Fürdõszobában van egy fölös terület a mennyezet alatt, ami hasznosítható lenne, pl odarakni törölközõket, más ritkán használt cuccot. A zuhanyzó feletti résznél pedig csak simán egy állmennyezet kellene, akkor a fürdõ is elõbb felfûtene, sok az üres tér.
Ez volt az alapkoncepcióm elõször, ezt még kézzel rajzoltam + kiszíneztem gépen, hogy láthatóbb legyen:

Alap elgondolás ez volt, hogy végigfutó polc a piros a gipszkarton, ami fel lenne ilyen L alakú konzolokkal csavarozva. Na most az új koncepció az, hogy csak a jobb oldali része maradna meg csak. De annak az alsó szintjénél lenne a zuhany feletti részen állmennyezet, az viszont burkolt elõlrõl is így ami most középsõ tartó elem, az lenne egy hosszabb darab és kiérne takarva a többi részt és ott üres tér lenne.
Kérdés, az üres térbe szoktak valamit rakni 'tömítõ anyagnak' ilyenkor vagy a levegõ szigetel? Másik, hogy zuhany miatt a felcsapódó párának a zuhanykabin és az állmennyezet között mennyi teret kellene hagyni (elszívó van amúgy a fürdõ plafonban)? Mivel fürdõszoba, milyen gipszkarton kellene (nem tudom milyenek vannak, a kérdés, hogy van-e valamilyen extra igénye).
Várok más ötleteket is hátha valakinek akad valami jó.