Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Üzenőfal

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
37912 hozzászólás a témában

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
"montagefertig befüllt und entlüftet"

ez ugye azt akarja jelenteni, hogy készreszerelve, feltöltve és légtelenítve?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
óóó, ez teljesen normális
nemrégiben egy melósbicajnak szánt öreg montira alkudtam pesten
monjda "úr" hogy oké, annyiért enyém a bicó, s a fuvart intézi kollegám pestjárós körútján, egy általuk (telszám megad, vica-versa) megbeszélt helyen
mondja ok
majd beszélünk, s mondja, elvitte egy másik jelentkezõ, mert azzal egyszerûbb volt a szállítás
puszi
kollega mondta, szórakozzak mutterral ezek után.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
gratulálok nekik

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
Omega kerékpárbolt,XXII.ker.Felrakott egy villát netkuszkusz néven,hívom azonnal,kell.Ok,még nincs kibontva,kivesszük és szólok.Semmi.Hívom megint,bocs,de 3ezerrel drágább lett közben,este visszahív.Semmi.Másnap hívom,még nincs kivéve de megint drágább lett kettõvel.Ez volt 2napja.Most küld egy sms-t hogy bocs,de elvitte egy ismerõse.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

én meg látom a viz/gáz/fûtés szerelvény kereskedelmet. sok még villanyos meg szerszámos is. az meg kb a Zoli által vázolt kép. milliárdos importõr/nagykerek dõlnek be.

Nálunk is volt átlag 150M forgalom, de csak akkor maradtunk volna, ha megduplázzuk a forgalmat. Könyörgöm, Nógrád megyében?

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Hát, postáról lehetne mit mesélni...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

@Tigrincs
a Ti csöves bizniszetek is hasonló, mint Zeezoltanéké, mindkettõ kapcsolódik az építõiparhoz...

Mi alapvetõen nem az építõiparban dolgozunk (nagy ritkán csinálunk egy-egy lakást építés vagy felújítást) hanem inkább a szolgáltatásban fenntartás, karbantartás. Olyan szinten nem költenek semmire hogy pl elektromos tûz keletkezett egy szekrényben és csak azokat a kismegszakítókat, reléket vezetékeket engedték kicserélni amik már nem mûködtek amik csak megpörkölõdtek, megolvadtak, de mûködtek azokat nem, a megsérült vezetékeket betekertették szígszalaggal. Amikor ezt szóvá tettem közölték hogy ha nem csinálom meg így akkor menjek, 1,5 órás beszélgetésbe került mire azt elértem hogy az üzem és balesetbiztonság tényezõket vegyék figyelembe és itt kb 25000ft-ról volt szó egy 6000nm-es irodaházban. Más, postán kiadták hogy az armatúrák max 2/3 része mehet tehát többe nem lehet fénycsövet cserélni, anno mi szereltük fel az armatúrákat és tudom hogy ha az összes fel van kapcsolva akkor is épp hogy eléri a fénymennyiség a szabványban elõírt szintet. A posta vezetõ akkor kapcsolhatja be kissebb forgalmú postákon a nem ügyféltéri klimákat ha a dolgozók fizetik az áram számláját és a karbantartását. STB, stb.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Persze, érvek lehetnek itt is, ott is. Én azt látom, hogy nem sok olyan cég van, aki 1000 fõvel tudja bõvíteni a gyárat ma Magyarországon. Sokan rávágják, hogy az Audi is kizsákmányolja az országot, a munkavállalókat. Ahogy a környezetemben látom, rendes munkakörülményeket biztosít, vannak béren kívüli juttatások, ráadásul messze nem minimálbérrõl van szó.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

ez így van, meg valahogy a munkatempó is más asszony apjának elmondása szerint. a németországi audiban nem törik össze magukat egyáltalán, az elõre megszabott munkamennyiség mindig megvan, de egy csavarral sem több. a magyarokat meg azért szeretik, mert lehet dolgoztatni õket. ez most jó vagy sem mindenki döntse el maga.

szerintem örüljünk neki, hogy így van - ha azt vesszük alapul, hogy nálunk van "keletebb" is, ahol még olcsóbban dolgoztathatn(án)ak.
hallottam olyat is, hogy a németek féltékenységbõl akartak tönkretenni magyar céget, mert ide telepítették a gyártás egy részét.
a németek patentul betartanak mindent, mi meg, ha kell, lehetetlent nem ismerve oldjuk meg a feladatokat.
(õk délután 3-kor bezárják a raktárajtót, mi meg délután 3-kor szerzünk embert éjszakás mûszakra, hogy másnap kimehessen a termék)

az, hogy melyik a jó, nehéz megítélni és vannak pro és kontra érvek is.
de a hozzáállás alapvetõen a kultúrális különbségekbõl indul.

