Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Házépítés, lakásfelújítás és társai

- - - - -

• Please log in to reply
965 replies to this topic

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

Nem, nem lehet nyitni. Valami határozottan fémes reccsenés volt.
Ma talán jön végre egy ablakos, aki egyáltalán ránéz - bár mondta hogy kinyitni sem lesz egyszerû ezeket a mûanyag izéket, mivel nálunk a falba süllyesztve vannak ráadásul...

általában egy kis fogaskerék/fogasléc kapcsolat mozgatja a szerkezetet.Az dõlt szét valószínûleg.Nem tudom milyen zár van benne(Roto?),de a pántokat lecsavarozva,kiemelhetõ az ablakszárny.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

Zorg,ki sem lehet nyitni az ablakot?Szereld le a kilincset,lehet hogy csak a kilincs-zár kapcsolat ugrott szét.

Charon,én magamat ajánlanám,de csak faablak témában.

Nem, nem lehet nyitni. Valami határozottan fémes reccsenés volt.
Ma talán jön végre egy ablakos, aki egyáltalán ránéz - bár mondta hogy kinyitni sem lesz egyszerû ezeket a mûanyag izéket, mivel nálunk a falba süllyesztve vannak ráadásul...
"In idem flumen bis non descendimus"

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,333 posts
van fotocellás ajtó ha kell valakinek :D

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

Dózer: árulsz/szerelsz fa nyílászárókat?
--Trifo

Készítek/szerelek.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Hétfõn hozzánk is hozzák az új ablakokat (http://www.oknoplast...pl/hu/1:Fooldal).
Ha beszerelték tudok véleményt mondani, ha érdekel valakit. Árban is elég jót mondtak.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Dózer: árulsz/szerelsz fa nyílászárókat? Nekünk kellene hamarosan egy kupaccal és konzultálnék elõtte szakértõvel, mert a mostani ablakok redõnyösek - beépített redõnytokkal - és Jenõ szeretne késõbb is redõnyt. Csakhát mit kell hogyan kialakítani, hogy jó legyen...

--Trifo

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
Zorg,ki sem lehet nyitni az ablakot?Szereld le a kilincset,lehet hogy csak a kilincs-zár kapcsolat ugrott szét.

Charon,én magamat ajánlanám,de csak faablak témában.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Zorg: azért egy telefont megérne, hátha a pösti cég tudna mondani közelebbi kontaktot.

--Trifo

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
na, kihuztam sziloval

trifo et al.: fa ablakot cserelni "tokba epitessel" temakor
(nem gerebtokos, hanem ujabb. A tok meg jo, de az ablakkeret tulzottan szet van szaradva-repedve)

Miert nem jo, ha nem jo?
Elonye nekunk az lenne, hogy tisztabb a munka.
Fullos beepito es gyarto ceget ajanljatok!

elso blikkre csak az ablakok koltsege (egy nagy kb 80e, egy dupla erkelyajto 100e, egy szimpla 50e, ket kicsi ablak 2x30e, egy kicsit nagyobb 40e) igy meg elfogadhato saccra
milyen tetel lehet a beepites? (hungarocelles szigeteles kint, parkany is kell, redony is lesz talan...)

(((Szinte mindegy, hogy muanyag, vagy fa - errol ne vitatkozzunk, elobbire szavazok, elegem van a csiszolasbol/festesbol, majd talan oregkoromra cserelunk vissza fara)))

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

a zárat szerintem te is kitudod cserélni.Gondolom bukó-nyíló vasalatról van szó.Nem baj ha nem pont ugyan olyan zárszerkezetet találsz,a lényeg hogy ahova a kilincs megy,az passzoljon.Ha a záró pöckök kicsit arrébb vannak,azokhoz a tokban arrébb lehet állítani a fogadó részt.

Gondom az - vagy szerencsém? - hogy a bezáráskor törött szét valami, én meg nem szívesen mennék neki úgy, hogy azt sem tudom hogyan bonthatnám meg.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
a zárat szerintem te is kitudod cserélni.Gondolom bukó-nyíló vasalatról van szó.Nem baj ha nem pont ugyan olyan zárszerkezetet találsz,a lényeg hogy ahova a kilincs megy,az passzoljon.Ha a záró pöckök kicsit arrébb vannak,azokhoz a tokban arrébb lehet állítani a fogadó részt.

PUR habból létezik kétkomponensû,azok sokkal többet bírnak mindenféle értelemben.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

Akkor mondjuk ALUKÖNIGSTAHL
1047 Bp, Baros u. 91-95 Tel: +36 1 4354000

Köszönöm, õket találtam én is - de még futok egy kört egy helyi emberkével.
(Budapesti cégnek - ha egyáltalán foglalkoznak javítással... - kiszállási díja annyi mint a szerkezet maga.)

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Akkor mondjuk ALUKÖNIGSTAHL
1047 Bp, Baros u. 91-95 Tel: +36 1 4354000

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

zOrg: nézd meg a vasalat márkáját ar ablakon (A miénken Roto volt), és arra keress.

Charon: ami vágott felületû öreg PURhabot eddig láttam, az mind porladós volt. Szerintem célszerû lenne valami csíkot ráragasztani a tetejére.

--Trifo

Nincs külön semmiféle jelzés rajtuk - csak a kilincsen a Schüco logójából a korona:
Feltöltött kép

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
zOrg: nézd meg a vasalat márkáját ar ablakon (A miénken Roto volt), és arra keress.

Charon: ami vágott felületû öreg PURhabot eddig láttam, az mind porladós volt. Szerintem célszerû lenne valami csíkot ráragasztani a tetejére.

--Trifo

skiri

skiri

törzsvendég

• fórumtag
  • 271 posts
Sziasztok!

Tudnátok ajánlani egy BP belvárosában is tevékenykedõ korrekt nemlehúzós gázszerelõ mesterembert? 2-3 konvektort kellene csak rendbe rakni.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
SCHÜCO ablakokkal foglalkozó céget ha ismer valaki, kérem ossza meg az elérhetõséget!
(Törött zárszerkezetet kellene cserélni.)

Köszöntem.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

A PUR hab fedetlenül (e.g. benyomom egy résbe, megköt, levágom síkba sniccerrel) tényleg "megég" a napon ill. tönkremegy?

ezek szerint sikerült a sziló project...ezért repült olyan szomorúan hazafelé az a csapat dögkeselyû :)

purhab ha jól rémlik van direkt kültéri felhasználáshoz is, annak gyanítom bírnia kéne
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
A PUR hab fedetlenül (e.g. benyomom egy résbe, megköt, levágom síkba sniccerrel) tényleg "megég" a napon ill. tönkremegy?

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
csakazértmerthozéisnéhaolvassa:

hozélámpa éjjeli szilózáshoz két és fél méter magasban egy polikarbonát tetõn, ahol csak a csavarok fejére lehet lépni, hogy ne csúúszunk le :D:D:D

ha írok holnap postot, akkor sikerült
ha Pitechus írja, akkor nem ;)