Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Hol készült a kerékpárom; ki a tulajdonosa a márkának?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
379 hozzászólás a témában

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Off. 14 évesen álombringa volt a Cheyenne Buck és a Bronco :) Off. vége.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a cheyenne márkanév jelenleg a velotrade-t felvásárló thalinger lange (ausztria) birtokában van, és alapkategóriá montikat csinálnak ezen a néven ausztriában. taiwani vázak, magyar vagy szerb szerelés.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ez nem az a Cheyenne amirol thommey beszelt.

es szerintem a milyen bringat vegyek topikban kellene kerdezoskodnod, mert az a gyanum azert erdekel ennyire a marka mert epp most tervezel venni egy ilyet? viszont akkor ez itt offtopik.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Balázs v8

Balázs v8

vendég

• fórumtag
  • 42 hozzászólás
Szinte pont ugyan ilyen...
http://picasaweb.goo...743106720765778

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

És a minõségükrõl lehet valamit tudni?!!
Engem speciel az fy6500 tipus érdekelne.

Nagyon jó kis gépek voltak, még ma is találkozom, javítok ilyeneket. Mivel az akkori Shimano forgalmazó gyárttatta, ezért a felszereltsége is jó. Sajnos már csak öreg darabokat lehet találni belõlük. Ami eszembe jut az a Bronco, meg a Cherokee.

Edit: nem tudom, hogy most te a hazai márkát nézegeted, vagy a külföldit?
Mert ennek:
http://www.2radlalle...e/detail?id=126
semmi köze a magyarhoz.

Balázs v8

Balázs v8

vendég

• fórumtag
  • 42 hozzászólás

A Cheyenne az ex Velotrade házi márkája volt. Sajnos megszûnt. A váz távolkeletrõl jött, az összeszerelést ha jól tudom hazánkban végezték.

És a minõségükrõl lehet valamit tudni?!!
Engem speciel az fy6500 tipus érdekelne.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
A Cheyenne az ex Velotrade házi márkája volt. Sajnos megszûnt. A váz távolkeletrõl jött, az összeszerelést ha jól tudom hazánkban végezték.

Balázs v8

Balázs v8

vendég

• fórumtag
  • 42 hozzászólás
Hali!

A Cheyenne márkárol lehet valamit tudni?!! Fontos lenne!!
Köszi!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Azt lehet tudni, hogy az authornak ki gyártja a felniket?

A sebesség mindent megold.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
A Pacific Cycle (GT, Mongoose, Schwinn, etc.) megemelte korábbi ajánlatát (2 millió USD) a dicstelen sorsú Iron Horse megvásárlása kapcsán 2,25 millió USD készpénzre és kötelezvényt további 500 ezer USD-re.
Az IH jelenlegi tartozása a fõ hitelezõ felé 4 millió USD, a különbözõ beszállítók felé pedig 17 millió USD.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
A lista már szép hosszú, csak kevés az idõm a meglévõ anyagok feldolgozásához.
Egyébként sokan hiányoznak róla.

forob

forob

vendég

• fórumtag
  • 87 hozzászólás
Kedves Valeria Victrix!

Hogy áll a lista sorsa? Kik hiányoznak még róla?

üdv: forob

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

Még az SLR is.:)

Crossmax SX-en láttam

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Még az SLR is.:)

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

mavic mar jopar eve Romania. [nem minden modell]

ezt nem tudtam :X

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nekem is ket tajvani bringam van de megis paran mondtak mar hogy rohadjak meg, szoval nem biztos hogy olyan nagy baj az.

a tipped az kb helyes. de ezen nem kell meglepodni, ha gitart veszel vagy autot vagy akarmit amit tomegtermelnek egy gyarban kulfoldon akkoris pont ugyanigy mukodik a dolog. a gyarto profittal adja el az importornek, az importor profittal adja el a kiskereskedonek, es o profittal adja el neked.

mavic mar jopar eve Romania. [nem minden modell]
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
A 2009-es Mavic kerekeken made in romania felirat díszeleg.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Se a Scott, se az Author nem különbözik a többitõl. Scottból már szinte minden, Author pedig mind a távol-keleten készül.

Economist

Economist

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás

"Sajnos" sokszor a "Made in" felirat se fedi le igazán a valóságot. Megveszik vagy legyártatják a távol-keleten a nyers vázat, behajózzák a márka hazájába, kap festést, matricázást, felszerelik az alkatrészeket, és mindjárt "Made in Austria, Made in Spain, stb." kerékpár lesz a a tajvani/kínai/vietnámi/indonéz/stb. vázból. Az árakról nem beszélek, mert néhányan gutaütést kapnának, ha meglátnák, mibõl, és hogy jön ki egy neves márka kerékpárjának az ára.
Egyszer talán, kellõ elõkészítés után "papírra vetek" egy eklatáns példát.

Légyszíves vesd akkor papírkára, hogy mi mennyibe kerül!:)
Akkor már a Ktm se Európai, hanem Tajvani csodás:(
Maradt a kontinensen Scott és az Author:)
Annyit mégis csak elárul, hogy attól még, hogy Ázsiai a termék lehet jó sõt jobb is. Mert ugyanis mindegyik bicikli onnan származik vagy legalább az alkatrészei. Ritka a Eu-s gyártás, de az annak horror ára van:(
Az elõállítás költségei egy 150 eft-os bringának, ha tippelnem kéne 30 e ft+ a szállítás és a profit, és a kereskedõnek meg kitudja kiknek. Ez csak egy tipp, szal akkor mégis mennyi???

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

ahogy olvastam pl egy cc-s fox villa elõállítási költsége olyan 30-40 ezer körül mozog

azért az hogy minek mennyi a nyers elõállítási költsége, azért nem ennyire egyszerû

persze nem kell sajnálni a gyártókat

mellesleg az általad említett 30-40 K az jó eséllyel jócskán kevesebb mint a fele.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való