@Herceg: nagyon tetszik!
Off:
A 650b kereket használva "rendes" gravel külsővel (és nem 2.1-es külsővel) ami legyen 40-es csökken az átlépési magasság valamelyest.
Én továbbra is tartom viszonylag tisztességes gravel tapasztalat alapján, hogy fantasztikus gépezet. Nem most találták fel mert az CX bringával is lehetett terepen menni (mentem is), de rengeteget finomítottak és jöttek szükséges alkatrészek hozzá. A testhelyzet, kormányfogások, gyorsíthatóság nagyon jó. Felfelé is imádtam. Szerintem innen jött, hogy nekem merev mtb kell (ha 1 darab bringám lehet, akkor az mtb a hazai körülmények között itt BP környékén). Rengeteg országban ami komolyabb piac (USA, AU, SWE, stb) jó sok kavicsos út van, sok-sok ezer km. Iszonyatosan jó lehet ezeken tekerni. Ismerek olyat aki kiköltözött az USA-ba és totálisan megváltozott az addigi országúti kerékpár + top Campa szett nézete. Egyrészt elhagyta a top Campat és még az Ultegra-t is jobbnak találta (ezzel most lesz haragosom ), másrészt a gravel lett a kedvenc. Végtelen hosszú tűzoltósági útvonalak vannak kint gyönyörű tájakon keresztül, piszok jól lehet azokon edzeni.