Verti:
Azért az az õs-Explosif is meglehetõsen burzsuj cucc volt a maga idejében, amikor itt szénacél Woodlands-ekkel meg Malikkal nyomták a legtöbben. (Nekem Kettlerem volt, aluból, bibibí... Csak az nem MTB volt, hanem egy 26"-os kerekû városi bringa. És ennek következményeivel elõbb-utóbb szembesülnöm kellett... Még megvan amúgy, persze visszaalakítva kopaszgumis-sárvédõsre.)
Kisherceg/Tigger:
Azt mondjátok, hogy a "Kona Chromoly" voltaképpen nem több, mint 4130, vagy még az se? Bevettem volna a marketingdumát? (Van egy Easton Elite csöves Pahoehoe vázam, az alapján nem ezt vártam volna... És ti honnan tudjátok? (Ahogy Verti közben írta: az tényleg On-one súly...))
Jó, akkor nézzünk egy tényleg igényes acél trail bringát: Cotic BFe, a váz 329 font, ami majdnem pontosan 500$. Ehhez képest a Kona váz tényleg túlárazott, mert a Cotic 835-bõl van. Komplett bringaként (XT-vel, Revelation-el) viszont 2000 font, ami több, mint 3000$, forintban meg már le se merem írni... (És ez akkor még az ottani ára.) Túlárazott, vagy csak simán drága?
the Product of COTIC cycles : BFe, very very tough steel hardtail
Most ti jöttök: Mutassatok egy "közepes felszereltségû" trail bringát, ami felveszi a versenyt a Konával, de olcsóbb nála. Nem muszáj 27,5"-osnak lennie, de még acélnak sem...
Szerintem biztosan 4130, annál egyszerûbbet a kona nem hiszem, hogy bevállalna (mégis, hogy nézne ki egy szénacél kona

) viszont ha nevesebb csõszett lenne, azt meg nagybetûkkel hirdetnék. A tömegadat is kb. megegyezik az inbreddel.
Nem baj egyébként, ha nem a drágább, vékonyfalú csõszettbõl építik az ilyen strapálnivaló cangákat. Azok azért jobban hajlamosak repedni, horpadni. nekem is van inbredem, tök jó vele menni, a plusz grammok sem zavaróak. A másik cangám, a handjob columbus nivacrom csõszettet használ, kicsivel van 2 kg felett és érezhetõen "él" a másikhoz vagy a régi, '98-as cruxhoz (fuji light cromoly) képest.
Az explosif váza önmagában a linkelt oldalon szerelõ dollár ár annyira nem tûnik vészesnek, de a komplett bringa 475eFt-s ára szerintem drága, 350-400 között tartanám jónak.
A BFe nem az explosif kategóriája. A soul annál inkább, 500 font.