Jelentkezz be Regisztrálj

Házépítés, lakásfelújítás és társai
Posted 2011. March 17. - 13:49

ekkora meretben nem tudom mennyire hajlamos sullyedni.
fuvesites passz, nem akarok a fuvel kellni fekduni, foleg, hogy telek.
de vhogy jo volna megegyengetni
vagy csak most kicsit gereblyezzem meg?
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Posted 2011. March 17. - 12:11

Beton lapokat venni akarsz, vagy helyben önteni? Járdának raktam le beton lapokat, de azon autó nem járt utána. Tulképp szintbe hozott, viszonylag puha föld kell alá, arra simán felhajítani a betonlapokat, aztán egy bérelt lapvibrátorral helyére tömöríteni az egészet. Én kézzel csináltam, nagy tuskóval püföltem a betont, az elég szopó egy munka és nem is haladós.
Ha azt szeretnéd, hogy ne süllyedjen meg a kocsi alatt, akkor lehet, hogy egy kis alapozás is kell hozzá.
--Trifo
Gyermekeink képekben. Régebbi képek: ITT , pici Hanka itt és pici Ignác itt
Posted 2011. March 16. - 10:06

telken szeretnenk kicsit rendbe vagni a fuvet
meg is kene egyengetni plusz a verda beallot is leraknak nagyobb fajta 50x100cm-es beton lapokkal /kb 20-30m hosszon/
ki mit ajanl?
mit hogyan?
NE ÍGY! NE ÍGY!
Posted 2011. March 16. - 10:00

egy colos csõre való csapnak,ilyennek ni,mennyi a víz áteresztõ képessége?
Gondolom a legkisebb keresztmetszete számít ebben, úgyhogy mérd meg mekkora lik van a golyójában és azzal számolj.
--Trifo
Posted 2011. March 13. - 19:08

Posted 2011. March 12. - 23:20

Nekem most még egy kis teraszbõvítés projekt jön így tavaszra a konyha mellett/után. Meg kell csináltatni egy tûzrakót. Ahhoz mondjuk kell majd beton, de azért nem egy mixernyi.
--Trifo
Posted 2011. March 08. - 21:07

Csak most tervezem a költségeket:) de lassan csak elmúlnak a fagyok:)Thy: De hát tél van még
Na jó, most már lassa nem annyira, de akkor is! Amúgy érzésem szerint 1 cm és kátrány. De lehet, hogy ez csak 20 évvel ezelõtt
--Trifo
Ha valakinek pesten,, vagy környékén olcsó mixerbeton kell szóljon. Nekem 140000-rel olcsóbban hozzák! Mondjuk úgy, hogy maradék beton:)
I
Az indukciós tûzhelyre a legjobb a Komfort tûzhelytisztító. Tuskóban szokott lenni, barna flakkonos. Rányomod, hagyod, letörlöd.
Posted 2011. March 08. - 11:19

A bútorozás nem jön be annyira, csak gyorsba ezt találtam a jelleg a lényeg és az elhelyezések, hogy körbe falnál ugye a szekrények U alakban és középen egy négyzet alakú kisebb pult, aminek mondjuk az egyik oldala pont lehet sütõlap, sütõ, mosogatógép, sima szekrény, fiókos. Másik része meg 'asztal', ahova oda lehet ülni aztán harapni valamit.

Posted 2011. March 08. - 09:54

Dózer: lentrõl fog jönni a gázcsõ, a pincébõl födémáttöréssel fölfelé. Akkor elvileg abba a szekrénybe kell megérkezzen, amiben a fõzõlap is van, ugye?
--Trifo
Na így már tisztább a kép. Ha jól látom, balra mosogatógép, jobbra meg fiókok lesznek. Így nem marad más, csak a fiók mögött, a tûzhely alá érkeztetni.
Akkor furnérozott MDF-et választottatok. Nem tudom, én inkább maradtam volna a tömör fánál. Ha az normálisan el van készítve, akkor az 100 év múlva is ajtó lesz. De a furnérozott sem rossz választás. Amit viszont nem ajánlanék, bármit is mondanak a kereskedõk, az a vákumfóliás MDF. Az hulladék. A tûzhelynél, sütõnél pár év alatt leválik a fólia.
Nem tudom, milyen minõségû ajtók lehetnek a lapszabászat.hu ajtói, és a méreteiket sem tudom. De belenéztem az oldalukba, és szerintem fóliás ajtajaik vannak csak. Ezt már írtam, nem ajánlom semmiképp, akkor sem, ha örökélet és egy nap garanciát vállalnak rá.
sósav? 100%-os hypó? ha sima üveg nem tehetnek kárt benne.
a fõzõlap széle általában fém. Lehet nem tenne neki jót a sósav. Meg a keletkezõ gõz a bútor egyéb részeiben is kárt tehet.
Posted 2011. March 07. - 15:55

