Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bukósisakok

- - - - -

• Please log in to reply
2350 replies to this topic

El_Cavillo

El_Cavillo

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Ezt hol sikerült (A Rudy Project-et?)

Kösz!

Sziasztok!

Nekem régen egy Bell Razor védte a buksimat... amit anno eladtam. Most is Bell-t szerettem volna venni, és szintén ráleltem a Decathlonos Crossfire-re...
felpróbáltam és igen kényelmes volt, gondoltam ez jó lesz megveszem amint lesz rá keret.... a pénz összejött, de az áruház most nem esett útba, ezért a helyi bicikliboltokban kötöttem ki (3ban is jártam) egyikben sem volt Bell... vicc...
No, utolsó helyen ákciós volt egy Rudy Project.... felpróbáltam, naggyon kényelmes, meg is vettem.... igaz drágább volt mint a Crossfire.
Van benne bogárháló is...

4490-ért irígylésre méltó áron vetted a Bell-t, gratula :)

El_Cavillo

El_Cavillo

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Ezt melyik Decathlonban sikerült elkövetni?

Na megvettem végülis és hétvégén már "tettem bele" ~60km-t!
A polcra is ez a 8690Ft-os ár volt kiírva, így igazán kellemes meglepetésként ért minket a kasszánál a látvány, hogy csak 4490Ft-ot mutatott a pénztárgép!! Nem reklamáltunk! :)
Nem tudom miféle tévedés nyertesei lettünk, de a blokkon is jó tétel szerepel ("Crossfire sisak"), szóval nem a vonalkódok bolondultak meg... Ennyiért alkalmi vétel volt az biztos :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Jó lehet,h hülye kérdés volt.:') De nem értem,h miért így írta.

Kösz,Bikertigger.
(De a rendõr le fog radarozni,h megbüntessen,h többel mész-e,mint 40?Gondolom lakott területen kívül kötelezõ,mindegy mennyivel mész.

Am nem volt olyan hosszú cikk.És a két kérdésem nem a bukósisak használati szabályairól szólt,hanem csak ehez kapcsolódó volt/ilyen is volt a cikkben.
És úgy látom,neked is hasznos volt,közvetetten.

Hülyeség az egész cikk, ne agyalj rajta. ;)

A sebesség mindent megold.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

[...] egy elég jó cikk.: Demokrata.hu - Kerékpáros fejtörõ
Van egy-két dolog ami nem teljesen világos számomra,pl.:Egy tapasztalt,versenyeket szervezõ biciklis miért ellenzi a bukók kötelezõ viselését elõíró szabályokat?
A másik meg az,h mi a különbség egy hegyikerékpáros és egy mountainbike-s között?

Nem, ez nem jó cikk, sõt rossz. Idézek:
.... Ahány stílus, annyiféle bukó. Az országúti bringások tarkóra simuló, csepp alakú, áramvonalas bukókat hordanak, kevés szellõzõnyílással. A hegyikerékpározók robosztusabbat, sok szellõzõnyílással ellátott, fejre simuló bukókban tekernek. A mountainbike-osok bukóján napellenzõ, úgynevezett slide van, amely a lehajló faágak ellen védi a szemet. ...

A Szerzõ valószínûleg nem látott még országúti versenyt, legföljebb idõfutamot. Az úgynevezett napellenzõ pedig az úgynevezett nap ellen védi a szemet. S igen, a kérdés továbbra is nyitott: mi is a különbség...?

Bati95

Bati95

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
Jó lehet,h hülye kérdés volt.:') De nem értem,h miért így írta.

Kösz,Bikertigger.
(De a rendõr le fog radarozni,h megbüntessen,h többel mész-e,mint 40?Gondolom lakott területen kívül kötelezõ,mindegy mennyivel mész.

Am nem volt olyan hosszú cikk.És a két kérdésem nem a bukósisak használati szabályairól szólt,hanem csak ehez kapcsolódó volt/ilyen is volt a cikkben.
És úgy látom,neked is hasznos volt,közvetetten.

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,353 posts
De ezek szerint abból a marha hosszú cikkbõl sem derül ki ha ilyen kérdés felmerült :)

Tigger: Nem tudtam kösz az infót.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

Az elõbb egy kicsit utána kerestem a bukósisak viselését elõíró szabályokra,jobban mondva arra voltam kíváncsi,h vannak-e ilyen szabályok.És ezt találtam,egy elég jó cikk.: Demokrata.hu - Kerékpáros fejtörõ
Itt azt írja,h eddig nem volt elõírva,nincs benne a KRESZ-ben.Gondolom ez nem változott,mivel a cikk még egy hónapos sincs.
Van egy-két dolog ami nem teljesen világos számomra,pl.:Egy tapasztalt,versenyeket szervezõ biciklis miért ellenzi a bukók kötelezõ viselését elõíró szabályokat?
A másik meg az,h mi a különbség egy hegyikerékpáros és egy mountainbike-s között?

akkor frissíthetnék az infókat

lakott trületen kívûl, közúton 40 km/h óra sebesség felett kötelezõ a kresz szerint
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Nem, mert marha hosszú. Hülye kérdésre meg hülye válasz.:P

Bati95

Bati95

vendég

• fórumtag
  • 84 posts

Az, hogy az utóbbi angolul van.

Óóóóóóóóóóó,kösz,h segítettél,magamtól nem jöttem rá.:P:S
(Gondolom nem olvastad a cikket...)

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

Az, hogy az utóbbi angolul van.

