Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Házépítés, lakásfelújítás és társai

- - - - -

• Please log in to reply
965 replies to this topic

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

45cm széles mosogatógéppel van valakinek tapasztalata? sajnos úgy néz ki nagyobb nem fog elférni az új bútorban, de páran megijesztettek, hogy abba "nem fér el semmi"...
nem 6fõs családra kell dolgoznia, az esetek 95%-ban 2 ember cuccát kell mosogatnia

épp múlt héten építettem be egy 45-öset ,egy nyugdíjas házaspárnak.Ma mondta a hölgy hogy hétvégén volt egy nagyobb fõzés,gondolom gyöttek a onokák.És a cucc nem fért be a gépbe.De normál hétköznapokon bõven elég kettõjüknek.

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts
Nincs semmi baj a 45-el, 6 eve hasznaljuk 4 fos csaladban.
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts
45cm széles mosogatógéppel van valakinek tapasztalata? sajnos úgy néz ki nagyobb nem fog elférni az új bútorban, de páran megijesztettek, hogy abba "nem fér el semmi"...
nem 6fõs családra kell dolgoznia, az esetek 95%-ban 2 ember cuccát kell mosogatnia

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
A készházak keresztmetszete nagyon hasonlitanak egymáshoz.

2-3 hónapja foglalkoztam a dologgal, könnyü kiépitése lehetöségek (áram, melegités közvetlenül a gipsz fal mögé vezetik), igy sokat lehet saját munkábol kiépiteni.

Amijen én gondolkodtam az pince nélküli megoldás volt. A pince ára helyett inkáb picivel nagyob telek és nincs meglepetés "alurol (talajviz stb.)

Pro készházaknál
jobb höszigetelés
belátható készitési idö, ár

Kontra
nem olyan könnyü egy képet felakasztani a falra :D
hallotam olyan dolgokról, hogy csernobilból érkezett a fa, amivel a szerkezet/belsöfalak készültek.

Kulcsrakészre kaptam egy magyar cégtöl egy engedményt, ök németországban fel és kiépitik. Mivel a kiépités illegális (minimálbér védelem németországban), nem jött össze a dolog.

èn beválalnák egy készházat.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
ilyen hazat unalomuzeskeppen mi is osszerakunk faterral

nem rossz
izgat az otlet

terndhaus hazai aranyosak
ketszintes haz futes szempontjabol szimpibb csak amugy nem tetszik.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts
ja 2 évig csináltam olyat is, suli mellett jól jött ;)

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts
okafogyottá vált, törölhetõ... :)

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Jól hangzik ez a készház dolog, de vajon mennire idõtálló? Hány év alatt rohad annyira rommá, hogy bontani kell? Van erre vonatkozó tapasztalat a miénkhez hasonló éghajlati viszonyok között?

Iceshark: te ablakokkal foglalkozol, vagy honnan a hozzáértés?

--Trifo

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts
A trendhaushoz még annyit, hogy cimbi 120 nm-en, napi 5 m3 gázzal létezik. 3 nap alatt rakták össze a legót, fallal, tetõfedéssel, nyílászáróval.

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts
uncsi tesómék, ilyet építettek vagy 6-8 éve felsõtárkányban, fa szerkezetes a keco, szigetelésre még nem volt probléma, árban azt mondták egész jól kijöttek, és azóta se panaszkodtak sokat, A gerendák egész jó állapotban vannak, azért van rajta repedés, de nem kell félni, hogy bármi baja lesz! Erdélyi brigád rakta össze a házat, egyhez nem értettek, a mûanyag nyílászárókhoz, azok szorultak itt ott, 2 ablakot a nyáron ki kell vennünk, mert annyi purhabot nyomtak felé hogy elnyomta a vasalatot felül, így szorul az ablak mint a picsa, de ehhez meg én értek így májusban 1 nap alatt helyrehozzuk ;) Szóval ha valakinek komplett kérdésköre lenne egy 6 éve ilyenben élõ családhoz, akkor írjon és postafordultával megkérdezem õket mindenrõl :)

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
miert csak 30 ev az elettartam?
a fa gerendak miatt vagy mi?
az elne tobbet is

igaz mas a garancia.

fabeton?

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

Az a baj, hogy viszonylag keskeny az az idõsáv, amikor már van pénzed, de még nincs gyereked. :)

Nekem jó lenne gyerek nélkül is, ezeket a géneket úgyis kár továbbvinni...

