Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Babatopik - nem csak kezdõknek

- - - - -

• Please log in to reply
361 replies to this topic

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Mi az az állandó szobahõ, és páratartalom, amit biztosítani kell a babának?

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 posts
Korábban linkelték már az oldalon egy fullyra tervezett gyerekülést,mely a nyeregcsõre és a telónyakra rögzült(kormányszár alá,az egyik hézagolo helyére) egy-egy bilinccsel(mint a nyeregcsõbilincs),a két bilincset kötötte össze két egymással párhuzamosan elhelyezkedõ fémrúd,melyen a gyerekülés pozícióját lehetett állítani(sajnos a linket már nemtalálom,de házilag is könnyen elkészíthetõ a cucc).

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Látod-látod, kellett neked fully. Vegyél utánfutót.

Amúgy asszem 12kg határig lehet használni olyan gyerekülést, ami elötted van és fejcsõre/alsócsõre rögzül. Talán azzal több szerencséd lesz.

Pédának okáért:
http://ebike.hu/term...rmekules/elore/

--Trifo

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
gondolom célszerû lenne a felsõcsõ becsatlakozása alá rögzíteni
ott viszont igen nehezen fér(ne) el a 3 bowdenháztól, illetve a kar is útban lehet még...

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
A hogyant nem tudom (nyeregcsõre?), de a milyenre egyértelmûen: kék-ezüstöt! Az menne jól a bringához.
Remélem segítettem!

:)

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Erre, hogyan és milyen gyerekülést rakjak?

Feltöltött kép

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
grat Tom, szép baba!

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,889 posts

kaki: amig szopik nó para, nincs szaga
nahh majd az elsõ konzerv után ;)
amugy meg lehet szokni

a gyerek nagyobb részt tápszert kap és olyan büdösöket fingik tõle mint a "nagyok".

egy oldal ahol leírják a babák hány hónaposan kb. mit csinálnak:
http://www.freeweb.h...aba/1honap.html
ez persze nem szentírás de jó tudni.
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Téged simán elküldhetnek, nem vagy "az ellen nem véd".
Orsi is Suzukis?

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Igen

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts
Suzukinál vagy?
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Orsi ma bejelentette, hogy terhes, és tök rendesek voltak. Dolgozhat ameddig akar, és akár otthonról is:)
Most már csak enge ne küldjenek el:)

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,889 posts
az asszonynak is megszünik a munkahelye most dec.1el. visszevenni sem tudják csak papiron. megszünik a cég miskolci kirendeltsége.
i.j.

esetleg dokival elintézni, hogy veszélyesztetett terhes és elmenne betegre?
az asszonynak volt baja sajna, õ a 3ik hónaptól otthon volt.
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
OFF>

Pont most hallottam énis, hogy a 3 évnél fiatalabb munkásokat elküldik...
Szorítok értetek!

Nagyon helyes, nekik még otthon a helyük, meg a játszótereken...
ON>

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Köszi a válaszokat:) Nekem ezt megtalálni rengeteg idõ lett volna..
Nem is tudtam,hogy ennyi jogász van itt:)Meg, hogy Kala is olvassa a topikot:)
Remélem nem lesz szükség ügyvédre, bár van a családban.
Bízunk abban,hogy nem lesz gond, ameddig meg "lezajlik" a babadolog kiderül, hogy mi lesz a cég jövõje. Nem szeretném, ha ez lenne a 2. multi, ami becsuk míg ott dolgozom:(

skiri

skiri

törzsvendég

• fórumtag
  • 271 posts
Tudom, hogy ez az elmélet, de jó tudni. Van még egy olyan rész is a cikkekben, hogy ha a nõ nem tud a terhességrõl amikor kirúgják, de késöbb kiderül, akkor érvényét veszti a felmondás. Tehát ha nálatok a közeljövõben felmondanak, és ha akkor még nem lesz egyértelmûen látható, esetleg lehet azt mondani, hogy "jajjcsakmosttudtammeg"

Másrészt az is benne van, hogy nem vagy köteles bejelenteni, csak legkésõbb, amikor felmondanak. Ezzel el tudod érni, hogy nem rúgnak ki most azonnal, a többiek elõtt. Ha pedig velük együtt mégis kirúgnak, akkor perelni kell, mert a helyzeten már nem ront.

Ez az elmélet. Gyakorlatban 2 cimborám áll perben helyi (székesfehérvári) cégekkel. Az ügyvédje szerint jó eséllyel gyõzhetnek is - majd, egyszer, ha jogerõs ítéletig eljutnak. Ami biztos: a pertõl függetlenül kirúgták mint a szél és "szabadlábon" (értsd: munkanélküliként) pereskedhet...

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
92/XXII

87. § (1) A munkaviszony megszüntethetõ:

a) a munkáltató és a munkavállaló közös megegyezésével;

B) rendes felmondással;

c) rendkívüli felmondással;

d) azonnali hatállyal a próbaidõ alatt;

e) a 88. § (2) bekezdésében meghatározottak szerint.