Bati95

Bati95

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
Az elõbb egy kicsit utána kerestem a bukósisak viselését elõíró szabályokra,jobban mondva arra voltam kíváncsi,h vannak-e ilyen szabályok.És ezt találtam,egy elég jó cikk.: Demokrata.hu - Kerékpáros fejtörõ
Itt azt írja,h eddig nem volt elõírva,nincs benne a KRESZ-ben.Gondolom ez nem változott,mivel a cikk még egy hónapos sincs.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Nézegettem wakeboard sisakokat, találtam párat, ami egész jól néz ki. Szabad ezeket bringázáshoz használni? Mindenhol wake meg rafting van megadva felhasználásnak, de ott is tud ütést kapni a fej.

vegyél barlangászsisakot, az tuti megvédi a fejed :)

http://www.hortez.cz...-ecrin-rock.jpg

CSD

CSD

vendég

• fórumtag
  • 50 posts
Nézegettem wakeboard sisakokat, találtam párat, ami egész jól néz ki. Szabad ezeket bringázáshoz használni? Mindenhol wake meg rafting van megadva felhasználásnak, de ott is tud ütést kapni a fej.

hex

hex

vendég

• fórumtag
  • 50 posts
"Rovarháló
Van egy új Bell Crossfire sisakom, amivel az egyetlen problémám, hogy nincs benne rovarháló. Az elõzõ Bell sisakomon sem volt, de amennyivel jobb a Crossfire szellõzése, annyival több muslinca is utat talál magának a beáramló levegõvel együtt, ami pedig már elég zavaró mennyiség.
Gondolkozom valami sufni tuning rovarháló beépítéssel némi szúnyogháló és ragasztó felhasználásával. Csinált már esetleg valamelyikõtök hasonlót? Ha igen, szívesen olvasnám a tapasztalatotokat! Vagy teljesen hülyeség az ötlet?
Nem volt még rovarhálós sisakom. Hogy néz ki a gyári megoldás?"

Ugyan nem Bell, de hátha ez segít:
(Rudy Project)
Feltöltött kép

hex

hex

vendég

• fórumtag
  • 50 posts

Na megvettem végülis és hétvégén már "tettem bele" ~60km-t!
Elsõ sisakom, szóval sok referenciám nincs, de elégedett vagyok vele. Kényelmes, csak ott izzad benne a fejem ahol rámszorít (körben) egyébként jól szellõzik. Abszolút minõségi kivitelezés.
Az áruházban egyébként már "Rockrider 5" néven fut, de uaz mint ami a linken van!

A páromnak is vettünk sisakot a Decathlonban, neki a BELL Crossfire volt a legkényelmesebb (na meg ez a szín megy a bicójához :D ). A polcra is ez a 8690Ft-os ár volt kiírva, így igazán kellemes meglepetésként ért minket a kasszánál a látvány, hogy csak 4490Ft-ot mutatott a pénztárgép!! Nem reklamáltunk! :)
Nem tudom miféle tévedés nyertesei lettünk, de a blokkon is jó tétel szerepel ("Crossfire sisak"), szóval nem a vonalkódok bolondultak meg... Ennyiért alkalmi vétel volt az biztos :)

Sziasztok!

Nekem régen egy Bell Razor védte a buksimat... amit anno eladtam. Most is Bell-t szerettem volna venni, és szintén ráleltem a Decathlonos Crossfire-re...
felpróbáltam és igen kényelmes volt, gondoltam ez jó lesz megveszem amint lesz rá keret.... a pénz összejött, de az áruház most nem esett útba, ezért a helyi bicikliboltokban kötöttem ki (3ban is jártam) egyikben sem volt Bell... vicc...
No, utolsó helyen ákciós volt egy Rudy Project.... felpróbáltam, naggyon kényelmes, meg is vettem.... igaz drágább volt mint a Crossfire.
Van benne bogárháló is...

4490-ért irígylésre méltó áron vetted a Bell-t, gratula :)

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts
[quote name='blueshark']bár még nem aktuális de melyiket vennétek: Specialized Propero

Természetesen amelyik jobban passzol a fejedre. Nekem Cratoni Tremor Tribál volt/van és nagyon szerettem és kényelmesnek találtam, aztán a bringa expon fejemre tettem a Speci Properót és lefagytam annyival kényelmesebb. Így A Tremor ment a polcra és vettem egy Properót, megpróbáltam az S-Works modellt is, de nekem az nem volt olyan kényelmes mint a Properó.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts
Authorok vannak itthon, és engem sem érdekel milyen márkák vannak rajtam ami kényelmes meg tetszik azt veszem meg. A cipõim nekem is Specik, majd mindkettõt felpróbálom ha lesz rá lehetõségem és döntök, mondjuk elég kicsi és keskeny fejem van tehát mindenképp próbálni fogok.
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Én spec. leszarom. Bergamont-om van, speci a sisakom meg az egyik cipõm is. Berga nem gyárt(at) sisakot, akkro hogy az most kratóni vagy speci. szerintem tökmindegy. Többet ér az ha kényelmes.

Pont egy Zethos van itthon nekem, meg egy speci. vice.....a speci fényévekkel jobb. Viszont a másik sem rossz, és olcsóbb.

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts
Egyszer próbáltam a Cratoni sisakot (top kategóriás), de az én fejembre nem volt kényelmes.
A Spec itt a fotón sokkal jobban néz ki.
Kérdés hogy milyen a bringád a Spec sisak miatt. (persze van akit ez nem érdekel, de engem nagyon zavar a sok összevissza márka egy bringáson!)
Persze a biztonsági megoldások egy másik kérdés, azokról nem tudok nyilatkozni.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts
bár még nem aktuális de melyiket vennétek: Specialized Propero
Feltöltött kép

vagy Cratoni Zethos
Feltöltött kép
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.