Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Üzenőfal

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
37915 hozzászólás a témában

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
akkor kb 30mm atmero?
hossza?

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

Köszi, de pl ami engem konkrétan érdekelne: két számjegyû fõútvonalon lehet-e zsdalni ha tábla nem tiltja. Nappal kell-e a láthatósági lakott területen kívül. Szóval a szabályok amik a bringásra vonatkoznak.

lehet, még egy számjegyûn is ha tábla nem tiltaj

rossz látási viszonyok közt, igen amúgy nem
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

olyan technológia kéne, ami közelben megoldható, egyszerû, értem ezalatt, h nem kerüla javitás többe, mint maga a rugóstag :D

Fogadni mertem volna rá, hogy rugóstagról van szó. :)

A sebesség mindent megold.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Hydroforming? Egy rúd dinamitot bele, vagy bedugózni és felpumpálni étolajjal.

olyan technológia kéne, ami közelben megoldható, egyszerû, értem ezalatt, h nem kerüla javitás többe, mint maga a rugóstag :D

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Köszi, de pl ami engem konkrétan érdekelne: két számjegyû fõútvonalon lehet-e zsdalni ha tábla nem tiltja. Nappal kell-e a láthatósági lakott területen kívül. Szóval a szabályok amik a bringásra vonatkoznak.

Lehet. Nem.

A sebesség mindent megold.

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.333 hozzászólás

Frissen végzett gépész kollegák illetve hallgatók!!

Adott egy alu vékonyabb falu henger, ami a helytelen megfogásnak köszönhetõen, enyhén behorpad, kb fél négyzetcenti, horpadás nem éri el az 1mm-t
Ki milyen technológiát javasol a hiba orvoslására? forgácsolás kizárva, belsõ felület nem sérülhet, nem vékonyodhat

Hydroforming? Egy rúd dinamitot bele, vagy bedugózni és felpumpálni étolajjal.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
kis csalafinta, végülis féknélküli fixi :D

Keress olyan mûhelyt, ahol jégkáros autókat javítanak.

--Trifo

nah jó ez azért nem a vékony lemez fajta, falvastagság 3mm körüli

fuck me, i'm famous!

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás

Adott egy alu vékonyabb falu henger, ami a helytelen megfogásnak köszönhetõen, enyhén behorpad, kb fél négyzetcenti, horpadás nem éri el az 1mm-t
Ki milyen technológiát javasol a hiba orvoslására? forgácsolás kizárva, belsõ felület nem sérülhet, nem vékonyodhat

Keress olyan mûhelyt, ahol jégkáros autókat javítanak.
Ez pl ilyen: http://www.horpadas-...szolgaltatasok/
avagy egy másik: http://horpadas.hu/jegkar-javitas.html

--Trifo

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Inkább videót:

--Trifo

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

fuck me, i'm famous!

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.333 hozzászólás

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
képet!!!!!

fuck me, i'm famous!

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Szép történtent. Baszki, olyan nyomasztó ezeket a rablós történeteket olvasni...

Én viwszont gazdagabb lettem egy fék nélküli fexiven a hétvégén. Nem loptam, vettem :)

--Trifo

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

Eddig is pillanatnyi elmezavarra hivatkozva összelehetett csomózni bárkinek a lépét a májával :D

Van valahol egy jól összeszedett bringás kresz ami alapján lehet tudni mikbe köthetnek bele a jardok?
nem feltétlen a paragrafusok érdekelnek hanem a kivonat.

nem kivonat de annyira nem hosszú :

