Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Cube tulajdonosok ide!

- - - - -

• Please log in to reply
246 replies to this topic

Máté85

Máté85

vendég

• fórumtag
  • 223 posts
Hát szerintem én pesten maradok most kezdtem el albikat nézegetni valahol az 5. kerületbe pont jo lenne ha esetleg hallanál valami kiadó kecorol szolhatnál:$:)
Ma sikerült elvágódni a biciklivel miskolc sétálló utcáján hmm nme volt nagyon égö:D, állta,m egyhelybe haverom megállt egy tablo elött visza akartam kanyarodni hozzá erre egy kis csicska emos bmx es csicska 200 elsuhan mellettem a pedáll nak nekiment aztán eldöltem szépen, a srác jo fej volt megse állt csak láttam hogy a spanjávsal röhögnek vagy 50 méterröl nem baj utánuk mentünk meg isd lettek vagyis csak az egyik pont amelyik nekem jött de olyan csicska volt hogy még bántani sem mertem majdnem elbögte magát mondjuk néha még én is megijedek a kis testemtöl(110 kg):D:D

Mostmár ugye igazi biciklis lettem? :D:D:D

CUBE... your life!!!

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts
Most a XI-be a villányi úton. Innen elég jó a megközelíthetõsége a hegyeknek
" A Cube el van vetve! "

Máté85

Máté85

vendég

• fórumtag
  • 223 posts
Boca ma derült ki az 1 ö kerületbe leszek rendõr de tuti hogy nem ott fogok lakni mert ahogy néztem az árakat inkább pesten maradok valahol
Amugy te merre laksz?

CUBE... your life!!!

Máté85

Máté85

vendég

• fórumtag
  • 223 posts
Nem csináltak vele semmit tiszta nagyképüek voltak:S mindegy nem megyek t9öbbet oda. Nem szoktam abszolut keresztbe váltani anniyt mondott a srácc hogy hátul a legkisebb fogaskerék van megkopva
Amugy mindegy szerintetek hogy milyen olajat használok a láncra, vagy érdemes kifejezetten bico lánc olajat venni?

Képet pedig hamarosan készitek :D

CUBE... your life!!!

tomtomtom

tomtomtom

törzsvendég

• fórumtag
  • 559 posts

Köszi a válaszokat! Résen leszek!

Egyébként ez nem a sima Cube topicba tartozna??? :D

Hát tech. témájú a dolog, de arról volt szó, hogy itt azt írunk, amit
akarunk (persze idézõjelben), szóval szerintem ez itt ugyanúgy bele
kéne férjen.

Máté:
Szerintem is próbáld meg a váltó állítást. Már persze, ha a boltban nem
csináltak semmit vele. Ami számomra kicsit furcsa azért...
No meg amit Boca írt, a keresztbeváltást. Az nem célszerû, az biztos.
Persze csak ha netán így is használod néha.
Az meg nem baj, hogy gyári, attól még szívesen látunk más CUBE-okról
is képet. :)
Tom
Csak simán 1x. Max 2x. :)

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts

Tavaly nyár végi vagy juliusi kb már nem tuom pontosan, tavaly kb 1000 km et tekertem vele idén meg nem tudom lehet hogy kb annyit vagy kicsit kevedsebbet

Hmm...nem vagyok szakértõ a témában, de 1000 km után létezhet, hogy így megnyúlik a láncod?
Az én drótom is kb olyan idõs, és nyúzom rendesen, de váltóproblémán kívül nem volt gondom....
Persze, ha mondjuk állandóan keresztbe váltasz.....
" A Cube el van vetve! "

Máté85

Máté85

vendég

• fórumtag
  • 223 posts
Tavaly nyár végi vagy juliusi kb már nem tuom pontosan, tavaly kb 1000 km et tekertem vele idén meg nem tudom lehet hogy kb annyit vagy kicsit kevedsebbet

CUBE... your life!!!

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts

Köszi a válaszokat
Ma kivittem a biciklit a szervizbe de enm nagyon foglalkoztak velem azt mondták hogy a lánc megnyúlt meg megkoptak a fogaskerek

A bicikli meg teljesen gyári leszámitva az SPD-t de majd csinállok egy két képet

Már bocsi, de milyen idõs a géped?
" A Cube el van vetve! "

