Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Házépítés, lakásfelújítás és társai

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
965 hozzászólás a témában

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
szüleim a velem egykorú hajdu minimat (vagy energomat?) mosógépet le akarják cserélni, mert szegény már nagyon viharvert.
LG-t néztek most.
konkrétan ezt: LG F1068LD elöltöltõs mosógép :: Elöltöltõs mosógép

véleményt, tapasztalatot szívesen elfogadnék. úgy zusammen LG-rõl mint mosógép is...

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Én csak azt tudom mondani ami saját tapasztalat. A pogácsát amikor gáz sütõben sütöttem nem lett olyan szép és nem is úgy sült meg. A hús szintén, az alja odapirult a tetejét viszont nem tudtam olyan szépen megpirítani, meg ugye nem lehet grillezni a végén pl a rakott ételeket sok gáz sütõnél. Szóval ott mindenképpen elektromosat használnék, ha lehet. A régi Salgótarjáni Tûzhelygyárban készült otthoni elektromos sütõ rész, már ~20 éve üzemben van, amióta élek és még nem nagyon volt gond vele eddig, max égõ csere kellett. Ami Pesten van elektromos sütõ a lakásban, az is 6 éves kb, azzal sem volt még gond, bár mondjuk úgy igazán használva csak 2 éve van, amióta én is felköltöztem.

A fõzõ lapoknál meg otthon olyan van azon a tûzhelyen, hogy 2 elektromos, 2 gázos, de az elektromost én még pl az életben nem használtam, pedig fõztem sokszor otthon, max melegen tartásra. A gázosat sokkal jobban tudom hangolni és szebben tudok azon sütni, meg jobban tudom használni, takarítása egyszerûbb. Ami itt van fent ugye 1 lappal borított 4-es elektromos sütõ (mint említettem gáz nincs a lakásban), ez se rossz, de nem az igazi nekem, nagyon nem. A takarítás meg.. Kifröccsen egyszer valami rá, akkor olyan is marad, nincs az a CIF, ami levigye. De még a WD40 se ért semmit rajta, a kör alakú lapok körül ott van a ráégett cucc, nem lehet vele mit kezdeni. Ezért is mondom azt, hogy ha gáz fõzõlapra van lehetõség, akkor mindenképpen olyan kell.

De sütõbõl csak az elektromos.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
mármint a WD-40-et illetõen? Na igen, petróleumot spray formában csak õk gyártanak. Na jó, nem csak õk . :)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
mi mas, mint amcsi

erdekes, hogy dozer is azon a velemenyen van, mint en
igaz ezert regebben itt fel akartak akasztani

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

All of life’s problems can be solved with two things—duct tape and WD40. If it moves and it shouldn’t, you need duct tape. And if it doesn’t move and it should, you need WD40.

Na ki találja ki a szerzõ állampolgárságát? :)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
A falban lévõ vezetékek szerintem nem sugároznak annyira, mint ahol a fogyasztás történik. De ezt csak mint laikus mondom.

Nekem is az a tapasztalatom, hogy a legkedveltebb a gáz fõzõlap/ villanysütõ. Legalábbis ezt építek be a legtöbbet. Nekünk is ez van itthon, de épp tegnap kezdett behalni a sütõ kapcsolója, pedig csak 3 éves. A gázzal ilyen nem volt.

Az, hogy használni milyen a villany fõzõlapot, és sütõt, abban nincs tapasztalatom.

Jó ez a WD 40. Mindenre jó, csak arra nem, amire kitalálták. :)

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

Én a magam részérõl indukciósat szerettem volna, merthogy ott a meleg nem a fõzõlapban, hanem az edényben keletkezik, nem is annyira melegszik fel, mint a sima kerámialapos. Cserébe nem kell hozzá légbevezetõ cuccot felszerelni a falon/ablakkereten át és nem kötelezõ a páraelszívó se. Tisztítható is, mert egy egybefüggõ sima felület. Meg a bútorba is szabadabban helyezhetõ akárhová. De most már mindegy, nem olyan lesz, hanem gáz.

Hangyaügyben nekem az jött be, hogy WD40-et fújtam a résekbe, ahonnan elõjöttek, Aztán többet nem jöttek. Amikor elõször olvastam ezt, akkor nagyot röhögtem rajta, de aztán minden más után csak kipróbáltam ezt is.

--Trifo

Itt is indukciós van amúgy, csak nem jutott eszembe a neve. A takarítást meg már mondtam. lófittyet könnyen takarítható, ha egyszer valami ráég, azt az életbe nem szeded le és minden meglátszik rajta.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
mivel wd40 faszan higitott petroleum ezert jo ja
szu-ra is hasznalatos ha nem tevedek

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Én a magam részérõl indukciósat szerettem volna, merthogy ott a meleg nem a fõzõlapban, hanem az edényben keletkezik, nem is annyira melegszik fel, mint a sima kerámialapos. Cserébe nem kell hozzá légbevezetõ cuccot felszerelni a falon/ablakkereten át és nem kötelezõ a páraelszívó se. Tisztítható is, mert egy egybefüggõ sima felület. Meg a bútorba is szabadabban helyezhetõ akárhová. De most már mindegy, nem olyan lesz, hanem gáz.

