Jelentkezz be Regisztrálj

Házépítés, lakásfelújítás és társai
Írta 2009. január 24. - 23:41

mármint a házunkkal szemben van egy társasház ilyen szürke betontéglából van és tûzoltók évente egyszer megjelennek, hogy a lógó vakolatot leszedjék.
(arra gondolok, aminek a közepében két nagy lyuk van, és általában há alá épített pince falát építik ilyennel.)

Írta 2009. január 24. - 23:37

Sógorék kinéztek egy 20 éves házat, amit úgy hirdettek, hogy Ytong-ból van, de kiderült, hogy gázbeton. Az a jó szürke miskolci. Valamit olvastam róla, hogy valamilyen tulajdonsága miatt nem jó, de nem bírom felidézni. Még az se, hogy mûszaki, vagy élettani hatásról volt-e szó. Tudtok errõl nekem mondani valamit?
--Trifo
Gyermekeink képekben. Régebbi képek: ITT , pici Hanka itt és pici Ignác itt
Írta 2009. január 22. - 23:43

én nagyon a természetes dolgok felé hajlok( fa- vagy földház)
most okosodok a témában
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2009. január 22. - 22:28

Nagyon sokféle könnyûszerkezetes ház van. Az igazán jók nem olcsóbbak a hagyományos módon épült téglaháznál. Sok jó gyártót lehet találni a német www.bauen.com oldalon, de nagyon jók a trendhaus, vagy a danhaus.de házai is. A falszerkezeten kívül, ami az építési költség kb 10% mindenbõl ugyanaz szükséges mindkét háztípushoz is, tehát igazából nem a falakon lehet nagy összeget megspórolni. Az igazán jó könnyûszerkezetes házak energiatakarékosságát nehéz, de nem lehetetlen utolérni tégla kivitelezésnél sem. 2006-07-ben építettük a házunkat, ami akkor kijött kb 160 ezer négyzetméter áron. Egy jó könnyûszerkezetes is került volna ennyibe. Szóval szerintem a választás izlés dolga, de a téglaház általában jobb értéktartó, és talán az egyre szélsõségesebb idõjárással szemben is jobban véd egy masszív tégla szerkezet.
Igen, ezeknek nincs nagy hagyománya Mo.-n, nem véletlen, hogy eladásra épített házak/társasházak szinte mindig hagyományos (tégla)technológiával épülnek. Egyszerûen az emberek nem bíznak még sem a fa/fém tartószerkezetû sem a polisztirol/beton anyagú falszerkezetben, így ezek nehezen eladhatók nálunk.
USA-ban pl. lakóház (residental) nagyon ritkán épül téglából. Náluk a fa/fém szerkezet az elterjedt, mert ezeket gyorsan fel lehet építeni és gyorsan bonthatók is. Ott nem nagyon épül lakóház 100évre... Annyi idõ alatt 5ször ledózerolják és új kerül a helyére.
Én nem vagyok ezek ellen, de én is téglából szeretnék/fogok építkezni.
Írta 2009. január 22. - 11:12

egyik barátomnakvan ilyen könnyûszerkezetes háza, egy gondom van vele, amikor a múltkor náluk aludtunk, vazz én panelproli vagyok, de ha ott megindult valaki az emeleten, azt hittem rögtön leszakadunk úgy döngött.
+ ha valaki nagyon akar, egy motoros fûrésszel csont nélkül bemegy...
Ezt a döngést én is tapasztaltam,de szerintem nem vészes,elvégre nem a szomszéd csinálja.A motoros fûrész sztorihoz meg:Egy masszív téglaházon is vannak ablakok,ajtók.És nem kell hozzá fûrész ha be akarnak hatolni.Megjegyzem,egy könnyûszerkezetes házon sem a falon át hatol be egy betörõ.

Írta 2009. január 22. - 00:40

egyik barátomnakvan ilyen könnyûszerkezetes háza, egy gondom van vele, amikor a múltkor náluk aludtunk, vazz én panelproli vagyok, de ha ott megindult valaki az emeleten, azt hittem rögtön leszakadunk úgy döngött.
Nagyon sokféle könnyûszerkezetes ház van. Az igazán jók nem olcsóbbak a hagyományos módon épült téglaháznál. Sok jó gyártót lehet találni a német www.bauen.com oldalon, de nagyon jók a trendhaus, vagy a danhaus.de házai is. A falszerkezeten kívül, ami az építési költség kb 10% mindenbõl ugyanaz szükséges mindkét háztípushoz is, tehát igazából nem a falakon lehet nagy összeget megspórolni. Az igazán jó könnyûszerkezetes házak energiatakarékosságát nehéz, de nem lehetetlen utolérni tégla kivitelezésnél sem. 2006-07-ben építettük a házunkat, ami akkor kijött kb 160 ezer négyzetméter áron. Egy jó könnyûszerkezetes is került volna ennyibe. Szóval szerintem a választás izlés dolga, de a téglaház általában jobb értéktartó, és talán az egyre szélsõségesebb idõjárással szemben is jobban véd egy masszív tégla szerkezet.
Írta 2009. január 21. - 20:23