Máté85

Máté85

vendég

• fórumtag
  • 223 posts
Köszi a válaszokat
Ma kivittem a biciklit a szervizbe de enm nagyon foglalkoztak velem azt mondták hogy a lánc megnyúlt meg megkoptak a fogaskerek nem tetszett annyira a hozzáálus kérdeztem hogy akkor a láncot cserélik e garira de azt mondták hogy a kopo alkatrészekre nincs gari f.sza mondom ,mindegy nem nagyon megyek többet szerintem hozzájuk amugyis elhagytam a bico garanciás papírjait egyszer amikor viszavittem még vásárlás után hogy álitsanak be pár dolgot nem tuom hogy hogy csináltam de valahol utközben elhagytam
Végülis nekem se folyamatosan jelentkezik ez a lánc ugrálás egyszer sürübben máskor nem ugráll
Igzaad van Tomtomtom tényleg sazrul irok a sok msn miatt prrobállok majd odafigyelni:$

A bicikli meg teljesen gyári leszámitva az SPD-t de majd csinállok egy két képet

CUBE... your life!!!

pufadtkavics

pufadtkavics

vendég

• fórumtag
  • 215 posts
Köszi a válaszokat! Résen leszek!

Máté, a izé, az a lánc ugrálás nekem is volt, fõleg az elején, az elsõ 100 km-en, mert nyúlt a lánc, vagy mi. Azóta nem volt gond, és a szerelése se nehéz, az egész probléma egy csavar meghúzásával orvosolható. Nem árt ezt átolvasnod:

http://bikemag.hu/te...ltok-beallitasa

Egyébként ez nem a sima Cube topicba tartozna??? :D

tomtomtom

tomtomtom

törzsvendég

• fórumtag
  • 559 posts

Szia! www.mtbsport.hu, vagy nézegesd a fórum Megmozdulás topikján belül a maratonokat.

Érdemes!!!!

Boca

Esetleg a velo.hu -n van Eseménynaptár, abban gyönyörûen benne van
minden. Vagy legalábbis nagyon sok esemény.

Na szasztok!
Látom mindenki megvan. Csak Hami nincs meg. :)

Boca:
Majd az asszony gépérõl is tegyél fel képet, kíváncsi vagyok milyen lett!

Kavics:
Irigyellek. Biztos jó lehetett a túra. Kicsit én is bringázgattam, de csak
itthon, és azt sem sokat.
Egyébként bukóm még nekem sincs. Majdeccer. :)

Máté:
Plíz, lécci, bontsd mondatokra, amit írsz!
Én általában este olvasom a fórumot, és olyankor már agyban
nehéz bepakolgatni a vesszõket, és pontokat a helyükre. :D
Na meg amitõl kifekszek, az a "vok, naon" stb.
Ez most nem feltétlenül neked szól, hanem úgy általában.
Egyébként ezeket simán meg lehet annyira szokni, hogy amikor az
embernek normálisan kell valahol valamit leírni, akkor is simán így
írja le, anélkül, hogy észre venné. Tapasztalat, internet klubban
is dolgoztam, elég sokat chat-eltem 4 évig. Egy idõ után már arra kellett
figyelni, hogy ne mindenhol a chat-es szlenggel írjak. :)
De egyébként meg úgy írsz, ahogy neked jól esik, semmi nem kötelezõ. :)
Ja és üdv itt köztünk! Majd ha tudsz, te is tolj egy képet fel a bringáról!
Ami a mûszaki problémádat illeti, ha ez már ennyire folyamatos jelenség,
akkor szerintem vidd el szervízbe, próbálják ki õk is, és ha tapasztalja,
akkor már csak tud rá valamit mondani a szakértõ emberke.
Tom
Csak simán 1x. Max 2x. :)

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts

Sziasztok!

Sisak lesz....valamikor, :D, ne aggódj vigyázok magamra, meg vigyáznak rám is, már régóta kinéztem egy Specialized teljesen fekete sisakot, csak itt nem kapni, de majd körülnézek ;) Meg fog kelleni, mivel most hogy mondtad kedvet kaptam a versenyekhez. Eddig nem érdekeltek, de ha belegondolok tök buli. Sok õrült bicós egy pályán, nagyon perverzen hangzik :P Milyen versenyek vannak és honnan tudok róluk értesülni?

kavics

Szia! www.mtbsport.hu, vagy nézegesd a fórum Megmozdulás topikján belül a maratonokat.

Érdemes!!!!

Boca
" A Cube el van vetve! "

Máté85

Máté85

vendég

• fórumtag
  • 223 posts

Szia !

