Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Házépítés, lakásfelújítás és társai

- - - - -

• Please log in to reply
965 replies to this topic

Ariadne

Ariadne

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 posts

Valaki írta valamikor, hogy tudna segíteni utólagos homlokzatszigetelõs pályázat beadásában, csak most nem találom, hogy ki volt és mikor. A segítsége ellenben igen jól jönne éppen...

Ja, meg amit Thy írt a legelején, a kalákamunkák. Jön a tavasz, lehet kezdeni mindenfélét. Én benne lennék, meg nálunk is lenne ezmegaz bográcsgulyással :)

--Trifo

Nem hiszem, hogy én voltam, de tudok segíteni NEP pályázatban, a tavalyin nyertünk, épp most küldjük vissza a szerzõdést, félig már meg is valósítottuk. :) Egyelõre fûtést és nyílászárót újítunk, annak tudom a dolgát.

NEP központ egyébként nagyon segítõkész, telefonon nehéz elérni, de mailre pár órán belül válaszolnak általában, pontosan. Még azt is megtették, hogy amikor elküldtem szkennelve a véglegeset beadás elõtt, hogy jó-e így, rábólintottak. :)
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective : Roam)

csabilc4

csabilc4

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 119 posts

Valaki írta valamikor, hogy tudna segíteni utólagos homlokzatszigetelõs pályázat beadásában, csak most nem találom, hogy ki volt és mikor. A segítsége ellenben igen jól jönne éppen...

Ja, meg amit Thy írt a legelején, a kalákamunkák. Jön a tavasz, lehet kezdeni mindenfélét. Én benne lennék, meg nálunk is lenne ezmegaz bográcsgulyással :)

--Trifo

ippeg pályázatírásban segíteni nem tudok Neked, de elvileg áprilisban indul a NEP2009, érdemes néha rápillantani erre :http://www.khem.gov....etika/ener_paly

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Egy konténernyi sittet (pontosabban nem építési hulladékot, hanem a motort, alkatrészeket, lomot) még rá lehet verni a régi tulajra, hogy mi a f.nak hagyott ott annyi cuccot. Csak kellõen erõszakosnak kell lenni.

Ja és GRAT! Mostantól neverending story :D

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Na végre múlt héten lakástulajdonosokká váltunk! Azaz a bankunk egyenlõre, de ez is több, mint a semmi:D A hivatalos mérések szerint 170nm-ünk van, aminek elkezdõdött a felujítása. Ma vannak kint a vizesek a derítõ helyett a csatornára kötni, meg hogy végre eltûnjön az árok az udvarból. Aztán jöhet a kaláka, elõször egy nagy lomizással. Tegnap szemrevételeztük, és a pc-cuccoktól, egy fél Land Rover motorig minden van, meg még ki tudja mi.
Trifo: hegesztés mikor?

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts

--Trifo

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
mekkora kuriakban laktok ti?

szarul hangzik az, hogy eljatszotta kartyan.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

ez jött ki a felújításnál a bejárati ajtófélfából:
a lényeg, hogy 1941ben egyszer már elrohadt az ajtó... és ami a szép benne: aki felújította, az nagybátyám haverjának a nagyapja.

Jók ezek a régi cirkalmas betûk.Érdekes dolgok kerülhetnek elõ egy régi házból.Szüleim régi házának felújításakor,II.vh-s fegyverek,hadi felszerelések kerültek elõ.A ház kb 130 éves kõház.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Na, a ház, ahol most lakom 200 éves - minimum - és egykoron egy számadó tiszté volt a Hajós család uradalmi birtokán. Aztán ma egy 2 méter magas kapitalista lakja. :)

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
bizony. ha vége a felújításnak, akkor ráfekszem, hogy kiderítsem a ház történetét. annyit már tudok, hogy a falubíró kúriája volt valaha, aztán kártyán elvesztette :)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Jók ezek a régi emlékek.
Kereszt szüleim házának mestergerendájában benne az építés dátuma, 1825.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
ez jött ki a felújításnál a bejárati ajtófélfából:
a lényeg, hogy 1941ben egyszer már elrohadt az ajtó... és ami a szép benne: aki felújította, az nagybátyám haverjának a nagyapja.

Feltöltött kép

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
off:
szerencsére nem, bent vannak nálam a melóhelyen, plusz még egy csomag újság, meg némi szövet
viszont nem volt alkalmam összefutni veled...
bár ha valamikor ebédidõben felénk jársz, az nagy királyság lenne

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Charon: OK, de ettõl még kiváncsi vagyok rá, hogy szakértõk mit gondolnak a cuccról. :)

Villanyos cuccok kellenek még?

--Trifo

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
fém létra végre két darab pulóvert rácsavarsz
fa létra végére keresztbe egy deszkát rászögelsz
nekünk is dryvit

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Hali!

Most találkoztam össze ezzel a HyperTherm mevû cuccal. Ha jól értelmezem, akkor ez olyan valami - illetve úgy is lehet használni - mint Dryvit, csak annál jóval szilárdabb az elkészült felület. Saját egyszerû nyelvemre lefordítva: nem szakad be a fal, ha nekitámasztok egy létrát.

Szakértõ urak, errõl miként vélekedtek?

--Trifo

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts

A kondenzálódás az amikor a hõmérséklet túl alacsony, és kátrány képzõdik?
Akkor ezt a szabályozást meg lehet oldani ESBE-vel is? Mert pl itt:
http://www.fenyvesba...ta_arvetes.html az elsõ modellnél ESBE van.
Mert elég durva az árkülönbözet.

Nem,ahhoz, ait kérdezel, neked erre van szükséged: TV 40/60 termokeveverõ szelep (60 C°) 120 € (31 783 Ft) Az esbe szelep csak fûtési hõmérsékllet szabályozására alkalmas, de ahhoz is kell még egy megfelelõ motor, ill. fûtésszabályzó.

Hogyan lehet a kátrányképzõdést kikerülni? (Mi az elve?)

A kazán hõmérsékletét tartósan 60-on, vagy felette kell tartani, illetve a lehetõ legszárazabb tüzelõanyaggal kell tüzelni, aminek magas a hõértéke. Mindezek mellett fontos a megfelelõ mennyiségû égéslevegõ, ami mellett gondoskodni kell az égéstermék maradéktalan eltávozásáról is.
Egyszerû, nem? De mehetünk tudományosba is, csak annak már semmi értelme. :)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Hogyan lehet a kátrányképzõdést kikerülni? (Mi az elve?)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
A kondenzálódás az amikor a hõmérséklet túl alacsony, és kátrány képzõdik?
Akkor ezt a szabályozást meg lehet oldani ESBE-vel is? Mert pl itt:
http://www.fenyvesba...ta_arvetes.html az elsõ modellnél ESBE van.
Mert elég durva az árkülönbözet.

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Nem kis biznisz lehet ez sem.
Bezzeg a jó öreg cserépkályha. :)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Nem, a Laddomat 21 a kazán hõmérséklet szabályzását végzi - mennyiségi szabályzás - ugyanis mindenkor meg kell akadályozni a kazán kondenzálódását. ezért ez alkalmazandó minden esetben.
Szakik nem terveznek, õk szakik, de sztem. mindegyik dolgozik tervezõkkel. Ha ez gondot okozna, akkor kollégám tervez egyedi rendszereket is. Õt ajánlottam barátodnak is.