Jelentkezz be Regisztrálj
Hol készült a kerékpárom; ki a tulajdonosa a márkának?
Írta 2009. június 02. - 18:31
Írta 2009. június 02. - 17:36
Egyszer talán, kellõ elõkészítés után "papírra vetek" egy eklatáns példát.
Írta 2009. június 02. - 17:19
A KTM tajvani gyártású, és az "új" tulajdonosa (fõ részvényese) is tajvani vagy kínai illetõségû.
Ezek szerint õk is költségeket csökkentettek... Én amikor 2007-ben vettem egy 2006-os KTM-et, az eladó még azzal kecsegtetett, hogy "ez osztrák, ezt aztán rendesen összeszerelték, nem úgy, mint sok távolkeletit!".
(De megeshet, már az enyém is már full tajvani.)
Írta 2009. június 02. - 17:08
Írta 2009. június 02. - 17:08
Sziasztok most regeltem!
Tudtok valamit, hogy a KTM-t hol gyártják és milyen országban van a anyacége?
Köszi:)
Üdv a fórumon.
Szerintem olvas vissza pár oldalt és megtalálod a választ mert mintha már lett volna szó errõl a márkáról?
Írta 2009. június 02. - 17:04
Tudtok valamit, hogy a KTM-t hol gyártják és milyen országban van a anyacége?
Köszi:)
Írta 2009. május 20. - 13:55
Írta 2009. május 20. - 13:50
Írta 2009. május 01. - 20:38
szerintem ugy van ez, hogy XY kinai gyarto tokeletesen meg van elegedve azzal hogy erkeznek rendelesek a termekeire, es nagy mennyisegben gyart, majd szallit
ha a sajat logojat akarna ratenni [amit nehanyan meg is tesznek, lasd eBay olcso karbon vazak sosem hallott markanevekkel] az neki extra feladat lenne. letre kellene hoznia egy markat, azt fefuttatni, promotalni, kereskedelmi forgalomba hozni, stb. enelkul ugyis csak kis mennyisegben tudna eladni, tehat nem erne meg.
Jaj basszus én hüjeséget írtam az elõbb! Na szóval az úgy van, hogy a márkatulaj maga követeli meg hogy az õ logóját írja rá a beszállító aki egyben ugye a gyártó is. Arra pedig nagyon is odafigyel a márkatulajdonos, hogy amire a logója kerül, az minõségileg ott legyen a szeren. Mert nem várható el, hogy most mondok egy példát, a Cube mint márkatulaj gyártja a vázakat (kvázi fémmegmunkáló üzemként) + õ maga húzza a bowdenek valót és még a markolatokat is fröccsönti stb.
Na szóval így valahogy.
Írta 2009. május 01. - 19:39
ha a sajat logojat akarna ratenni [amit nehanyan meg is tesznek, lasd eBay olcso karbon vazak sosem hallott markanevekkel] az neki extra feladat lenne. letre kellene hoznia egy markat, azt fefuttatni, promotalni, kereskedelmi forgalomba hozni, stb. enelkul ugyis csak kis mennyisegben tudna eladni, tehat nem erne meg.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. május 01. - 18:19
Írta 2009. május 01. - 15:34
Beszállítók vannak, akik specializálódtak valamire. Legyen az kormánystunci vagy nyeregcsõ, vagy csak egy közönséges alátét. Az tényleg érdekes, hogy ha mondjuk az üléscsövet Ho Xiao Ping gyártja a kalloy/bike positive/ike/pro/bbb/kona-nak valahol egy kínai sufniban (direkt sarkított példa), akkor miért nem a saját neve van rajta. Mert valószínûleg nem érdekli, és kölönben is az hogy bike positiv még mindíg jobban cseng a termékén mint vmi noname akármi.
Írta 2009. április 19. - 11:34
turpissag az nincsen, csak egy par gyarto ceg, akik elkeszitik az adott termeket, majd a megrendelo logojat teszi ra.
igy lesz ugyanaz a stucni kaphato kalloy/bike positive/ike/pro/bbb/kona/x es meg egy csillio mas nev alatt. ezen igazabol nem kell szenzaciozni, igy megy mar vagy 15 eve. nyilvan nem fog mindenki beruhazni egy gyarba ha olcsobb egy mar meglevo uzem gyartokapacitasat hasznalni. kiveve ha valami nagyon kulonleges dolgot akarsz gyartani. egy nyeregcso vagy egy pumpa nem az.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. április 19. - 11:26
Két dolog jutott eszembe.
Egyik: a cseh RB Bikes-szal szemezve szimpatikusnak, kiváló minõségûnek tûntek. Õk vajon tényleg csehek ízig-vérig?
Másik: a vázakon kívül én kíváncsi lennék a többi, kerékpárt felépítõ alkatrészre is. Tényleg ott készült-e a teló, csapágyak, gumik, fékek, agyak, stb., ahol elsõ hallásra tûnik. Szerintem itt is találhatnánk egy-két turpisságot. Véleményetek szerint?
üdv: forob
Írta 2009. április 14. - 21:25
Írta 2009. április 14. - 14:53
Írta 2009. április 14. - 14:46
Írta 2009. április 13. - 13:23
http://www.hyoung.co.uk/madison.html
http://www.ultimatep...o.uk/index.aspx
RAUH-Welt
B E G R I F F