Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Házépítés, lakásfelújítás és társai

- - - - -

• Please log in to reply
965 replies to this topic

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
nem az, hogy ledobja a vakolatot?
mármint a házunkkal szemben van egy társasház ilyen szürke betontéglából van és tûzoltók évente egyszer megjelennek, hogy a lógó vakolatot leszedjék.
(arra gondolok, aminek a közepében két nagy lyuk van, és általában há alá épített pince falát építik ilyennel.)
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Hali!

Sógorék kinéztek egy 20 éves házat, amit úgy hirdettek, hogy Ytong-ból van, de kiderült, hogy gázbeton. Az a jó szürke miskolci. Valamit olvastam róla, hogy valamilyen tulajdonsága miatt nem jó, de nem bírom felidézni. Még az se, hogy mûszaki, vagy élettani hatásról volt-e szó. Tudtok errõl nekem mondani valamit?

--Trifo

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
irtam választ! Bár attól félek nem fogunk tudni megegyezni :(

én nagyon a természetes dolgok felé hajlok( fa- vagy földház)
most okosodok a témában

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

csabilc4

csabilc4

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 119 posts

Nagyon sokféle könnyûszerkezetes ház van. Az igazán jók nem olcsóbbak a hagyományos módon épült téglaháznál. Sok jó gyártót lehet találni a német www.bauen.com oldalon, de nagyon jók a trendhaus, vagy a danhaus.de házai is. A falszerkezeten kívül, ami az építési költség kb 10% mindenbõl ugyanaz szükséges mindkét háztípushoz is, tehát igazából nem a falakon lehet nagy összeget megspórolni. Az igazán jó könnyûszerkezetes házak energiatakarékosságát nehéz, de nem lehetetlen utolérni tégla kivitelezésnél sem. 2006-07-ben építettük a házunkat, ami akkor kijött kb 160 ezer négyzetméter áron. Egy jó könnyûszerkezetes is került volna ennyibe. Szóval szerintem a választás izlés dolga, de a téglaház általában jobb értéktartó, és talán az egyre szélsõségesebb idõjárással szemben is jobban véd egy masszív tégla szerkezet.

Igen, ezeknek nincs nagy hagyománya Mo.-n, nem véletlen, hogy eladásra épített házak/társasházak szinte mindig hagyományos (tégla)technológiával épülnek. Egyszerûen az emberek nem bíznak még sem a fa/fém tartószerkezetû sem a polisztirol/beton anyagú falszerkezetben, így ezek nehezen eladhatók nálunk.
USA-ban pl. lakóház (residental) nagyon ritkán épül téglából. Náluk a fa/fém szerkezet az elterjedt, mert ezeket gyorsan fel lehet építeni és gyorsan bonthatók is. Ott nem nagyon épül lakóház 100évre... Annyi idõ alatt 5ször ledózerolják és új kerül a helyére.

Én nem vagyok ezek ellen, de én is téglából szeretnék/fogok építkezni.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

egyik barátomnakvan ilyen könnyûszerkezetes háza, egy gondom van vele, amikor a múltkor náluk aludtunk, vazz én panelproli vagyok, de ha ott megindult valaki az emeleten, azt hittem rögtön leszakadunk úgy döngött.
+ ha valaki nagyon akar, egy motoros fûrésszel csont nélkül bemegy...

Ezt a döngést én is tapasztaltam,de szerintem nem vészes,elvégre nem a szomszéd csinálja.A motoros fûrész sztorihoz meg:Egy masszív téglaházon is vannak ablakok,ajtók.És nem kell hozzá fûrész ha be akarnak hatolni.Megjegyzem,egy könnyûszerkezetes házon sem a falon át hatol be egy betörõ.:)

Bikediscount

Bikediscount

vendég

• fórumtag
  • 10 posts

egyik barátomnakvan ilyen könnyûszerkezetes háza, egy gondom van vele, amikor a múltkor náluk aludtunk, vazz én panelproli vagyok, de ha ott megindult valaki az emeleten, azt hittem rögtön leszakadunk úgy döngött.

Nagyon sokféle könnyûszerkezetes ház van. Az igazán jók nem olcsóbbak a hagyományos módon épült téglaháznál. Sok jó gyártót lehet találni a német www.bauen.com oldalon, de nagyon jók a trendhaus, vagy a danhaus.de házai is. A falszerkezeten kívül, ami az építési költség kb 10% mindenbõl ugyanaz szükséges mindkét háztípushoz is, tehát igazából nem a falakon lehet nagy összeget megspórolni. Az igazán jó könnyûszerkezetes házak energiatakarékosságát nehéz, de nem lehetetlen utolérni tégla kivitelezésnél sem. 2006-07-ben építettük a házunkat, ami akkor kijött kb 160 ezer négyzetméter áron. Egy jó könnyûszerkezetes is került volna ennyibe. Szóval szerintem a választás izlés dolga, de a téglaház általában jobb értéktartó, és talán az egyre szélsõségesebb idõjárással szemben is jobban véd egy masszív tégla szerkezet.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
fasza
emléxem ,régen ablakoztál
azt hittem, a betét az külön móka

