Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Házépítés, lakásfelújítás és társai

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
965 hozzászólás a témában

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

OK, hogy felhajítanak most a házakra többezer m3 polisztirolt, de mi lesz azzal 20-30 év múlva?
--Trifo

Az,ami most az azbeszttel.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
xyladecorral. zölddel.

--Trifo

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
jihhhii fent van a polikarbonat a teton es rogzitve is...
vegre ujra hasznat vettem a maszociponek, mert a csavarokon eppen meg tudtam tapadni vele... a teto pedig kibir pontszeru terheleskent 62 kilot :D
mar csak szilozas, apacaracs es a masodik reteg xyla van hatra

trifo: Mivel kente?

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.653 hozzászólás
  • LocationCsömör

Nekünk is el kellene ásni a kertben egy ilyesmi tartályt esõvíz gyûjtésileg, de annyi gyökér van a földben, hogy mérsékelt sikerre számítok.

addig örülj amíg csak gyökér van ... nálunk tele van mindenfél méretû kõvel ... tavaly áttettünk pár kisebb gyümölcsfát máshova és nagycsákánnyal (!!!) alig tudtam értelmes gödröt produkálni hogy a fát rendesen beletudjam tenni! :(
Mert tekerni jó!

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Charon, wazze, ha ezt elõbb tudom... Most kente asszony a kerti játszóbizbaszt. A kerítés meg vasbó' van, arra nem kell.

Más. Hõszigetelés. Van olyan homlokzatszigetelõ rendszer, ami hozza a polisztirol hatékonyságát, de annál valamivel "környezettudatosabb" anyag? Mertugye OK, hogy felhajítanak most a házakra többezer m3 polisztirolt, de mi lesz azzal 20-30 év múlva?

--Trifo

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás

Xyladekor...

köszönöm!

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Faterék vettek egy kerti kis szerszámtároló házat (ezek az ajtós, ablakos áruházas cuccok).
Ha jól látom a fa kezeletlen, amivel nyilván kezdeni kéne valamit. Tudnátok segíteni abban, hogy mivel kéne lekezelni, hogy tartós legyen. (az anyaga a szórólap szerint észak-európai fenyõ)

Xyladekor xylamon alapozo 5 literes boven -rovar es gombavedelemre
majd par nap mulva xyladekor oversol 2in1 favedo ket retegben, kozte egy nap szaradasi idovel (ami nem gond, mert nagy a felulet)
alapozast 10 fok felett, a festese mehet 5 fok felett, csak lassabban szarad ki
ha lehet valami pigmentalt (=szinezett), hogy legyen UV vedelem is
kiadossag nekem spec nem anyi, mint irjak, de nagyban fugg attol, hogy mennyire szaraz az anyag, mennyit nyel be

ekkor nyugodtan aludhatsz

apropo kerdes vissza:
oversol eddigi legolcsobb amit talaltam az - praktiker / 0.75l / 2990 Ft
nagy kiszereles (2.5 litert valaki?)

ugyanitt bontatlan szuolo alapozo elado ;)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Na akkor kinek van olyan ismerõse aki külterületen akar építkezni, vagy már ezt meg is tette? Kéne kis info, mit hogyan csinált.
Zártkerti ingatlan, mezõgazdasági terület. Víz nem van, csak egy ásott kút ami nem mindig ad víz. 1500 nm, 3% beépíthetõség, a rendezési terv szerint, ami 2014-ig érvényes.
Na??

ha esedékes még,akkor rákérdezhetek. de sztem módosítani kell hozzá a rendezési tervet..

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
Faterék vettek egy kerti kis szerszámtároló házat (ezek az ajtós, ablakos áruházas cuccok).
Ha jól látom a fa kezeletlen, amivel nyilván kezdeni kéne valamit. Tudnátok segíteni abban, hogy mivel kéne lekezelni, hogy tartós legyen. (az anyaga a szórólap szerint észak-európai fenyõ)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
az epitesi engedelyeknel kivel szoktak 'megbaratkozni'?
abbol kesobb lehet baj?

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás
cimbizz össze valami bankossal
egybõl fox kapni hitelt
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
3 mondta, hogy anyukám fenekét
mondjuk, ez jó másfél éve lehetett, azóta biztosan másképp gondolnák, akár

zsiráf

zsiráf

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás

asszem külterületi ingatlanra a hitelezés is kacifántos
asszony egy fasza kis kecót nézett ki, faca helyen /Eger, szépasszony völgy felett, több irányból is megközelithetõ, aszfalton, villannyal, víz saját kutas/ de mégis külterület, s a bank aszonta:
fityisz
3éves, ilyen gyorsankészülõfaház volt a jobbikból 13 gurigáért, ment volna bele egy panel ára is, oszt' még uccse
pedig kurvára kiköltöznék ilyen helyre
most egy ilyen nyári rezidencián agyalunk láttam egyet 5 kilóért

Próbálj meg egy másik bankot .

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
asszem külterületi ingatlanra a hitelezés is kacifántos
asszony egy fasza kis kecót nézett ki, faca helyen /Eger, szépasszony völgy felett, több irányból is megközelithetõ, aszfalton, villannyal, víz saját kutas/ de mégis külterület, s a bank aszonta:
fityisz
3éves, ilyen gyorsankészülõfaház volt a jobbikból 13 gurigáért, ment volna bele egy panel ára is, oszt' még uccse
pedig kurvára kiköltöznék ilyen helyre
most egy ilyen nyári rezidencián agyalunk láttam egyet 5 kilóért

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
a viz eppen osszefogas kerdese mert nyomasnovelo van az utca vegen epitve az alapitvany miatt.

az epitkezes datuma kb 10 ev mulva tervezendo.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

Úszónéni

Úszónéni

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
Na akkor kinek van olyan ismerõse aki külterületen akar építkezni, vagy már ezt meg is tette? Kéne kis info, mit hogyan csinált.
Zártkerti ingatlan, mezõgazdasági terület. Víz nem van, csak egy ásott kút ami nem mindig ad víz. 1500 nm, 3% beépíthetõség, a rendezési terv szerint, ami 2014-ig érvényes.
Na??

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Hasonló, de kicsit más.

Nekünk egy eredetileg szennyvíztárolónak épült 30 köbméteres tároló van a ház mögött, amit soha nem használtak az eredeti céljára, plusz ez még szivárgásmentesre van megcsinálva. Az esõvíz a tetõ felérõl ide folyik be és locsolásra ideális. Gyakorlatilag a nagy aszályban sem kell a csaphoz nyúlnom. (Kútfúrás meg kizárt lett volna, mélyen van a talajvíz.)

nos ezt lehet majd wc öblítéshez használni, ha átszabjuk a házat és a tetõtérben is lakunk

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
csak szerezzunk ra lovet, mer kene
akkor kaptok fotot.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
1000literes tartály, belülrõl hõálló arannyal kezelve. Miccólsz? :)

Nekünk is el kellene ásni a kertben egy ilyesmi tartályt esõvíz gyûjtésileg, de annyi gyökér van a földben, hogy mérsékelt sikerre számítok. Marad a felszíni tárolás.

--Trifo

Úszónéni

Úszónéni

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás

E!
http://images.netbag...21410038607.jpg

arany tarolo edenyben kell tarolni a vizet mer abban lassabban poshad meg.
igy csinaltak az okorban is.

Ohhh Tibor, hogy ez nekem miért nem jutott eszembe.... :D
Ha valaki tud akciósan sokliteres arany tárolót szójjon má. :D