@Tigrincs
a Ti csöves bizniszetek is hasonló, mint Zeezoltanéké, mindkettõ kapcsolódik az építõiparhoz...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

felénk pont fordítva van.
amikor szóba jön, hogy kinn hányan vannak és mi mennyien egy közel azonos munkára, akkor csak hümmögés van meg mély hallgatás és végül odabökik, hogy de a magyarok milyen ügyesek... :D

ez így van, meg valahogy a munkatempó is más asszony apjának elmondása szerint. a németországi audiban nem törik össze magukat egyáltalán, az elõre megszabott munkamennyiség mindig megvan, de egy csavarral sem több. a magyarokat meg azért szeretik, mert lehet dolgoztatni õket. ez most jó vagy sem mindenki döntse el maga.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
én meg látom a viz/gáz/fûtés szerelvény kereskedelmet. sok még villanyos meg szerszámos is. az meg kb a Zoli által vázolt kép. milliárdos importõr/nagykerek dõlnek be.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.093 hozzászólás
Hát lefosnátok a bokátokat,ha tudnátok,hogy hogyan mûködik az egészségügyben a szemenkénti (!) gyógyszeradagolás az új vonalkódos(PDA-chipes) rendszerben.
72 beteg ,átlagban napi 10-12 szem gyógyszer....ja 2 dolgozó,akiknek közel sem ez lenne a feladatuk.
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

... Pár hónapja volt nálunk egy ellenõr, aki barátságosan megjegyezte, hogy nagyon meg van elégedve azzal, amit lát, de náluk (Németország) ugyanezt a munkát fele ekkora létszámmal oldják meg.

felénk pont fordítva van.
amikor szóba jön, hogy kinn hányan vannak és mi mennyien egy közel azonos munkára, akkor csak hümmögés van meg mély hallgatás és végül odabökik, hogy de a magyarok milyen ügyesek... :D

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Én az utóbbi 1-2 évvel vagyok így. Nagyon gyakran csak azért jövök el este 7-kor, hogy ne sértsem meg a 12 órás limitet.
Tudom, ez nem vigasztalja azt, aki a másik végleten van, csak ez így nagyon egyenlõtlen. Lenne nálunk munka több embernek is, de sokkal egyszerûbb a létszámstopra hivatkozni.
...vagy valamit nagyon rosszul csinálunk. Pár hónapja volt nálunk egy ellenõr, aki barátságosan megjegyezte, hogy nagyon meg van elégedve azzal, amit lát, de náluk (Németország) ugyanezt a munkát fele ekkora létszámmal oldják meg.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Én meg az utóbbi 2 hétben megszakadok annyi a munka (most is dolgozom, csak itthon), és a következõ két hét sem tûnik könnyebnek. Szóval terület függõ. Van itt pénz, nem keveset szórunk ki per pillanat is...
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
hát ez elég szarul hangzik. :(

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Villanyszerelés, alapvetõen karbantartás, ill elektromos hálózatok építése stb. A megrendelõink egy nagyobb nyomda, irodaházak, Magyar posta (itt a legnagyobb a vissza esés kb 95% , a posta vezetõknek megvan tiltva a hiba bejelentés , Klíma használat stb. azért hogy a privatizáláskor elmondhassák milyen alacsony a rezsí ill milyen nyereséges.) Kb nagyon gyorsan munkát kell találni a cégünknek vagy nekem másik állást már az egész éves szabim ki van adva annyira nincs melónk.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

A forgalomhoz a cégünk 3 évvel ezelõtti forgalma 160M felett volt 2 éve 101M tavaly 67M idén lehet nem lesz meg a 25M.

mivel foglalkoztok?
ahol én dolgozom, ott ipari alkatrészek készülnek és nem csökken a megrendelés...

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
A forgalomhoz a cégünk 3 évvel ezelõtti forgalma 160M felett volt 2 éve 101M tavaly 67M idén lehet nem lesz meg a 25M.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
forgalom??
innen még??
hová??