Házépítésre én a fabetont próbálnám ki, elég jókat(marketing ? ) írnak róla.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,160 posts

én ha építkezek csak ilyet

:love1:

100e+áfa /nm

inkább a duplája.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
speckó tipli kell hozzá és mindent fel tudsz fúrni. hõszigetelése nagyon jó. és elég pofás viskókat össze lehet rakni. ha még megvan a katalógus, akkor bárkinek elküldöm szívesen. november-december tájékán volt valami konferencia, aztán annak a prosija. ha érdekel valakit.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts

a hokozlesi vagy mi ertek sajna nem mond semmit
meg ugyis hazudnak a gecik
kerdes mennyire draga pl a tegla rakosgatashoz kepest

mi a faszabb?
ronk? tegla?/ilyen 30cm lyukacsos barmi/ konnyu szerkezetes?
arban
hoszigetelesben

mi 2 éve még egy ilyen építését terveztük.
megnéztünk pár céget, olvastunk rengeteg felhasználói tapasztalatot és egyöntetûen az volt a vélemény, hogy:
- elméletileg pontosabb kivitelezés, mert elõre gyártott elemek vannak, sorozatgyártva, tehát nem hasas a fal, stb. van nem elõre gyártott típus is. az összerakás minõségén múlik sok, hogy az adott cég hogy dolgozik. fontos, hogy ha faváz, akkor megfelelõen száraz és kezelt legyen. az alu jó, de drágább
- a külsõ nikecell szigetelés miatt eleve minimális hõhíd a falban, fõleg, mivel a fal belseje is szigetelõ anyag.
- szerkezetre 30 év garancia altalában, ami jó. megnézném, hogy egy kõházat összehajigáló banda milyen garanciát vállal.
- nagyon rövid kivitelezési idõ (2,5-3 hónap) és ez az, amitõl olcsóbb. nem kubikolnak, meg lógnak ott neked 8-9 hónapig órabérben.
- elõre megmondják, hogy pontosan mennyibe fog kerülni. nincs az, hogy elfogyott a tégla, kéne még gyorsan, meg cement meg ilyenek. kiszámítható költségek
- a tervezés ára benne van a négyzetméter árban
- összességében azt mondták ~30%-kal is olcsóbb lehet, mint egy kõház.

"hátrány" annyi, hogy nem 200 évre épül, de erre azt mondom, hogy, aki 80-100 éves házat vesz, az lehet jobban jár ha lebontja és épít helyette újat, olyan pénznyelõ a felújítás.
a másik meg hogy nem tudsz akárhová, akármit felfúrni (mondjuk azt én se a 80 éves téglaházban:) félek rámesik a fal)

most ennyire emlékszem

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
ez a szendvicshaz is olyasmi mint amire gondoltam
csak amit nemreg lattam az epp femvazon volt

de hat tulkepp semmi extra ugye
van egy vaz fem/fa koze szigeteles
es kivulrol bekuldik polisztirol/nikecel barmivel

amcsi filmekben is mindig ilyet mar szet a fater amikor megorul elete derekan
meg ugratnak at rajta autoval barmivel.

a hokozlesi vagy mi ertek sajna nem mond semmit
meg ugyis hazudnak a gecik
kerdes mennyire draga pl a tegla rakosgatashoz kepest

mi a faszabb?
ronk? tegla?/ilyen 30cm lyukacsos barmi/ konnyu szerkezetes?
arban
hoszigetelesben

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts

nyilvan nem lakoovezet
igy lakasra szolo hitel nem jatszik

megtervezteted mint tanyát (nem ilyen vityillót, nagyobb présház szerûségnek kinézõt, több 2-3 szobával) esetleg ha van a környéken valami mezgaz dolog, akkor leengedélyezteted úgy mint gazdasági épület. belül tip-top lakható amúgy, lakhatási engedélyt nem kapod majd meg, de fennmaradásit 1000% mint tanya, közbe simán lehet lakni is.
itt délen így csinálják. van 0,5-1 ha szõlõ vagy gyümölcsöse az illetõnek (nem feltétlenül a ház közelében), már biztos lehet benne hogy kapsz rá engedélyt
----------------
a könnyûszerkezetes ház meg ami lentebb mondtatok, fa vagy fém váz, van betonelemes is még. egyedül az alap meg a kémény fix a talajhoz, a többit "szárazon szerelik".

elég gyorsan felépítik, legrövidebb idõ engedélyezésekkel gyártással, kb 3-4 hónap (összes papír, gyártás kezdés kb 1 hónap, földmunkák,alap stb 1 hónap, és további 1 hónap mire kulcsra kész (jóidõ, gyártás, szerelés, és sikeres átadás esetén)

nem akarok okoskodni, ezt tanulom

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts

konnyu szerekezetes peco mifele?

Ahány, annyi féle. Ez pl. faszányos: http://trendhaus.hu/

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
én ha építkezek csak ilyet

Feltöltött kép

na jó elég egy ekkorka is

Feltöltött kép

:love1:

Feltöltött kép

100e+áfa /nm

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Ahogy vesszük. Aki ilyennel foglalkozik, az utálja, ha erre degradálják a dolgot, de ja :) Igaz, ez azért nem fiókmûves építési mód, mint a s védeknél, finneknél, készül fogadószint, a váz,födém ált. fenyõpalló, falak meg BETONYP / OSB lemez, belül üveggyapot, kívül drywit. Napok alatt szerkezetkész :)
Meg mondjuk van azért trillió változat, csak vázoltam a kb. legelterjedtebbet.

Lor, amit te írolsz, az a nagy vízen túl szokott lakás lenni. Ilyen Hegylakó-utánérzéses, amikor kb. raktárépületben lakik a csávó, és fémoszlopok meg miegymás.