A kerékpárra vonatkozó üzemeltetési mûszaki feltételek
116. §
(1) A kerékpárt fel kell szerelni
a) könnyen kezelhetõ, megbízható kormányberendezéssel,
B) két, egymástól függetlenül mûködtethetõ fékszerkezettel, melyek közül az egyik az elsõ, a másik a hátsó kerékre hat,
c) hangjelzõ berendezéssel, amely csak csengõ lehet,
d) egy elõre fehér, vagy kadmiumsárga fényt adó lámpával,
e) egy hátra piros fényt adó, sötétben, tiszta idõben legalább 150 méter távolságról látható helyzetjelzõ lámpával,
f) hátul egy vagy két, szimmetrikusan elhelyezett, nem háromszög alakú, piros színû fényvisszaverõvel,
g) legalább az elsõ keréken legalább 1 db borostyánsárga színû, mindkét oldal felé hatásos oldalsó fényvisszaverõvel (küllõprizmával).
A g) pontban elõírt fényvisszaverõt a kerékpárokra 1991. évi december hó 31. napjáig kell felszerelni.
(2) A kerékpárt fel szabad szerelni
- elöl fehér,
- oldalán borostyánsárga,
- mindkét oldali lábpedálon elöl és hátul borostyánsárga fényvisszaverõvel, továbbá a kerékpár bal oldalán elhelyezett szélességjelzõvel, amely elõre fehér, hátra piros színû fényvisszaverõt tartalmaz.
(3) A kerékpárra felszerelt fényvisszaverõknek sötétben, tiszta idõben - olyan jármûbõl, amelynek távolsági fényszórója azt megvilágítja - 150 méterrõl észlelhetõnek kell lenniük.
(4) A kettõnél több kerekû és 0,80 méternél szélesebb kerékpárt mindkét oldalon fel kell szerelni az (1) bekezdés d)-f) pontjában említett világító, illetõleg fényjelzõ berendezésekkel. Ezek a berendezések a jármû legszélsõ pontjától 0,15 méternél távolabb, egymáshoz pedig 0,60 méternél közelebb nem lehetnek.
(5) A kerékpárra gyermekülés oly módon szerelhetõ fel, hogy az ülés és a rajta ülõ gyermek a vezetõt a kilátásban és a vezetésben ne akadályozza, a kerékpár világító- és jelzõberendezéseit ne takarja. Az üléshez kapaszkodót és lábtartót is fel kell szerelni. Az ülés, a kapaszkodó és a lábtartó nem lehet összefüggésben a kormányzott kerékkel, illetoleg az azzal együtt elforduló szerkezettel.
(6) A kerékpárhoz kapcsolható legfeljebb 0,70 méter széles és legfeljebb 70 kilogramm össztömegû, egytengelyû, két nyomon futó vontatmány (kerékpár utánfutó).
(7) A kerékpár utánfutót fel kell szerelni
a) hátul egy, az utánfutó középsíkjában, vagy attól balra, az úttest szintje felett legalább 0,35 méter és legfeljebb 0,60 méter magasságban elhelyezett piros színû, háromszög alakú - a pótkocsira elõírt - fényvisszaverõvel,
B) a kerékpárra elõírt hátsó helyzetjelzõ lámpával. A kerékpár utánfutó hátsó helyzetjelzõ lámpája elektromos kapcsolásának olyannak kell lenni, hogy bekapcsolása a kerékpár hátsó helyzetjelzõ lámpáját kikapcsolja.
(8) A kerékpár lámpák elektromos kapcsolásának olyannak kell lenni, hogy a lámpák együtt legyenek be- és kikapcsolhatók.
(9) A kerékpár világító és fényjelzõ berendezéseit a következõképpen kell elhelyezni:
a) Az (1) bekezdés
- d) pontjában említett lámpát,
- e) pontjában említett hátsó (piros színû) helyzetjelzõ lámpát és
- f) pontjában említett hátsó (piros színû) fényvisszaverõ(ke)t,
valamint a (2) bekezdésben említett elsõ (fehér) fényvisszaverõt a kerékpár hosszirányú függõleges felezõsíkjában úgy, hogy
- az úttesthez 0,35 méternél közelebb,
- a lámpák az úttesttõl 0,90 méternél távolabb,
- a fényvisszaverõk az úttesttõl 0,60 méternél távolabb ne legyenek.
B) Az (1) bekezdés g) pontjában említett, kerékre oldalsó (borostyánsárga színû) fényvisszaverõt (küllõprizmát) úgy, hogy annak távolsága a kerékabroncstól 0,10 -0,15 méter legyen.
c) A (2) bekezdésben említett szélességjelzot úgy, hogy az a kerékpár hosszirányú függõleges felezõsíkjától balra 0,30-0,40 méterre és az úttest szintjétõl 0,35-0,60 méterre legyen.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Bszki, én is arra voltam ma, kár, hogy nem épp akkor.

szerintem teged hagytak volna szepen elgurulni...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.333 hozzászólás
Eddig is pillanatnyi elmezavarra hivatkozva összelehetett csomózni bárkinek a lépét a májával :D

Van valahol egy jól összeszedett bringás kresz ami alapján lehet tudni mikbe köthetnek bele a jardok?
nem feltétlen a paragrafusok érdekelnek hanem a kivonat.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Nem teljesen így van a javaslatban, élet kioltására alkalmas szúró és lõfegyverrel asszem, nem védheted magad... >.< De majd elolvasom megint, mert ezt rádióban hallottam úgy emlékszem.

Másrészt egy karóval is agyon tudom verni, meg az spd cipõmmel is ha arról van szó, hogy megtámad. :D De még sztem akármilyen fegyver nélkül is meg tudom úgy rúgni, nem hiába tanultam ilyeneket. >.<

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Ezt én is hallottam, csak amikor én hallgattam hozzátettek egy mondatot, hogy erõszakot továbbra is csak rendõr alkalmazhat. Hm.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Jha, csak fogadják.

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.353 hozzászólás
Dormi: Csak fogadják el.. :)