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts
jól mondod savanyú, én is csináltam párszor :D

az a vérmenõ ajtó úgy jön a gyárból hogy osszerakják a kerettel együtt aztán bezárják kulcsal a kulcsokat meg felcsavarozzák a tok oldalára...ebbõl adódik, hogy mivel sorozatgyártás(mármint hogy ajtó nem a méret meg ilyenek) vannak csávók akik egész nap ajtókra csavarozzák a zárfogadót, becsuk, bezár kulcsot felcsavar...monoton néha elba**ák és nem az a kulcs kerül oda vagy szimplán lemarad

építenéd be az ajtót, kéne szétszedni erre vagy nincs kulcs vagy nem jó(spec szüleimnek rendelt ajtóm is ilyen volt ;) ) na nesze neked 5 pontos biztonsági zár, valahogy szét kéne szedni (2 megoldás játszik--1 visszaküld gyár---2 megfúr spéci svájci zárszerkezet)---az üzembõl adnak faja 6-os titán fúrószárat ilyen esetre, 5 perc alatt úgy esnek ki a tüskék belõle mint a huzat...

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts

hihi

én meg elfújom PB-vel a vérmenõ mûa. bejárati ajtó hipertechnikus hájtekkódolású keresztpántos, gammasugárfelismerõ elven mûködõ zárnyelvének fészkét.
mindezt csendesen 5 perc alatt.

csabilc4

csabilc4

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 119 posts

Köszi,de ez sztem inkább építõknek szól. Sajna arra nem lesz lehetõségünk, hogy pl a 3/4-es fûtéscsöveket vékonyra cseréljük. És nem is akarnánk. Jó dolog a passzív ház, de egy régibõl ilyet csinálni iszonyat drága:( Meg nem lehet modulárisan csinálni:(

igen, ez gyakorlatiasabb könyv.

amúgy megvettétek az említett házat?

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts

örülök :)

ha már így belelendültél, szerintem ebben is találsz sok hasznos dolgot:
http://morokonyv.hu/...ületek/24975/18

Köszi,de ez sztem inkább építõknek szól. Sajna arra nem lesz lehetõségünk, hogy pl a 3/4-es fûtéscsöveket vékonyra cseréljük. És nem is akarnánk. Jó dolog a passzív ház, de egy régibõl ilyet csinálni iszonyat drága:( Meg nem lehet modulárisan csinálni:(

csabilc4

csabilc4

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 119 posts

Nagyon jó a Thomas Königstein féle könyv! Mindenkinek ajánlom én is. Már lassan a végén járok, és sok olyan dolgot megvilágított, amire nem is gondoltam.
És mennyire messze vagyunk a német gondolkodásmódtól. Ebben is... Meg a támogatási rendszertõl is.
Kezd kialakulni a fejemben a gépészeti terv. Már csak a pénztárcámban kellene alakulnia a dolgoknak.

örülök :)

ha már így belelendültél, szerintem ebben is találsz sok hasznos dolgot:
http://morokonyv.hu/...ületek/24975/18

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Nagyon jó a Thomas Königstein féle könyv! Mindenkinek ajánlom én is. Már lassan a végén járok, és sok olyan dolgot megvilágított, amire nem is gondoltam.
És mennyire messze vagyunk a német gondolkodásmódtól. Ebben is... Meg a támogatási rendszertõl is.
Kezd kialakulni a fejemben a gépészeti terv. Már csak a pénztárcámban kellene alakulnia a dolgoknak.

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts

...

Azért azt te is tudod, hogy nem a házfalon keresztül jutnak be a tolvajok semmilyen házba, lakásba ;) a szûk keresztmetszet mindig a nyílászáró, a full fém biztonsági ajtó a legjobb megoldás, de az ablakot csak nem csinálod üveg helyett fémbõl :) amúgy meg mindenhova be lehet jutni, csak idõ és tudás kérdése, építhetsz te akár 80cm vastag betonfalat is, ha van ablak ba**hatod...

golyóálló üveget és társait most hagyjuk ;)

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts
köszi a válaszokat! :)
(meg is van a kiszemelt... [link])

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
priviben told már át mit is tudsz

fuck me, i'm famous!

csabilc4

csabilc4

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 119 posts

édes vagy
mit tudsz pontosan? :D

házhoz illõ telket eladót :)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
édes vagy
mit tudsz pontosan? :D

fuck me, i'm famous!

csabilc4

csabilc4

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 119 posts

én ha építkezek csak ilyet

telek van már? mert tudok 1 hozzáillõt (Szt.endre)

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3,201 posts

Az autóvillamosság tök egyszerü:

-ha valami nem szikrázik pedig kellene, akkor kontaktspray

-ha valami szikrázik, pedig nem kellene, akkor szigetelõszalag