos hosszabb távon kénylemetlen, kellemetlen nyomást eredményez a fejeden... HANGSÚLYOZOM! Csak a koponya formádtól függõen! Nekem pölö nem jönnek be... több METet felhúztam, és sajna a legtöbbször nyomta a kobakom...

A GIROk magas építésûek...
Persze ennek is vannak "hátrányai"...

Nem tudnám most IQból megmondani melyikben, de valamelyik idei(tavasz környékén) BikeMagban volt sisak teszt...

Jó döntést...
Cs&h+tsai
No meg Joghurt és Én...

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
Üdv!

SZerintem nyugodtan vegyél MET Scudot, nekem is az van, nagyon kiráyl!!

kislust

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Szega Titi!

Én, mint Giro rajongó, és lelekes használó ;D ajánlani tudom Nked a Giro Gila-ját...
Ha jól tudom az ára 14körül mozog...

Xerintem nagyon sirályocska kis bukócska... ;D

Csõváz és hátszél...
Paraferee voltam

Titi

Titi

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Sziasztok. Karácsonyra sikerült megbeszélnem a feleségemmel egy bukó beruházásra. Max 12-13e szánok rá, amiból egy MET Dardo, vagy MET Scudo jön ki. Van valami ebben az árban és kategóriában amit ajánlani tudtok? Köszi

Saint

Saint

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!

Olvasom, hogy jópár boldog Giro tulaj van köztetek.
Én is most vettem egy Giro Gila-t, és nagyon meg
vagyok elégedve a szellõzésével, meg a párnázatával,
DE: A Roc Loc gumiját rögzítõ tépõzár ragasztása  :P
állandóan elenged. :'(
Visszavittem a boltba, ahol készségesen ki is cserélték,
de az új, már hazafele szétjõtt (kaptam egy brutál zuhit ;D )

Tudnátok adni valami tanácsot, mit tegyek? Más márkát
nem akarok, mert ez amúgy (ezt a ragacsot nem számítva)
nagyon sirály. A pillanatragacstól félek, mert nem tudom,
nem-e árt a bukónak.

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Hali,

Nos, mint azt már a régi fórumban említettem a DRÁGA ARANYOS EGYETLEN SZERELMEMNEK köszönhetõen lett egy GIRO EXODUS sisakom...

Akkor most jöjjön néhány észrevételezés:
1) nem tom hogy van ez, de úgy láccik a roclock akadozása népbetegség a GIROnál, mert az enyémnek is akadozott a jobb oldalija... persze aztán hamar bejárattam egy kiserõsebb unszolásra... ;D
2) valami állati jó ki van találva a gumis fejrögzítõ, és a roclock....
3) a szellõzése össze se hasonlítható a régi tökhéjaméval... (Prowell F-18)
4) a szivacsozása is isteni... bááár nagyobb melegben egy kiadós tekerés közben picit kevésnek bizonyultak a nedvszívóképességeik....

No ennyit most...
Csõváz és hátszél!
joghurt Óvja fejetek! Paraferee voltam...

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Hahó!
 Bár nem nekem szólt a kérdés, de hátha tudok cseppet segíteni: mivel 2 hete törtem össze magamat elég rondán (bukóm eltört), úgy döntöttem legyen fullface bukó. Végigjártam az összes boltot és íme a tapasztalat:
15K-tól kezdõdnek és határ a csillagos ég. A "menõ" bukók 30-40K között vannak. Jómagam egy Prorider bukót vettem 17K-ért, amirõl azt halottam, hogy ár/minõség arányban elég jó. Magán vélemény: elnézve masszív, pontosan megmunkált, alapos. Viselve: kényelmes, jól véd, ki lehet rajta látni gond nélkül. Negatívum: sild kicsit belóg a "képbe" és kazán meleg.