Írta 2009. január 21. - 20:17

az a vérmenõ ajtó úgy jön a gyárból hogy osszerakják a kerettel együtt aztán bezárják kulcsal a kulcsokat meg felcsavarozzák a tok oldalára...ebbõl adódik, hogy mivel sorozatgyártás(mármint hogy ajtó nem a méret meg ilyenek) vannak csávók akik egész nap ajtókra csavarozzák a zárfogadót, becsuk, bezár kulcsot felcsavar...monoton néha elba**ák és nem az a kulcs kerül oda vagy szimplán lemarad
építenéd be az ajtót, kéne szétszedni erre vagy nincs kulcs vagy nem jó(spec szüleimnek rendelt ajtóm is ilyen volt

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"
Írta 2009. január 21. - 17:39

hihi
én meg elfújom PB-vel a vérmenõ mûa. bejárati ajtó hipertechnikus hájtekkódolású keresztpántos, gammasugárfelismerõ elven mûködõ zárnyelvének fészkét.
mindezt csendesen 5 perc alatt.
Írta 2009. január 21. - 14:54

Köszi,de ez sztem inkább építõknek szól. Sajna arra nem lesz lehetõségünk, hogy pl a 3/4-es fûtéscsöveket vékonyra cseréljük. És nem is akarnánk. Jó dolog a passzív ház, de egy régibõl ilyet csinálni iszonyat drága:( Meg nem lehet modulárisan csinálni:(
igen, ez gyakorlatiasabb könyv.
amúgy megvettétek az említett házat?
Írta 2009. január 21. - 13:23

örülök
ha már így belelendültél, szerintem ebben is találsz sok hasznos dolgot:
http://morokonyv.hu/...ületek/24975/18
Köszi,de ez sztem inkább építõknek szól. Sajna arra nem lesz lehetõségünk, hogy pl a 3/4-es fûtéscsöveket vékonyra cseréljük. És nem is akarnánk. Jó dolog a passzív ház, de egy régibõl ilyet csinálni iszonyat drága:( Meg nem lehet modulárisan csinálni:(
Írta 2009. január 21. - 13:10

Nagyon jó a Thomas Königstein féle könyv! Mindenkinek ajánlom én is. Már lassan a végén járok, és sok olyan dolgot megvilágított, amire nem is gondoltam.
És mennyire messze vagyunk a német gondolkodásmódtól. Ebben is... Meg a támogatási rendszertõl is.
Kezd kialakulni a fejemben a gépészeti terv. Már csak a pénztárcámban kellene alakulnia a dolgoknak.
örülök

ha már így belelendültél, szerintem ebben is találsz sok hasznos dolgot:
http://morokonyv.hu/...ületek/24975/18
Írta 2009. január 21. - 13:04

És mennyire messze vagyunk a német gondolkodásmódtól. Ebben is... Meg a támogatási rendszertõl is.
Kezd kialakulni a fejemben a gépészeti terv. Már csak a pénztárcámban kellene alakulnia a dolgoknak.
Írta 2009. január 21. - 12:15

...
Azért azt te is tudod, hogy nem a házfalon keresztül jutnak be a tolvajok semmilyen házba, lakásba

golyóálló üveget és társait most hagyjuk

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"
Írta 2009. január 21. - 11:49

Írta 2009. január 21. - 11:37

fuck me, i'm famous!
Írta 2009. január 21. - 00:06

Írta 2009. január 20. - 23:20

mit tudsz pontosan?

fuck me, i'm famous!
Írta 2009. január 20. - 23:05

én ha építkezek csak ilyet
telek van már? mert tudok 1 hozzáillõt (Szt.endre)
Írta 2009. január 20. - 22:29

Az autóvillamosság tök egyszerü:
-ha valami nem szikrázik pedig kellene, akkor kontaktspray
-ha valami szikrázik, pedig nem kellene, akkor szigetelõszalag