ha ugyanolyan szintû alaktrészeket veszel, olcsóbb mint egy váltós gép. ergo minõségi bringát tudsz építeni olyan pénzmagból, amit tán még nem sajnálsz nekidönteni egy oszlopnak, összekarcolni a lakattal vagy hogy ellopják, netán elütnek. mivel kevés rajt az alkatrész és az a kevés is minõségi, ezért megbízhatóbb. légyszives linkelj hírt, cikket bármit ahol arról számolnak be, hogy fixivel történt baleset. nem számottevõ. aki fixit féknélkül "mer" összerakni, annak valószínû van már annyi bringás tudása, hogy biztonságosan közlekedik rajt. Ki az a hülye aki félelemben akar tekerni?! Tegnap nyugodtan suhantunk lefele 4-en pustaszeri úton. Mindenki meg tudott állni a 16/Anál ahova igyekeztünk.
Akadálypályának mi köze a városban közlekedéshez?
mellesleg a 30centis kormány is túlzás. valóban van aki olyannal teker, de a többség 40 alá nem megy. avval meg bõõõõven el lehet lavírozni, mivel országútin inkább döntesz mint kormányt forgatsz...
és semmi baj. nyugodtan lehet utálni a fixiseket ,)
edit: átmehetünk más topikba.
ne magadból indulj ki. a fixizés rég nem arról szól, hogy megbízható, funkcionális bringákat hajtanak gyakorlott kerósok. ellenkezõleg, rohadt drága egyedi Peacock-giccsekkel járnak vannabe yuppiek, és igen, összetörik magukat (google: fixie + accidents). egyébként mindegy, hogy hány fixis balesetrõl tudunk linket, mert csak arányaiban érdemes vizsgálni a dolgot, és még ekkor sem jutunk közelebb a valósághoz, mert a fixizés extrém sporttá nõtte ki magát, tehát nyilván többet zakóznak, mint az átlag. másrészt rengeteg olyan hülye van, aki "félelemben teker", ugyanúgy, ahogy az autósok, motorosok között is van, aki láthatóan nem ura a csodamasinának. ha városban olyan tempót menne mind, mint egy szabadonfutós-fékes, rövid idõ alatt kihalnának.
beszéltem egy sráccal, azt mondta, azért 30 centis a kormánya, hogy bar spinnél ne akadjon a térdébe. miközben szemmel láthatóan nem is tudott volna elfordulni a kerék a váztól.
edit: közben Barador kb ugyanezt leírta.
Kipage-nak: ez milyen váz? sajnos nem mentettem el, de láttam egy képet egy kb 6 éves kislányról, aki a rajtvonalnál állt egy országútival, amin egyebek mellett LEW racing kerék volt