Egy próbát mindenképpen megér .. nyerget kiveszed,és letörlöd a nyeregcsövet egy ronggyal, és persze a helyét is kitörlöd a vázban, utána vékonyan bekened zsirral vagy valami kenõanyaggal (nálam ez szokott lenni )

Hát köszi már volt nekem is ilyen akkor is azt hittem hogy valami a pedál környékén kattog és kicsit állitottam véletlenül a nyergen és elmlt de nem ez most biztos nem onnan jön de lehet hogy holnap azért megnézem meg nem tuom állandoan megugrik a lánc is tekerés közben már csinálta eg y idöbe akkor bevittem a boltba aztmondták hogy nem tudják miért csainálja mondom köszi jo fejek vagytok:D áááhh csak a problémák én meg buta vok hozzá nem tuom mi lesz sztem marad a bolt kiviszem aztán nézzék meg

A telo nekem naon nem tetszik kicsit kotyog is meg nem vok épp pehely sulyu (110 kg) :D nem tuom sztem men kicsit van szétmenve benne valami de én se naon értek hozzá, elvileg a legkeményebre van állitva ezt se értem mert az egyik oldalon lévö tekeröke forog állandoan a másik meg véges tehát van egy állapot ahonnan nem tom tovább teekrni meg amikor csak simán ülök rajta és csak tekerek egyenes aszfalton már akkor is vagy 2 cm it besüllyed:S nem tuom kicsit sokallom

CUBE... your life!!!

pufadtkavics

pufadtkavics

vendég

• fórumtag
  • 215 posts
Sziasztok!

Azzal a kattogással tényleg menj vissza, nekem a váltó kattogott, aztán végül kiderült hogy beállításhiba, amit 1 perc alatt megszerelek a kertben. Most kiokosodtam bicószerelésbõl, gondoltam felkészülök a nyárra, bár a telót nem ismerem. Mit kell azzal csinálni, mire kell figyelni? Esetleg ha valaki tud egy jó linket ahol írnak róla (én eddig az itt megjelent cikkeket használtam, bár a nagyját már tudtam), csak ilyet még nem láttam.

Sisak lesz....valamikor, :D, ne aggódj vigyázok magamra, meg vigyáznak rám is, már régóta kinéztem egy Specialized teljesen fekete sisakot, csak itt nem kapni, de majd körülnézek ;) Meg fog kelleni, mivel most hogy mondtad kedvet kaptam a versenyekhez. Eddig nem érdekeltek, de ha belegondolok tök buli. Sok õrült bicós egy pályán, nagyon perverzen hangzik :P Milyen versenyek vannak és honnan tudok róluk értesülni?

Én meg ha legközelebb valamit cserélek az a nyereg lesz, mert ráültem bátyáméra, és az nekem fekszik, igaz az enyém nem zavarja annyira a lábam a tekerésben, de valahogy nem túl kényelmes. Próbáltam a beállításokat, igaz még az elõre-hátra döntést nem, most majdnem vízszintes, de nem hnném hogy annyit jelentene az. Jó, persze, nincs bicósgatyám, az is számít, veszek újat, régit megtartom, aztán az a tuti! A telóba meg puhább rugót keresek, a 60 kiló kicsit kevés neki, igaz most kimozogta a bakonyba lefele a 80 cm-t, az nem egy mindennapos használat volt :D:D

kavics

Kboy

Kboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 308 posts

Hát igazábol nem toum pedál tekerésekor jelentkezik de állandoan tehát mindegy egyes tekerésnél nme tul erös a kattogás igazábol nem tuom mihez hasonlitani még garis ugyhogy valoszinü valamikor kiszaladok vele a boltba egyzser kétszer már majdnem elszálltam az spd miatt de nem tuom mostmár sztem nem fogok esni vagyis remélem, máig nem volt suli ugyhogy tekergettem rendesen beadja megérte mindenféleképp felpakolni viszont ha meg mégse meek ki vele a boltba sztem kevesebb mint egy honap és meghallgathatod a kattogást egy kis közös tekerés közben na de remélem addig azért már nem fog fenn álni ez a kis probléma:D

Szia !

Egy próbát mindenképpen megér .. nyerget kiveszed,és letörlöd a nyeregcsövet egy ronggyal, és persze a helyét is kitörlöd a vázban, utána vékonyan bekened zsirral vagy valami kenõanyaggal (nálam ez szokott lenni )

Máté85

Máté85

vendég

• fórumtag
  • 223 posts
Hát igazábol nem toum pedál tekerésekor jelentkezik de állandoan tehát mindegy egyes tekerésnél nme tul erös a kattogás igazábol nem tuom mihez hasonlitani még garis ugyhogy valoszinü valamikor kiszaladok vele a boltba egyzser kétszer már majdnem elszálltam az spd miatt de nem tuom mostmár sztem nem fogok esni vagyis remélem, máig nem volt suli ugyhogy tekergettem rendesen beadja megérte mindenféleképp felpakolni viszont ha meg mégse meek ki vele a boltba sztem kevesebb mint egy honap és meghallgathatod a kattogást egy kis közös tekerés közben na de remélem addig azért már nem fog fenn álni ez a kis probléma:D

CUBE... your life!!!