Hangyaügyben nekem az jött be, hogy WD40-et fújtam a résekbe, ahonnan elõjöttek, Aztán többet nem jöttek. Amikor elõször olvastam ezt, akkor nagyot röhögtem rajta, de aztán minden más után csak kipróbáltam ezt is.

--Trifo

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
csak azert mondom mer a jo sutok mind villanyosak
edesanyam is addig nem nyugodott meg amig nem olyanja lett
eladta azt par hetes sutot is amit fater vett.

sugarozni sugaroz de a falban levo vezetek is sugaroz
es tobbet ul a vezetek mellett, mint a tuzhely mellett az ember/asszony

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
nálunk mindig a fürdõszobában jöttek, frankón kirágták a csempe közül a fugát. aztán egyszer kinyomtuk a fugákat sziloplaszttal, azóta nincsenek.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

hangya ügyi kérdés:

mit lehet kezdeni az olyan hangyákkal (kb ilyen 8-10mm nagyok), amik idõrõl-idõre elõbújnak, majd nem mennek vissza oda, ahonnan elõjöttek, hanem a lakás különbözõ pontjain (kb két-három fix pont) egyszerûen megdöglenek? kb. tudom, hogy honnan jönnek elõ, de hiába fújom be raiddel, valahogy mindig elõkerülnek, aztán szedhetem össze a dögöket. ha nem fújok semmit, akkor is kijön-döglik-összeszed a forgatókönyv. ötlet, tanács, tipp?

Ezek kirágják a gipszet, betont, akármit, legalább is mi ezt tapasztaltuk, szóval ha a rést betömíted, nem érsz vele semmit. Nálunk a megoldás az lett, hogy Raid hangya csapdák, az a kis boly alakú mûanyag cucc, de CSAK! a Raid vált be nálunk, a többit elkerülték... Monjuk erõsen mérgezõ tud lenni, szóval ne legyen olyan helyen ahol gyakran bele tudsz rúgni, vagy hozzáérni. Tedd mondjuk szekrény alá. A másik megoldás az volt, hogy rovarölõ méregbe áztatott vattadarabokat tömködtünk az elõre áttisztított résekben, jó szorosan bele és úgy szilikonoztuk le a csempe tövét. Ott egy ideje nem jöttek már elõ, ameddig tart a méreg hatása, addig valószínûleg nem is fognak. A szilikon meg azért jó, mert nem oldja ki a felmosó víz meg lényegében semmi.

Ez lehet egy megoldás.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.160 hozzászólás
hangya ügyi kérdés:

mit lehet kezdeni az olyan hangyákkal (kb ilyen 8-10mm nagyok), amik idõrõl-idõre elõbújnak, majd nem mennek vissza oda, ahonnan elõjöttek, hanem a lakás különbözõ pontjain (kb két-három fix pont) egyszerûen megdöglenek? kb. tudom, hogy honnan jönnek elõ, de hiába fújom be raiddel, valahogy mindig elõkerülnek, aztán szedhetem össze a dögöket. ha nem fújok semmit, akkor is kijön-döglik-összeszed a forgatókönyv. ötlet, tanács, tipp?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Itt meg még rosszabb, ez a hõálló üveglap borítású, ami alatt ugye spirálban ott van a fûtószál, 1szer rácseppen az olaj és kicsit odaég, de nem is kell nagyon, azt már az életben nem szeded le.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Azért a nagyi sparherdje is király dolog volt. Legalábbis nosztalgia ügyileg tuti, nem a Tv és szg elõtt gubbasztott a család ha nem a meleg konyhában beszélgettünk.
Én is a gáz fõzõ villany sütõ kombóra esküszöm, Sajna kerámia lapos van most:(
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
pedig így kb mindenfélét végigpróbálgatva tényleg a gázfözõ, villanysütõ kombó a legjobb. na jó egy búbos kemence, de annak meg kicsi a realitása egy átlag lakásban. :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.353 hozzászólás
Nálunk a 25 éves panelban egy 25 éves elekthermax tipusú villanytûzhely van. Nagy megelégedéssel használom mai napig, ha fõzni kíván kedvem.
Ha lehetne sem használnék gázt. Sem fûtésre, sem más formában. :)

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

Mert Jenõ szerint csak a gáz az egyetlen igazi jó dolog. Meg az indukciós fõzõlap sugároz, meg egészségtelen. Állítólag. Én meg már leszarom. Pedig drágább se lenne és vond is sokkal kevesebb lenne vele.

--Trifo

Én mint olyan ember, aki szeret fõzni mondom azt, hogy az elektromos tûzhelyet rühellem, ami itt van a lakásban az valami szörnyû, pedig nem egy olcsóbb darab volt (gáz mondjuk nem is lehet alapból a kis légtér miatt, meg a házban a lakásokba nincs külön sehol gáz vezetve). De sokkal jobb és könnyebben tisztán tartható a gázos és használat szempontjából is sokkal jobb. Ha van lehetõség inkább az. Csak a sütõ legyen elektromos, abban viszont csak az a jó.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás

trifo:miert nem villany tuzhely/suto?

Mert Jenõ szerint csak a gáz az egyetlen igazi jó dolog. Meg az indukciós fõzõlap sugároz, meg egészségtelen. Állítólag. Én meg már leszarom. Pedig drágább se lenne és vond is sokkal kevesebb lenne vele.

--Trifo

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
trifo:miert nem villany tuzhely/suto?

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer