Kicsit félve teszem mert nem leszek szimpatikus.
Totálisan megértem egy végnélküli túra esetében - is - az acél vázat mert bárhol szerelhető ha van vele valami, kényelmes is lehet. De akkor minek kerül bele egy karbon kerékszett? Én aztán nagyon szeretem a könnyű kerekeket mert élvezetesebb vele a hajtás, a karbon kerékszett is kényelmes de akkor ezzel csak nem egy végnélküli túra a cél. Akkor meg én nem vennék acélt.
Volt TRP egysebis, olajos országúti karom és fékem, próbáltam a Gevenalle féle karokat mert azt rá lehet tenni a karra. De egy gyötrelem az egész a "helyén" is, ott a kormányvégen meg jó helyen sincs. Hosszú évekig bírják a jelenleg futó fék/váltókarok és mind szépen vált legyen az Sram vagy Shimano.
Számomra nem jó ránézni, nincsen egység a rendszerben: karbon kerék, modern de acél váz, modern hátsó váltás és sor, az a front hajtás és váltás meg..... Persze kell a Paul components is rá. No tényleg mindegy mert nem nekem kell hajtanom
![]()
.
eddig se voltál szimpatikus, ne aggódj! vicceltem!
tök jó kérdések! ...és a helyzet az, hogy én sem értem. hacsak nem az a lehet a magyarázat, hogy ez tetszik a srácnak. logikusnak mondjuk tényleg vannak benne jóindulattal sem nevezhető választások és tényleg nem egy kerek egész koncepció, de mit lehet tenni. karbont én elvből sem vennék (semmi helye egy hobbibicajon), ez pipa. a váltókarral kapcsolatban magam is rapidfire hívő vagyok, ábrándozok néha másról, de nem cserélnék. (van thumb shifter tapasztalat, van is itthon bicaj vele, szóval poziból írom ezt.) nálam annyival van súlyosbítva, hogy az ergonómia csúcsának tartott "brifter"-t sem tudtam megszokni, ment a
kukába apróba, koskormánnyal együtt. a kormányvég váltókart el tudom képzelni, hogy nem rossz, ha valaki ezt szereti, plusz azért ezeken a túra bicajokon az egész kormány magasabban van, talán_nem_olyan_rossz, persze azért meglehetősen sajtreszelőnek tűnik... Paul Klampers...
give me my BB7s anyday and the spared cash!