kipróbáltam, pont beverem a golyóimat - mértem a nyereg elõt, kb középen 81 cm az átlépési magasság - , kár... amúgy zsír lett volna, ( bár ehhez a bicajhoz egy görbe , kicsit szélesebb kormány elfért volna), amúgy szép, jó nagy sárhellyel , meg miden..., sajnálom - tovább vadászom 18"-os 29er vázra...:behead:
Sajnálom, hogy nem jó a méret neked.
Viszont örülök, hogy egyébként tetszik.
Kedves Exxpert!
Pécsen vagyok egyetemista, és a héten megpróbáltam megmászni a Mecseket az A8-ammal. Rettentõ módon élveztem, jó nagyokat estem.....szóval jó volt. Tényleg. Azonban kaptam egy defektet. Kb. 13 sec alatt leeresztett a hátsó gumi, volt nálam minden ami kellett, nem volt semmi gond, kicseréltem a belsõt, mentem tovább. A gond az, hogy a külsõn lett egy repedés, pont a futófelületen, ez kb 1,5-2 mm-es. Az a kérdésem, hogy emiatt cseréljem e le a külsõt (mert lehet, hogy továbbreped), és ha igen, akkor ugyanezt a Schwalbe Racing Ralph-ot vegyem, vagy egy másikat (mert amikor cseréltem az tünt fel, hogy nagyon vékonynak éreztem az oldalfalát, de gondolom a futófelülete meg van rendesen erõsítve, vagy nem?), mondjuk egy olcsóbb vastagabb falúnak tûnõt? Célom szerint szeretnék menni még a Mecsekre. Hoppá kissé összetettre sikeredett a kérdés, bocsánat!
Válaszodat elõre is köszönöm!
Én azt mondom, h ha tudod, nézesd meg egy szakival, mert látatlanban nehéz megmondani. Ahogy én elképzelem, ez hosszúságra (1,5-2mm) nem tûnik vészesnek, ha felületi repedésrõl van szó. Érdemes lenne jobban szemügyre venne, hátha esetleg egy szikla v. egy üvegszilánk mélyebben bevágta a gumit. (Egyébként létezik külsõgumi javító folt is). Én azt javaslom, hogy ha tudod, akkor ilyen típusú gumira cseréld, mert saját tapasztalatom szerint nagyon profi a gumi minden szempontból, és másoktól is ezt hallom. Esetleg vehetsz olcsóbb gumikat, és a Racing Ralph-ot csak komolyabb verseny, túra vagy maraton esetén használod.
Mivel nem túl magas a gumi mintázata, könnyebben átmegy rajta a tüske vagy ilyesmi, mint egy nagyon bütykös dh gumin, viszont az oldalfala hiába tûnik vékonynak, ez nem jelentett nekem problémát.
Összegezve én a leírtak alapján még nem cserélném a külsõt, ha csak a felülete sérült, de azért vizsgáld/vizsgáltasd meg a repedést. Ha nem mély, akkor is azért eleinte tartsd szemmel, hogy nem reped-e tovább.