Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Üzenőfal

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
37915 hozzászólás a témában

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Mondtam. :) Ezek szerint még mindig fut a VV-féle permanens keresõ szkript a "viszki" szóra. :)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
mondom hogy itt mindenki szivacs :D

tehát kijelenthetjük, hogy a bringás szenvedély után második helyen lohol a pia :D

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Viszkikkel most barátkozom...

Arra rájöttem, hogy nem a blended-ek lesznek a kedvenceim, túl markáns az utóízük....
a Single malt-eknek kicsit egyszerûbb az ízviláguk, meg nincs olyan markáns utóízük....még hátra van a bourbon, a tenessee, az ír, és még pár megkóstolása, mire majd rájövök melyik a nekem való fajta :)

Zee: nekem a Jameson nem annyira ízlett, a TD-t meg megkóstolom :) eddig a Glenfiddich a befutó, csak cseppet brága...

Nos, ha árpa whisky kóstolásra adod a fejed, akkor az írrel kéne kezdened (ami whiskey), mert azokról általánosságban elmondható, hogy könnyebbek, mint a skót társaik. Kezdésként javasolnék egy jóféle Bushmillst, és ha ez bejön, akkor akár lehet is továbblépegetni. Egyébként azt szokták mondani az ínyencek, hogy ha valakivel szeretnéd megkedveltetni a whiskyt, akkor mindig egy könnyû írrel kezd. A Jameson és a Tullamore Dew ott hibádzik, hogy blended, vagyis kevert. "Hibájukként" ugyan az róható fel, mint a skótok esetében, hogy nincs igazi karakterük, ellenben ha valakinek mégis csak ezek jönnek be, hát fogyassza egészséggel. Skót whisky témában (malt és nem blended) aztán már nagyon széles a paletta. Van a négy fõ régió: az Alföld (Lowlands), a Felföld (Highlands), valamint két, földrajzilag szintén a Felföldhöz tartozó, de önálló régióként számon tartott a vidék, a Szigetek (Islay) és a Speyside (a Spey folyó völgye). Ezeknek a régióknak a szeszfõzdéi között szabadon lehet barangolni, de két, a saját ízlésem szerint fontos dologra hívnám fel a figyelmet: az Islay whisky-re, valamint a Felföldhöz tartozó Orkney-szigetekre kimondottan jellemzõ a nagyon tõzeges, hínáros, sós, gyakran gyógyszer vagy terpentinre hasonlító aroma; ilyen a pár hozzászólással elõbb említett Bruichladdich is.

A kanadai és amerikai szesz már más téma, azt az írhez hasonlóan whiskey-nek írják és rozsból vagy kukoricából állítják elõ.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

Bakker Alex :) Köszi, hogy feltoltad :-)

Hát igazán nincs mit, legyél te is fórumceleb! :D

edit: Szilveszterkor átadnék neked egy szett tárcsaféket, le tudnád passzolni Bukinak?

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
mennyi szivacs van itt a fórumon.......

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Csak blended :) , VAT 69... Ár értékben a legjobb
És kóstolásra ajánlom a Nikka (japán) bármelyik típusát.
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Majd mindjárt jön VV, és felvilágosít titeket, hogy ez mind lõre, és a TD is csak olyan a viszkik között, mint átdobóban az Acera. :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Viszkikkel most barátkozom...

Arra rájöttem, hogy nem a blended-ek lesznek a kedvenceim, túl markáns az utóízük....
a Single malt-eknek kicsit egyszerûbb az ízviláguk, meg nincs olyan markáns utóízük....még hátra van a bourbon, a tenessee, az ír, és még pár megkóstolása, mire majd rájövök melyik a nekem való fajta :)

Zee: nekem a Jameson nem annyira ízlett, a TD-t meg megkóstolom :) eddig a Glenfiddich a befutó, csak cseppet brága...

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Én arra emlékszem, hogy Jorus a koncert alatt nagyon meditált :D És mintha Hédi is ott lett volna, vagy keverem az eseményeket?

Bakker Alex :) Köszi, hogy feltoltad :-)

Kiskubai: csak a hátam reccsent bele, még gyakorolni kell :-) (és fullys szánkót kell építeni :))

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Errõl talán a többieket kellene megkérdezni. :D Barna tuti ott volt, meg Burce, és talán Buki, meg Trifo is, de ez már nem biztos. :) Egyébként nagy probléma nem volt, csak kimaradt néhány részlet a hazaútból. A fogyasztás úgy alakult, hogy 7 decis jéger melegen 15 perc alatt lehúz, bent két pálesz, meg egy korsó sör, aztán az még megvan, hogy kézzel tépek egy pizzát, a többi homályos. :) A különféle kalkulátorok szerint 3.8 ezrelék körüli lehetett az alkoholszintem. Nem vagyok rá büszke, és nem szeretem a Jégert sem már. :)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Akkor jó volt a buli:D

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Azóta nem iszom Jégert. :)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Jorus: hallottam valami történetet valami jégerrel valami koncerten:D

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Én száraz fehér, de amúgy mindent szeretek. Bár nem, a fehér boron kívül inkább csak a jóféle pálinkákot és rumokot.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.326 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Ti meg bírjátok inni ezeket!? Én már lassan a borból is csak a rozét meg a fehéret (meg a jóféle száraz cabernet savignon-okat és enyhébb fajtákat), amúgy meg max. sör, de még az se mindegy. :->
Viszkibõl meg itt pihen egy ilyen 15-éves Bruichladdich "edition" például a polcomon, és már nem egyszer volt, hogy ittam belõle gyomorrontásra az elúlt 3 évben (és még van benne!), de szinte mindig alig bírtam legyûrni a 2-3 cl-eket és kis híján - szégyen vagy sem - mindig majdnem kiöntöttem a mosogatóba. :->>>
Posted Image
Ez egy szigeten készítik és ezen a szigeten van több fõzde is, elég jónevûek. Há' nekem nem jön be. :->

Érdekes, régen csíptem a viszkit, Johnny Walker-t, Ballantines-t a régi bulizós idõkben toltuk tisztán, aztán (nem röhög!!!:->) kólával a Jim Beam-et (ami ugye nem is viszki valójában) meg Jack Daniel's-t.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Nálam ha viszky akkor csakis ír jöhet szóba és abból is elsõ sorban a családi márkák.
PL Posted Image
Posted Image
A kedvencem nagyon lágy selymes izûhttp://www.whiskynet.hu/components/com_virtuemart/show_image_in_imgtag.php?filename=P000073.JPG&newxsize=200&newysize=200&fileout=
Sajnos a másik kedvencemnek nem jut eszembe a neve pedig az is nagyon különleges, érezni lehet rajta a méz és a virágok illatát, nyam nyam.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
account temporarily unavailable.

o hee.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

latom valaki tréfarépát evett vacsira :D

én sajna sétálós jancsit...létszik is

Mindig csak az a fránya alkohol meg a dohányárú..élvezd amíg lehet, közel a dec.31 :P

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
latom valaki tréfarépát evett vacsira :D

én sajna sétálós jancsit...létszik is

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Egy jó kubai szivar mesteri kísérõje...;)

Szóltál? :P

Burce elegánsan landoltál :D