Az se hozza le. Semmi, ez tisztíthatatlan és már mástól is hallottam ezt.
sósav? 100%-os hypó? ha sima üveg nem tehetnek kárt benne.
Posted 2011. March 07. - 15:52

Kb így fog kinézni:

Végül nem fenyõ ajtót tettünk a tervre, hanem furnérozott MDF, vagy mifene. A lényeg, hogy a lazúr/lakk/akármi alatt közvetlenül egy kis fa azért van. Erre pl vonatkozik a hosszú gari, ha ez a felület sérül, akkor kicsrélik. Ezt nagyon határozottan állították, és eddig az IKEA vonatkozásában nem is volt gondom garancia érvényesítéssel.
Még azon tûnõdöm, hogy esetleg a vázat veszem az IKEÁból, mert a legó fíling eléggé fontos - várhatóan át kell majd szabni a konyhát még eléggé - az ajtófrontokat meg máshonnan.
EDIT: utánaszámoltam a lapszabaszat.hu ajtófront árai alapján. Ha onnan veszek frontokat, akkor az valami 100 és 200 eFt között jön ki. De valami ilyesmi az IKEA ára is. Kérdés, hogy mennyire illeszthetõek.
--Trifo
Posted 2011. March 07. - 15:26

Nincs tapasztalatom a márkát illetõen, de a centrifugája lehetne egy kicsit izmosabb. Az 1000 az manapság már elég minimum, de még elmegy kategória.szüleim a velem egykorú hajdu minimat (vagy energomat?) mosógépet le akarják cserélni, mert szegény már nagyon viharvert.
LG-t néztek most.
Én egy éve vettem egy Bosch elöltöltõset 20 ezerért, használtan. Volt vele egy kis macera, de akitõl vettem ingyen megjavította. ( el volt tömõdve egy fém euróssal a szûrõ, meg szénkefét kellett cserélni) 1200-es centrifugája van. Ha tudsz megbízható helyrõl használtat venni, jobban jössz ki anyagilag.
WD-40?Az se hozza le. Semmi, ez tisztíthatatlan és már mástól is hallottam ezt.

Általában a tûzhely melletti szekrényben van a csatlakozás. De van olyan is, hogy pont a tûzhely felett jön le függõlegesen a csõ, akkor a tûzhely fölött van a csap. De ez nem túl szép, és általában csak régi lakásokban fordul elõ ilyen.Dózer: amikor építesz be konyhába gáz fõzõlapot, akkor a gáz kiállás hogy szokott kinézni? Hova szokták tenni az elzáró csapot? Tegnap másfél órát beszélgettünk az IKEÁban egy konyhás nénivel, meg is tervezgettük az egész cuccot kb mindennel, de majd a gázosnak meg kell mondani, hogy pontosan hova tegye a csövet. Ez olyan nehéz kitalálni.
3,6méter konyhára kijött 400.000Ft - gépek nélkül, az még plusz 200. És hiába adnak a cuccra 25 év garanciát, nem tudtam õszintén szerelmes lenni bele, mert ami tényleg fa, az fenyõ és ennek megfelelõen sérülékeny is.
Utána meg jön a teraszbõvítés tervezgetése. Abban is fogok segítséget kérni.
--Trifo
Ha nálad még nincs kiépítve, akkor a lehetõ legkevésbé feltûnõ helyeken vitesd a csöveket, mondjuk fent a plafon közelében, a sarokban meg függõlegesen le, aztán a tûzhely melletti szekrényig.
3,6 m fenyõ konyha korrekt ár, ha a bútor is korrekt. A 25 gari is az. Bár kíváncsi lennék, hogy ha 24 év múlva odaállítasz hozzájuk, mit szólnak majd. Majd térjünk vissza rá 2035-ben:)
Sérülékeny a fenyõ, de fa, ezáltal javítható. Nekem itthon szinte minden fenyõ, kivéve a konyhaszekrény, mert az még nem készült el, de lehet hogy az is fenyõ lesz, esetleg éger.
Sokan félnek a fenyõtõl, pedig az egyik legjobb fa.
Posted 2011. March 07. - 14:46