-------***---------

90. § (1) A munkáltató nem szüntetheti meg rendes felmondással a munkaviszonyt az alábbiakban meghatározott idõtartam alatt:

a) a betegség miatti keresõképtelenség, legfeljebb azonban a betegszabadság lejártát követõ egy év, továbbá az üzemi baleset vagy foglalkozási megbetegedés miatti keresõképtelenség alatt a táppénzre való jogosultság,

B) a beteg gyermek ápolására táppénzes állományba helyezés,

c) a közeli hozzátartozó otthoni ápolása vagy gondozása céljából kapott fizetés nélküli szabadság (139. §),

d) a külön törvény szerinti emberi reprodukciós eljárással összefüggõ kezelés, a terhesség, a szülést követõ három hónap, illetve a szülési szabadság [138. § (1) bekezdés],

e) a gyermek ápolása, illetve gondozása céljára kapott fizetés nélküli szabadságnak [138. § (5) bekezdés], illetve a gyermek hároméves koráig - fizetés nélküli szabadság igénybevétele nélkül is - a gyermekgondozási segély folyósításának,

f) a sor- vagy tartalékos katonai szolgálatnak a behívóparancs, a polgári szolgálatnak a teljesítésre vonatkozó felhívás kézhezvételétõl számított,

g) a külön törvény szerinti rehabilitációs járadékban részesülõ személy esetén a keresõképtelenség teljes

idõtartama.

(2) A felmondási idõ, ha az (1) bekezdésben meghatározott felmondási védelem idõtartama

a) a tizenöt napot meghaladja, ezt követõen csak tizenöt nap,

B) a harminc napot meghaladja, ezt követõen csak harminc nap

elteltével kezdõdhet el.

(3) Az (1) bekezdésben meghatározott védelem nem vonatkozik a munkavállaló munkaviszonyának felmondására, ha a munkavállaló nyugdíjasnak minõsül [87/A. § (1) bekezdés].

(4) Az (1) bekezdésben meghatározott védelem fennállása szempontjából a felmondás közlésének idõpontja az irányadó.

(5) A (2) és (4) bekezdés rendelkezései a csoportos létszámcsökkentés végrehajtása során nem alkalmazhatóak.

Ezek a szorosan kapcsolódó részek, de ha ilyen gondok merülnek fel, akkor amúgy is érdemes a Munka törvénykönyvét forgatni, hogy ne b@sszanak ki az emberrel. Bírósági útról annyit, hogy az egyik tanárom munkaügyi bíróság elnöke, és hiába örölnek lassan az igazságszolgáltatás malmai, a gaz munkáltatót mindig utoléri a végzete. Személy szerint nekem úgy tûnik, hogy túl sokszor is, munkaügyön nagyon sok világmegváltó van, akik mindig a munkavállalónak adnak igazat, bármi is van, és lassan azt kéne védeni, aki elég bátor ahhoz, hogy alkalmazzon valakit :-/ De szerintem mindenki ismeri a viccet, hogy "akkor asszem én leszek a buzi" :)

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

Utána nézettem a munka törvénykönyve aktuális verziójában, és a 90. paragrafus D bekezdése szerint rendes felmondással nem rakhatják ki a szülésig, illetve a szülési szabadság idején (ami szülés után 3 hónap), és utána amíg otthon van a gyerekkel (Ezt nemtom hogy hívják, max. 3 év)

Rendes felmondás, ami a normál felmondás, felmondási idõvel, végkielégítéssel, stb...

Rendkívüli felmondással el lehet küldeni, de ahhoz nagyon csúnya dolgot kéne csinálnia.

Ez az elmélet. Gyakorlatban 2 cimborám áll perben helyi (székesfehérvári) cégekkel. Az ügyvédje szerint jó eséllyel gyõzhetnek is - majd, egyszer, ha jogerõs ítéletig eljutnak. Ami biztos: a pertõl függetlenül kirúgták mint a szél és "szabadlábon" (értsd: munkanélküliként) pereskedhet...
"In idem flumen bis non descendimus"

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Akkorra dátumozzák az elbocsátást, amikor visszamenne GYES-rõl, addig fizetésnélküli.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

skiri

skiri

törzsvendég

• fórumtag
  • 271 posts
Utána nézettem a munka törvénykönyve aktuális verziójában, és a 90. paragrafus D bekezdése szerint rendes felmondással nem rakhatják ki a szülésig, illetve a szülési szabadság idején (ami szülés után 3 hónap), és utána amíg otthon van a gyerekkel (Ezt nemtom hogy hívják, max. 3 év)

Rendes felmondás, ami a normál felmondás, felmondási idõvel, végkielégítéssel, stb...

Rendkívüli felmondással el lehet küldeni, de ahhoz nagyon csúnya dolgot kéne csinálnia.

Törvényi hivatkozás nélkül egy elég kimerítõ válasz:
http://www.ugyvezeto...erhesseg-eseten

Ez pedig egy hitelesnek tûnõ forrás, nem csak egy fórum:
http://www.munkaugy....24-8BBDAE4C557C

Ez alapján, ha nem közlöd, hogy terhes vagy, legkésõbb akkor, amikor a felmondást veled közlik, akkor rosszhiszemû voltál, elveszted a védettséget. Tehát lehet, hogy érdemes bejelenteni most, mert pl mi van, ha nem szemtõl szembe, hanem postán keresztül mondanak fel? Ez gondolom egy ilyen tömeges elbocsájtásnál elképzelhetõ

Kérdés: szerintetek, ha egy cégnél leépítések vannak, és valaki bejelenti, hogy babát vár, akkor jogilag védettséget élvez, vagy azonnal kirúghatják?