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts
Kavics! Az hogy leereszt a kerék sajna azt jelenti, hogy rosszul van megragasztva....:( Ha Vinyén jártál, akkor ott a helyed a Gázló TT-n, az is arrafelé megy, ha jól tudom
BUKÓÓÓÓÓ!!!! Még mindig érezd magad leb@szva!!!!

Máté! Ha nem esel az spd-vel, akkor nem is vagy igazi bringás! :)))))
Viszont a középtájról jövõ koppanást kifejtenéd? Mikor jön elõ? Ha a középrész tehelést kap? Milyen hajtómûved van? Integrált?

Párom bicaja is kész lett, Neki is AIM-je van, most teljes SLX-be ragyog!!!! És tárcsás lett a drága!
" A Cube el van vetve! "

pufadtkavics

pufadtkavics

vendég

• fórumtag
  • 215 posts
Tegnap olyan 10 óra tájban pilisborosjenõhöz közel, a horgásztóhoz lefele menet azon a múrvás úton észleltem egy Cube Aim-ot, eredeti xcm teló, és épp tolta felfele az illetõ. Am jó hely az az Egri vár.

pufadtkavics

pufadtkavics

vendég

• fórumtag
  • 215 posts
Az érdekes, ha tényleg középtályról jön akkor vagy a pedálnál a csapágyazás (ha egyáltalán ott van), vagy max középcsapágy/tengely, esetleg váltó, de én nem értek hozzá.

Ma megmásztam a Kõris hegyet! Reggel faterral meg bátyámmal bepakoltunk a kölcsönkért kb 20 éves renault furgonba, aztán Vinyén leraktuk. Vinye-Porvacsesznek vasútállomás, Porva falu, kõrishegy fel a betonúton, aztán le a piros jelzésen, ami belefut a betonba. Van fotó is, bátyám felvette gps-el az útvonalat is. Hát az elsõ szakasznál a sok átkelésnél teljesen vizes lett a cipõm, aztán megszáradt, csak a felfele szakaszon más miatt lett csupa víz. A piros szakaszt nem ajánlom, felfele szinte lehetetlen, mi le mentünk, de még úgy is rossz volt. Teli bedõlt ágakkal, teniszlabdanagyságú kövek az egész úton, aztán végre homokszerû talaj méteres vájatokkal. A "betonút" meg igazából murvás, lefele nagyon király. A max sebesség 54.5 volt, úgy szorítottam a markolatot h rajtammaradt a mintázata. Igazából nem akartam koptatni a fékpofát, úgyhogy nem fékeztem :P

Jó kis útvonal, össz 36 km, mi olyan 10 or indultunk és 15-kor értünk vissza, ebbõl az órám szerint 3 óra 10 perc volt tiszta tekerés, gyalázatos 12 km/h-s átlaggal, igaz volt benne patak, lejtõ, emelkedõ, szikla, sár, murva, beton, mezõ (jól le is égtem), meg útközben patak. És ha bárhol úgy gondolja az ember hogy nem bírja, pl fel a kõrishegyre, csak megfordúl és már csak a féket kell használni vinyéig (de tényleg) :D:D Ha szeretnétek felrakom az útvonalat, google earth-al megtudjátok nyitni. Képet meg megpróbálok berakni.

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

Ja, és a ragasztott kerekem leengedett még tegnap cseréltem belsõt, így most van egy tartalék, túrákra jó lesz, mert 1 hét alatt félig engedett csak le, most is hoztam, pumpa is van, minden szerszám, csak még sisak nincs :o:D

Ja és hazafele megint láttem egy cube-ot itt Gyõrbe, de ez nem ugyan az volt ;)

Máté85

Máté85

vendég

• fórumtag
  • 223 posts
Ma befektettem egy SPD pedálba meg egy csükába elég fincsi volt igy elsöre kicsit furcsa kicsit szokatlan de bejön és mégcsak else estem vele:D viszont valami nem tetszik a bicciklin valaminek naon furcsa hangja van enyhe kattanás minden egyes tekerésnél nézegettem ha odébb váltok de nem mindenholl csinállja a pedál környékéröl jön de nem az uj pedál miatt mert már észre vettem máskor is csak akkor még csaak néha csinálta nincs valakinek valami ötlete hogy mi lehet?

CUBE... your life!!!