Dózer: amikor építesz be konyhába gáz fõzõlapot, akkor a gáz kiállás hogy szokott kinézni? Hova szokták tenni az elzáró csapot? Tegnap másfél órát beszélgettünk az IKEÁban egy konyhás nénivel, meg is tervezgettük az egész cuccot kb mindennel, de majd a gázosnak meg kell mondani, hogy pontosan hova tegye a csövet. Ez olyan nehéz kitalálni.
3,6méter konyhára kijött 400.000Ft - gépek nélkül, az még plusz 200. És hiába adnak a cuccra 25 év garanciát, nem tudtam õszintén szerelmes lenni bele, mert ami tényleg fa, az fenyõ és ennek megfelelõen sérülékeny is.
Utána meg jön a teraszbõvítés tervezgetése. Abban is fogok segítséget kérni.
--Trifo
Posted 2011. March 06. - 22:54

vagy nezed a raegett kajat vagy osszekarcolod de leszeded rola
NE ÍGY! NE ÍGY!
Posted 2011. March 06. - 21:26

Van kifejezetten sütõlapra való tisztítószer.
Az se hozza le. Semmi, ez tisztíthatatlan és már mástól is hallottam ezt.
Posted 2011. March 06. - 20:23

amugy tényleg semmi értelme.
Posted 2011. March 06. - 19:33

Én csak azt tudom mondani ami saját tapasztalat. A pogácsát amikor gáz sütõben sütöttem nem lett olyan szép és nem is úgy sült meg. A hús szintén, az alja odapirult a tetejét viszont nem tudtam olyan szépen megpirítani, meg ugye nem lehet grillezni a végén pl a rakott ételeket sok gáz sütõnél. Szóval ott mindenképpen elektromosat használnék, ha lehet. A régi Salgótarjáni Tûzhelygyárban készült otthoni elektromos sütõ rész, már ~20 éve üzemben van, amióta élek és még nem nagyon volt gond vele eddig, max égõ csere kellett. Ami Pesten van elektromos sütõ a lakásban, az is 6 éves kb, azzal sem volt még gond, bár mondjuk úgy igazán használva csak 2 éve van, amióta én is felköltöztem.
A fõzõ lapoknál meg otthon olyan van azon a tûzhelyen, hogy 2 elektromos, 2 gázos, de az elektromost én még pl az életben nem használtam, pedig fõztem sokszor otthon, max melegen tartásra. A gázosat sokkal jobban tudom hangolni és szebben tudok azon sütni, meg jobban tudom használni, takarítása egyszerûbb. Ami itt van fent ugye 1 lappal borított 4-es elektromos sütõ (mint említettem gáz nincs a lakásban), ez se rossz, de nem az igazi nekem, nagyon nem. A takarítás meg.. Kifröccsen egyszer valami rá, akkor olyan is marad, nincs az a CIF, ami levigye. De még a WD40 se ért semmit rajta, a kör alakú lapok körül ott van a ráégett cucc, nem lehet vele mit kezdeni. Ezért is mondom azt, hogy ha gáz fõzõlapra van lehetõség, akkor mindenképpen olyan kell.
De sütõbõl csak az elektromos.
Van kifejezetten sütõlapra való tisztítószer.
Posted 2011. March 06. - 19:21

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2011. March 06. - 19:18

bár amig nem nagyon véres a torka a régi hajdúnak, addig nem bántanám
mostaniak nem fognak 20 évet bírni
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2011. March 06. - 19:05

ha vennek feloltoltoset vennek
NE ÍGY! NE ÍGY!